Mclaren, Pist Üstü Kontrollerin Artmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Almanya’da Jenson Button’u pist dışından avantaj sağlayarak geçtiği kararıyla ceza almasının ardından tüm gözler FIA’ya çevrildi ve bundan sonraki tutumun nasıl olacağı merak ediliyor.

Michael “İnsanlar son yarışta olanlara bakarak bu konuya daha dikkat edecekler ancak burada en azından 4 tane asfalt kaçış alanı var.”

“Bu yüzden kuralların özellikle sıralamalarda ne kadar katı uygulanacağını görmek ilginç olacak. İLk başta çakıl alanlar vardı, daha önce yapay çimler oldu ve onlar çok kaygandı. Şimdi ise yol tutuşuna sahip asfalt kaçış alanları var.”

“Bu durumu kontrol etmek zorundalar çünkü belli olan bir pist var. Piste bağlı kalmak zorundasınız. Ancak sorun pist dışının ne kadar yol tutuşuna sahip olduğu. Bu daha büyük bir sorun. Kurtulmanızı ve piste dönmenizi sağlayan kaçış alanı istiyorsunuz ancak aynı zamanda avantaj sağlamayan yüzey istiyorsunuz.” dedi.

Michael, Almanya’da yaşanan durumda pist dışından geçen ismin kendi sürücüleri olması halinde pozisyonunu geri vermesini emredeceklerini söyledi.


Yorumlar

  1. Michael, Almanya'da yaşanan durumda pist dışından geçen ismin kendi sürücüleri olması halinde pozisyonunu geri vermesini emredeceklerini söyledi.
  2. Bunun da çenesi düştü her hafta 2-3 demeci kesin var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir