Horner: "Hamilton Yanlış Bir Şey Yapmadı"

yazar:

kategori:

Horner “Kurallara bakarsanız turunu geri alamayacağını söyleyen bir şey yok. Bunun bize bir saniyeye sebep olması sinirbozucu ve Fernando’dan turunu geri almaması talihsizce.”

“Eğer Fernando da bir saniye kaybetseydi o zaman dezavantajımız kaybolurdu. Bunu yapabilirdi.”

“Lewis turunu geri aldığında muhtemelen bir saniye kaybettik ve bu sinir bozucu. Ancak saliseler için mücadele ettiğinizde bazen böyle şeyler olabilir.” dedi.

Horner buna rağmen Vettel’in açıklamalarını savundu. Vettel Hamilton’a “aptal” demişti.

Horner “Açıkçası sürücülerin duyguları çok yüksek oluyor. Olağan dışı bir durumdu çünkü bir araca tur bindirdiğinizde o gelip turunu geri almaz. Ancak Lewis’in lastikleri yeniydi.”

“Seb’e göre bu olay onun yarışını etkiledi. Ancak yaşananlar kurallar dahilindeydi ve Hamilton yanlış bir şey yapmadı, takım arkadaşına yardım etti.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Tur geriye alma görüntüleri eskiden daha fazlaydı ama şimdilerde araçların birbirlerine yakınlığı hatta 20.000 devri aşamayan sınırlı motorlarla bu daha zor hale geldi.

  2. Henry Crazy avatarı

    Bence Ferrari horner ile Neweyi almalı Vettel gibi pilot çok bulunur.Ama Horner gibi mantıklı adam ile Newey gibi dahi maalesef yok piyasada.

  3. rocco junior avatarı

    Buyur işte takım patronu bile kabul etmiş.Yani açık,kesin bir durum hakkında bazı arkadaşlar adeta avukat olurcasına savundu ama şimdi ortada yoklar.Tamam herkesin düşüncesi ama bu kadar da bir pilot şikayet etmemeli.Gerçi Horner bir yandan da şikayet edeiyor neden Alonsoyu da yavaşlatmadı diye.Takımca kabullenmeleri bile falso arkadaş onda bile sızlanıyor.Ama ama niye ona vurmadı bana vurdu:(

  4. Ben Horner'a bu tarzda(!) eleştiri getirecek kalibrede değilim; dolayısıyla katılamıyorum..

  5. Suçlu %100 Pirelli lastikleridir. Vettel Hamilton'a değil de lastiklere lanet(bir de aptal, hıyar falan demesin de ne derse desin – bkz Montoya) etseydi daha doğru bir hareket olurdu..

  6. ne deseydi kardeşim.''vetteli 1.lik yarışından kopardığı için mücadelesinden ötürü bay hamilton'u tebrik ederiz.başarılarının devamını dileriz.'' mi deseydi?

  7. Adam gayet Acik Mert ve Dürüst bir sekilde olayin özünü anlatmis. Hamillltonun yerinde kim olsa ayni seyi yapardi, Her kim olursa Yaris psikolojisiyle Vettel gibi sözler kullanirdi Bunda abartilacak bisey yok Hangi Pilot cikari icin bazen cizgileri asmiyorki %100 dürüst bir Sporcu varmiki Herkes kendi tarafindan bakiyor

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Seb'e göre bu olay onun yarışını etkiledi. Ancak yaşananlar kurallar dahilindeydi ve Hamilton yanlış bir şey yapmadı, takım arkadaşına yardım etti."

    İnceden sokuşturmayıda ihmal etmemiş 😀

  9. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    miz miz miz…

  10. "takım arkadaşına yardım etti" olayın özü budur.

  11. Ne şiş yansın ne kebap…

  12. sayon horner şu açıklamanda bile samim değilsin,takım ve taraftar olarak f1 camiasında en antipatik sizsiniz …katılan?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir