Brawn: "Lastikleri Giderek Daha İyi Anlıyoruz

yazar:

kategori:

Bu sene tek galibiyetini Çin GP’de alan Alman takım, istikrarsız bir sezon geçiriyor ve bazen Pirelli lastikleri ile başı derde giriyor.

Ama Brawn, şu anda lastiklerin nasıl tepkiler verebileceği konusunda daha iyi tahminlerde bulunduklarını belirtti.

Brawn’a ‘F1’de bugünlerde olay öncesi öngörülerle hareket etmek yerine daha çok olay sonrası tepki vermek mi ön planda’ şeklinde soru soruldu

Brawn: “Bana göre ikisi de. Daha çok olay sonra hamlemizi yapmamız gerek. Çünkü tahmin edilmesi çok zor durumlarla karşılaşıyoruz. Ama neler olacağını giderek daha iyi tahmin ediyoruz ve gelişmeleri anlamada daha iyiyiz.”

“Bazı takımlar sezon başından itibaren iyi bir konumda görünüyor ve bizim gibi bazı takımlar ise, bunun üzerine çalışıp bazı değişikler yapması gerekti.”

“Bu yüzden hem olay öncesinde hem de olay sonrasında tepkiler veriliyor. Ama tahmin edip örnekleme yapıp neler olup bittiğini incelemede giderek iyileşiyoruz”

Mercedes patronu, Michael Schumacher’in 3.’lükten 7.’liğe gerilediği Almanya GP’de takımın performansının hayal kırıklığı yarattığını kabul etti.


Yorumlar

  1. schumi mania avatarı

    Vay arkadaş ne lastik anlayışına sahip olduk böyle. Anlaya anlaya pirellinin kankası olduk. Paul denen kılkuyruk kız meselesi yaşasa gelip Ross'un omzuna ağlayacak beni bir sen anladın diye.
    Brezilya'ya bomba gibi gidicez…

  2. Aracın mekanik yol tutuşu aslına gayet iyi ama bu durum araç ağır yükteyken lastiklerin erken bitmesine neden oluyor özelliklede df nin yüksek olduğu pistlerde.
    Depo hafifleyince araç lastiklere daha iyi davranıyor.
    MGP bu yüzden çoğu yarışta daha az yakıt koymaya başladı ve durmadan yakıt tasarrufu yapmak zorunda kalıyorlar yarışta.
    Ama bu yapılacak en saçma ve gerzekce yöntem.
    DF nin yüksek olduğu pistlerde mekanik yol tutuşundan ödün verip işi aero ile çözmeleri gerek.
    DF nin düşük olduğu pistlerde ise zaten genelde yavaş virajlar oluyor ve çok fazla mekanik baskıya gerek kalmıyor.
    İnce bir denge söz konusu ve mgp de bu incelipe sahip adam yokki yapamıyorlar.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sezon bitti hala saçma sapan işlerle uğraşıyorlar.Hani Almanya'ya birkaç güncelleme getiriceklerdi hiç bişe göremedik.Bide şu Kanada'dan sonra her yarışa "End plate" olmadan geliyorlar ön kanatta eski versiyona dönülse tahminim daha iyi olacak..neyse sen pirelli'ye odaklanıyorsunda aracı geliştirmiyorsun..Gelişim yarışında geride kaldık yarım saniye diyorda bu 0.7-0.8 sn yarış temposunda eğer sene başından itibaren adam gibi aracı geliştirseler şimdi 0.3 sn falan geride olacaktık..Mercedes küçük bir takım değilki ya gelişim ya pirelli desin..Zaten 2010,2011,2012 bu üç sezonda'da sene başındaki araçla sene sonundaki araçlarda hiç bi değişiklik göremezsiniz her iddasına'da girerim.

  4. Yil 2040: demeyi unutmussun 🙂

  5. Yakup ERCAN avatarı

    Brawn : Pirelli lastiklerini anladıktan sonra şu kanıya vardık: petlas lastiklerinin daha iyi olduğu su götürmez bir şekilde açık.

  6. Formula 1 de Önceleri Downforce ve Aerodynamic Ayarlari duyar ve okurduk Pirelli Formulaya döndükten sonra bu kelimeler yabancilasmaya basladi kulagimiza, Varsa yoksa Teker Sorunu Sanki Arabalar yada Takimlar yarismiyorda Pirelli Tekerleklerinin islevini Test ediyorlar. Reklamin kötüsü olmaz Lastik adi altinda pirelli cok bahsettiriyor kendinden. Takimlar Tekerleklerle bogusuyor Adeta Teker faktörü bence %20 yi asmamali Fakat su an neredeyse %60-70 lerde

  7. Yil 2023, Mercedes: lastikleri tam anlamak uzereydik Pirelli firmasi batti, Petlas geldi 🙂

  8. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Üzülüyorum schumacherin bu takımda yarıştığına. Şimdi kırmızı tulum içerisinde f2012 nin içinde görmeyi çok isterdim schumacheri. Zor bir ihtimal ama keşke massanın yerine scumacher gelse

  9. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    3 Senedir her haftasonu lastik sorunu çıkıyor ve her yarış sonrasında lastikleri daha iyi anlıyoruz diyorsunuz..Sırf lastik kullanımına önem verdiniz bu sene gelişim yarışında geride kaldık..aracı geliştiriyorsunuz lastikleri araç kötü kullanıyor..Garip garip işler.

  10. Schumacher- avatarı

    Yaratır tabi adam kendini parçaladı ama araç boş işte …
    Sizde gidin Rosberg' e yatırım yapmaya devam edin.
    Zaten gelişim desen birşey yok bu benim tanıdığım Ross Brawn değil…

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    ha gayret, brezilya'ya yetişirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir