Horner: "Alonso da Pist Dışına Çıktı Ancak Ceza Almadı"

yazar:

kategori:

Almanya yarışının sondan bir önceki turunda Sebastian Vettel, önündeki Mclaren sürücüsü Jenson Button’u geçerek ikinciliği ele geçirmişti. Ancak hakemler bu geçişte Vettel’in pist dışına çıkarak avantaj sağladığı sonucuna vardıkları için yarışın ardından Vettel’e 20 sn cezası verdiler ve Vettel yarışı 5. sırada tamamlamış oldu.

Yarışın ardından Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko FIA’yı kendilerine karşı çifte standart uygulamakla suçlamıştı.

Bu sefer takım patronu Christian Horner benzer bir şekilde eleştiri yaptı ve yeni bir tartışma başlattı. Alonso’nun Almanya’daki pole pozisyonu turu için konuşan Horner “Son virajda dört tekerleği de pist dışına çıkmıştı ancak ceza almadı.” dedi.

 

 

Alonso'nun Hockenheim'deki Pole Turu

Alonso’nun Hockenheim’deki Pole Turu

Fernando Alonso’nun Almanya’da kazandığı pole pozisyonu turunu tekrar izlemek için tıklayınız… …Haberin Devamı


Yorumlar

“Horner: "Alonso da Pist Dışına Çıktı Ancak Ceza Almadı"” için 81 yanıt

  1. he he ondan işte

  2. Yakup ERCAN avatarı

    oruçlu olunca insan gazozcularda hemen dikkat çekiyor 🙂

  3. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    sen de bizim bir insanımızsın

  4. şikan kesmek ile, virajın çıkışında pist dışına çıkmayı aynı kefeye koyduğunun farkında mısın ?

    Soruyu değiştireyim; ikisi arasındaki farkı biliyor musun ?

  5. e yuh be kardeşim bunca yıldır f1 takip ederim böyle ağlayan çamur yapan bir takım ve pilot görmedim 5 yaşındaki kızım bile daha mantıklı bunlardan (ee ahmette benim misketlerimi alıştı..:)))). bla bla bla)

  6. DreamOfWinD  avatarı

    sıralamada bu kaskı kullandı. ama habire kask değiştiriyor finger boy

  7. yahu kardeşim vettel 20 saniye cezası aldımı aldı cezayı hak etti mi etti eee daha ne konuşuyon sen horner pilotuna öğütler vereceğine başkasının hatalarını gösteriyor

  8. vettel hockenheim'da o kaskı mı kullandı ki?

  9. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Horner ağalama be ağlama Vettel e aman bir şey olmasın ne kadar ince düşünüyorlar Adam orada aracı pistte tutmakta zorlaniyor sen gelmisin pist disina cikti diyorsun,bir kere orada birisi geçmiyor sadece kendi turunu atıyor ama sizin pilot button geçerken pist dışından geçerek avantaj sağlıyor yaptığın benzetmeye bak ya harbi senden patron filan olmaz git evinde çoçuk mesle bir şeyler yap adrian olmasa zaten bitiksiniz 2014 de komple biteceksiniz bunu zaten herkes biliyor!

  10. Henry Crazy avatarı

    Haklısın dostum. 🙂

  11. Bunun böyle olmadığını Red Bull/Vettel/Reno taraftarları da biliyor da Horner ve Marko gibi her seferinde üste çıkmaya çalışıyorlar.

  12. Henry Crazy avatarı

    Ne kadar boş laf birisi yağmurda arabayı zar zor kontrol ediyor.Ve o kontrayı Alonso iyi toparlamasa turu kötü olacaktı.Adam pit dışına taşmış.bu ona bence zaman kazandırmamış aksine kaybettirmiş.Vettel ise bariz bir avantaj kazanmış.İki olayı karşılaştırmak kadar saçma bir şey yok.

  13. Henry Crazy avatarı

    Bu adamı mantıklı açık sözlü iyi bir patron sanırdım.Açık sözlü kısmı dışında yanılmışım.

  14. Yarış esnasında kendine avantaj sağlayarak birini arkada bırakmak ile herhangi bir tur esnasında hata yada istemsiz olarak pist dışına çıkmak aynı şey mi?o zaman her pist dışına çıkan pilota ceza vermeleri gerekmez mi?ayrıca kuralda cezayı gerektiren durum kendine avantaj sağlaması durumunda gerçekleşir şeklinde değil mi?alonso özellikle yarışın kaderini belirleyen sıralama turlarında pist dışına çıkarak kendine avantaj mı sağlamış oluyor?

  15. DreamOfWinD  avatarı

    aynı yerde vettelde çıkıyor fotoğrafını koydum.

  16. Şurada yaptığın müthiş yorumculuktan (aslında başka bir şey diyesim var ama TRF1 izin vermiyor) sonra her hangi bir konuda sana cevap vermemek için kendimi diretiyorum. Ama şu iki satırlık yorumunda gördüğüm hatalar üzerine mecburen cevap atıyorum.

    1) Yarış boyunca tek set lastik kuralı 2004'de gündeme gelen ve bir sonraki yıldan itibaren (2005) işlerlik kazanacağı açıklanan maliyet kısıtlama tedbirlerinin ilklerinden olarak karşımıza çıktı. Yarış boyunca tek set lastik kullanımı teknik kurallarla belirlenebilir. -2009'da Bay E tarafından açıklanan ve ne Mosley ne de Ferrari tarafından yalanlanmayan açıklamaya göre- 2003 yılında FIA, Bay E ve Ferrari arasında yapılan gizli anlaşmaya göre Ferrari'de teknik veto yetkisi vardır. Yani teknik bir konudaki kural değişikliği Ferrari onayı olmaksızın gerçekleşemez. 2005'deki bu lastik konusuna ve 1 motor/2 yarış konusuna Ferrari olur vermeseydi olmazdı.

    Neden olur verildi konusu uzun mevzu ama kısaca Bridgestone'un poposunun kalkıklığından diyeyim.

    Maliyet kısıtlamak için getirilen kural neden bir sene sonra iptal edildi derseniz de kısaca -bir çoklarının tabiriyle- "Ferrari dominasyonu"nun kalmadığını gördükleri için derim.

    2) RBR, 2004'ün sonunda Jaguar'ın satın alınmasıyla (aslında devralınması desek daha doğru olabilir) ortaya çıkmış bir takımdır. 2005, ilk sezonlarıdır. 2005'deki değişikliklerin RBR'ye en ufak bir getirisini ispatlayın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Bebek katiline ev hapsi" fikrinin en ateşli savunucusu olurum.

    3) 2004'de Ferrari, Formula 1 tarihinin en baskın sezonlarından birini geçirmiş ve 262 puanla şampiyon olmuştur. Geri kalan takımların topladığı puan ise 440'dır.

    ———-
    Yeni Formula 1 takipçilerini kandırmak için sallarken iki kere düşünün. Yazdıklarınızı sadece onlar okumuyor.

  17. DreamOfWinD  avatarı

    Alonso pist dışından geldi diyorsunuz alın vettelde dışarıdan geliyor ona bakarsak.

  18. aynı şeyi alonso yapsa ne dicektin acaba merak ediyorum

  19. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Horner'in iddia ettigi son virajin goruntuleri yukarida.

    Bendeki FOM goruntulerinde senin bahsettigin viraj yok, sen de o virajin goruntulerini eklersen bir zahmet bakariz hep beraber.

  20. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    BİR SIRALAMA SEANSINDA VERİLEBİLECEK EN BÜYÜK CEZA TURU SİLMEKTİR 20 SN FALAN EKLEMEZLER HİÇ BİR ZAMAN, O TURU SİLSELER ALONSO YİNE POLDE OLACAK NEYİ TARTIŞIYOLAR ANLAMIYORUM PİSTİN DURUMUNA GÖRE DIŞARI TAŞABİLİRSİN ALONSO ORDA GEÇİŞ YAPMIYORDUKİ YAĞMURLU SIRALAMALARDA ÇOĞU KİŞİ TURUNDA DIŞARIYA TAŞAR ZATEN BUNUN ADI ÇEKEMEMEZLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

  21. o kadar konuşmuş ama içi boş konuşmuş , bende bundan daha uygun cevap bulamadım.. hadi işine bak

  22. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    sanki sadece fernando'da oldu bu durum. 6. virajda çoğu pilot dıarı taştı ve turunu geliştirdi.çok dahisin Horner

  23. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Usenmedim siralamalarin videosunu indirdim. Asagidaki goruntulerden (FOM yayini) Horner 4 tekerlegin de disarida oldugunu nasil anladi acaba? Hadi anladi burada nasil bir avantaj elde ediyor Fernando?

  24. telemetre verileriyle herşey çözülebiliyor, adam viraja girerken frenemi basmış , gazamı basmış yoksa sadece gazmı kesmiş , motor devirleriyle gayet net çözebilirler isteseler………

  25. Horner efendi niye itiraz etmedi o zaman ? Ha pardon doğru ya Alonsonun o turu silinse bile Polü alıyordu..

  26. onur çakır avatarı

    ferrari ozaman bridgestone ile çok iyi anlaşıodu lastiklerden maksimum verimi alan tkımdı 2005 de ne yaptılar yarış boyunca tek set kullanma hakkı verdiler ferrari döküldü o sezon ardından kaldırdılar yeniden şaha kalktı 2006-2007-2008 de sonra mclaren ve ferrari egamonyasını kırmak için bu çirkin görünümlü arabaları getirip testleri kısıtladılar 2009 yılında ar-ge çalışmalarına en çok kaynak ayıran 2 takımdı bunlar ar-ge nin önemi kalmayıınca boşa gitti çalışmalar diğer takımlar öne çıktı redbullda o zaman parlamaya başladı

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    düzlükte yan yana iken kirli tarafa çıkmak avantaj kazandırmaz. viraj dönerken direksiyonu daha az kırıp kirli tarafı kullanmak avantaj kazandırır. benzer olaylar ancak birebir aynı değil.

    yine de bahreyn'de hamilton uyarılmıştı.

  28. 2011 Monaco da son seansta önce kırmızı bayrak çıktı soğuyan pistte Hamilton zaman turu atmak isterken tünel çıkışındaki şikanı kesti ve zamanı silindi… pistte yağmur vardı da bi alonsonun üstüne mi yağıyordu saçmalık Horner haklı. Adamlar mızmızlık yapmadan o an itiraz etmemisler demekki ama bu verilen cezadan sonra artık ne söyleseler haktır yani… sonuçta orada Vettel'in tüm yarış boyunca verdiği emek söz konusu ki takım patronu da bunu çatır çatır savunuyor. Aynı şey sizin pilotunuzun başına geldi söylenecekler belli alonso buyuk pilot oldugu icin pist disina kacarak buttonla olasi bir kazayı önledi. Ama aynı hareketi Vettel yapınca yapıştır lafı yapıştır eleştiriyi. Sonra burası Türkiye süper ligi değil dersiniz… adam pist dışına çıkmış ve görünüyor daha ne o zaman….

  29. onur çakır avatarı

    hele vettelin startta zaten kendini direk kaçış alanına atması ve en az 5 kere şikanı kesmesi beni delirtmişti özellikle startta hazırlamış daldı direk kaçış alanına kaza olmasa ne yapacaktı acaba

  30. onur çakır avatarı

    hamilton geçişte düzlükte yer kalmadığı için dışarı taştı ama atağı dışarda bitirmedi bu arada elde ettiği avandajda yoktu daha tozlu daha kauçuklu bi taraftı orası herhangi bir hız avantajı kazandırmadı

  31. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yalansa yalan de arkadaşım, en azından Monaco için bir Allah'ın kulu dediklerimi inkar edemez.

  32. Horner'ın kuyruk acısı tutmuş gene.Sızlanmaya başladı her zaman ki gibi.

  33. Pole turuyla yarışta geçişi birbirine karıştırıp gaza geldiyseniz FIA=Ferrari hatta FIArrari gibi tabirleri de kullanabilirsiniz, seçenekleriniz artar.

  34. kurallar yoruma açık olamaz netse ki bu kural net 4 tekeriniz birden dışarda iken rakbinizi geçemezsiniz sebebi ne olursa olsun

  35. aynı sey degil malesef rosberg hamiltonu orada pist disina itti.. burda oyle bir durum soz konusu degil malesef… vettel isteseydi pekala pist icinde kalabilirdi…

  36. bahreynde hamilton rosbergi pist dışından geçmiş ve rosberg telsizden beni pist dışından geçti demişti ve bazılarıda dalga geçmişti evet adam kuralı biliyormuşta konuşmuş demekki ordada ceza çıkmamıştı yanılmıyorsam.

  37. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    Karanlık bir olay daha….

  38. benim tebellütüm 1974 bu bir
    ikincisi 2005 yılında yapsa ne olur yapmasa ne olur.adamlar 5 kez üst üste şampiyon olduktan sonra atı alan üsküdarı geçtikten sonra ki böyle bir şeyde yok zaten.

  39. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    biri bu adamı durdursun beyler 🙁

  40. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Horner yapmış dingilliğini yine.

    Monaco'da vettel daha startlan birlikte ilk virajı çapraz geçerek en az 3 sıra kazandı, geriye kalan turlarda da en az 10 kere tünel çıkışındaki şikanı keserek geçti.

    Daha neyin zart zurtunu yapıyorsunuz be kardeşim. İmkan olup Ferrari ya da Mclaren mühendislerinin bunların aracını detaylı incelemesi halinde FIA dan çok daha fazla üç kağıt bulacaklarına eminim.

    Takke düştü kel göründü RBR nin :)) Şimdi ne zorlarına gidiyordur şaibeli bir araçlan kazandıkları şampiyonlukları ellerinden yavaş yavaş kayıp gidiyor diye. Daha beter olun.

  41. evet. avantaj kazanmadığınız ve güvenliği tehlikeye atmadığınız sürece de pist dışı gezi yapabilirsiniz diyor ayrıca.

  42. işte formula 1'deki tüm kargaşa bu yüzden çıkıyor. kurallar tamamiyle yorumlamaya açık. orada vettel kasıtlı olarak pist dışına çıktı derken alonso ya da başka sürücünün orada pist dışına çıktığında ne amaçla çıktığını nasıl bileceğiz? tamam yağmur var ama tam olarak dışarıya çıkma nedeni hakkında bir karar veremeyiz.

  43. DreamOfWinD  avatarı
    A driver may not deliberately leave the track without justifiable reason

    alonso bilerek dalmıyor pist dışına yanlız. vettel uyanıklık yapıp hemen çıkmıştı.

  44. pist dışına taşmaya ceza verilmiyor diye bir şey yok. avantaj avantajdır ve pist sınırları diye bir şey vardır. illaki birisine karşı birebir mücadelede avantaj sağlamak önemli değil. bu konuyu okuyunca aklıma geldi sportif kurallara baktım. sürüşle ilgili bölümler bu şekilde:

    Drivers must use the track at all times. For the avoidance of doubt the white lines defining the
    track edges are considered to be part of the track but the kerbs are not.
    A driver will be judged to have left the track if no part of the car remains in contact with the
    track.
    Should a car leave the track the driver may rejoin, however, this may only be done when it is
    safe to do so and without gaining any advantage.
    A driver may not deliberately leave the track without justifiable reason.

    kısacası beyaz çizgiler içerisinde kalmanız lazım diyor

  45. 07.MEHMET.FERRARİ.(SULTAN SÜLEYMAN) avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ.(SULTAN SÜLEYMAN)

    Yav bunların alayı ağlak bebek yav

  46. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Sinirli olmanızı anlıyorum Bay Horner, siz uyanıklığınızın hiç fark edilmeyeceğini sanıyordunuz, ömür boyu gri noktaları kurcalarım giderim sanıyordunuz. E sizin deha da kuralda açık olmadı mı öyle kopup giden arabalar yapamıyo. Bakıyorsun altı yarış önce tur bindirdiğin Ferrari'ye bugün yetişemiyorsunuz. Bir de sizin motor haritası uyanıklığınız çakılınca iyice alt üst oldu hesaplar. Son çare adamı pist dışından geçtiniz o da yemedi. Şimdi siz efkarlanmayın da kimler efkarlansın? Her pist dışına çıkana ceza vermeleri gerekiyormuş gibi çıkıp konuşun şimdi, kimse yemese de fanlarınıza fişfik olur. Saygılar…

  47. 2005 yılındaki değişikliklerle red bullun şu anda bulunduğu konumun hiç ama hiç alakası yok.

  48. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    RBR fanlarının anlamak istememesi anlaşılabilir bir şey tabi, ama mesele basit: pist dışına taşmaya ceza verilmiyor paşalar. Sen birisini pistin dışından geçersen o zaman ceza alıyorsun. Her kuralın gri noktasından avantaj çıkarma peşindeki RBR işine gelmeyen mevzu olunca hep aynı şeyi yapıyo: sapla samanı karıştırıyo birbirine. Eh, böyle bu işler. Kuralların açıklarına abanıp iki şampiyonluk yaşamak yetmiyor büyük takım olmak için…

  49. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    2005 yılında gelen kural değişiklikleri tamamen Ferrari dominesini kırmak içindi. Belki yaşınız yetmiyordur o dönemi hatırlamaya bilemiyorum, ama o değişiklikler olmasaydı RBR şu an puan almaya oynuyordu, 2004 yılında da Ferrari diğer tüm takımların toplamında fazla puan almıştı. 2005 değişiklikleri olmasaydı şimdi halen aynı şekilde devam ediyordu turnuva. Türkiye Süper(!) Ligi değil orası hocam, kutsal ittifak türünden yorumlarınızı futbol sitelerinde yapın

  50. Artık konuyu kapatmak gerek ya çok uzadı.

  51. önceki turu ile polü alıyor olması deyil problem , pol onun olsunda , orda bi avantaj varmı yokmu sorun orda, vettel yaptığında avantaj varsa alonso da da vardır, yani burda bi adaletsizlik var , adam doğru noktaya temas etmiş, alonso ivme kazanmıyor diyorsan eğer , dışardan geçişte vettelde ivme kazanmamış ve normal bir geçiş yapmış oluyor ……….çok küçük bir nokta ama kuraldaki açıklık burda net ortaya çıkıyor , ve bu küçücük açıklık birine 2. likten 5. liğe patlıyo……..

  52. yaw hakikaten kabak tadı verdiler….yarışta yapılan atakla sıralama turlarında atılan bireysel turları kıyaslıyolar…ikisi tamamen farklı şeyler ikisi için farklı kurallar işliyo..eğer bi sorun olsaydı FIA zaten gerekli olanı yapardı…ayrıca sıralama turlarındaki yağmur nedeniyle pist koşulları oldukça zordu bu tip pistten çıkmalar normal…redbull bu tip açıklamalar yaparak çok antipatik oluyo..ve bi takım olma olgunluğuna erişemediklerini kanıtlıyolar…biz arada vettele olgun değil diyoruz ama takımın başındakiler böyleyse vettel napsın ki 🙂

  53. onur çakır avatarı

    Yağmurlu havada helikopter görüntüsü bulmak gerçekten çok zor cesaret gerektiren bi iş yağmurda helikoperle yukardan çekim yapmak

  54. onur çakır avatarı

    ARKADAŞIM BARİZ BİR AVANTAJ YOK ORTADA POZİSYONU İZLEDİYSEN KONTRADAN SONRA ÇIKIYOR HEMEN GERİ DÖNÜYOR YAKLAŞIK 1,5 SANİYE GİBİ BİR SÜRE DIŞARIDA HA DEDİĞİN GİBİ CEZA ALSIN ALONSOUN BİR ONCEKİ TURUDA ZATEN VETTELİN TURUNDAN İYİ SORUN YOK YANİ

  55. DreamOfWinD  avatarı

    Ya ne kadar saçma konuşuyor bir takım patronu olarak. Yağmur çamur olduğunu geçtim hadi, alonsonun sağ tekerleri kerbin üzerinde ayrıca.

  56. onur çakır avatarı

    onunla bu aynı şeymi ağlak bebeler ya yarışın üstünden kaç gün geçmiş bunlar daha yeni sölüo

  57. yanlış anlaşılan bi nokta var burda sorun alonsonun bi önceki turla polü alıp alamaması deyil ortada cezalık bir konu varmı yokmu, eğer varsa bu tur sayılmamalı eğer yoksada vettele de izin verilmeli , bilmem anlatabildimmi……..

  58. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ağlak bebeler he zamanki gibi boş konuşmuş. Çirkeflikleri ve karaktersizlikleri açıklamalarına yanısoyr zaten.
    Hava bi kere yağmurlu herşey olabilir o anda, bir hata yaptı diye turunu mu bırakacak. Parmak çocukta 2.lik derecesini yaptığı turunda pist dışına çıktı.
    Daha öncede birçok sıralama turunda pist dışına çıkan ve turu boşa gitmesin diye tamamlayan pilotlar oldu.

    Neyse fazla konuşmayalım bu meşrubatçıların karakterini herkes biliyor zaten hemen ağlamaya başlıyorlar. Birileri emziklerini versin şunların. Ağızlarında emzik olmayınca gereksiz haber görüyoruz.

  59. rocco junior avatarı

    Asiri yağiş altinda yapilmis bir manevra.Artik bu kadar efe pufe sinirlenip şikayet etmeyi birakmalari lazim.Şampiyon bir takimdan cok küçük bir takim gibi davraniyorlar.Madem öyle hakkını ceza yemeden,pole turundan hemen sonra arayacaktin.

  60. sağ tekerleri kerb'in üzerinde gibi gözüküyor

  61. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    objektif olmayanlar rbr fanları yüzünden ben ve benim gibiler de hor görülüyoruz bu forumda malesef

  62. her rbr fanı snn gibi objektif olabilse keşke.

  63. bir önceki turda pol almasına yetiyo, Allah görmek istemediklerinizi göstersin inş.

  64. the huntsman  avatarı

    Ama diyelim ki oyle, o zaman sikayet edin incelensin, yalniz soyle bir durum var Fernando'nun bir onceki derecesi de pole icin yeterliydi 🙂 bir cevap daha >:) Senin aklın 5sn de kalmış,senin için 4.5 olsun 🙂

  65. the huntsman  avatarı

    Ama diyelim ki oyle, o zaman sikayet edin incelensin, yalniz soyle bir durum var Fernando'nun bir onceki derecesi de pole icin yeterliydi 🙂 Bir cevap daha >:)

  66. horner demek istiyorki o pole turunu atan kırmızı bir araç olmasaydı pole geçersiz olurdu.bence haksız sayılmaz çifte standart olduğunun kanıtı.zaten ferrari ye fia kolay kolay ceza vermez.2010 almanya gp de takım emirleri yasakken massa alonso ya yol verirken aleni bir şekilde ceza vermişmiydi hayır.ferrari 5 yıl üst üste açık ara şampiyon olurken ne yaptı kurallarda oynama yaptımı bariz şekilde hayır göz yumdu o zaman ferrari ilk 2 şampiyonluğunu aldıktan sonra köklü kural değişikliği yapsaydı fia 2012 de olduğu gibi neden yapmadı engelllemedi açık ara en hızlı ve en dayanıklı arabayı.kurallar varsa herkesin için eşit olmalı adaletin terazisi herkese eşit tartmalı hileli tartmamalı.hamilton ve mc larende çok çekti bu cezalardan.böyle adalete şöyle derler adaletin batsın

  67. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    avantaj sağladığı apaçık.ama ondan önceki turu da ona pole pozisyonunu getiriyordu yani değişen bişey olmadı.cezayaa gerek yok.hadi ateistler bunu da açıklayın heheheheh 🙂 ceza falan gerekmiyor bu olaya.ha eğer önceki turda geride olsaydı galibiyet bile elinden alınabilirdi.

  68. ben hornerin dedigine katılıyorum , alonsonun pol turuna bakılırsa gerçektende dışarı taşıyor ve daha iyi bi ivmeyle çıkıyor virajdan, eğer dışarı taşıldıgında ceza alınmıyorsa vettel niye alıyor, vettel avantaj sağlamışsa alonsoda avantaj sağlamıştır öyleyse alonsonun pol turu deyil bi önceki yapmış olduğu derece kabul edilmeliydi………fia nın zaten çifte standart uyguladığını herkez biliyor artık………..

  69. buyurun bir şaibeli galibiyet daha:)))

  70. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Pole turunu tekrar izledim, son viraji ustten gormek lazim, onboard'dan hicbirsey belli olmuyor.

    Ama diyelim ki oyle, o zaman sikayet edin incelensin, yalniz soyle bir durum var Fernando'nun bir onceki derecesi de pole icin yeterliydi 🙂

    Son olarak, FIA bunlara bir daha ceza felan vermesin, sampiyon mu olacaklar, ne oalcaklarsa olsunlar, biktik artik.

  71. zaten aynı şeyler ikisi de 🙂 buradaki formula 1 fanlarına laf ediyorduk, Red Bull patronları böyle yapıyorsa buradaki F1 fanları az bile yapıyor…

    ceza için başvurun bay horner, günün sonunda 5. siniz işte, konuşun durun…

  72. doğru konuşmuş horner amca. hatta yarış sonlarında pilotlar sürekli pist dışına çıkıyor lastik parçaları toplamak için. bunlara da ceza verilmeli.

  73. insanmısınız siz yahu sanki önünde biri vardıda dışarıdan geçti polü aldı

  74. birinde pist dışına çıkıp haksız yere araç geçip pozisyon kazanıyorsun , birinde yağmur çamur arabayı pistte zor tuttarken derece yapıyorsun ki müthiş bi kazanım olduğunu hiç sanmıyorum , ne alaka derler adama hornerrr !!!

  75. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    En Hızlı Araç Olmayınca Ellerinde Başladılar Yine Ona Buna Çamur Atmaya 🙂

  76. pist dışına çıkarak pole alacaksın ama avantaj sayılmayacak.adam gecince pist dışına çıktın denilecek.birde 20 sn cezası alacaksın bari yerini geri verse.Ferrari esittir formula 1

  77. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Konuşmak için konuşmuş.

  78. the huntsman  avatarı

    Bu kadar mantıksız,bu kadar zevzekçe bir açıklama Redbull dan gelmese şaşırdım…Motor haritalama kuralı çarpmış bunları.Horner ve Marco nun kafaları uçmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir