Marko: "Kuralları Lehimize Kullanmamamız İçin Bir Neden Yok"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde FIA’yı kendilerine karşı cezalarda çifte standart uygulamakla suçlayan Marko, FIA’yla birlikte kendilerini zor duruma düşürmek için lobi yapan rakip takımları da eleştirdi.

Red Bull en son Almanya’da ortaya çıkan motor haritası tartışmasıyla gündeme geldi ve takımın kural açığından faydalandığı ortaya çıktı. Dün ise kurallardaki açık kapatıldı.

Marko “Hockenheim’da aklanmadık çünkü kanıtlarının yanlışlığını ortaya çıkardık ancak orada kurallar içerisindeydik.” 

“Kurallarda bir grilik varsa onları mavi yapamazsınız. Kuralları kendi lehimize kullanamayacağımı belirten bir kural yok.” dedi.

Horner ayrıca FIA’yla sistemi yasaklatmak isteyen ve lobi yapan ancak pazartesi günkü toplantıda sessiz kalmayı tercih eden takımları eleştirdi.

Marko “Tekrar ve tekrar insanlar bu tür şeyler yapıyorlar. Diğer takımlardan bahsediyorum. Pazartesi profesyonel olarak bu olayı çözebileceğimiz zaman gündeme gelmediler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. bence adam haklı, kuralların dışında deyilsiniz , ve gri alanı yani fianın yasak veya diyil diye bi ibare belirtmediği bir noktayı keşfediyorsunuz, bunun için size kimse bi engel koymadıysa, bunu lehinize kullanmak gayet normal, redbul u bu konuda tebrik ediyorum ( hiç istemesemde ) burda aslında eksiği olan fia dır neyin yapılıp neyin yapılmaması gerektiğini tam olarak göremiyorlar yani kural koymada yetersizler , dolayısıyla deneme yanılma yöntemi ile yani böyle bi gri alanı biri kullanırsa , bir diğeride bundan şikayetçi olursa ozaman araştırıp evet bu kurallara uygun yada deyil diyerek bu açıklarını kapatmaya çalışıyorlar…..

    redbulu bu yenilikleri bulmaları konusunda tebrik ediyorum, tüm diğer takımlardan daha dikkatli ve kurnazca çalışıyorlar, demekki şu kurallar olmasa adamlar ne teknolojiler geliştirecekler ama malesef kurallar yüzünden hiçbişey geliştiremiyorlar………….

  2. Kuralları kendi lehimize kullanamayacağımı belirten bir kural yok.

    Kendi ağzınla söylemişsin işte, ileride çıkıp böyle mızıkçılık yapmanıza gerek yok artık.

    FIA durumu kendisi fark etti ve topu bir üst kuruma attı. O saatten sonra herhangi bir takımın etkili olacağını sanmıyorum. Takımlar ancak FIA'ya yardımcı olabilirler durumun açıklanması ve tespiti konusunda. FIA gerekli toplantıyı yapıp gerekli kural belirginleştirmesini yaptı ve olay kapandı.

    Kurallar dahilinde çalışmak ayrı şey, "şunu yaparız, yasak ama ceza veremezler" farklı şey. Görünen şu ki Red Bull aracı geliştirmeyi bırakmış, kurallardaki cezası olamayacak yazım hatalarını araştırıyor. Adrian Newey'in yaratılıcığına gölge düşüyor aslında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir