Red Bull, Kapalı Park İhlalini Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

Almanya’da motor haritasıyla gündeme gelen Red Bull, Kanada yarışında FIA’nın direktifiyle ön süspansiyonları manuel olarak değiştirmelerini sağlayan mekanizmayı değiştirdiği konusuyla gündeme geldi.

Takımlar bu tür ayarlamaları ancak bazı araçlarla yapabiliyorlar ve  FIA, Red Bull’un sisteminden memnun kalmadığı için değişiklik talep etmiş.

Kurallara göre takımlar araçlarda sıralamalarla yarış arasında süspansiyon ayarı değişikliği yapamıyorlar ve yapılacak olan değişikliklerin belli aygıtlarla yapılması gerekiyor.

Ancak Red Bull’un kullanmış olduğu sistemle yarıştan önce araç içerisinden süspansiyonlarda değişiklik yapma şansının bulunduğu bu yüzden FIA’nın değişiklik istediği ortaya çıktı.

Horner “Ya el ile ya da bir aygıt ile değişitiriliyordu ancak FIA aygıtla değiştirilmesini tercih ettiğini söyledi.”

“Araç yüksekliğini asla kapalı park içerisinde değiştirmedik ya da o tür bir şey yapmadık. Öyle bir şey yok.” dedi.

Kurallarda ayar değişikliğinin bir aygıtla olması gerektiğinin söylenmesine rağmen niçin elle değiştirilen bir sistem yaptıklarının sorulması üzerine Horner “Araç üzerinde bir aygıt kullanılarak manuel değiştirilen bir çok parça var. Süspansiyon ayarları asla kapalı parkta değiştirilmedi. Asla.”

“Temel olarak Kanada’da araçta olan sistem diğer yarışlarda da vardı ancak asla kapalı parkta ayar olmadı. Önemli olan bir aygıtla mı yoksa elle mi yapıldığıydı ve bir aygıt yapıldı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. samet  birol avatarı

    bu aralar redbull fıaya akan parayı kıstı galiba fia sürekli uğraşıyo redbullan parayı veren düdüğü çalar…anlıyan anladı

  2. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Geçen sene redbullun sıralamalardan cebinden bir şey çıkarıp 0,5 saniye hızlı olmaları ve ardından yarıştada tur başına 0,5 saniye hızlı olmalarının nedeni olarak ben bunu görür bunu bilirim. Başka açıklaması olamaz. Mercedes tamamen sıralama odaklı bir araçla sıralamalara çıksa arkasındaki tüm araçlara -0,7-0,5 saniye fark açabilecekken yarış ayarlarıyla bu +0,4+0,6 lara kadar düşüyor. Ancak taa eski sistemdeki sıralamalarda 0,7 gibi farklar görülüyordu. onunda nedeni sıralamalardan sonra aracın ayarının değiştirilmesiydi.

    http://www.youtube.com/watch?v=wb11QBMSe3c

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bu takımın ısı gücü 3 kağıt hile hurda Allah ıslah ersin siz ayıp birde utanmadan hala konuşuyor horner efendi maskeleriniz birer birer düşecek artist Vettel in ne kadar bakın olduguda ortaya çıkıyor böylece

  4. ferrari ve mclaren yeni bir şey yapmıyor ki onlardan şüphelenilsin

  5. Bir düğmeye bas aracı yükselt ve alçalt kurallara uygun değildir.Sıralamalardan sonra aracın yüksekliğini artır.Sonlara doğru yakıt azalınca tekrar alçalt ne güzel değil mi?Zekice eminim sizden önce kimsenin aklına gelmemiştir.
    Bir gün üç litre 10 silindirli motorla yakalanacaklar.O zamanda kurallardaki gri bölgeyi kullanıyorduk yada biz bunun sadece 2.4 litre sekiz silindirini kullanıyorduk diyecekler.
    Kırmızı Öküzlerin sorunu şu artık herkes performanslarının kaynağının hile yapmak olduğunu biliyor.Artık paçanızdan as çıkaramazsınız.

  6. sanıorum fia ve diğer takımlar çalışanlarının belli bir bölümünü ayırıp, her hafta red-bull aracını inceleyip illegal bişiler bulmak için çabalayıp duruolar..üretmek yerine engellemeyi tercih ediyorlar yani nys aşağıda bi arkadaş yazmış zaten yeniliklerin 10 tanesinden 9'u yasaklanır ama 1 tanesi aracı uçurur!!!

  7. En azından dürüstçe ve objektif yazmışsın…Evet bu takım zorluyor gri alanlarda kendilerine ne yararsa çekmeye çalışıyorr ve FIA yanlışşsa yasaklıyor bunda ne yanlış..10 tane gri alandan 9 u yasaklanır ama biri kabul görür ve o takımı bir adım öne taşır…

  8. Adamlar her hafta FIA ile sıkıntı yaşıyor.

  9. yaznın yarısı çıkmamış, başlık: "Bu adamları tebrik ediyorum".

  10. kapalı parkta zaten değiştiremiyoruz ama yarıştan önce illaki değiştiriyoruz demek istiyor bence.ve ekliyor kerizmisiniz sizde yapın saksıyı çalıştırın (bizde daha neler var neler) kurallarda boşluk olduğu sürece yada kurallar buna müsade ettiği sürece

  11. *Dahice fikirleri için
    *Bütün gri alanları bize öğrettikleri için
    *Geçmişleri olmadığı halde 4sezondur F1'in kavramını değiştirdikleri için
    *Her alanda mükemmel çalışan ekipleri için
    * 4 sezondur kusursuz tasarladıkları araçları için
    * Tüm şartlarda başarıları için

    içeçek firması olabilir ama takım ruhu yenilikcilik strateji istikrar gibi konularda bu adamlar tartışmasız lider ……

  12. Mustafa Sar avatarı

    Son dönemde RBR ve illegallik kavramı siyam ikizi gibi oldu… bu bir piar çalışması mı nedir anlamadım.. eğer öyleyse çok yanlış yol… iticilikten sempatiklik doğmaz…

  13. Aslında McLaren ve Mercedes kullanmıyor olsaydı gri renk en çok RBR aracına yakışırdı.Ne de olsa arac gri bölgelerde üretilmiş.Hem RB tenekesiyle de uyumlu olurdu.

  14. DreamOfWinD  avatarı

    sallamayın kardeşim parc ferme ihlal ettiniz. pit yolundan başlamanız gerekirdi.

  15. rocco junior avatarı

    Saygılı ol biraz çamursuz güreş emeğe saygı bu kadar mı 🙂

  16. Bu tür bir haberde bir kez de ferrari veya mclaren adını duyalım yahu!

    rb her zaman şüpheli listesinin başını çekiyor.

  17. oğlum bi delikanlı olun lan!

  18. Yalancı çoban gibi. Her seferinde yemin etmen gerekecek işte böyle 🙂

  19. hayatınız sahtekarlık zaten millet ne yapsın insan 1 yada 2 yarıs illegal yapar bunlar nerdeyse her yarısta birseyler yapıypor bazende ellerinde patlıyor gerçi

  20. Ahh horner ahh..

    İnanmak istiyorum ama hiç inanasım gelmiyor nabalım şimdi:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir