Sauber "Hamilton, Monaco Galibiyetinde 3 Kez Şanslıydı"

yazar:

kategori:

Mclaren’den Lewis Hamilton’un Monaco GP’yi kazanmasında şansı çok etkili oldu.

Bu görüş Sauber takımının kurucusu ve BMW Sauber’in danışmanı ve hisse sahibi Peter Sauber’e ait.

Blick gazetesindeki köşesine yazan 64 yaşındaki Sauber, Hamilton’un şansının 6. turda hata yapıp bariyerlere vurması ile başladığını söyledi.

Sauber "Süspansiyonunun sorun yaşamaması kısaca şanstı."

"Yine kazanın turun başında değilde, turun sonlarına doğru olmasında da şanslıydı çünkü diğer türlü yavaş şekilde pite dönerken çok fazla zaman kaybedebilirdi."

"Daha sonra rakiplerine göre daha iyi strateji seçebildi ve iyi zamanlaması sayesinde güvenlik aracı hatasının kaybolmasına neden oldu."

"3 defa şansı yanındaydı." dedi.


Yorumlar

  1. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    iyii mi olduu ? neysee yarıslar daha bitmedi yolun basındalar …

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kimi' nin Sutil' e yaptığını kazara bir McLaren yapsaydı FIA yarış hayatını bitirirdi herhalde..FIA' nın başında Mosley' in olması başlı başına Ferrari için bir şans kimse bundan bahsetmiyor.Yok efendim aracı kontrol edememiş falan vs..Kimi' nin yarıştan sonra gözlerini gördünüz mü resmen kan bürümüştü.Ama iyi oldu ilahi adalet puan alamadı.

  3. F1 içinde şans da bir faktördür o da başarı getirir.

  4. bi kerede biz şanslı olalım hep şanssız taraf olmaktan bıktık!!

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Olmuş bitmiş ,şans veya kara talih geçmişi tartışmak ve onun üzerine yorum yapmak insanları her zaman karşı karşıya getirmiştir (isterseniz gündemimizde olan tartışma konularını kafanızda 10 dk. düşünün hak vereceğinize inanıyorum ) onun için bence bu tip geçmişle alakalı olmuş bitmiş olaylara gündemimizde fazla yer ayırmayalım okuyalım geçelim iyiydi veya kötüydü olan geçmişte kalmıştır ve yapacağımız yorumlar tartışmaya vardığında (ki çoğu zaman hep öyle oluyor ) kalp kırmaktan ,kişileri sinirlendirmekten öteye gidemiyoruz ,anlayışınıza teşekkürler

  6. Burda önemli olan dezavantajları avantaja çevirebilmektirr.. Mclaren bunu başarmıştırr tebrik etmek lazımm..

  7. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    ewt abi şanslı olduğu su götürmez bi gerçek sanıorum bu sene olaylı yarışlarda mclaren diğerlerinin çoğunu ferrari kazanacak…bu arada kiminin ön kanadını nerede kırdığına da dikkat etmek lazım(ilkinden bahsediorum..

  8. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    bende sölemiştim hala da söylüorum.. ayrıca Mc Laren ewt dedklerin bir bakıma doğru olabilir her pilot şanslıı demişsin ya.. ama Kimi nin şanslı olduğunu düşünmüorum cünkü ön kanadı kırdıktan sonradevam etmesii hiç birşeyi değiştirmedi yani bu bir şans sayılmazz sonucta puan alamadan geri döndüü neresi şans ?

  9. arkadaşlar daha sakin ortamı germeden .

  10. Bu sözleri her pilot için söyleyebilirsiniz.Hamilton duvara zaten az dokundum lastiğin patması bile fazlaydı demiş.Ona cevaben kimi ön kanatı kırıyor ama devam edebiliyor yada sutile çarpıyor devam edebiliyor .vsvs. monacoda bir pilot şanslı diğer pilot şansızmıydı

  11. murat bekar avatarı

    tamamen katılıyorum bende şans demiştim ama mc leren ciler kızmıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir