Sürpriz Söylenti: Raikkonen Ferrari'nin Radarında!

yazar:

kategori:

Ferrari gelecek sene için seçenklerini değerlendiriyor ve takım Fernando Alonso’nun yanında güçlü bir isimle birlikte devam etmek istiyor.

2006’dan beri Ferrari adına yarışan Felipe Massa bu sene çok geride kaldı ve takımın beklentisini bir türlü karşılayamadı. Takımın gelecek sene Massa ile devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

Nico Hulkenberg, Paul di Resta, Sergio Perez ve Romain Grosjean gibi genç isimlerin Ferrari tarafından değerlendirildiği düşünülüyor. Ancak takıma yakın kaynaklarıa göre bu isimlerin Felipe Massa’dan daha iyi iş çıkaracaklarına dair henüz kesin bir inanç oluşmadı.

2009 sezonu sonunda anlaşması fesh edilerek takımdan gönderilen Kimi Raikkonen’in tekrar takımın radarında olduğu söyleniyor. Takım içerisinde önemli konumda bulunan isimler Raikkonen’in hızı, gelecek sene için boşta olması ve politik sorunlardan uzak durması nedeniyle Alonso’nun yanında mükemmel uyumlu olacağını düşünüyorlar.

Ancak bu yeniden birleşme yolunda en büyük sorunun Raikkonen ile Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo’nun iyi bir şekilde ayrılmamış olmaları gösteriliyor. Her iki tarafın yeniden birliktelik konusunda isteksiz olduğu tahmin ediliyor.

Autosport’a göre Raikkonen Lotus takımı ile 2013 aracına dair teknik bir görüşme yaptı ve taraflar en azından bir sene daha birlikte çalışmaya yakınlar.


Yorumlar

  1. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Neyi kastettigimi acik acik yazmisim, anlayamadigin ya da anlamak istemedigin nedir? 🙂

  2. Ezik edebiyatı diye neyi kastediyorsun

  3. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Gelirse guzel olur, sonucta Felipe'den daha iyi bir performans sergileyecegi garanti, ikisinin performansini karsilastirmaya bile gerek yok.

    Tukurdugunu yalamak, yaladigini tukurmek, bunlar hep ezik edebiyati.
    Kimi'nin sozlesmesinin fesh edilmesinin performansiyla ya da kisiligiyle herhangi bir ilgisi yoktu, sozlesmesi fesh edildi, tazminatini aldi. Her profesyonel sporcu gibi kendisi icin en uygun sozlesme neyse onu imzalamasi gayet normal.

    McLaren'i Kimi'nin yuvasi gibi gormek isteyen arkadaslara da McLaren ve Kimi Raikkonen ayriliginin cok da iyimser olmadigini hatirlatmak gerekir. Kimi'nin arkasindan McLaren mekanikerleri bile sayip dokmustu.

    Kimi icin kim cazip bir sozlesme teklif sunarsa o takimi tercih edecektir.

  4. Ferrari çok seviyeyi düşürmüş olur.Kimi gitmemeli gidecekse de kesinlikle ferrari OLMAMALIDIR.11 yıllık raikkonen taraftarıyım.ama kimi için bile olsa ferrariyi desteklemeyeceğim.böyle bir hata yapacağını sanmıyorum kimi nin.
    Ferrari alsın süper(!) massa sını hayrını görsün.Massa gibi pilot bulunmaz.(!)

  5. VettelRacing  avatarı

    Ferrari: Tükürdüğümüz yeri yaladık 🙂

  6. Henry Crazy avatarı

    Raikkonen Alonso ABD'nin Londra olimpiyat basketbol kadrosu gibi olmuş.Bence Raikkonen geri dönmeli.Ferrari markalar şampiyonu olmak istiyorsa bu şart.Ama Alonso Raikkonen idaresi nasıl olur.Raikkonen kesinlikle 2. pilot olmaz..Alonso zaten olmaz.Ferrari'nin pilotlarına eşit davranması gerekecek.İlginç olur. 🙂

  7. su an bundan daha fazla prim yapicak bir dedikodu olamazdi heralde.. ferrari ve raikkonen arasinda platonik ask gibi bisey:D..

  8. 🙂 ben buna gülerim iste :-):-) hem takımdan kovul sonra geri gelecek söylentisi cıksın:-) rai lotustaki yerine şükretsin bos laflarla f1 olmaz kendimizi avutmayalım bence

  9. f60'ı kullanması çok zor açıklaması domenicali'den geldi tabi rai'ye sallamalar bitmez,fisi'nin kimiyi madara edeceğini söyleyenler bile olmuştu 🙂

  10. f60'ı kullanması çok zor açıklaması domenicali'den geldi tabi rai'ye sallamalar bitmez,fisi'nin kimiyi madara edeceğini söyleyenler bile olmuştu 🙂

  11. Seninkide yanlış bir örnekleme.Fisichella takıma son birkaç yarış için geldi.F1 araçlarına sezon başından itibaren oturmazsanız işiniz çok zordur.Ayarlar araca alışma vs.hatta Kimi nin bir demeci vardı f2009 kullanmsı çok zor bir araç diye hatta Fisi için sanırım ömründen birkaç yıl gitti flan demişti şakayla karışık..

  12. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Gitmez, Gitmemeli, Lotus dada bısrseyler basarabılırsın, bugun senden cok ıyı seyler beklıyorz bosver bu palavaralrı.

    Bugunkü en büyük A sım sensın. mclrnlar bukadar acık ara farkla o lastikleri ıyı kotuyamayacaklar ondekı grupta lastıklerı en ıyı koruyan sızssınız hadı göster kendını.

  13. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Benim de gönlümden gecen böyle olduğu icin acaba geleceğe yönelik bir anlaşma mı var diye merak ettim 🙂

  14. serhat alper köroğlu avatarı
    serhat alper köroğlu

    renault ta alonso ve fisicella beraber yarışırken alonso fisicellayı zar zor geçiyordu fisicella ferrariye geldiğinde sonuncu olurken kimi podyuma çıkıyor hatta yarış kazanıyordu.çaylağa geçiliyor felan deyiliyo ama onun önünde 2007 de hamilton çaylakken alonso onu geçemedi unutmuyalım

  15. briatore gibi f1 den kovulması gereken sahtekar adamların yanına , rai gibi bi adam giderse, ben dahada raiyi desteklemem, gerçi gidecek bi adamda deyil….

  16. briatore gibi f1 den kovulması gereken sahtekar adamların yanına , rai gibi bi adam giderse, ben dahada raiyi desteklemem, gerçi gidecek bi adamda deyil….

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Raikonen ferrariye gelince takım emri tarihe mi karışacak.raikonen hiç takım emri almadı mı.çinde massaya yol vermedi mi.massadan ve grocandan yol almadı mı?.

  18. kudurmak? yaş? ülkede vahim durum? sen bi uyu kendine gel, akşamdan kalmasın anlaşılan. önce liseni bitir ondan sonra konuşuruz.

  19. belli olmaz bu işler eğer ferrari şampiyon olursa ve seneye güzel bi paket sözü verirlerse kimiye neden gelmesin ? alonso kadar kimiyide severim umarım gelir.

  20. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    anti raikkonen fanı oldugunu ortaya cıkarınca kudurmussun hemen yaşımın senden büyük oldugunu herkes bilir senin gibi bir pilotun resmini koyup onu yerden yere vuran birinin bu ülkede durumu vahimdir bunu unutma

  21. sana cevap yazmamam lazım ama ne yapayım, sen nasıl kültürsüz bir insansın? nasıl f1 izliyorsun ki sen? nicke bak raikkonen vehbi, git taksi falan sür müslüm aç vitesine tesbih tak. senin gibi körlerin bunu yapması lazım. ya da bir at çiftliğine git o gözlüklerini çıkarsınlar.

    ne bilgi var ne bişey abicim adam raikkonen süper mükkemmel en iyi pilot diyor başka birşey demiyor. bu kadar cahil cühelalık olmaz. burda rambo vardı bi sıralar, ona göre vettel en iyisiydi tartışmasız, sen onun bir üst versiyonusun.

  22. Royal'e katılıyorum. bende kimi fanıyım ..

  23. NicoHulkenberg avatarı
    NicoHulkenberg

    Bianchi antreman seanslarına katılmaya başladı böyle giderse Hulk'un işi zor kontratıda yok. Gönül isterki Raikkonen Mclaren'e geçsin, Button Ferrari'ye Hulkenberg'de Renault'a ama hepsinin tek bir sezonda gerçekleşmesi çok zor.

  24. sadece söylenti hiç sanmam.lotusdan gidecekse mc laren den başka bir takıma gitmesini istemem çoğu kimi taraftarıda böyle düşünüyordur sanırım
    ayrıca kimi sezon sonu itibariyle hem puan hemde podyum sayısı olarak gro nun önünde olacaktır sezonun yarısı daha var ve kimi açılmaya devam ediyor

  25. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hamilton Hrt'ye geçer Raikkonen Ferrari'ye geçmez.Bir kere zaten Ferrari almaz Raikkonen'i.Takım emri uygulatamazsın kendi isteği dışında (2008 çin).Hem zaten şu anda Raikkonen gibi karakter abidesi pilotda 2009'da kanlı bıçaklı ayrıldığı takıma 4 sene sonra geri döncek bir adam ve pilot değil.Ferrari bence seneye Alguersuari veya Buemi'yi alsın eğer iyileşirse Kubica favorimdir.Hatırlayacağınız üzere Alonso'da Kubica'yı seviyor.2008 Kanada'dan sonra takım sahibi olsam 1.pilotumu Kubica yaparım gibi bir demeci vardı.Kubica'nın yeteneğinden etkilendiği kesin ancak şuda var eski Raikkonen geri dönerse form bakımından bu pilotların hepsini siler geçer.Mclaren ve Red Bull olsun Kimi'yi almak isteyecektir.

  26. öyle bişey olursa seve seve yanılmışım derim 🙂

  27. rocco junior avatarı

    Evet toplam 5 tane podyumu var bunlardan 1si galibiyet ve Monakoya kadar podyumu yok.18-19 yarışa vurunca cidden her yarışta podyum almış diyebiliriz.Maceristan kazasına kadar Massaya sık sık geçilen ve puan olarak geride kalmıştı.Yani onu sevip desteklemenize saygı duyuyorum ama abartmayın.Araç sezonun ilk 4 yarışı yine bu sezonkigibi kötüydü ama sonradan toparladılar ve gelişimi durdular.Ama 2.yarıdaki performansına şapka çıkartırım.Alonso nun şu an gösterdiği performans gibi diyebilirim.Aracı olduğundan yukarı taşıdı ve tek pilot kaldı.

    Neyse konuya gelecek olursak Kimi bir daha Ferrariye gelmez.2 tarafta bir daha böyle bir hata yapmaz.Kimi belki politikadan uzak olabilir ama Ferrari'de sonuç olarak Alonso etrafında kurulu bir takım var.Çok hızlı iki isim ve işlerini doğru yaptıklarında belki geçilmeleri pek mümkün olmayan iki isim ama bu sadece boş bir söylenti benim fikrimce.Son olarak son şampiyonumuza Lotus kariyerinde başarılar…

  28. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    senin gibi birinin bu sitede nasıl yorum yapmasına izin veriyor site sahipleri aklım almıyor raikkonenin fotosunu silip başka fotograf koy kimi nin alonsocular bile grojeandan 100 kat daha iyi bir pilot oldugunu ve f1 in en iyi pilotları arasında en üste cıkabilecegini bilmeyen yok

  29. Kesinlikle katılıyorum bakalım nasıl gelişecek Kimi umarım hata yapacak bir karar vermez.

  30. Kubica'nın dönmesini ben de çok istiyorum. Hiç umudum yok ama bilemeyiz.

    Ferrari Massa'nın yerine Raikkonen'i istiyorsa zaten kendine ters düşmüş olur. O zaman 2010 için Kimi yerine Massa'yı göndermelilerdi. Ama işlerine gelmedi, Rai rol kesemezdi Irvine, Barrichello ve Massa gibi. Onlara ezik adam lazım.

  31. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimiyi ezdi ferrari 2009 da hacı muratın geçebilecegi araç verdi ve her yarısta nerdeyse podyuma çıktı 2007 de kimi kendi iyi oldugu icin sampiyon oldu ama giderse alonsoyla beraber yarısıp kimin daha iyi oldugunu ortaya cıkarır

  32. raikkonen'in ferrari veya mclaren'a geçebilmesi için button'un çok kötü performans göstermeye başlaması, ve raikkonen'e bişeyler olup sezonun 2. yarısında bize kendini göstermesi lazım. yoksa bu şekilde devam ederse ferrari kör değil, çaylağı yenemeyen adamı alsın..

  33. tanıdığım kimi gitmez …

  34. 3. araç izni çıksada MSC,Raikonen ve ALonso bir arada Ferraride yarışsada bizde seyretsek.İNanın ki bu pilotlar 20.lik için çekişseler dahi büyük bir mücadele seyrederiz.Bİr dönem bu adamları seyrettik ve büyük bir zevkdi.

  35. Gönlümden geçen bu.. Gidecekse McLaren'dan başkasına gitmesin manasında.. İfade etme şeklimde yanlışlık olabilir; uzatmayayım işin içinde kalıyorum 🙂

  36. yalan bi haber bu böyle bisey olamaz.raikkonen ferrariye gidecek kadar salak değil ve umarım gitmez alonsoya ayrıcalık tanıyor ferrari sacmalık olur

  37. Güzel olur ama neden yalan söyleyeyim Lotus Renault için aklım halen Kubica da Böyle fırsatlar da gelmişken neden olmasın. Şuan Simülasyon da Ralli araçların da sıkı sıkı test yapıyor Kısa zaman da F1 Kokpitine geçeceği düşünülüyor Yeni sezonun kış testlerine yaklaşık yedi ay gibi bir zaman var neden hazır olmasın Romain Ve Kubica ikilisi muhteşem olur.

    Tabi şunu da diyeyim Kimi tekrar bir nevi kovulduğu takıma geçerse bir çok sevenini derinden yaralar

  38. Geçenlerde şöyle bir yorum yapmıştım:

    xtrabit racing 02.07.2012 14:30:10
    Webber Ferrari'ye, Button Red Bull'a, Raikkonen Mclaren'e, Kovalainen Lotus'a, Senna Caterhama, Glock Williams'a, Massa Marussia'ya 🙂

    Webber'in durumu sabitlenince durum şöyle gelişebilir:
    Button Ferrari'ye, Raikkonen Mclaren'e, Kovalainen Lotus'a, Senna Caterhama, Glock Williams'a, Massa Marussia'ya.

  39. Ferrari açık açık belirtmiş zaten Kimi ve Button ile ilgilendiklerini ama neler olacak hep birlikte göreceğiz. Button anlaşmam var diyormuş ama niyeti de yok değilmiş.
    Kimi ye gelince Kimi bunun burası ne yapacağı belli olmaz ama Takım dan memnun olduğunu 2013 de daha iyi işler yapabileceklerine inandığı söylentiler arasın da.

  40. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Mclaren'e gidiş icin izin varken ne dediniz tam anlayamadım da?

  41. kendisi bilir, gururuna yedirip kovulduğu yere geri dönerse yada aynı şekilde ferrari kovduğu adamı tekrar istiyorsa karakter yoksunluğundan bahsedilir.

  42. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Umarım böyle birşey olmaz zira Kimi olanlardan sonra ferrariye donmemeli.Lotus'tan gidecekse de mclaren iyi bir tercih tabi button ya da Hamilton'in ayrılırsa

  43. Umarım ferrari'ye gider ve Alonso takım emri olmadan yarışmanın ne demek olduğunu görür 🙂

  44. Kimi için sadece McLaren'e gidiş için izin var, o da bu aralar pek mümkün olmadığına göre en hayırlısı Lotus'ta kalması.. RedBull mu? Vettel'in yerine mi yani? O Ferrari'ye Kimi RedBull'a? Kalsın aman!..

  45. görecez ozaman sen haklısın diyecem tersi olursada ben yanılmışım diyeceksin…

  46. Kardeş böyle hakaretlere gerek yok. ayıp ediyorsun

  47. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    fantazi belki ama kimi ferrariye geçerse schuminin lotusa geçmesini isterim seneye şampiyonluk yarışı içinde mutlaka renoda olacak mercedesten daha rekabetçi bir arabada olmasını isterdim

  48. adam garanti 1. liği reno arızasından dolayı kaybetti bunun çaylaklıkla ne ilgisi var? 3-4 yarış sonra puan tablosunda da büyük ihtimal öne geçecek o zaman bahanen ne olacak acaba

  49. the huntsman  avatarı

    kapa gaganı,yoksa ben kapatırım.

  50. DreamOfWinD  avatarı

    Tekrar gelmesi güzel olur. Ama boş söylenti.

  51. Sen ne şerefsiz birisin tam bir rai düşmanıosın senin bir alonsocu oldugunuda herkes biliyop şerefsizin önde gideni sil o resmi artık terbiyesiz pilotun gibi iki yüzlüsün

  52. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Dün yapılan basın açıklamasında da eğer Kimi Raikonen olmazsa yerine Tom Cruise, Christian Bale veya en kötü Arnold Schwarzeneger üçlüsünden birinin Felipe Massa'nın yerine geçirileceği dile getirildi. Ferrari basın sözcüsü şunları kaydetti: "Şimdi Felipe konusunda diyoruz ki en azından şöyle usta bir sürücü bulamıyorsak madem hem usta şoför rolü yapabilecek hem de marka imajımızı zedelemeyecek birini alalım. Bunlar gayet formda isimler, misal Christian Bale geçen Batman'de çok iyiydi, Tom Cruise desen David Backham'la yatakta basıldıktan sonra iyi pirim yaptı. Hem geçen sene Red Bull ile piste çıkmış adam kendisi. Eh, bu adamların istediği parayı verecek gücümüz de var yani. Adaylar arasında tek sorun Schwarzeneger'in kokpite sığmaması, fakat arkadaşlar bunun üzerinde çalışıyor"

  53. thekingofspa avatarı

    paranın satın alamayacağı seyler vardır sry ferrari

  54. Seninki artık objektif yorumdan çok anti rai gibi oluyor..Lütfen en azından raikkonen fanı gibi davranma.Bende Kimi ye çok kızıyorum söyleniyorum,takımla daha haşır neşir olmasını istiyorum ama bukadarda sallamıyorum.hadi ozaman başetmekten konu açılmışken bende sana rakamlarla konuşayım puan ve şampiyonada kim önde sende diyeceksinki grosjean çaylak hata yapıyor ondan böyle.Bende diyorumki yapmasın ozaman geçsin Kimi yi bende evet bir çaylak Kimi yi silkeledi ve yendi diyeyim

  55. Sen ne kadar şerefsiz birisin tam bir rtai düşmanısın şerefsiz o resmi sil artık uklala

  56. Schumacher- avatarı

    Bence seneye o koltuğa gelecek en doğru pilot kovalainen olur.
    Hem siyasi açıdan hem birlik açısından.

  57. the huntsman  avatarı

    Doğru bir karar olur.Alonso,Hamilton,Raikkonen Schumacher sonrası F1 de ortaya çıkmış en iyi 3 pilottur.Ferrari doğru bir karar vermiş olur 🙂

  58. yahu bırakın bu işleri daha adam çaylakla zor kapışıyor. şuan takım patronu olsam bir grosjean'a bakarım bir raikkonen'e, grosjean'ı alırım. hem daha ucuz hem daha rahat eder, hem de takım emri uygulanır.

    gerçi pilot alacak olsam hiç düşünmeden di resta'yı alırdım da neyse.

  59. Kimi böyle bir hata yapmaz umarım

  60. böyle birşey olmaz inşaallah…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir