Eric Boullier ile Soru-Cevap

yazar:

kategori:

 

Takimlar sampiyonasindaki 3.’lugu kaybettiniz. Sezonun 2. yarisinda kazanabilir mi?
Eric Boullier:
 Kesinlikle 3.’lugu kaybetmek hayal kirikligi oldu, ama sampiyona cok, cok yakin ve 5. siradaki takim ile iyi bir fark olusturduk. Bununla birlikte, basariya aciz ve daha fazlasini istiyoruz. Eger gelismeye devam eder ve guncelleme getirebilirsek, ve tabi pistte arac uzerinde calistirabilirsek, sanirim olmamamiz gereken pozisyonda olur ve bunu koruyabiliriz. Sezon bitiminde 3.’luk mu yoksa 4’luk mu olur emin degilim, her sey cok yakin, I am not sure about third or fourth by the end of the year, as everything is very close, ama takimlar siralamasinda onlerde bir sira almak icin savasabilecegimizden emnim.

 
Almanya performansiniza ne puan verirsiniz?
EB:
 Zorlu bir siralama seansindan sonra Kimi (Raikkonen)’den harika bir geri donus gorduk ve durumu toparladi. Takimin da iyi bir stratejisiyle guclu ve usta bir surus ortaya koydu.10. ve 19. pozisyonlarda baslamak, calismalarimizi golgecede birakti, ama Kimi’nin yine iyi puanlar aldigini, guclu bir tempoda gormek iyi. Ileriye yonelik olarak bakacak olursak,daha iyi sonuclara ihtiyacimiz oldugu acik. Formula 1’i izleyen herhangi biri bunu bize soyleyebilir. Siralamalarda daha iyi isler cikarmamiz gerekiyor. Yaris kazanmak istiyorsak, siralamalarda ilk 4-5’te olmamiz gerektigi oldukca acik..


Romain Grosjean icin zorlu gecen haftasonu zorlu yarislardan biriydi – yaris performanslarina gore degerlendirirsek, onu ‘sicak’ mi yoksa ‘soguk’ mu diye gorebiliriz?
EB:
 Onunla cok iyi yarislar gecirdik, ancak bununla birlikte, Romain veya takimdaki herhangi birinin gormek istemeyecegi sonuclar da aldik. Sartlar kotu oldugunda bile (geriden baslamak gibi) iyi yarislar cikarabileceginden emin olmaliyiz. Hala bazi seyleri ogreniyor. Su anda tek tam sezonunu yasiyor. Ama onun elinden geleni yaptigini biliyoruz ve daima iyi yarislar cikarabilmesi icin birlikte calisiyoruz. Buna, ilk turunun cok onemli olmasi da dahil.

Yagmurlu havada siralamalarda takim icin pozisyon kazanmak biraz zordu – bizim daha once goremedigimiz bir seyler mi var?
EB:
 Esasinda daha once goremedigimiz seyler yok, ve umut ediyorum ki boyle bir seyi tekrar gormeyecegiz! Neler olup bittigine ayrintilariyla bakmaliyiz. Sicaklik cok dusuktu ve saganak yagislar kisa ve gucluydu. Tekrar olursa ne yapacagimizi arastiriyoruz ve sorunu duzeltecegiz.

Takimin belirledigi surucu dizilimi cesur bir hareket olarak gorunuyor. Sezonun ilk yarisina gore degerlendirirsek, Raikkonen ve Grosjean’i nasil degerlendiriyorsunuz?
EB:
 Durust olmak gerekirse, Kimi’nin bir dezavantaji oldugunu gormuyorum. Eski hizina cabukca geri dondu ve eger kisa sure icinde yaris kazanirsa benim icin sasirtici olmaz. Romain hala kendini gelistiriyor. Hatta, 2 yil once yalnizca 7 yaris gecirdi, gelismek icin hic gercek bir sansi olmadi, o yuzden bana gore ilk yili icin gercekten iyi. Hatalar yapiyor – elbette – cunku o bir genc. Ancak iyi haber ise bir hatayi asla tekrarlamiyor! Ogreniyor, dinliyor ve her yarisla daha da gucleniyor.

Onumuzdeki 10 yaris  boyunca neyi basarmak istiyorsunuz?

EB: Kagit ustunde, bu 10 yaristan ogrendiklerimizle tecrube kazanmaliyiz demeliyim, sampiyonluk mucadelesinde bizim icin cok yararli olmasi acisindan, sezonun ilk yarisinda kazandiklarimizdan daha fazla puan kazanmaliyiz.

 
Gecen yila gore kiyaslarsak, bu sezon ne kadar oranla daha mutlusun?
EB:
 Acikcasi; eger bir sayi soylemem gerekseydi, % 1000 derim!

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir