Button: "Lastik İdaresi Şansla da İlgili"

yazar:

kategori:

McLaren, bu zaman bezen lastik sıcaklıkları konusunda sıkıntılar yaşadı ve bunun yanında birçok pilot, geçen hafta sonu Almanya GP’nin sıralama seansında ıslak zeminde benzer sorunlarla karşılaştı.

Button: “Geçen sene lastikleri ısıtmada harikaydık ve bazen bunun için şansınızın olması gerekiyor. Geçen seneki Ferrari’ye bakın: Düşük sıcaklıklardaki koşullarda ortalarda yoklardı.”

“Ferrari’nin bunun için bir araç ürettiğini düşünmüyorum. Sadece bu seneki aracın geometrisini tasarlama şekilleriyle örtüştü”

“12-13 senedir F1 aracı kullanıyorum ve ıslak zeminde nasıl sürülür biliyorum. Hiç böyle hissetmemiştim. Ama senenin çoğunda sıcaklık sorunu yaşadım. Islak zeminde ortalarda yoktuk”

“Lastikleri çalıştıramadığınızda, frenlere basamıyorsunuz. Çünkü kilitlersiniz ve çok yavaş dönersiniz.”

“Lastikler çalışımıyor; sadece paten yapıyorsunuz ve sürekli olarak pist dışına çıkma korkusu yaşıyorsunuz”

İngiliz pilot, McLaren’ın Almanya’ya götürdüğü güncellemelerin kuru zeminde önemli bir adım sağladığını ama ıslak zeminde işlerini zorlaştırdığını ifade etti.

Button: “(Almanya’daki) Yeni parçalarla kuru zeminde çok zaman bulduk ama ıslak zeminde, lastik sıcaklıklarında aynı meselelerle karşılaştık”

“Ortaya koyduğumuz gelişimden memnun olmamız gerek ama yağmur başladığında sorun yaşayacağımızı biliyorduk”


Yorumlar

  1. Aslında şunu demek istemiş: "Tasarım icabı bazı F1 araçları yağmurda daha iyi tutuşa ve çekişe sahip olurlar. Bu senenin ferrarisi de bu konuda iyi olan araçlardan birisi."

  2. Gerçekten de Ferrari'ye fena hakaret etmiş, cevabı yapıştırmışsın sen de. Yazıyı 2. defa oku Alonso'ya ana bacı yapmış gözünden mi kaçmış ne?

  3. Tamamen saçmaladı. Kendisi lastik kullanımında diğerlerine göre avantajlıyken neden şans değildi. pilotajı yumuşak deniliyordu. Almanya da gördük neler olduğunu. Alonso bir demecinde bundan bahsetmişti. Her istedğinizde önünüzdekini geçemezsiniz diye. Çünki öndekini zorlarsanız lastikleriniz yarışı bitiremez hale gelirsiniz. Sanırım button başka bir dünyada herkes zorlamasını biliyor ama arkadaşın zoruna giden neden Almanya da lastikler yarışın sonuna kadar dayanmadığı. Ferrari aynı lastikleri geçen sene ısıtamazken bu sene bir problem yaşamadı. Hatta daha testlere çıkılmadan lastik ısıtma problemini aştıklarını açıklamışlardı. Nasıl bir şanssa anlamadım. Mclaren geçen sene şansa yarışmış.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulen ne kıl adamsın be, ortada yoktu dediğin takım, özellikle de Alonso son yarışa kadar seninlen 2. lik mücadelesi içindeydi.

    "Ferrari'nin bunun için bir araç ürettiğini düşünmüyorum. Sadece bu seneki aracın geometrisini tasarlama şekilleriyle örtüştü"

    Bu ne demek ya, koskoca Ferrari senden akıllıdır herhalde. Lafa bak, şansa olmuş sanki. O zaman sezon başında neden dökülüyordu Ferrari. Adamlar uğraştı yaptı. Sen takımına adam gibi geri dönüş yapmıyorsan takım ne yapsın.

    Ne zaman ki bırakırsın kendini bu kadar büyük görmeyi, o zaman adam olursun. Onun dışında 12-13 sendir f1 aracı kullanıpta, diğerlerinin yokluğunda es kaza şampiyon olan bir pilottan ileri gidemeyeceksin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir