Hakkinen: "Formula 1 Bizim Dönemimizden Daha Zevkli"

yazar:

kategori:

Bazen eski Formula 1 izleyicileri, eski yarışların daha zevkli olduğundan bahsediyorlar ancak Hakkinen bu görüşe katılmıyor.

1998 ve 1999 yıllarında şampiyon olan Hakkinen, 2000’de Spa’da Michael Schumacher’e yaptığı efsanevi geçişinin mevcut kurallar altında daha kolay olabileceğini kabul ediyor ancak “Bugün yarışlar benim dönemime göre şüphesiz daha iyi. Çok fazla geçiş ve mücadele oluyor.”

“Genel olarak benim dönemime göre daha heyecanlı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Şimdi ki yarışlar tamamen show amaçlı ve bence eskisi gibi geçişler o kadar da zevkli değil. DRS ve lastikler tamamen olayı sıradanlaştırdı. Geçilmesi zor bir pilot sanki orda yokmuş gibi diğer pilot tarafından rahatça yanından geçip gidiyor. En azından lastikleri standart tutsalar biraz daha usta pilotlar ön plana çıkabilirdi. Çaylak pilot ustayı geçiyor ama DRS ve ya Lastiklerle. O çaylakta kendini geliştirdim sanıyor. Tabi bu onlar için yanılgı.
    Hakinen-Shumi dönemi bence Formula 1'in en iyi zamanıydı.

  2. Ayakta seyrettim geçişi.

    😉

  3. DreamOfWinD  avatarı

    aynı şey 2001 brezilyada da oldu. Kimse ondan bahsetmiyor.

  4. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Defalarca çikolata yemişsindir.
    Ve artık her yeni yediğinde büyütülecek bir tarafı kalmamıştır.
    Ama ilk defa yediğinde.

  5. Bence F1'in en iyi geçişlerinden biridir Macaristanda Barrichello'nun Şumiyi geçişi.

  6. Ben de canlı izlemiştim o yarışı. Ayakta seyrettim geçişi. O geçişin tek güzel yanı fotojenik oluşuydu. Zonta yanlış zamanda yanlış yerdeydi, o kadar. Mika hızlıydı zaten, her türlü geçecekti. Unutulmaz bir geçiş elbette.

  7. :)) bende canlı izleyemedim ama o çoook konuşulan ve hiiiçç unutulmayacak olan geçişi kaç kere izledim bilemiyorum.

  8. O yarışı canlı izlemeyen ANLAYAMAZ

  9. Ben de Mika'ya katılmıyorum 🙂
    Büyük bir çoğunluğa göre modern zamanın en iyi geçişi olarak kabul edilen Spa 2000'deki geçişin tanıklarından birinin ifadesi"Canlı izlemiştim ve gördüğüm en iyi yarıştı.Ne yazıkki Hakkinen’in Formula 1’den ayrılığı erken oldu.O rekabeti çok özledim.O günlerde Formula 1 gerçekten muhteşemdi.En azından adildi ve araçlar ve pilotlar arasındaydı."

    Geçişe baktığımızda ise; evet Hakkinen hızlıydı fakat Schumacher'in bu geçişe izin vermeye niyeti yoktu zaten geçiş öncesiyle anlam kazanıyor.Ve 'beklenmeyen' o ters hamle tek kelimeyle halen inanılmazlığını koruyor.Bu arada Zonta'nın bu olaydaki konumu hakkında kendi söylediklerine bakmak en sağlıklısı.

    Zonta:"Mavi bayrakların sallandığını gördüm. arkamda kırmızı bir araba vardı. diğerini ise görmedim. pist kurumaya başlamıştı, ancak sağ tarafı hala ıslaktı. ben pisti ortalamış gidiyordum; çünkü sağ tarafa girip lastiklerimi daha da kirletmek istemiyordum. Ferrari solumdan giderken, Mclaren sağımdan fırladı. orada oldukça geç frenaj yapan Mclaren'i görünce manevradan bir kaza çıkacağını düşündüm. ancak Mclaren Ferrari'yi de geçip oradan sıyrılıp gitti. inanılmazdı."

    Bu arada olaya tanıklık eden başka bir fanın yorumu aynen şu "İstediğinizi diyebilirsiniz fakat Zonta,Mika’ya yardım etmedi. Mika’dan çok Michael’a yardım ettiği söylenebilir.Önde olan kimdi?..Mika inanılmazdı…"

  10. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Mika'ya katılmam doğal olarak mümkün değil.

    Tamam arada iyi yarışlar izletiyor McLaren pilotları ama, geçtim yarışları Schumi ile 12 turluk sıralama kapışmalarımızın bile tadı hala damağımızda.

  11. yapma mika reis…

    benim 3,5 yaşındaki yeğenim için eğlenceli olabilir ama benim için pek değil.

    işin sadece şov kısmı düşünülüyor. geçiş olsun da ne olursa olsun mantığı. yanlış.

    2008'den sonra gerçekten içime sinerek, zevk alarak izlediğim bir sezon yok.

    2010 biraz heyecanlıydı, o da şampiyona yakın ve son yarışa kaldığından.

    kısıtlamalar, lastikler yüzünden piyangoya dönen yarışlar, geçiş butonu (drs) vb.

    f1, hem yetenekli/hızlı pilotu ödüllendirecek hem de teknolojinin zirvesi olma konusunda ödün vermeyecek konumda olmalı.

  12. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Chiddy Bang – Opposite of Adults
    😉
    ve video çok iyimiş…tenx

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Arkadaşlar ilk şarkının adını bilen varmı ?

  14. DreamOfWinD  avatarı

    spa 2000 deki geçişin nesinin efsane olduğunu hala anlamış değilim. Hakkinen hızlıydı ve zonta sayesinde geçti.

  15. Ustaya Saygı…..!

  16. elvan dalton avatarı

    O kadar geçiş izliyoruz, kaç tanesi spa 2000 kalitesinde. Biz tur bindirircesine geçişler izlemek istemiyoruz, en azından ben istemiyorum.

  17. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Pirelli DRS ve Kers'in gelmesiyle pilotaj biraz daha geride kaldı. Yani biraz ayar verildi yarışlara. İstedikleri de oldu. Geçişler basit kazanan fazla. Heyecan arttı evet ama bu pilotların muhteşem sürüşleriyle değil lastik Drs gibi yeni katılımlarla oldu.

    Yine bunlara rağmen bazı iyi pilotların sürüşleri-geçişleri- keyif veriyor. Alonso Raikkonen Hamilton gibi.

    Bana göre eski yıllar daha heyecanlıydı. 2005 mesela. Hatta Schumi'nin alıp götürdüğü 2003, 2004 de çok daha keyif vericiydi.

  18. the huntsman  avatarı

    Güzel sezon.Sende geri dönde tam olsun grid 🙂 Gerçi çok zorlanır bu kadar ara verdikten sonra..

  19. Bu sene eskilere göre daha zevkli. Ancak bu sene lastiklerden dolayı değil, araçların hızlarının yakın olması sebebiyle lastiklere rağmen çok zevkli.

  20. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence Formula 1 2009 ve 2011 dışında her sezon çok güzeldi.O senelerde hep birileri domine etti.2009'da Brawn-2011'de Red Bull.O sezonlar dışlarında her sezon çok güzeldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir