"Lotus Hâlâ Yeni Sürücülerine Adapte Olmaya Çalışıyor"

yazar:

kategori:

Lotus bu sene Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean’ı seçerek tamamiyle yeni bir kadroyla yarışmaya başladı. 

Grosjean “Red Bull, Mercedes, Ferrari ve MClaren gibi takımların bazıları sürücüleriyle 3, 4, 5 senedir birlikte ve birbirlerini çok iyi tanıyorlar.”

“Piste gittiklerinde nereden başlayacaklarını biliyorlar. Bizse piste gittiğimizde geçen senenin verileriyle başlıyoruz ancak o zaman araçta biz yoktuk. Bu yüzden adapte olmak için biraz zamana ihtiyacınız oluyor ve sonuç olarak mükemmel olamıyorsunuz.” dedi.

Grosjean, gelecek sene aynı pilotlarla devam edilmesi halinde takımın bundan faydalanacağını düşünüyor.

Grosjean “Her şey yolunda giderse gelecek sene de takımda olurum ve bu seneki ayarlarımıza bakarak daha iyi hafta sonu geçiririz.”

“O zaman neyin çalıştığını, neyin çalışmadığını biliyor oluruz ve her şeyi mükemmelleştirmek için daha fazla zamanımız olur.” dedi.

Grosjean, gelecek sene için bir garantisinin olmadığını söyledi.

Grosjean “Şu anda 2013’te yarışmayı umuyorum. Umarım F1’de kalırım. Daha önce kaybettiğimde çok zordu. Ancak bu şekilde devam edersek şansımın iyi olacağını düşünüyorum.”

“Ben mükemmeliyetçi birisiyim ve yeteri kadar iyi iş çıkardığımı söyleyemem. Daha iyi olmaya çalışacağım. Öğrendiğim şeyler var ve hâlâ gelişiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Elbette yeni pilotların dezavantajını yaşıyor takım. En basit örnek Kimi'nin direksiyon problemi seneye böyle bir problem olmayacağına eminim çünkü takım Kimi'nin ne istediğini ne beklediğini biliyor. Ama zamanla tüm bu küçük farklılıkları halledebilirler. Bu sporda istikrar çok önemli bir şey çünkü zaten her sene neredeyse %80'i değişen bir seri en azından pilotların aynı kalması takımın da işini kolaylaştırır pilotlarında. ayar yapması daha kolay olur her zaman.

  2. Grosjean'ın yeri Kimi'den çok çok daha sağlam bana göre.

  3. Petrov bu sene bu takımda devam etmiş olsaydı tecrübesi sayesinde Gro'dan daha çok puan alırdı diye düşünüyorum ama madem Gro yarıştırılıyor artık seneye de devam edilmeli.. Belki çok üst düzey bir pilot olamayacak ama Petrov gibilerini kıl payıyla geçebilir.. Ayrıca alçak gönüllü birine benziyor, severim böylelerini – Buttonvari kişilik..

  4. En azından seneye dengeyi tutturmaları gerekiyor. Grosjean ve Raikkonen'le devam etmek takıma hiç bir şey kaybettirmeyecek. Hatta kazandıracak bile, yeni pilotun alışma sürecinden kurtulacakları için.

  5. olabilir…fakat şu an yapılacak başka bir şey yok…iki pilotumuzda fena değil…geçen seneye göre lotus daha iyi durumda…gelişim ve güncellemelerde pek geri kalmadılar…umarım böyle devam ederler…stratejik açıdan doğru hamleler de gelirse daha iyi netice gelmesi kuvvetle muhtemel….

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Grosjean'ın çaylaklığı, Kimi'nin eksik perfornansı, takımın strateji çuvallamaları…

    Bunları birleştirdiğimizde toplamda "alışma süreci, adapte olma" diyebiliyorsak eyvallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir