"Sutil, Monako'da Bitirse Bile Puan Alamayabilirdi"

yazar:

kategori:

Son yarış Monako’da son dakikalarda Kimi Raikkonen’in çarpması ile yarışa veda eden Adrian Sutil, bu olayın olmaması durumunda da puandan mahrum kalabilirdi.

Yarışta genç Force India pilotunun sarı bayraklarda geçiş yapması nedeniyle, hakemler tarafından bir yaptırımda bulunulacaktı.

Son anlarda Raikkonen’in çarpması ile şanssız bir şekilde yarış dışı kalması nedneiyle Sutil’in için herkes üzülmüştü ve takımdan yetkililer de Fin pilotunun hatasının Force India takımına milyon dolarlara mâl olduğunu fiade etmişti.

Ama Blick gazetesine göre 25 yaşındaki pilot, yarışı bitirse de puan alamayabilirdi.

Hakem Paul Gutjahr doğruladı: "Ona 25 saniye cezası vermek zorunda kalacaktık. Çünkü, U virajda Alonso-Heidfeld çarpışmasının ardından sarı bayraklar altında 3 aracı geçti."

Bir 25 saniyelik ceza, Sutil’i 4.lükten en azından 10.luğa kadar düşürecekti.


Yorumlar

  1. Evet kimse üzerinde durmuyor böyle şeylerin… McLaren-Mercedes haklı.
    With three minutes to go all cars must have their wheels fitted (any car not complying will have to start from the back of the grid or the pit lane).
    Link: http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/6843/

    Raikkonen ya en geriden ya da pit yolundan yarışa başlamalıydı. İç yüzünü bilmiyoruz tabi tam olarak…
    Ama bunun yanında Ferrari'ye 2007 Japonya'da yapılanı da haklı bulmuyorum…

  2. ona bakarsan Kiminin yarışa son sıradan başlaması lazımdı kurallarda yarışın startına 3dk kala lastiklerin takılı olması şartı koşuldu ama eğer son 2 dk da takılmışsa direk ceza veriliyor ve son sıradan başlamak zorunda kalıyor pilot ama tabi kimseden bunun haberi yok.!

  3. oldu bitti artık…

  4. tabi habere bakılırsa sarı bayrakta geçme cezası yarıştan sonra veriliyor, böyleyse saçma çünkü sutil o 3 aracı geçmeseydi belkide 25 sn den daha fazla zaman kaybedicekti, yinede yarışın en iyi performansı sutile aitti.

  5. sutile kimi çarpmadan önce bu cezayı verselerdi belki kimide 4. bitirebilirdi (şu olsaydı bu olsaydı ile bire yere varılmıyor biliyorum ama ceza zamanında verilseydi başka olurdu diye düşünüyorum)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir