Raikkonen: "Güçlü Bir Sonuç Almamak için Bir Neden Göremiyorum"

yazar:

kategori:

Fin pilot, sıralamanın son bölümünde tam potansiyelini ortaya koyamayınca takım arkadaşı Romain Grosjean’ın 2. olduğu günü 5. tamamladı.

Raikkonen: “Biraz daha fazlasını bekliyorduk. Araç bütün hafta sonu iyiydi. Ama son sıralamada işler biraz daha zordu. Daha yukarıda olmayı tercih ederdim ama olan bu”

Lotus pilotu, bu sezon E20’nin yarış içindeki temposunu dikkate alarak, yarın sağlam bir sonuç almayı umuyor.

Raikkonen: “Genellikle Pazar günkü tempomuz iyi oluyor. Böyle olmaması için bir neden göremiyorum”

“Mükemmel bir sıralama değildi ama yine de yarışa başlamak için iyi bir yer. İyi bir sıralama geçirmezseniz hayatı kendiniz için biraz daha zorlaştırırsınız”


Yorumlar

  1. hahahaha olabilir 😀

  2. haydi kimi mutlu et sevenlerini…beklentilerimizi yükselttin…aman gelsin nerde yarışırsa yarışsın derken şimdi şampiyonluktan bahseder hale geldim…imkansız değil….haydi kimi haydi Allah aşkına…tüm samimi duygularınla iste gayret et…
    Allah yolunu açık etsin…

  3. Kimi gayet iyi sürüyor , puan kaybetmek istemiyor. Sadece bu sıralama için söylemiyorum, gro kimi yi sıralamalarda geçmesi onun için daha kolay, gro zaten puan kaygısını çok yasamıyor daha cok risk alabiliyor. Bunu tek turda yaptiginizda , yani agresif sürüşü, tek turda daha iyi olma ihtimaliniz yüksek olur belki, ama yarışta da bolca kazaya karışabilirsiniz. Açıkçası bence rai de risk alabilir ama biraz daha temkinli tam olarak eski formunu tutturdugunda agresiflikle temkinlilik arasini tutturup çok iyi sonuçlar alacaktır bence.

  4. Kimi gayet iyi sürüyor , puan kaybetmek istemiyor. Sadece bu sıralama için söylemiyorum, gro kimi yi sıralamalarda geçmesi onun için daha kolay, gro zaten puan kaygısını çok yasamıyor daha cok risk alabiliyor. Bunu tek turda yaptiginizda , yani agresif sürüşü, tek turda daha iyi olma ihtimaliniz yüksek olur belki, ama yarışta da bolca kazaya karışabilirsiniz. Açıkçası bence rai de risk alabilir ama biraz daha temkinli tam olarak eski formunu tutturdugunda agresiflikle temkinlilik arasini tutturup çok iyi sonuçlar alacaktır bence.

  5. "Ulan Bir Fabrikaya git bak ne yapıyorlar ne çiziyorlar nasıl daha iyi olabilirim nasıl geliştirebilirim sıralama formatını. arabada ne eksikse dialog yap konuş mühendislerle. geliş geliştir. sadece biner sürerim mantığında gezme. allahın verdiği yeteneğe bari hıyanetlik yapma eline yüzüne utanma gelsin."
    Hayal alemindesin sanırım zira bu dediklerini yapmayan birinin F1'de barınması mümkün değil. Öyle ağzına geleni söylemekle yorum yapmış, eleştirmiş olmuyorsun. Kimi Raikkonen'i biraz yakından takip eden herkes alkolle, sosyal yaşamla arasının iyi olduğunu bilir ancak;
    "Tembellik. İşe asılmamak gidip vodka içmek dondurma yemek. bol bol uyumak sosyallik senin kişiliğin bu biliyoruz." neye dayanarak böyle bir açıklama yapabiliyorsun? Özellikle de bu kısım:
    "Sen ne alemlerde Geziyorsun? İç Gez Dolaş Uyu Senden ala rahat bir adam yok şu dünyada. sen böyle devam et nah şampiyon oluruz biz." Kimi'nin özel asistanı, mühendisi falan değilsen tam olarak kim oluyorsun da böyle iddialarda bulunuyorsun? Art arda sıralanmış saçmalıklardan ibaret hepsi. Eleştirmek istiyorsan pist üzerinde "gördüğün, tank olduğun" şeyleri eleştir bence, söylediklerin bir kehanetten öteye gitmiyor bu şekilde. Ayrıca takımdaki herkes bas bas Kimi'nin feedbacklerinden nasıl yararlandıklarını, aracın gelişimine katkıda bulunduğunu söyleyip duruyor, sen neyin derdindesin?

  6. abarttığım felan yok benim. gerçekleri görmek gerekiyor sadece sende yok aslan şöyle yok kaplan böyle deme yani 2007 den beri nerde bu aslan? Ben onun daha iyi olmasını istiyorum. kişilik özelliklerinide biliyorum karakterinide biliyorum. ama formula 1 de su götürmez bir gerçek var. çabalayacaksın. ben kimi'nin bu yeteneğini çalışmalarıyla harmanlandırıp vitrine koymasını istiyorum. Mclaren yıllarındaki gibi lastik kilerinde uyuduğunu güneşin altında pit duvarında oturup aracı izlediğini motorhome'da bira içtiğini ama yarışlardada o yarışçıyı görmek istiyorum. yoksa böyle kişisel yeteneğin olmuş değerlendirememişsin at çöpe gitsin o yeteneği neye yarar? bunu ilk önce kabul etmek lazım. eskisi kadar asılmıyor yarışlara eskisi kadar umursamıyor ne dersen de. ne kadar hızlı olursan ol ne kadar yetenekli olursan ol. ilk önce başarmak için çabala. bize bildiğimiz taraflarını anlatma şunuda diyeyim onu kimse sıkmıyor. Ron Dennis Hariç Kimse Başaramadı bunu. zaten umrunda olmayan şeyler niye canını sıksın? basın mı? fanlar mı? takım mı? hangisi ilk önce bunları düşünmek lazım yetenekli hızlı kişilikli adam. hani sonuç? şüphe ettiğim bir olay yok allaha şükür yarışta kazanır pole de alır hatta tekrar şampiyon bile olur. canı gönülden istiyorum. inşallah istediklerim olur. ama yeterki çalışsın çabalasın

  7. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    kimi çok iyi bir pilot geri dönüşünden bu yana çok ilerleme kaydetti.

  8. takım,mühendisler çevresindeki insanlardan baskı vs.ne sayarsan say aslanın zincirlerini bırak yeterki neticede o aslan ve ormanlar kralı nerde nasıl davranacağınıda çok iyi bilir.bu gün içer eğlenir gezer ama yarın yarış gününden önceki gece bunu yapmaz sorumluluğunu bilir

  9. Ne yazıkki haklısın…

  10. romain çok iyi olsada kendini geliştirsede kimi her daim ondan üstündür şu haliyle bile diyorum çünkü eskisi gibi değil ama eskisine yaklaştı ve başaracak.alkolde alsa serserilikte yapsa boşvermiş gibi görünsede onun kanında geninde aklında var liderlik ve zafer kovalamak bunu istese bile değiştiremez.yeri geldiğinde kendine o soruyu sorar ve çok net cevaplar zerre kuşkum yok.

  11. dediginde hakli olabilirsin ama kim adami sıkıyo onu da merak ettim..

  12. biraz abartmışsın gibi.bu adamın huyu .senin bu söylediklerini yapıp kendi istediklerini yapamazsa başarısız olur 2007 deki şampiyonluğuda olmazdı kendini size şartlandırdığı için oysaki kendi yaşamını sürdü ve kendi kendini şartlandırdı ben şampiyon olabilirim diye ve olduda.serbest bırakacaksın bu tür adamları yetenekleri doğal zaten takımdan çok extra şeyler beklemezler ne bileyim ne yapın yapın bu yarışta 1 gelelim yada 2 gelelim gibi elindeki makineyle en iyisini yapar yeterki motive et serbest bırak.aslanı kafese koyarsan süt dökmüş kedi gibi olur ama sebest bırakırsan …

  13. 3 olsaydın iyi derdim ama 5 de olsan beklentimiz malum zafer başka bir sonuç bizleri tatmin etmez ancak bu pistte mucize.tüm seanslarda 0.3-0.2 fark attı grosjeana ama son seansta 0.3 yedi makul olsa 2 en kötü 3.olurdu anlamakta zorlanıyorum kahpe felek yine ensemizdemi biz her şeyi en zor yollardanmı halletmeliyiz birazda kolay olsa ne olur kadı yanlışmı yazar.bu nasıl iş tövbe tövbe

  14. güzel yazı, ben de böyle düşünmüş ve çok üzülmüştüm Ferrari ile 2008-2009 yıllarında

  15. abi duygularima tercuman olmussun.. resmen kutuk geldi kutuk gidiyo..

  16. yarış sonucu sıralamaya göre daha önemli biliyoruz. arkadaş şu sıralamalarda bütün antrenman seanslarında iyi dereceler yapıp seans1 ve seans2 de grosjeandan daha iyi dereceler elde edip s3de sana ne oluyor bunu bize biri açıklayacak sen veya bir başka adam bunu bize anlatacak böyle boş demeç vermeyeceksin arkadaş. bize gerçekleri anlat hataysa hata yaptım tek turda iyi değilsen iyi değilim de bütün hafta sonu grosjean gel git yaşadı setupları bulamadı tuhaftı sürüşleri. ama adam sanki şampiyon oymuş gibi gelip seni sıralamanın son seansında geçiyor aval aval bakıp boş boş konuşuyorsun? bizde fanların olarak sana neler olduğunu anlamaya çalışıyoruz.
    SANA NE OLUYOR???
    Yarışa 1 2 veya 3 sıra içinde başlamamak için yemin mi ettin oğlum?
    5. kalkıp yarış kazanmak mantıklı gelmiyor bana? alsana 2. 3. lük sıralamalarda
    6 direksiyon verdik dediler. daha mükemmel değil diyorsun direksiyon için.
    Bu çaylak bu direksiyonu kullanmıyor mu? Nasıl oluyorda seni geçiyor?
    Adaptasyon problemi mi dedik sezon yarı oldu.. hala sıralamalarda yoksun ortada?
    Yarışa gelince iyisin ama daha iyi olmanı istiyoruz yarış kazanmanı istiyoruz. ben senin mclaren yıllarını istiyorum.
    Ne Dünya Nede Fanların Umrunda Değil…
    Tembellik. İşe asılmamak gidip vodka içmek dondurma yemek. bol bol uyumak sosyallik senin kişiliğin bu biliyoruz.
    Bir Fabrikaya git bak ne yapıyorlar ne çiziyorlar nasıl daha iyi olabilirim nasıl geliştirebilirim sıralama formatını. arabada ne eksikse dialog yap konuş mühendislerle. geliş geliştir. sadece biner sürerim mantığında gezme. allahın verdiği yeteneğe bari hıyanetlik yapma eline yüzüne utanma gelsin.
    Adam takımı sırtladı götürüyor (Alonso) ballıda olsa şanslıda olsa bunu yapıyor adam sıkıştırıyor delirtiyor ama bişeyler için çabalıyor. allahta bu adama mükafatını veriyor. lobiside olsa şansıda olsa. Schumacher Ferrari yıllarındayken fabrikada yatıp fabrikada kalkıyordu çabalıyordu senden çok daha iyi olduklarını sanmıyorum ama adamlar bu spora ömrünü adıyor.
    Sen ne alemlerde Geziyorsun? İç Gez Dolaş Uyu Senden ala rahat bir adam yok şu dünyada. sen böyle devam et zor şampiyon oluruz biz.
    Bide Gel böyle garezine konuşuyor gibi konuş.
    Ha Sergen Yalçın Ha Sen farkınız yok.
    Bu gece senin için Yasin suresi ve Fetih Suresi okuyacağım.
    Allahın Hidayeti Herkesin Üstüne olsun. Ama İlk Önce sana Versin bunu

  17. sizede yazıklar olsun site yönetimi yazıyorum yorum yayımlanmıyor bu mu sizin anlayışınız? diğer arkadaşlar yazınca hemen yayımlanıyor ben yazalı oldu 20 dakika daha neyi bekliyorsunuz? fax mı çekicez? akşam akşam size. yoksa 10 defa mı yazıcam?

  18. Raikkonen06  avatarı

    Sanırım yumuşak lastikleri yeterince ısıtamadı çünkü sert lastiklerle uçuyodu ama iş yumuşağa gelince böyle oldu neyse sağlık olsn yarışta pilot kalitesi öne çıkacak.

  19. ne fazla ne de eksik bir açıklama. yarışta button vettel ve grosjeanin raikkonen ve alonsodan baskı görecekleri kesin. öndeki 7 pilot arasındaki pilotaj farkını yarın net bir şekilde görebiliriz diye düşünüyorum.her ne kadar hamilton hızlı gözüksede öndeki 4 takmın yarış temposu çok yakın.

  20. lan son seansta ne oldu sanada zamanı geliştiremedin… hala anlamadım …

  21. ugc eger kimi seni duysaydı,sana verceği tek cevap o benden daha hızlıydı….

  22. vala ya romain çok iyi ya da kimi eskisi gibi değil ..

  23. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    ben de bi neden göremiyorum kimi en azından bi podyum bekliyoruz.

  24. yarış içinde herşey değişebilir. kimi bu sezon gerilerde başladığında bile podyumda bitirmeyi başarabiliyor. beşinci sıradan başlaması çok kötü değil.

  25. Hem ztn Grosjean bir iki arabaya çarpar belki önü açılır Kimi nin.

  26. Pist geçişe elverişsiz bu yüzden acaba diyorum startta ilk 3 e girip öndekilerle teması koparmadan ilerledikten sonra Lewis'e göre bir eksik pit yapabilir miyiz? o zaman şansımız daha yüksek. Elbette pist üstünde geçiş daha güzel olacaktır ama bu şu şartlarda pek kolay değil… Olası bir galibiyet yaz arasında takımın motivasyonunu ve hırsını yükseltecektir eminim ki biraz daha sadece birazcık daha zamana ihtiyacımız var 🙂 Grosjean'ı da tebrik ediyorum. Eşit şartlarda dünya şampiyonuna (ara vermiş olsa bile) kafa tutmak kolay iş değil. Herşey tek turda bitmiyor ama eminim zamanla gelişecektir. Her ne kadar kötü bir örnek olsa da Rosberg örneği var önümüz de tek tur da Schumacher'den daha iyi olmasına rağmen yarışlar da aman aman bir marifeti yok. Umarım Romain onun gibi olmaz ve kendini geliştirir. Kibirli yada kendini beğenmiş birisi değil sonuçta ve bu onun için oldukça büyük bir artı. Bu sayede herkesten saygı görecektir.

  27. ne oldu o turda bütün hafta uçan kimi 5 oldu hemde takım arkadaşının yarım saniye gerisinde bunu cevaplamasını beklıyordum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir