Massa Son Seansta Kaybolan Performansa Şaşırıyor

yazar:

kategori:

Sıralamanın ikinci bölümünde 1:21.534 yapıp 4. olan Massa, son bölümde 1:21.900’de kaldı ve gridde 7. cebi elde etti

Brezilyalı pilot, seansın sonunda aracının neden daha kötü duruma geldiğini incelemeleri gerektiğini ifade etti.

Massa: “Takım adına kolay bir sıralama değildi. Hem Fernando (Alonso) hem de ben, mükemmel bir tur atmakta sıkıntı yaşadık ki S2’de S3’e göre daha hızlı olduğumuzdan anlaşılabilir. Üzüntü verici. Çünkü S2’de iyi bir tur atmıştım ve daha da gelişmeyi bekliyordum ama ne yazık ki daha yavaş kaldım. Birden bire tutunma seviyem düştü ve çok fazla arkadan kayma yaşadım. Bu yüzden nedenini bulmamız gerek.”

Gridde 7. olmasına rağmen Massa, yine de podyum mücadelesi verebileceğine inanıyor.

Massa: “Yarın hava sıcak olacak. Yağmur da yağabilir. Bu yüzden şartlar ne olursa olsun üstesinden gelmeliyiz. Lastik davranışları üzerine elimizde olan az miktardaki veri üzerine dikkatlice çalışmalıyız: Bu az miktardaki veriden gördüğümüz kadarıyla yumuşak lastiklerde kesin bir bozulma var ki yakıt yükü ile bu artacaktır. arınki uzun yarışta nelerle karşılaşacağımızı bekleyip görelim. Ama çok güçlü rakiplerimiz olsa da podyum şansımız bulunduğunu hâlâ inanıyorum”

Ferrari pilotu, kariyerinde önemli anılara sahip olan bu pistte iyi sonuç almak istediğini dile getirdi.

Massa: “Hungaroring, kariyerimde birçok önemli ana sahne oldu; 2008’de zafere giderken motorumun iflas etmesinden başlayarak, bir sonraki seneki kazama kadar. Bu yüzden buradaki birçok insan bana yakın kaldı ve beni desteklemeye devam etti. İki kat hayal kırıklığı yaşıyorum; bu öğleden sonra onlara daha iyi bir sonuç vermek isterdim. Bunu yarın yapmaya çalışacağım”


Yorumlar

“Massa Son Seansta Kaybolan Performansa Şaşırıyor” için 25 yanıt

  1. sen benimsin avatarı

    hulkenbergi puan sıralamasında arkadanda tut yeter massa. puan farkını indirtme. tıpkı alonsonun dediği gibi weberi arkadamda tutsam yeter :S
    adam 11. sırada başlıyor kendi 6. sırada. kamillerr

  2. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    "Takım adına kolay bir sıralama değildi. Hem Fernando (Alonso) hem de ben, mükemmel bir tur atmakta sıkıntı yaşadık ki S2'de S3'e göre daha hızlı olduğumuzdan anlaşılabilir. Üzüntü verici.

    massa sadece kendisinin değil her iki pilotun da sıkıntı yaşadığını söylüyor.Hadi diyelim ki takım massayı sabote etti.Peki Alonsoyu kim durdurdu.Alonsonun da s2 ve s3 ü arasında fark var ama kimse bu yavaşlığın nedeninin altında bir düğme aramıyor.

  3. hahahahahaa :-))

  4. DreamOfWinD  avatarı

    bence sıralamada yarışta 20-0 bitecek alonso-massa.

  5. ferrari de öylesine yararlı bir düğmeden vazgeçecek değil. bu sıralar pek gerekmiyor gerçi ama. yine de basıyor olabilirler 😀

    bana massa araca alışamadı gibime geliyor. alonsoyu geçmesini beklemiyorum ama bu kadar da geride kalmamalı.

  6. O düğme Silverstone '11'den sonra Ferrari'den Red Bull'a geçti emin ol.

  7. ridiculous düğmesi o. Webber'in aracında da var.

  8. o ben olabilirim:) otomatik bir kit var araçta alonso ne yapıyorsa biraz eksiğine çıkabiliyor massanın aracı…buyurun adam nasıl yavaşladığına şaşıyor. neyse ferrari bin sefer pişmanda artık ne yapsın bu dakikadan sonra ben hata yaptım da demek istemiyor. markalar şampiyonluğunu zaten unuttular. şu alonsoyu bir şampiyon yapalımda hemen eşit statü ye geçeceğiz adam gibi psikolojik olarak göçertilmemiş bir pilotla…diyorlardır…
    bu sene sonu mutlaka artık sadece alonso düşüncesine ferrarinin son vermesi lazım.buyurun alonso birşey yapamıyor. üstelikte pakedin iyiside kendisinde…

  9. Massa olmasa bu sitenin uğraşacağı pilot yok!

  10. bir bitmedi düğmeleri 🙂

  11. Neydi o geçen sene bir arkadaş vardı.Macaristan sıralamaları için, Massa'nın aracında bi düğme var ona basıyorlar Massa'yı yavaşlatıyorlar demişti.İşte aynı olay, aynı performans ve aynı döngü, yine o düğmeye basmışlardır 😀

  12. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Hocam bu arkadaşlar o zamanları bilmez.Onlar 2007'de Hamilton'a sövmeye bilirler.Çaylak bir pilot Alonso'yu nasıl geçer diye.Onun öncesinde de Fisichella'ya bilirler Alonso'ya yardım edemiyor diye.Başka da birşey bildikleri yok.

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bir Alonso taraftarı'da Massa'yı düşünsen be kardeşim..Başka takım taraftarları, bende içine dahil destek verirken siz destek vermiyorsunuz.Massa iyi bir sonuç alsa laf yapıyorsunuz şimdi olduğu gibi..

    Söylemek istemiyorum uzun zamandır ama söyleteceksiniz illaki..Alonso'nun yanında şuan en kral pilot olsun yine Alonso'yu geçmez, geçemez..Neden ? bunuda siz düşünün..

    Raikkonen'in yanında harika işler yapan, Schumacher'i bile geçen Massa ne olduda Alonso gelince 16.17. sıralarda sürünüyor ?

    Ve bu kadar geride olmasına rağmen neden hala sözleşmesi her sene yenileniyor ?

    Tamam Alonso, Massa eşit şartlar altında'da yarışsa Alonso belki yener ama 1-2 saniye fark hayatta olmaz.

  14. harun bodur avatarı

    kardeşim tam aklımdakileri söylemişsin helal olsun sonuna kadar katılıyorum söylediklerine

  15. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Yerinde açıklamalar gelmiş Felipe'den.Açıkçası yarın bende Ferrari'nin ön grupta mücadele edeceğine inancım tam.

    Bu arada benim anlamadığım bir nokta var.Massa biraz performans yükseltse anlamsızca Massa'ya saldırılar oluyor.Neden oluyor anlamıyorum.Nasıl bir zihniyet içersindeniz onu hiç anlamıyorum.Acaba yanlıs bir sey mi var diyorum ama öyle birşeyde yok.Anlamak hakikaten zor.

  16. bir arkadaş önceki habere yazmıştı, bende buraya yazacağım

    tutmayın küçük enişteyi 🙂

  17. massathebesti bilmiyor gibi konusmayin,Alonsodan nefret eder,2010 da Abu Dabi gp sinden sonra Petrov için ovguler duzmustu,aslinda bu çocukta potansiyel var degerlendirilmeli falan demisti,tabi Alonsoyu arkasinda tutunca Petrov massathebest de sevincinden bunlari yazmisti,Alonso ne kadar basarili olursa massathebestte o kadar uzulecegi gibi buralardada pek goremeyiz son birkaç ayda oldugu gibi,bu arada Massayida herkes sever ama o kazadan sonrada kendini toparlayamadigida gerçek.

  18. Massabest uzun zamandır seni göremiyordum,sırf sen yorum yazasın diye massanın başarılı olmasını istiyorum,yalnız sen yalnış adamı hedef seçmişsin,massanın vasatı aşamamasını farklı şekilde yorumlayabilirsin,ama Alonsoyla kıyaslayınca,herkül gibi pek inandırıcı olmuyor,fazla kafanı yormadan bir örnek vereyim,Alonso 11 den başlayınca yarış kazanıyor,massa 12 cepten 22 geriliyor,Fark bu kadar barizken,ve Alonsonun ferrariyi taşıdığı noktayı göz önüne alınca,Alonsoyu baz alarak yorum yapman pek mantıklı gelmiyor saygılar.

  19. Ferrari%100 avatarı

    Felipe dostum korkma yarın podyumdasın ben söylüyorum sonra söylemedi demeyin

    Ama Q2de yakaladığı performansı nasıl olduda Q3 te yakalayamadı bende anlamış değilim

    Neyse yarın ki starta iyi başarılar

  20. arkadaşım ne diyorsun massa kim de biz onu ciddiye alalım ? son 3 senedir kaç kere podyuma çıkmış ? böyle söylemesi kolay size. alonsonun yaptığı işe biraz saygı duyun.çıkıp ''kazanmak mümkün'' dese çok abes kaçmaz mı ? bu sefer de onunla dalga geçeceksiniz…

  21. sana yazık 154-23 yada 11-0 çok acı değilmi….

  22. bizim gokart pistinde bi amca var araçların gazını kısıyor tornavidayla. baktılar sen geçeceksin Alonsoyu, gazı kısmışlardır kesin. (ne teknik konuştum ama 🙂

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    massa yine rüya görmeye başlamış

    Hedef yine aşırı yüksek ..En az 4 yada 5 yarış dışı lazım ki massa podyumda olsun.

  24. massa:
    "Ama çok güçlü rakiplerimiz olsa da podyum şansımız bulunduğunu hâlâ inanıyorum"

    adam podyuma çıksa, kimseden ses çıkmayacak.

    çıkmasa, "bir de podyum sayıklıyordu" diye alaya alınacak.

    alonso:
    "umarım damalı bayrağı ilk 4-5 içinde geçebiliriz"

    podyuma çıksa, "helal olsun, araç kötüydü ama podyuma çıktı" denecek,

    çıkmasa, "zaten kendisi de beklemiyordu, araç bu kadar gidiyor işte" denecek.

    fernando bu işi hakikaten çözmüş.

  25. Felipe baby sikma canini

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir