Vettel: "Aracın Dengesi Zayıftı"

yazar:

kategori:

Red Bull, son yarışlarda tork eğrisi kurallarını yanlış yorumladığının FIA tarafından belirlenmesinin ardından değişikliğe gitmek zorunda kalmıştı.

Ama Vettel, polü alamamasının nedeninin motor haritası değil zayıf denge olduğunu belirtti.

Vettel: “Motor haritasının bizi, insanların düşündüğü kadar etkilediğini düşünmüyorum. Hafta sonu boyunca doğru dengeyi bulmakta biraz güçlük çektik ama durum motor haritası ile ilgili değil”

“Düne kıyasla biraz kayıp yaşamışız gibi görünüyor. Bu yüzden sıralamaya geldik ve her seans gelişmeyi başaramadık”

Bununla birlikte çifte dünya şampiyonu, yarın için iyimser.

Vettel: “Romain (Grosjean) bugün ulaşılabilir durumdaydı ama Lewis (Hamilton) değildi. Çok hızlıydı. Ama yine de yarın iyi bir yarış çıkaracağımızı düşünüyorum. Çünkü araçta yakıt olduğunda tempomuz, düşük yakıta kıyasla daha iyi”


Yorumlar

“Vettel: "Aracın Dengesi Zayıftı"” için 15 yanıt

  1. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Hava koridorundan hız kazanmıştır.

  2. yine geldi çakma mühendis tayfası

  3. Macaristan tozlu ve kaygan bir pist olup patinaj kontrolü olmadan biraz zorlanmanız normaldir.Yarışta pist dışına çıkanlar toz toprak getirir.İlginç bir yarış olur umarım.

  4. 2 set temiz soft lastik bırakmışsa ham ile mücedele edebilir aynı şekilde ham ında 2 set temiz sert lastik bırakması gerek zira ham sertte iyi vettel softa.neticede ham ın 2 set temiz mediumu varsa ham bu işi götürür gibi.ulan matematik hesabı yapıyoruz her yarış başlıycam.kimde kaç set ne var çöz çözebilirsen.yarış öncesinde herkesin lastikleri eşit sayıda ve sıfır lastikle başlasa olmaz kim hangi lastiği kaç tur kullandı hesapla dur ulan ecclestone …

  5. ForeverFerrari  avatarı
    ForeverFerrari

    o videoyu bi izlesen 304 ü falan görüyo önünde alonso var

  6. önünde alo vardı ama drs açmamıştı yani 1 sn nin üstünde fark vardı

  7. lewisin turunu geri aldığı atakta arka düzlükte hava koridoru falanda yok bana garip geldi o durum vites aralığıyla ilgili de olabilir 4-5 km fark var drs ile ama alonso açtığında 15 km fark

  8. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    benim gördüğüm vettel drs ile 306 drs olmadan 299 u geçemiyodu uzun düzlükte.anca hava koridoruna girmiştir eğer tur bindiriyosa birine.

  9. ForeverFerrari  avatarı
    ForeverFerrari

    rbr nin motor haritasında ki amaç çekiş kısmında aracı limitleyip lastik aşınmasının kontrol etmek mi?tork bandını üst devirlere çekmiş olabilirler mi lewis almanyada vettele yaptığı atakta vettel drssiz 304 km civarı bir hızı vardı vites aralıklarıyla 4 km fark biraz garip geldi de

  10. hep aynı bahane araç dengesizdi

  11. motor haritası ile ilgili olduğunu ben de düşünmüyorum,daha az tork çıkışı daha az aşınma bununla birlikte kolay sürülebilirlik tamamıyla yarışta lastik kullanımına göre yapılmış bir ayar, vettelin yarın iyi iş çıkaracağını düşünüyorum spada newey napar eder yine ilk sıraya çıkarır, mübarek adamın önüne tomruk koysan f1 aracı çıkarır:)

  12. Sağlık olsun denge sorunu can sıkıcı oluyor bazen ama yapacak bir şey yok. Motor haritasın da kesinlikle bende aynı fikirdeyim deve de kulak. Yarın yarış bizim için daha güçlü geçecektir. Geçen sene Almanya ve Macaristana baktığımız da geri kalmıştık bunun da nedeni güncellemeleri Spaya getirecek olmamızdı yine durum plan aynı değişmedi. Geçen sene Almanya ve Macaristan da ki sonuçlardan sonra Rbr'nin bittiğini artık bizim dönemimiz başlıyor diyenler olmuştu ama Spa da bir iki sonuç ile cevaplarını almışlardı. Avrupa da büyük bir güncelleme yaptık ve ondan sonra bu yarışa kadar güncelleme getirmedi takım Büyük paket Spa da onun için sorun yok. Tabi ki Spa da herkeste güncelleme olacaktır ama takım nerede nasıl adım atacaklarını gayet iyi biliyor.

    Güzel bir yarış olacak markalarda ki avantajımızın üzerine biraz daha puan ekleyip ilk yarıyı kapatmamız dileğimle.

  13. turgay bilecen avatarı
    turgay bilecen

    Herkes aynı şeyi söylüyor"ağır yakıt yüküyle daha iyiyiz"hadi bakalım hayırlısı.

  14. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Palavra üstüne palavraa.Besbelli motor haritasından kaybettiniz.

  15. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Engellenen illegal tasarımın pek önemli olmayacağını söylemiştin.Tekrar soruyorum:Önemli değil miymiş?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir