FIA, Red Bull'a Karşı Olduğu İddialarını Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

Hockenheim ile Hungaroring yarışları arasında sürekli olarak Red Bull’un FIA’ya karşı olan açıklamalarıyla karşılaştık. Red Bull’un motor sporları danışmanı Helmut Marko da FIA’yı çifte standart uygulamakla suçlamıştı.

FIA’nın sürekli olarak Red Bull araçlarında bazı parçaları yasaklaması ise bu iddianın kanıtları arasında sunuluyor.

FIA sözcüsü ise bu iddiaları kabul etmedi ve “Eğer suçlandığımız gibi Red Bull’a karşı bir tutumumuz olsaydı yarışın sonuna kadar bekleyip diğer takımların protesto etmesine izin verirdik.” dedi.

En son gelen haberlere göre ise FIA son olarak Red Bull’un elle kontrol edilen amortisör ayarlarında değişiklik yapmasını istedi ve bu değişiklikler sıralamalarla yarış arasında, yani kapalı park kurallarının hakim olduğu zaman yapıldı.


Yorumlar

  1. bu olaya şöyle örnek vereyim;
    2 kardeşten biri evde sürekli birşeyleri kırar, anneleri de her seferinde kıran çocuğu azarlar. çocuk da ''çifte standart bu, niye kardeşime kızmıyorsun'' diye karşılık verir.
    o kadar takım arasında sadece sen kuralları ihlal edebilecek şeyler yapıyorsan FIA da doğal olarak ''sana'' yasak getirir.Adrian Newey'e büyük saygı duyuyorum, bu kadar kural kısıtlamasına rağmen birşeyler bulup aracı hızlandırabilmeleri bana göre takdir edilesi bir şey ama kurallar fazla zorlanıyorsa bunu engellemekte bana göre hiçbir yanlış yok.

  2. MichaelJackson arkadaş geçmişte Ferrari hegemonyasını kırmak için yapılanların çok azıyla karşılaştınız henüz..belki doğru tabir bu bile değildir..Domine etmenin tek sınırı F1'in para kazandırmamaya başladığı andır!!

  3. sen F1 seyretme arkadaş şimdiye kadar seyrettiğinden de birşey anlamamışsın bundan sonrada anlayacağını hiç sanmam. ferrariye yapılanla aynı derken nasıl oluyor bu? redbullda mı fia ile anlaşma imzalamışta haberimiz mi yok!! ben yaşadıklarıma,gördüklerime inanırım senin üfürdüklerine ancak gözü kör fanatikler inanır. "diğerleri ile yarışırken sorun yoktur,eğer ferrari ile yarışıyorsanız büyük sorun vardır" diyen kimdi ve hangi ülkenin vatandaşıydı? sana empoze edilen saçmalıklarla burda beyin yıkamaya çalışma. Fia nın kimin yanında olup olmadığını bilecek kadar çok seneden beri izliyorum F1 i. sen F1 izleme arkadaş gördüğünüde yorumlayamıyorsun. senelerce Fia nın ferrariye destek çıktığını söyledik senin gibiler inanmadı, ondan sonra Fia nın ve F1 patronu 1. ağızdan bunun doğru olduğunu kabul etti hatta daha ileri safhalarda gerçekleştiğini ititraf ettiler ama bakıyorumda sen hala bunları görmeyip brainwashing modunda devam ediyorsun. birde RBR taraftarı olacaksın çok yazık. bence ferrari taraftarı ol sana daha çok yakışır.

  4. DreamOfWinD  avatarı

    Ne karşı olacaksınız zaten beraber çalışıyosunuz. Kapalı park kurallarını ihlal edip ayar değiştiriyorlar diskalifiye edilmeniz lazım.

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    zamanında ferrariye yapılanlar şimdi redbull'a yapılıyor olay bu.pek de yadırgamıyorum yoksa geçen seneki senaryo olurdu.şuan olaylar iyi ama fia redbull'un önünü biraz daha keserse redbull'un force india gibi bir takımdan farkı kalmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir