Mercedes: "Tur Başına Yarım Saniye Gerideyiz"

yazar:

kategori:

Bu ifadenin sahibi Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug, Alman takımın bu sene gözle görülür bir şekilde ilerleme kaydettiğini ama daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Haug: “Sezonun ilk yarısı için hüküm şöyle olacaktır: ‘Çok şey başarıldı; yapılması gereken hâlâ çok şey var.’ “

“Bazı yarış hafta sonlarında tempoyu koyan taraftık ve Nico (Rosberg), Çin’de yeni Gümüş Ok fabrika takımı adına ilk galibiyeti elde ederken, Michael (Schumacher), Monako’da prestijli bir sıralama seansında en hızlı dereceyi yaptı; ardından Nico o yarışta ikinci oldu. İki yarış sonra Valensiya’da Michael da ilk podyumuna ulaştı”

“Takımımız, Michael’ın bir dizi halinde teknik nedenlerden yarış dışı kalmasına rağmen geçen sene bu zamana kıyasla üçte biri daha fazla puan aldı. Son iki yarış ise, tur başına tempo koyuculardan yarım saniye eksiğimiz olduğunu gösteriyor. Bu, takımdaki herkes için net ve aracı daha da geliştirip farkı kapatma adına elimizden gelenin en iyisini yapacağız”

Schumacher ise şu anda istediği kadar puanı olmasa da ortaya koyulan ilerlemeden memnun kaldığını ifade etti.

Schumacher: “Puan tablosuna bakarsanız pek de iyi görünmüyor ama daha ayrıntıya ve belli sonuçlara bakarsanız, genel manzara çok daha iyi. İleri yönde net bir adım attık ve şimdiden birkaç öne çıkan şey başardık”

Macaristan’daki hafta sonu için Rosberg, Hungaroring’in dar yapısının W03’e uygun olduğunu ama pistteki rekabetin çok üst seviyeye geldiğini dile getirdi.

Rosberg:” Pist aracımıza uygun olmalı. Ama bu sene tahminde bulunamıyorsunuz ve hafta sonu neler olacağını asla bilemiyorsunuz. Lastik aşınması yarışta yine hayati önemde olacak. Bu yüzden (lastikleri) düzgün bir şekilde idare etmemiz gerekecek.”


Yorumlar

  1. schumi de bastonuyla '' pistte lastik rekabetinin geri gelmesi gerekir, ozaman aracımızı limitlerine kadar zorlayabilirz '' der :)))

  2. Yil 2023
    Mercedes: "Yakaladık Sayılır, Tur Başına Sadece 0.5 Saniye Gerideyiz"

  3. Elbetteki pole den başlasa kazanırdı, ama yawru ennanın adeta dayısının intikamını alır gibi savunma yapmaya kalkması ve hızla yön değiştirip önünü kapatıp yavaşlaması neticesinde yaşanan basit bir yarış kazasında verilen 5 sıra grid cezası acaba başka kimlere veriliyor?
    Weber truliyi biçip uçak gibi havalandığında 5 sıra ceza verilmişmiydi mesela?
    Aynı yarışta maldnado kime hatırlamıyorum arkadan daldığında verildimi?
    Grojan malezyada Schuminin yarışını berbat ederken, geçen yıl petrov Schumiye arkadan dalarken neden 5 sıra grid cezası almadı?

  4. Yine başlamışlar ''pist aracımıza uygun'' safsatalarına.Kardeşim 10 turda lastikleri bitiren çekiş özürlüsü,kıçı başı ayrı oynayan bu araçla kusura bakmayın ama hiçbir yerde favori olamazsınız.

    Sene başından beri en ufak güncelleme yapılmayan,tutturulmuş bir gala buraya kadar gelen AMG takımının bu saatten sonra da kanımca olağanüstü şartlar oluşmadığı takdirde ön gruba yaklaşması mümkün değil.

    Bence bu takımın acilen Honda ve Brawn'dan kalma adamlardan kurtulup daha profesyönel bir ekip kurması lazım takımın kimyası bozuk şu Haug mudur nedir onunda takımdan uzaklaştırılması gerek negatif enerji vermekten başka bir işe yaradığı yok.

  5. Tamadır.Ramazan geldi diye herhalde birkaç gündür bira içmiyorlar . Farkettiler ya gözüm arkada gitmez:)). Shumi olmasa sizi kim destekler diki Alkolik Houg.

  6. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    Bu sezon geçen 2 sezondan çok daha iyi bir araca sahibiz ama mercedes sezon içi gelişim konusunda sınıfta kalmış durumda (şu an için) tembellik yapıyorlar umarım sezonun 2. yarısına güçlü başlarlar gerçekten Bir schumacher taraftarı olarak bu sezon Schumi yi podyumun ilk basamagında görmeyi isterim hangi yarış olursa olsun

  7. Senna yüzünden mi adama pole kazandığı monaco yarışının sıralamalarında sıra cezası verdiler ve muhtemel zaferden oldu? Polden başladığı Monaco'da kazansa çok değerli olmaz mıydı?

  8. çok doğru 7.ci turda 14 saiye fark oluşmuştu 15 tur 30 saniye oldu dikkat ettimde tur başına 0.5 saniye geriye düşüyordu schumi.hatta serhan da söylemişti.
    bu şekilde giderlerse sauber sene sonu öne geçer.

  9. Senna.
    Ayrıca Schumi herhangi bir mekanik sorun yada temas yaşamadığı sürece hertürlü koşulda tüm takım arkadaşlarının önünde bitirir yarışı.
    geçen 2 yıl geri dönüşünden sonra formuna ulaşamamasından kaynaklanıyordu. buna rağmen 2011 de bile iyiydi.
    Şuan %80 seviyesinde sürüyor.

  10. Mercedes takım olarak bu spora girdiği ilk yıl Force India ile aynı düzeydeydi. Aradan 2.5 yıl geçti hala Force India ile başabaş azılı bir rekabet veriyor, tebrik ediyoruz kendilerini. Aynı şekilde Mercedes spora girdiği ilk yılda lastiklerle ilgili problemleri vardı ve hala da devam ediyor. Bu takımın sonu ne olacak çok merak ediyorum. Mercedes şanslı ki elinde iki iyi pilot var, ya F.Indiya ya da Sauber pilotları olsaydı herhalde ilk ona girdiklerinde bayram yaparlardı.

  11. Henry Crazy avatarı

    Mercedes yavaş ve dayanıksız.Schumi Redbull'a geçse aslında bence iyi işler yapar.Şampiyonluk mücadelesi verebilir.Ama mercedes ile işi zor.

  12. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    HEP AYNI RUYAYI DÜŞLÜYORUZ AMA GERCEKLESMIYOR,OUT MGP OUT….

  13. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    BUNLAR KESIN BALİCİ YAAA NE ZAMAN ÖNDE OLDUNUZ Kİ.

  14. Schumacher- avatarı

    10. yarışı geride bıraktık Schumacher 4'ü takımdan kaynaklanan biriside saçma bir pilotun yüzünden olmak üzere 5 kez yarış dışı kaldı.
    5 kez finish gördüğü yarışlar içinde 4 ünde Rosberg'in önündeydi.

  15. deniz aydın avatarı

    bence o kadar iddalı bir cümleden sonra sadece motor haritası üzerine bir güncelleme çıkacağını zannetmem. zira açıklamayı yapan sıradan biri değil, SCHUMACHER, gerçekten vardır bir bildiği, belkide bakarsın mercedes birden yarışların lideri konumuna gelir…

  16. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    takım Sene içinde çok geride kaldı.Sene başında en iyi araç Mercedes'teydi lastikleri çalıştıramıyorlardı..Şimdi yarım saniye geri düştük, takım hiçmi gelişmez ? Araç sene başındakiyle aynı.Geçen seneye geri döndük.

  17. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    o zaman ağustos ayı boyunca çalışacaksınız. schumacher'i göndermekle olmaz bu işler.

  18. Schuminin Almanya yarışından sonra şöyle bir demeci var;

    "Önümüzdeki yarışlada ilginç şeyler olduğunu görebiliriz Yalnızca bir değil bir kaç arabayı endişelendirecek ilginç şeyler. Şimdi önümüzdeki yarışa konsantre olmalıyız. Heyecanlı olacak."

    Acaba bir güncellememi yar yoksa onlarda motor haritalama olayınımı kullanacaklar rb ler gibi?

  19. Rosberg hala Hungaroring W03'e uygun diyor. Kanada'da uygundu, Silverstone'da uygundu, Hockenheim'da uygundu değil mi? Gelişimde geride kaldın mı istediği kadar uygun olsun.

  20. DreamOfWinD  avatarı

    Gene aracımıza uygun diyorlar. Sizden bir halt olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir