Schumacher: "Rekabetçi Olmadığımızı Kabullenmeliyiz"

yazar:

kategori:

Alman pilot, bugünü 17. sırada, yani takım arkadaşı Nico Rosberg’in 4 sıra gerisinde tamamladı.

Schumacher’in hızlı turu, Maldonado’nun pist dışına taşması ile oluşan toz-duman nedeniyle engellense de sonunda çok daha iyi bir sonuca ulaşamayacağını bildiğini belirtti.

Schumacher: “Bizim için çok zor ve çetin bir gündü. Önde olacak tempomuz olmadığını açık bir şekilde görmemiz gerek. Maldonado yüzünden piste giren toz olmadan da muhtemelen daha hızlı bir tur atardım ama yine de bunun beni son seansa taşıyacağını düşünmüyorum”

“Çok daha iyisini yapamazdık. Bu sabah uzun sürüşler çalıştık; dün yağmur nedeniyle yapamamıştık. Ama bunun bizim performansımızı düşürdüğünü düşünmüyorum”

“Farkın çok büyük olduğunu kabul etmeliyiz. Pist düzeni ve sıcaklık kombinasyonunun bize pek fazla uymadığını biliyoruz. Yarından azamiyi çıkarmaya çalışacağız”

Takım arkadaşı Nico Rosberg ise ayarlarda yarışları düşünmesinin yarın kendisine yardım etmesini umuyor.

Rosberg: “Bizim için bugün zor bir sıralama oldu. Neden böyle olduğunu incelememiz gerek.”

“Sırama her zaman bir uzlaşıdır. Yarın için iyi bir yarış ayarı bulmaya odaklanmıştık; (yarışta) diğerlerine göre lastiklerimizde daha fazla bozulma olabilir. Ama yine de 0.2 saniye ile son seansa kalamamak hayal kırıklığı yaratıyor”


Yorumlar

  1. Gezmeye devam ediyoruz.

  2. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Zaten Schumacher olmasaydı Ferrari zamanında orta sıra takımı olmasına rağmen şampiyonluk serisi de yapardı kesin.Alonso taraftarında Vettel taraftarına kadar herkes bu adamın yaşadıklarını biliyor,takımın halini de görüyor en azından sen bunu bile yapamamışsın F1 tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı pilotuna 'kovun gitsin' diyebiliyorsun.Yazık sana. Bence F1 izleme, bunca şey varken televizyonda..

  3. F1 den anlamayan birini görmek istemiyorsan aynaya bak. Şumi gidince Ferrari battı mı?2007'de şampiyon oldular.2008'de kıl payı kaçırdılar.2009 ve sonrasında Fia'nın illegal aero parçalara izin vermesi uyduruk takımların şampiyonluğuna yol açtı. Bu yıl şampiyonluğun en büyük adayı.Ground Effect yıllar önce yasaklanmıştı.
    Takımların tüm başarısı pilotlara bağlanır.Başarısız olunca takım suçlanır.Bunu bilen Lamborghini arabalarını yarışlara sokmazdı.

  4. Bence Lotus Renault a gidip Kimi ile takım arkadaşı olsa çok daha güzel olurdu,
    :DD
    Keşke öyle olsa

  5. Bizlerde senin gibi F1 anlamayanlardan bi kurtulamadık gitti.
    Hala kuyruk acısı hala antisempatizanlık,
    Bunu MSC taraftarı olan da görüyor olmayanda
    Bence böyle gereksiz yorum yapmaya gerek yok
    MSC yi kovmaktan bahsetmişsin,
    İşte parmakları olan da yazıyor olmayanda 😀
    At gözlüklerini çıkarın artık,
    Bu araçla bu kadar oluyor işte dahası olmaz
    MSC yi yargılamadan önce MGP yi yargılsan daha mantıklı olur

  6. Resim her şeyi gösteriyor:))
    Anlatayım:
    Shumi aracı almış ve ormanlık yolda gezintiye çıkmış. Olay bu kadar basit. Biz den bişey omaz diyeceğim ama yanlış olur. Mercedes ekibinden bişey olmaz. Takayı bir türlü düzeltemediler. Olay bu.

  7. adam hakli beyler…

  8. Şumi bıraksa da şu şumi severlerden kurtulsak.Yok öyle yok böyle.Başarı olunca Şumi başardı.başarısızlık olunca yok mercedes böyle yok ferrari şöyle.Bu bir ekip işidir.Arabası bozulmayınca ne yapıyor gidip duvara çarpıyor..Bu kadar nostalji yeter.Kovun gitsin

  9. araçları tamamen yağmur setuplarıyla mı ayarladılar acaba? olabilir mi bilmiyorum… keşke schumi bişeyler yapsa en iyi dileklerimi sunuyorum efsaneye

  10. Schumi hiçbir zaman satmadı Ferrariyi,adam zirvedeyken Montezemelo denen sivrizekanın baskısı sonucu takımdan ayrılmak zorunda kaldı devam etseydi eminim 2007 ve 2008 de de şampiyon olurdu 2009 da geri dönmemesinin nedeni de Schumiye yarım sezonluk kontrat önerilmesiydi bence en doğrsunu yaptı Ferrari gibi yamyam bir takımda ne zaman kapının önüne koyulacağın belli olmaz Schumi gittikten sonra da takımın durumu ortada işte düşe kalka ilerliyor.

  11. Ross iyisin hoşsun severiz seni fakat n.haug zımbırtısı ile iş birliği yaparsan schumi'yide yazık edersin kendinede…

    Schumi çıkıp doğruları söylemiş gene normal bir durum bu

  12. massanın ayrılıp alonsonun yanına Schumi gelmesi ne güzel olurdu. Ah ulan Schumi, satmayacaktın bizi belim ağruyo diye.

  13. kagan ozkan avatarı

    şumi bu yaşında bile ne webber den ne massa dan geri kalmaz ikisininde büyük takımlarda yarıstıklarını düsünürsek schumi nin yeri bu berbat takım değil rekabetçi bir araçla schumi gibi bir pilot her zaman rekabetçi olabilir böyle bir imkan yoksa da bırakması en doğrusu.

  14. DreamOfWinD  avatarı

    Bencede bıraksınlar şampiyon takımı satın aldılar. Her sene daha fazla batırıyorlar.

  15. Alexa diye bir arkadas vardı ross brawn'ı cok iyi tanıyan.merak ediyorum kendileri nerelerde acaba :))

  16. Güncellemeye gel!!! Allah sizi bildiği gibi yapsın güncelleme yapıp geriye düşen yegane takım sizsiniz herhalde,hani 0.5 saniye gerideydiniz yuhh be 1.5 saniye fark yediniz tek turda liderden.Saçmalıklarınızdan herkes sıkıldı artık defolun gidin artık boşu boşuna kalabalık yapmayın.

    Schumi de sanırım artık bu takımdan bi numara olmayacağını anlamıştır dileğim sezon sonu bu takımdan ayrılması haddinden fazla tahammül etti canla başla savaştı ama takım naptı yarış dışı kaldığı her yarıştan sonra utanmadan şakalaşıp sırıttı.

    Böylesine amatörce strateji geliştiren 3 sene boyunca yıl içindeki gelişimlerle 0.1 saniye bile kazanamayan bir takımın Mercedes adıyla yarışması tam bir fiyasko artık seneye adı
    bilmem ne GP olursa olsun ama Schumi bu ekipten ayrılsın yarışıp yarışmaması önemli değil kendine olan saygısı açısından bunu yapması gerek.F1 izlemek bile işkence oluyor artık bunların yüzünden Mercedes balonu da böylece sönmüş oldu.Önümüzdeki yarıştan sonra zaten seneye odaklanır bu gerzekler 3 senedir odaklanıp 1.5 saniye gerideler yazıklar olsun!!!

  17. Tahminimce sene sonu MGP çekilecek. Şumi de başka takım aramak zorunda kalacak veya o da bırakacak. Spor olsun diye şumiyi yarıştıracak takım olduğunu sanmam.

  18. site yönetimi ne yapmaya çalışıyorsunuz

  19. SİTE YÖNETİMİ HEYYYYYYYYYYY

  20. uyuyan site yönetimi neden yazdıklarımız yayınlanmıyor söylermisiniz

  21. schumi bu takımı bırak Brawn'a da üzüntülerini ilet
    Olmaz olmaz böyle bir kepazelik olamaz 2 saniyeye yakın fark murat 124 bile daha hızlıdır ya…

    yuh sana MGP yuh…

  22. DreamOfWinD  avatarı

    Schumacher artık bırakmalı yada başka takıma geçmeli. Rekabetçi bir araç versek eminim çok iyi işler yapacak. rosberglerin yönettiği anti schumici bu mercedes kazma takımında yarışmasını hiç istemiyorum.

  23. Antrenmanlarda ki kazadan sonra ki açıklamasına bakarak ve yine bu açıklamasına bakarak Schumacher'in artık sıkıldığını düşünüyorum. Bu adam kötü denilen bir çoklarından sporu bırakması yönünde telkinler aldığı 2005 sezonunda bile podyuma çıkarken şu an bu takımın içinde olduğu durum gerçekten içler acısı. Sanki bir bezmişlik var üstünde ve artık o savaşçı isteği yok gibi o yüzden son yarışlarını çıkarıyor olabilir bence…

    Umarım yarın ki yarışta şans yanında olur. Bu spor da şansın yoksa en kralı olsan faydası yok zaten…

  24. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    yağmur yağmazsa puan zor.

  25. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    schumim artık bırak umarım doğru kararı verirsin mercedese bazı şeyleri borçlu olduğunu biliyoruz ama sen fazlasını verdin bile. artık bırak bu takımdan bir cacık olacağı yok

  26. Liderden 0.5 saniye uzağız diyen zevat nerde ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir