Raikkonen, Ferrari'ye Açık Kapı Bıraktı

yazar:

kategori:

Fin pilot, 2007’de şampiyon olduğu Ferrari’den 2009 sonunda gönderildi ve yerine Fernando Alonso getirildi.

O zamandan sonra 2 sene rallide mücadele eden ve bu sezon başında Lotus ile F1’e geri dönen Raikkonen, şu ana kadar gösterdiği performansla beğeni topladı.

Ferrari ise gelecek sene için Alonso’nun yanında kimi yarıştıracağını düşünüyor ki bu koltuk için birçok aday var; tabi Massa’nın anlaşmasının uzatılması da bir seçenek.

Ferrari’ye dönüşü düşünüp düşünmeyeceği sorulduğunda Raikkonen: “Herhangi bir kötü hislere sahip olmadığımı her zaman söyledim. Takımla iyi zaman geçirdim. Orada bir şampiyonluk kazandım”

“Gelecekte neler olur asla bilemezsiniz. Şu anda bulunduğum yerde mutluyum. İşler oldukça iyi gidiyor.”


Yorumlar

“Raikkonen, Ferrari'ye Açık Kapı Bıraktı” için 35 yanıt

  1. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Haha iyi avlamışssın 🙂 bravo 🙂

  2. Yok olmaz, Ferrari Kimi`yi alsin, sonra Mclaren ile Button la Kimi yi takas etsinler 🙂

  3. Bu haber soylentiden ibaret ve daha ileri gitmez, bosuna tartismayalim 🙂

  4. aslında ferrari kimi ile alonso'yu yarıştırmayı planlıyordu 2010'da, 2009'da massa kaza geçirince yollamak istemediler, ve kötü performansın faturasının kesilmesi takıma yeni bir hava getirilmesi gerekiyordu, bunun kurbanı da iyi performansına rağmen kimi oldu. massa 2009'da kaza geçirmeseydi büyük ihtimal 2010'da massa gidecek alo-kimi ferraride olacaktı.

  5. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    LOTUS,Raikkonen için biçilmiş kaftan ama bir yandan da neden olmasın ? ..

    Yanlış bir algı var eğer bu söylenti gerçekleşecekse bunda Raikkonen'in bir itibar kaybı olmaz hatta "Ferrari gibi bir takımı kararlarından pişman etmiş"olur . Ferrari için kötü bir durum , ama çoğunluk kitlenin bu durumdan memnun olacağını düşünürsek , bu itibar sorunu kısa sürede büyük bir kitleye dönüşür .

    Teknik olarak bakıldığı zaman "Yenilmez Armada" Ferrari olabilir . Ancak Kimi&Fernando arasında bir fark var.. "Raikkonen'den başarı istiyorsanız rekabetçi bir araba vereceksiniz,araç rekabetçi değilse araç içinde sıkılan , keyif alamayan , puan kurtarmaya bakmayan bir pilot" lakin Alonso'nun diğerlerinden en büyük artısı "Nispeten en ufak şansı olan arabayla damalı bayrağı herkesten önce görebilir" tabii ki kimse kötü araçtan performans alamaz , Massa'nın artan performansıyla da Ferrari'nin bu sezon "Sanıldığı kadar kötü olmadığını"gördük ..

    Ayrıca şöyle bir şeyde var , 2 yıldız pilot yarıştırmak pek Ferrari işi gibi değil.. yani

    Schumi-Barichello
    Schumi-Massa
    Raikkonen-Massa(2008 yılı hariç)
    Alonso-Massa

    dizilimine bakarsak bir pilot hep "yardımcı oyuncu"konumunda . Pilotlara davranış nasıl olur bilmem ama L.Montezemelo oradayken Raikkonen'in rahat edebileceğini düşünmüyorum..

    Keşke baştan düşünülseydi .Raikkonen Ferrari'den kovulup alonso'nun getirildiği zaman "Keşke Massa gönderilip Alonso gelseydi" dediğimde herkes "ferrari 2 yıldız yarıştırmaz"demişti . Bakalım şimdi ne olacak . Raikkonen Ferrari'ye dönsün mü ? -iyi soru . Eğer Ferrari en az Lotus rekabeti kadar bir araç sağlayabilirse

    Raikkonen'i yeniden kırmızı tulumda görmek isterim fakat Raikkonen'i yeniden hayata döndüren LOTUS'tan da pek kolay vazgeçilemez gibime geliyor . En azından manevi olarak ..

    Biraz da mantıklı bakalım .. Eğer Ferrari "Ya şu Alonso'nun yerine gelecek vaat eden gençlerden birini yerleştirelim" diyorsa eğer , adayı çok .. Ama söylenenlere göre Ferrari bu defa "Alonso'nun yanında bir Tecrübe , bir yıldız daha istiyor" Bunun için de "Webber"adı geçiyor..
    Düşündüğüm zaman Webber mi Raikkonen mi ? diye . Cevap çok açık

    Raikkonen SPA'nın en belirleyici faktörü olacak. Belki Ferrari Raikkonen için daha da netleşir..

    " Iceman in SPA-Francorchamps .. Coming SOON "

  6. Mark Webber Redbull ile sözleşmesini bir sene daha uzattı yalnız benim bildiğim kadarıyla 🙂

  7. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    LOTUS , Raikkonen için biçilmiş kaftan.. Hiçbir yere gitmemeli

  8. kimi mclaren'de 5 yıl yarıştı. ayrıca kimi öyle sorun çıkaran pilotlardan değil.

  9. Ferrari Button'ı alsın, Kimi Mclaren'e gelsin.

  10. Kimi'ye mclaren'e dön diyenler,acaba hamilton'la sorun çıkmayacağını nasıl garanti edebiliyorlar anlamıyorum?ferrari,mclaren,redbull buralar alo ham vettelin çöplüğü…Kim gelirse sorun çıkacaktır..

  11. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    dönüp dönmemesi kendisinin bilecegi bir iş.kimse buna karışamaz ancak biz taraftarları fikirlerimizi,temennilerimizi söyleyebiliriz.

    ben şahsen kesinlikle dönmesine karşıyım.wrc ye geri dön ferrariye dönme.orda alonso veya başka bir pıilot hiç farketmez.eşit statü veya bol sıfırlı ucrette degil. şartlar ne olursa olsun ferrari ye gitmesini istemem…

  12. Gece gece beyin durdu, tükürdüğümüzü yalamayız olcaktı 😀

  13. Yaladığımızı yutmayız Kimi, döneceğin tek yer gerçek yuvan McLaren !

  14. benim gönlümden geçen ; Ferrariye Button ın geçmesi , Buttondan boşalan yere de Rai nin gelmesi.McLaren ve Kimi eski günlerdeki gibi…

  15. onur çakır avatarı

    eğer eşit statü olacaksa gelmesi harika olur en azından markalar şampiyonluğunda iddiamız olur ki bu pilot dizilimiyle pilotlat şampiyonasındada iddiamız olur hatırlatırım bu 1. 2. pilot olayları en büyük şekilde massa alonsoda patlak verdi 2000 lerin başında bile böle değişdiki kimi varken massayla kimi eşit statüdeydi biraz düşünün zaten kimi eşit statü olmadan gelmez eğer gelirse bilinki anlaşmada bi kaç madde fazladan vardır

  16. ben lotusta kalmasını isterim. şuan takım biraz daha ilerleyebilirse şampiyonluğa burdada ulaşabilir.

  17. Raikkonenin büyüyüp isim yaptığı, sürüşüyle bir sürü fan kazandığı ve kendi perfonmansının zirvesinde olduğu yer Mclaren'di. Eğer geri dönecekse bir takıma o da Mclaren olsun. Gerçi Mclaren'in yerinde olsam Button-Hamilton ikilisini bozmak istemem

  18. ozaman alonsonun griddeki en iyisi oldugunu kabul ediyosundur çünkü o dandik araçla en yakın rakibi arasında 40 puan fark var

  19. bence ferrariye mark weber gidecek. button lotusa raikonende mclarene gelir ferrari 2 büyüğü bir arada tutmak istemez.en güvenilir yer renault motorunun olduğu yer heryıl iyiler arasıra değil .kiminin veya grojanın yerinde alonso veya hamilton olsa her yarışı kazanırlardı…

  20. Raikkonen06  avatarı

    Bence Schumi Ferrari'ye gitmeli hemde çok iyi tanıyor F1 kariyerinin yarısından çoğu orda geçti nerydeyse.

  21. Raikkonen06  avatarı

    Katılıyorum 2 harika pilot aynı takımda olursa kavgalar pürüzler çok olur o yüzden böyle devam etmesi daha iyi Kimi için ama Schumi gelse iyi olur Massa'nın yerine.1-2 yarış iyi gitti diye hemen anlaşacak dediler gördük işte neler olduğunu kimse eski Massa'yı beklemesin zaten bütün iyi takımlar dolu elinde şans var Ferrari bakalım 2.yarı birşeyler yapabilirse yapar yoksa güle güle.

  22. Henry Crazy avatarı

    Dream Team olur.Alonso Raikkonen.2005'teki çekişmenin yarısını izlemeye bile değer.

  23. DreamOfWinD  avatarı

    Kulağa hoş geliyor tabi ki ama modern zamanın en iyi iki pilotunu yarıştırmak bizim takımın harcı değil.

  24. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    boşver kal lotusta raikkonen.. alonsoya senin gibi rekabetçi pilot değil 2.pilot lazım.gidersen eşit şartlarda yarışman zor.

  25. muhtemelen ferrari çağırdığı taktirde dönecektir yuvaya, kim bilir belki öbür sezon 1 şampiyonluk daha yaşayabilir ve alonso ile müthiş bir ikili olabilirler.

  26. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    vettel ne hata yaptı ki button'un arkasında takılı kaldı sadece.

  27. alonsoyu Lewis den sonra Kimi ile de eşit şartlarda yarışırken görmek güzel olurdu ancak o koşulların oluşacağından şüphe duyduğum için Kimi nin Ferrari ye gitmesini istemem.

  28. Raikkonen ve Alonso'lu bir Ferrari ne yazık ki pek mümkün değil. Kulağa çok hoş geliyor ama mantıklı bir bakış açısıyşa baktığınız zaman bence bu durum pek olağan değil.

  29. Raikkonen06  avatarı

    Bence gitmeisn şu an Lotus yeterince hızlı özelliklede DDRS ile dahada hızlanacaklarını düşünüyorum hemde Spa'ya büyük güncellemelerle gelecekler umarım işe yarar ama Ferrari diyincede bi düşünmek lazım dünyaca ünlü kaliteli bir takım ama bir taraftada sırf massa kaza yptı ayıp olmasın diye Kimi'yi kovdular zaten başkanlada araları pek iyi değil tabiki geçerse müthiş bir ikili olur bence şampiyonayı domine ederler ikiside ama birde takım emri var Kimi pek sevmez emir verilmesini o yüzden senin için Lotus şu an en uygun ev birde Mclaren'de Button'un yerini düşünebilirsin ya Lotus ya Mclaren diğer takımlarda iş yok sana.

  30. ewet kimi bu sefer baya iyi sürdü hata yapmadı grojan vettel gibi

  31. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    umarım ferrariye gider .. schumide kiminin koltuğuna geçer 🙂

  32. Mustafa Sar avatarı

    Buraya hiç yorum yazılmamış … bari ben yazayım..
    RAİKKONEN FERRARİ İSTERSE DÖNER….
    Daha açık ifade ile FERRARİ kime görev verirse o pilot koşa koşa gelir…
    En fazla koşarak gelecek olanda Wettel dir

  33. En iyisini yapmış adam geçmişi unutmuş önüne bakıyor ama bence gitmemeli çünkü şuanda Lotus çok hızlı ve dahada hızlanacaklarını düşünüyorum orda Alonso var takım emri felan tadı kaçar işte lotus ne güzel hem hızlı hemde lastikleri çok iyi kullanan bir araç bence gitmesin hem biz Kimi fanlarınıda çok üzmüş olursun kovulduğun takıma gitmekle.

  34. Umarım ferrariye gider ve kimin hızlı olduğunu gösterebilir, 2 yıl aradan sonra bile sürüşünde ne kayıp var hatta daha istikrarlı gidiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir