Lotus: "Mclaren'le Mücadele Edebiliriz"

yazar:

kategori:

Lotus Almanya öncesinde Mclaren’in önünde üçüncü sırada yer alıyordu ancak Button’un ikinciliği ile Mclaren bir puan farkla Lotus’un önüne geçmeyi başardı.

Boullier “Üçüncülüğü kaybetmek hayal kırıklığı yaratıyor ancak çok yakın mücadele var ve 5. sıradaki takım ile fark oluşturduk.”

“Bununla birlikte başarıya açız ve daha fazlasını istiyoruz. Güncellemelere devam edersek ve planladığımız güncellemeleri çalıştırabilirsek mevcut durumumuzu koruyabileceğimizi düşünüyorum.”

“Sene sonunda 3. mü yoksa 4. mü oluruz bilmiyorum çünkü her şey çok yakın ancak takımlar şampiyonasındaki önemli konumlardan birisi için mücadele edeceğimize eminim.” dedi.

Boullier ayrıca yarışlarda daha iyi sonuç almak için sıralamalarda gelişmelerinin şart olduğunu söyledi.

Boullier “Daha iyi sonuçlar için neler yapmamız gerektiği açık. Formula 1’i izleyen herkes bunu bize söyleyebilir. Daha iyi sıralamalara ihtiyacımız var.”

“Yarışlar kazanmak istiyorsak gridde ilk 4-5’te yer almalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ya anlamıyorum şu takım patronlarını elinde şu an en rekabetçi araçlardan birisi var. Tamam takımlar biraz zor RedBull 2 pilotla birlikte çok iyi puan topluyor ama sen yine de onları yakalama hedefini koy 3. lük dersen bir altında ki sırada kaldığında edeceğin laf seneye hedeflerimize ulaşacağız onun yerine 1. lik koy 2. olursan de ki seneye hedeflerimize ulaşacağız şu an 2. lik için Ferrari'nin çokta şansı yok pilotların arasında ki uçurum onları kolay av yapıyor ama Lotus ve Redbull iki pilotla öne çıkabilir hatta Mclaren de öyle ama orada anlayamadığım bir şanssızlık var bu sezon ondan faydalanabiliriz.

    Aracı şimdiye kadar dünya devi Mercedes'ten çok daha iyi güncellediniz bu tempoyu biraz daha arttırın yatırımcılara eldeki sonuçları götürün sezon başındaki beklentiler şimdiye kadar çoktan karşılanmış durumda o yüzden daha fazlasını istemeye yüzünüz var yani deneyin arkadaşım bütçe isteyin size bu paraları veren kaynaklarınızdan ve gelişiminizi hızlandırmaya çalışın…

    Kimi geçen yarış bence çok iyiydi gerekli olduğu anda çok güzel geçişler yaparak ritmini bulduğunu gösterdi. Biraz iyi bir stratejiyle haftaya daha da önde olabilir. Çin'deki hatanızdan başka Kimi'nin puansız ayrıldığı yarış yok bu kadar istikrar kazanmışken biraz daha güçlenin o zaman hepiniz bambaşka koşullarda konuşuyor olacağız… Neden olmasın ki?

  2. 3. markalarda olmak çok zor olmaz gibi geliyor bana…fakat bence hedef bu olmamalı…markalarda 2.lik pilotlarda şampiyonluk…hedef bu…koy kardeşim…neden eksik hacet diliyorsun…verecek olan Allah…O nun için zor değil nasılsa…

    bu arada sıralama sorununu çözdüler herhalde…kimi bir ara birinciydi…hayırlısı bakalım…

  3. rocco junior avatarı

    Lotusun patronunu hiç sevmiyorum.Sürekli böyle iddaalı laflar ediyor ondan sonra patates…

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ben zaten Raikkonen şampiyonluğa oynar demedim.Belki dedim bir ümit bende beklemiyorum zaten şu anda böyle bir şey ama işte umut benimkide.Zaten dedim orda aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş diye.Takımlar şampiyonluğundada Mercedes dışında 4.'lüğü kimse zorlayamaz.Şu anda onların durumuda içler acısı.O yüzden takımlar şampiyonasında 4.'lük garanti artık şimdi ki hedefimiz ilk 3'ü zorlamak.

  5. Henry Crazy avatarı

    Bence hedef 2.lik olmalı Lotus veya Mclarenin sonuçta Ferrari tek pilotla yarışıyor.Tek pilotla markalarda ikinci olmak imkansız bence.Ferrari Massa düzelmezse 2. bitiremez şampiyonayı.

  6. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Kusura bakma ama gerçekçi olmak lazım.Raikkonen şampiyon olamaz ama ilk 5 de bitirir.Lotus şampiyon olamaz ama ilk 5 de bitirir.İlerideki yarışlarda Sauber takımının Lotusları çok zorlayacağını düşünüyorum.

  7. lotus sıralama performansını geliştirse 2.için bile mücadele çok rahat edebilir.

  8. donnie darko avatarı

    Orada bence de bir fazlalık var. Sadece üçüncülük için kendimizi zorlayacağız dese bir nebze daha iyi dururdu. Felipe'nin gardını düşürdüğünü varsayarsak, ki asla ne yapacağı belli olmaz, iki McLaren'e karşı Fernando zorlanabilir takımlar açısından. Ama kendisi şahsen bu senenin en büyük şampiyon adayıdır. Ancak Lotus eğer sıralama performansını düzeltirse, onlar için de üst tarafları kovalamak hayal olmaz. Zira şu ana kadar işi iyi götürdüler bile denebilir. Gerçi bu araçla daha fazlasını beklemedim değil.

  9. iyi de mclarenin 3.lük gibi bir hedefi olduğunu da nereden çıkarıyorsunuz?
    Button formsuz bir gönem geçirdi dün gördük ki performansı düzelmiş. onun eksikliği yüzünden mclaren takımlar sıralamasında şu konumda.
    Pitler de eskisi gibi hayal kırıcı değil,
    Araçta da gelişme var.
    yani umarım potaya girersiniz ama bizimle çekişmemenizi diliyorum..

  10. donnie darko avatarı

    Herşeyi çok güzel söylemişsin Eric. Ancak yerimizi korumak tabiri olmamış. Yerini koruyacaksan yarış galibiyeti almasan da olur. Yok eğer yarış galibiyeti alacağız diyorsan, üçüncü hatta ikinciliği kendine hedef belirleyeceksin. Kazanacak bir aracın varsa, bir defa değil daha fazla bunu başarabilirsin. Kimi bir kademe üste çıkarırsa sürüşünü, Romain de kötü pilot değil, yukarılara çıkma şansınız oldukça fazla gözüküyor. Siz şu sıralamaları düzeltin, gerisi öyle ya da böyle gelecektir.

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Mclaren çok hızlandı onlarla 3.'lük mücadelesi vermemiz zor.Ama 4.'lüğü artık kimseye kaptırmayız gibi geliyor bana.Ayrıca Raikkonen'in Almanya performansı beni çok cesaretlendirdi.Lotus biraz daha iyi olursa sıralamalarda yarış temposu zaten iyi belki şampiyonluğa oynarmı düşüncesi geldi aklıma.Benim düşüncem biraz aç tavuk kendini darı ambarında görür gibi oldu ama belki neden olmasın Lotus iyi olursa şampiyonluk yarışında diğer büyük takımlardan önemli puanlar çalıp en azından takımlar şampiyonasında 1 sıra daha kazanabiliriz.

  12. onur çakır avatarı

    Macaristanda Hami'ye(hamilton) spada kimi'ye(raikonen) monzada Schumi'ye(schumacher) dikkat edin

  13. sıralamaların önemini anladıklarına sevindim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir