Raikkonen: "Galibiyet için İyi Sıralama Şart"

yazar:

kategori:

Fin pilot, 5. başladığı yarışta damalı bayrağı 2. bitirdi ve kazanan Lewis Hamilton’a çok yakındı.

Raikkonen, zafer şansı için Cumartesi günleri daha iyi bir iş çıkarmaları gerektiğini söyledi.

Raikkonen: “Her zaman kazanmaya çalışıyoruz ve bazen yakınlaşıyorsunuz. Kazanamamak da biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Nedenini biliyoruz: Sıralamada çok güçlü değiliz ve bu, Pazar günü işleri bizim için zor hale getiriyor.”

“Kendimizi iyi bir konuma getirmeli ve iyi puanlar almalıyız. Ama sezon uzun. Sürekli olarak gelişiyoruz ve (galibiyet) gelirse harika; yoksa denemeye devam edeceğiz”

“Bu durumlardan çok fazla endişe duyulmayacağını bilecek kadar bu işteyim.”

Yarış içinde DRS sorunu yaşayan Raikkonen, kazanamadığı için endişe etmiyor.

Raikkonen: “Kazanamadım. Bu konuda endişe edilecek bir nokta yok. İyi bir kalkış yaptık ama KERS ile ilgili sorun yaşadık ve sadece %50’sini kullanabildim. Bu yüzden Fernando’ya (Alonso) bir sıra kaybettim. İlk birkaç tur iyi değildi; çünkü KERS’in geri dönmesini sağlamaya çalışıyorduk”

“Geçemiyorsanız bir farkı olmuyor. Bugün 2. ve 3.’yüz. Takım adına iyi ama kazanmaya çalışmaya devam etmeliyiz. umarım yakın zamanda gerçekleşir”

Lotus pilotu, ikinci lastik değişiminden sonra takım arkadaşı Grosjean ile çok yaklaştı. Raikkonen, bir hata yaptığını ve hız sınırlayıcı butonuna çok geç bastığını için zaman kaybettiğini ifade etti.

Raikkonen: “Takım bana, çok yakın olabileceğini söyledi. Hız sınırlayıcısında bir hata yaptım; çizgiyi geçtikten belki de 5 metre sonrasında hâlâ basılıydı. Orada iyi bir iş çıkaramadım. İlk virajda yan yana geldik ama kolayca yerimi korudum”


Yorumlar

  1. takım emri olsa pit çıkışında neden temas yaşasınlar. bu iş takım emriyle olsaydı temas gibi bir riske girerlermiydi. kaldıki grosjeanın yarışını mahvetme gibi bir durum yok ortada. 40 tur boyunca kovaladı ama geçemedi hamiltonu. sonrasında temposu raiden zaten düşük kaldı.

  2. Raikkonen06  avatarı

    Bence imkansız değildi Kimi uçarak yaklaştı sadece pistin yapısı uygun değildi yoksa kolaymıydı bu yarışı bırakmak hemde Kimi varken?Adam kokuyu aldı uçarak yaklaştı ama olmadı işte sağlık olsun.

  3. Raikkonen06  avatarı

    crasher kradeşim teşekür ederim herşeyi açıklamışsın işte bu kadar 🙂

  4. Raikkonen06  avatarı

    Kimi sadece bugün iyi sürmedi hatırlatırım bütün yarışlarda finish gören 3 pilot var Alonso,Rosberg,Kimi.Hadi Rosberg neysede Alonso ve Kimi tecrübeleri sayesinde bu kadar iyi pilotlar ikiside çok iyi sürüyor tek yarış değil bütün yarışlarda ve Gronun çaylak olması birşeyi değiştirmez o kadar çaylak pilot var ama Gro kadar kaza yapmıyolar ee yani birazda dikkatli olmaz lazım demi ondan sonra suçu Kimi'nin sürüşüne atmayın adam her yarış süper sürüyor sadece sıralamayı düzeltmesi gerek onuda yaparsa kim durdurabilir?

  5. Henry Crazy avatarı

    Adam hala yakışıklı.Bazıları özellikle Kuzey Avrupa ülkeleri vatandaşları hiç yaşlanmıyor.

  6. Raikkonen06  avatarı

    Bence de takım emri değildir.Çünkü zaten 2.pitstoptan önce Kimi o eski lastikleriyle yeni lastikli Hamilton'a fark atıyordu dolayısıyla Grosjean'dan da daha hızlıydı ve o lastiklerlede Gro'dan daha fazla gitti ve tam zamanında da pite girdi çıkıştada geçti işte.Özet olarak asla takım emri olamaz Rai kendi kalitesiyle ve aracın hızıyla aldı bu 2.liği kimse bi taraflarından çıkarmasın bunları.

  7. Valla telefon pc arasında 2 kez yazmışım özür:)

  8. Raikkonen06  avatarı

    Kimi'nin bu gülüşü 2.yarı görüşecez senle son gülen iyi güler gülüşü 🙂

  9. Abi live timingden baktım malum turlara Rai tur başına neredeyse 1 saniye hızlı geliyor grosjean pite gelmeden önce gerisine düştüğü alonso'dan daha yavaş turlar atmış,yani burada Raikkonen'ede yaklaşık 1 saniye kaybediyor tur başına ortalama.

  10. Abi öncelikle Romain'in yarışını pitteki hatayla mahvetmekle bilerek mahvetmek aynı şeyler değil,sen sonuç odaklı konuşuyorsan ben bir şey diyemem.
    Raikkonen'in gelecek yarışlarda lider pilot rolüne soyunacağını düşünüyordum ama bu kadar erken bunu yapacaklarına imkan vermiyorum doğrusu hem de sıralamalarda coşan grosjean'a karşı hiçte mantıklı değil.
    Bu arada live timing verilerini tekrar incelemek lazım,yani grosjean'ın pitten çıkan hamiltondan daha iyi bir tutunma yakalayacağını nereden bilebiliriz?
    Ayrıca uzun turlar hamiltonun 1 saniye arkasında gitmesi lastiklerini eskitmiş olabilir,yani bahreyn tamam ama buradaki hiç takım emrine benzemiyor hem riskli hemde aptalca.

  11. Kabul etmekten başka şansının olduğunu mu düşünüyorsun. Bu kadar riske girmelerini bu şekilde izah edemezsin bu akla ve mantığa aykırı he pitte zaman kaybetmişlerdir olabilir ama bunu kasıtlı yaptılar demek büyük ayıp. Geçen hafta rekor kıran ekip Button'un sağ önü gene takamadı yani bu pitlerde 1-2 saniyelik kayıplarla sabotaj yapmak hiçte akla mantığa yatkın gelmiyor onu anlatmaya çalışıyorum.
    Tabi benim söylediklerim muhtemelen seni tatmin etmeyecektir haklısın da ama görünen de bir gerçek bence.

  12. Romain'in boyle bir pistte sansi varken takim emri falan dinleyecegini sanmiyorum takim emrini dinlemeyen bir pilotu gecisin imkansiz oldugu bir pistte nasil gececeksiniz?

  13. boyle birsey yapmalarinin sebebi elbetteki sampiyonluk mucadelesi veren pilotu one gecirmek Romain bir caylak sen hangisine oynarsin? bende Romain'in hatalar yaptigini ve Kimi'nin bu yarista daha iyi oldugunu soyluyorum zaten burada sorun yok ama Lewis'in o turda pite girecegini livetiming takip eden birisi bile kolayca anlayabilirdi zira cok fazla kayp vermeye baslamsti 2.4 sn fark biranda 1.2sn indi Lotus bunu takip edebilecek yenetek ve zekaya sahip degil mi? elbette takim istemeyerekte bu hatayi yapmis olabilir-hernekadar inanmasamda-ama yine de Romain'in yarisini mahvetmis olmuyorlar mi? iyi guzel hos soylemissin buttun lewis falan mclaren o yarislarda bu pilotlarin yarisini mahvetmis degil miydi?

  14. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vay be fotoya bakın kimi gulmus idman tv podyumu göstermeyince baska link bakarken cekilmis bir foto ama podyumda hamilton grojean gülerken kimide sevinc göremedim hic

  15. Böyle bir şey yapmaları için sebep neydi acaba?Yani takımın dünkü konuşmalarında Kimi'nin adı bile yoktu ki normal olarak bugün takımın favori atı Romain'di ama Lewis'e yaklaştıktan sonra hep hata yaptı.
    Bilmiyorum açıkçası çok mantıksız geliyor böyle bir hamle.Neden olabilir?
    Yani sadece bir pit stop hatası böyle düşündürdüyse,açıkçası bu sezon lewis ve buttonun pit stoplardan hatta zaman zaman lotusun da pitlerde zaman kaybettiğini gördük,burada kasıt aramak ne kadar doğru olur?
    Pit yolunda 1 saniyelik bir gecikme yarış içinde 2-3 saniyeye mal olabilir araya bir araç girerse bu süreler artar,açıkçası bugün Kimi Romain'den daha iyi sürdü,sadece iyi sürmesi hungaroringde yetmez biraz da şansın olacak işte rakiplerin trafikte kalacak filan,bu şansa da Rai bugün sahipti yoksa ne pit ekibi ne de bir başkası Rai'yi bu pistte Romain'in önüne geçiremezdi.

  16. peki sana bir soru emirler serbestken ne diye böyle saçma bir risk alınsın. Farz et ki takım bilerek Romain'i tuttu. Sonra da Valencia'daki gibi Kimi durduk yere yolda kaldı… Takım sence böyle büyük bir riski alır mı? Zaten arka arkaya gelseler emir vererek Kimi'nin Lewis'i yakalaması sağlanırdı emin ol. Romain diğer herkesle aynı zamanda girdi Kimi'nin girmemesinin sebebi de takım talimat verdi lastikleri koru diye önündeki herkes pite girdikten sonra da Romain'in Lewis'in arkasınta önü kapalıyken erittiği lastikleri Kimi önü temizken kullandı ve farkı oluşturdu. Kapanan o kadar farkla sence kafa kafaya pit çıkışını hesaplamak Kimi'nin lastiklerinde ne kadar performans kaldığını kestirmek sence mümkün mü? yapma Allah aşkına adam çok iyi yarıştı ama Lewis'in arkasındayken zorlaması hataydı. Eğer o anlarda lastiklerini koruyup kendine çok değil bi 2-3 turluk avantaj sağlasa bugün başka senaryolar konuşuluyor olacaktı.

  17. Eren arkadasim seni severim iyi niyetli bir soru sordugundan da kuskum yok ben oyle dusunuyorum cunku ekstra yavas bir pitstop yapildi Lewis ile ayni turda pite neden alinmadi diye sordum yarisi izlerken 1.2sn fark kalmisti pitstoplar oncesi Livetiming'ten de yarisi takip ettim tur tur Lewis'in o turda pite girecegini sagir sultan bile biliyordu sonucta 1.2 sn fark ile biraktigin adamla arana Alonso ve 3.5 sn fark girdi pitten ciktiginda sence haksiz miyim?

  18. Bu arada gerçekten kasten Grosjean'ın yarışının mahvedildiğini mi düşünüyorsun?
    Diğer tarafta yorum atıp germek istemedim.

  19. Bugun nihayet eski Kimi'den ornekler izledik..Kac yaristir elestiriyorum eski Kimi yok diyorum gercekten de yoktu bugun nihayet eskiye yakin bir Kimi vardi umarim bu performansi surdurur burada kazanacak hiza sahiptik ama bu pistte Lewis gibi bir pilotu gecmek neredeyse imkansizdi iki aracta iyi is cikardi podyumda 2 Lotus ve gelen super puanlar cok iyi oldu umarim sezonun ikinci yarisi bizim icin iyi gecer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir