Lorenzo, Rossi'nin Yamaha'ya Dönüşüne Açık

yazar:

kategori:

Ben Spies’ın Yamaha’nın fabrika takımından ayrılacağının açıklanmasının ardından Valentino Rossi’nin bir çok başarı kazandığı takımına geri dönebileceği yönünde söylentiler çıkmaya başladı.

Birlikte geçen 3 sene içerisinde Lorenzo ve Rossi’nin garajları ayrılıyor ve veri paylaşımı yapılmıyordu ancak bunun yanında art arda 3 sene şampiyonluk kazanıldı.

Lorenzo “Ben’in devam etmeyecek olması üzücü bir haber çünkü uzun zamandan beri Yamaha sürücüsüydü. Onun çok fazla potansiyele sahip olduunu düşünüyorum ve iyi dileklerimi sunuyorum. Bakalım ikinci pilot kim olacak?”

“Bazı söylentiler duyuyorum ve bunların vazılarında Valentino’nun olacağı söyleniyor. Bu, Yamaha için iyi olur. Geçmişte iyi bir ikiliydik.” dedi.

Takım arkadaşının seçilmesinde söz sahibi olup olmadığının sorulması üzerine Lorenzo “Hayır. Önemli olan aynı takım içerisinde rekabetçi sürücülerin olması. Bu her sene daha iyi ve hızlı olmam için iyi bir simülasyon olur.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Yanlş hatırlamıyorsam sene 2001 di Yamaha yeni YZR M1 modelini tanıtıyordu Honda nın RC 211 V5 ine cevap niteliğinde bir motor hazırlamışlardı HRC Honda nın şampiyonluk serilerini bozmayı planlıyorlardı "2000 sezonunda Suzuki ile babasıda eski bir yarışçı olan Kenny roberts jr. hariç 1995 ten 2005 e kadar markalar da Honda şampiyon olmuştu" 2002 sezonundan sonra motor hacimleri 500 cc den 1000 cc ye çıkacaktı Yamaha da Honda nın kullandığı seramik disk frenlere geçiş yapmıştı ve sonunda 2005 sezonunda markalar şampiyonasında Yamaha YZR M1 şampiyon olabilmişti benim aklımda kalanlar bunlar
    Bu arada koyu Valerossi hayranlarına söylemek istiyorum Jorge Lorenzo Valerossi ayarında bir sürücüdür her ne kadar ikisinide sevmesemde Lorenzo nun Vale yi taklit ettiğini gördükten sonra Vale daha sempatik gelmeye başlamıştı
    Aklımda kalan Vale

  2. Audi takımı moto gpden çekecektir.

  3. Audi'nin iyi bir bütçe ayırıp gerçekten ducati'yi yarış kazanacak bir motor yapmak için çalışmasını isterim rossi bence yamaha'ya dönmek istemeyecektir çünkü ikinci piot olmak ona göre değil eğer yamaha'ya gider birde schumacher gibi şanssızlıklar yaşarsa aynı mercedes'te rosberg'in şampiyondan daha iyiyim havalarına girdiği gibi lorenzo'da aynı havalara girer şampiyona yamaha ile yarışabilecek bir motor vermek lazım o zaman motogp nin doktoru kimmiş görebiliriz

  4. ben rossi'nin yeteneğinden ve formundan zerre bir şey kaybettiğini düşünmüyorum. sağlığı belki etkilidir ancak çok da değil. öyle olsa sakatlığının ardından bile öyle performanslar sergileyemezdi. motorundan kaynaklanıyor. geri dönüş yapmadan bırakmayacaktır.

    lorenzo'ya gelince… koyunun olmadığı yerde… diye başlayan bir atasözümüz var. hah, ona göre.

    hayden gibi yırtık dondan fırlamış son dakika şampiyonlarını ve lorenzo gibi hızlı motor şampiyonlarını saymazsak, rossi ile güzelce kapışabilecek istikrar ve hızda stoner var bence. bir de rahmetli marco vardı gözükara ama pişen. onu ayrı tutuyorum.

  5. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Motorsporlarnda En Antipatik Bulduğum İsim Lorenzo.

    Bütün Hareketleri Yapmacık Geliyor.

    Rossi Dönerde Ezer İnşallah Şunu.

  6. dün Rossi'nin anlatıldığı 'Fastest'i izledim de, gerçekten dediklerinin hepsini o filmde bulabilirsin bak.. Rossi gibi yarış sonunda hareketler falan, İtalya'da Lorenzo için taklitçi falan diyorlar.. Ayrıca hiç unutamam, sakatlanıp döndükten sonra, Motegi'de Lorenzo'yu resmen pistte tokatlaması, keza aynı şekilde Malezya'da Yamaha ile 46. galibiyeti alması ve yine Lorenzo'tu tokatlaması.. İtalya'da sevilmeyen bir olayda, Rossi Yamaha'ya geldiğinde, Yani 2004 senesinde.. 2003'te Yamaha'nın 1 tek podyumu bile yoktu..üçüncülük bile yoktu..Max Biaggi'de lanet edip Honda'ya geçmişti, ama ilk yarışta 2004'te Rossi Yamaha'sı ile Biaggi'yi pistte yerden yere vurmuştu, ezip geçmişti..Ondan sonra senelerce o motoru geliştirdi Rossi ve Lorenzo geldi, hazır motora kondu.. Umarım Rossi Yamaha'ya gelirde, 2 sene boyunca patron kimmiş onu gösterir şu şımarık çocuğa !
    Yada hep birlikte, Audi'nin Ducati için yapacağı güncelleştirmeleri bekleyip dua edecez…

  7. Bakalım ikinci pilot kim olacak?
    Geçmişte iyi bir ikiliydik." dedi.

    1.cisi sen ne zaman 1.ci pilot oldunki diğer motora binecek olan sürücüyü 2.ci olarak görüyorsun.
    2.cisi ise geçmişte değil hiçbir zaman ikili olamazsın çünkü senin onunla ikili olman için bir fırın ekmek yemen lazım.birde rossiye özentisinden yarış sonu şovu yapıyor.yani tere ciye tere satıyor,ayrıca rossi tulumunda sağ tarafı sarı olduğundan kendiside kopya edip kırmızıyı kullanıyor.
    rossinin kim olduğunu kendisi iyi bilir motegi 2009 taki köprü altı olayını hatta en büyüğü ise kendi evinde son virajda zafer naraları atacağı anda sinir krizleri geçirende kendisidir.son tur son viraj bence moto gp nin spa 2000 nidir.son darbeyi rossi o geçişle vurmuştur.bu yüzden yenilen pehlivan güreşe doymaz misali sen çok beklersin.rossi milli motoru dururken elin japonunamı kupa kazandıracak. 2013 yada 2014 te başa güreşeceğini umut ediyoruz ducatinin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir