Kanada Öncesi Honda

yazar:

kategori:

Jenson Button

Montreal, F1 takviminde benim favori hafta sonlarımdan birisi. Pist ve şehirdeki atmosfer her zaman fantastik oluyor. Gilles Villeneuve pisti mücadeleci ve pilotlar için eğlenceli ve son yarış Monaco’dan tamamen farklı. Paul Richard’daki kötü hava koşulları nedeniyle burası için çok fazla test yapamadık bu yüzden cuma günü bir kaç tur atmadan önce burada RA108’in performansının nasıl olacağını söylemek zor.

Burada hızlı tur için önemli olan körbleri iyi kullanmak ve bunu yapabilecek rahat bir araca sahip olmak. Dikkatli olmak zorundasınız çünkü körbe yanlış yerden vurursanız muhtemelen duvara vurursunuz. En büyük mücadele ise pit öncesi son virajı iyi almakta. Oraya kadar tüm turu mükemmel götürebilirsiniz ancak orada körbe yanlış girerseniz tur boşa gider.

İyi bir kalkış yapmakta çok önemli çünkü ilk bir kaç viraj 20 aracın aynı anda geçmesi için çok dar ancak eğer fırsat bulabilirseniz geçiş mümkün burada. 10. viraj geçiş için muhtemelen en iyi yer ve burada bazı heyecanlı mücadeleler görebilirsiniz.

Rubens Barrichello

Araç tüm hafta sonu iyi performans gösterdiği ve yarıştan iyi sonucu hak ettiğimiz için Monaco’da puan kazanmak memnun ediciydi. Umuyorum ki bu iyi geleceğin başlangıcı olur. Bu takımın potansiyeli çok büyük bu yüzden odaklanmayı, sıkı çalışmayı sürdürmek önemli ve sezon boyunca aracın gelişeceğinden eminim.

Montreal pisti, son yarış yüksek yere tutuşlu ve dar caddeli Monaco’dan tam bir değişimin olduğu yer. Kanada’da araç şu ana kadar olan en düşük downforce seviyesinde ayarlanacak, bu da bu sezon gördüğümüz en düşük kanat açıları anlamına geliyor. Cuma gününü ve cumartesi sabahını debgeyi ayarlamak ve piste uygun setupları bulmak için geçireceğiz.


Yorumlar

  1. Geçiş olsun da yeri önemli değil. Jenson'dan puan bekliyorum bu yarıştan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir