"Ferrari'nin Performansında Alonso Etkili"

yazar:

kategori:

Alonso, genel görüş olarak en hızlı araca sahip olmamasına rağmen şu anda en yakın rakibinin 34 puan önünde lider durumda. Hamashima, Alonso’nun etkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Hamashima “Şu anda Fernando’nun şampiyonada lider olmasının asıl nedeni Fernando’nun kendisi. Onun zihinsel yapısının Ferrari çalışanlarına yardımcı olduğunu düşünüyorum ve o şampiyonluğa çok inanıyor. Sene içerisinde tabi ki zor bir mücadele olacak ancak sezon boyunca motive olmaya devam edersek sonuçlar gelir.” dedi.

Schumacher ile Alonso’yu kıyaslayan Hamashima “Her iki sürücünün çok benzer olduğunu düşünüyorum. Her iki sürücü asla şampiyonluktan ya da galibiyetten vazgeçmezler ancak Fernando biraz daha sakin, Michael ise biraz agresif. Farklılıkları bu.”

“Bu hissi toplantılarda edindim. Fernando sakin ancak çok doğru davranıyor. İyi yorum yapıyor ancak açıklaması biraz farklı.” dedi.


Yorumlar

  1. Lotus Renault avatarı
    Lotus Renault

    ferrarini performansında alonso kadar yağmurda etkili.alonso gerçekten harika bir pilot.ama araç normalde en iyi ihtimalle 4. yada 5. olacakken yağmur yağıyor.pole pozisyonunu alıyor.kuruda yapsa bunları o zaman senna seviyesine ulaşıyor diyebiliriz.

  2. Hakkı Reis avatarı

    alonso liderlik özelliklerini çok iyi kullanarak takımı arkasına aldı..hızı,agresşflği üst seviyede..gerçekten çok formda

  3. Mustafa Sar avatarı

    Bu sporu seviyorum. Burada çok enterasan izleyici yorumları da oluyor. Bu gün FERRARİ çok kötüydü. Ayrıca strateji hatasıda yaptıkları açık.. Pilotları pole için tek tura bırakmaları, sonuna kadar beklemelerinden dolayı ikişer sıra kaybettik gibi geldi bana… Alonso fanlarını anlamakta zorlanıyorum. Tamam şu yada bu şekilde lider pilot konumunda. Adanmışlığın tam bir izahı varsa buda Alonso'dur. Massa ile ilgili performans düşümünde FERRARİ'nın anlaşılmaz tavrının katkısının olduğunu düşünüyorum. Massa'nın hız konusunda bir sorununun olduğunu düşünmüyorum… Aracı ile ilgili bir sorun var. Unutmayalım kı Massa 2008 yılının bana göre şampiyonudur. Şampiyon olamamasında FERRARİ takımının sorumluluğu daha büyüktür. 2008 Macaristan GP de son iki turda motor patlamamış olsa, Yine2008 Singapur GP de yakıt ikmal rezaleti olmasa -ki bu kaostan her şekilde RENAULT takımı sorumludur- Massa açık ara şampiyon olabilirdi. Geçmişte ağlamanın bir anlamı da yok.. İleriye bakmak gerekir. Alonso bu yarşta kürsüye çıkabilirse muhtemelen sezonun kalanında puan tablosu çok fazla değişmez. Yarışı alması zor. Yarışı Alonso alamayacaksa KİMİ RAİKKONEN'in kazanmasını temenni ederim.

  4. rocco junior avatarı

    Arkadaşım kendi yorumunla kendini ele vermişsin.Massa neden geri kalıyor demişsin herkes aracı kadar potansiyel gösteriyor demişsin e madem öyle aynı araçta Massa neden geri kalıyor?Çünkü hem o aracın potansiyelini gösteremiyor hem Alonso daha fazla gösteriyor.Yani Alonso 1-0 değil tam 2-0 önde.Sonra bitiş cümlen 3 pilot%100e yakın kullandığı için burdalar demişsin.Demekki fark yaratan pilotlar var değil mi?Bana kalsa daha fazlasını çıkarıyorlar.Aksi taktirde bir insan bir pilot o araçtan %100ü çıkaramıyorsa beceriksizdir.

  5. bazı alonsocu arkadaşlara göre araba hala sürünüyor alonso tamamen aracı buralara getirmiş gibi konuşup komik oluyorlar. Aracın ne kadar hızlıysa o kadar hızlısındır massa neden yavaş kalıyor alonsoya göre massa araçtan %80 çıkarıyorsa alonso %95 çıkarıyor %101 gibi bir şey söz konusu değil yani. Hamilton-Alonso-Vettel gibi pilotlar araçlarını %100 e yakın kullandıkları için takım arkadaşlarından farklılar

  6. hamilton mu karşılaştırdığın kişyiye bakarmısın senin bu sözüne kargalar bile güler bee

  7. burak evmez avatarı

    hamilton seviyesi derken hamilton alonsonun seviyesine ulaşması için çok çabalamalı

  8. alonso gercekten bu sezon gayet ıyı. bıraz daha cabalarsa hamıltonun sevıyesıne erısecek gıbı…

  9. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    kesinlikle doğru fernando aracı sadece sürmüyor kendinden de bişeyler katıyor.

  10. rocco junior avatarı

    Evet bu takımda mühendisler 7 24 çalıştı hatta onların değimiyle 25 saat.Herkes 1 verirken onlar 2 verim ile çalıştı.Tüm takım bıçak sırtında ve kazanmak için çabalıyor.Fernando da hakkını fazlasıyla veriyor.Hamashima lastik açısından Heal ile beraber bize müthiş katkı sağladı.Belki bu adamlar lastikleri anlamasa şu an nerde olacaktık.

  11. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    2006 macaristan yarşını baştan sona bir izleyin iki sürücü arasındaki farkı herkes daha iyi anlar .

  12. alonso mükemmel iş çıkarıyor orası ayrı bir konu ama tüm başarı için bir sürücüye yüklenmemeli. ne yani takım çalışanları gaza gelmeden çalışamayacak kadar aciz ve basit kişiler mi? tabi ki başarıdan dolayı mutlu olacaklardır ancak ellerinde iyi bir paket var ki motive oluyorlar ve başarı geliyor.

    ferrari, massa hariç, takım olarak başarılı bir dönem geçiriyor. sezon başında ferrarinin pek iyi olmadığı dönemde sürekli pat fryın özel röportajlarını haberlerini okuyorduk ama fry kabuğuna çekilip tamamen işine odaklandığından beri (benim fikrim) ferrari gayet iyi işler çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir