Maldonado Ceza Nedeniyle Şaşırdı

yazar:

kategori:

Maldonado “Bu sefer niçin ceza aldığıma dair bir fikrim yok. İyi bir geçiş manevrasıydı. Hafif bir temas oldu ancak yarış bu. Raikkonen ve Grosjean’ın mücadelesini gördüm. Hemen hemen aynısıydı.”

“Temas çok hafifti. O genişten dönmeyi tercih etti çünkü orada çok fazla alan vardı. Benim açımdan büyük bir şey yoktu. İyi bir ataktı.” 

“Puan şansını kaçırdık. Niye ceza aldım bilmiyorum ancak performansım iyiydi.”

“Zor bir yarış geçirdim. 10. sıra için mücadele edebilirdim çünkü Force India’lardan ve Nico Rosberg’den hızlıydım. Ancak ceza ile şansı kaçırdık.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Şimdi tekrar izledim ve onun bir kontra olduğuna kanaat getirdim. Aracın arkası bırakmış, yanal kaymaya başlamış. kamera araca sabit, aracı baz alıp ufuk çizgisine bakarsanız aracın birden sağa döndüğünü görürsünüz. Kasıtlı bir şey yok bence orada.

    Yine ufak bir laf sokma ve sidik yarıştırma durumu olmuş. İnanmazsınız diye yazıyorum: 68 model Pontiac Firebird ile büyüdüm ve şu an iki adet arka çeker otomobilim var. Race de oynuyorum hemen her gün, kontra nedir vs sıkıntısı olmasın.

  2. Ben 1998 den beri f1 izliyorum 1 tek yarış kaçırmadım. 520i kullanıyardum zamanında, BMW leri anlatmama gerek yoktur heralde sokaktan dönerken bile kontra yaparsın bazen. Ben kontranın ne olduğunu senden daha iyi biliyorum ezbere konuşma orada araç arkadan kaymadıki sen düz giderkende aracınla kontramı yaparsın

  3. Bu pilotu sevmem ama bence ceza ağır olmuş, birçok pistte yaşanan geçiş temaslarından birisiydi bana göre.

  4. ceza gereksiz, kasti bir sola kırma değil ki o kontra aynen. ne yapsaydı sağa kırıp spin atarak daha tehlikeli bir kazaya mı neden olsaydı ?

    tamam takozluğu çok oluyor ama bu sefer gereksiz yere suçlanmış.

  5. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bütün pilotlar onun gibi olsa yarışı on pilot tamamlayamaz

  6. Lotus Renault avatarı
    Lotus Renault

    bu adam tuhaf bi karakter.yani insan yazarken hangi kelimeleri kullanıcağınıda şaşırıyor.f1 sadece agresiflik değildir.strateji-hız-karakter-istikrar bu 4 ünü aynı anda yakaladığın zaman başarı zaten gelir.ama maldonado gerçekten rakibine saygı göstermiyor.böyle insanların f1 den gerçekten men edilmesi gerekiyor.

  7. kontranın ne olduğunu ben kendi adıma çok iyi biliyorum mesela ama bana da sanki pist dışında itmek için bilerek yapmış gibi geldi o hamleyi.

  8. Aslında hiç yazmamıştım ama bende de tarzını Montaya ya benzetmişimdir hep. Bu adam da hızlı agresif ve kesinlikle deli. Montoya da inanılmaz hatalar yapıyordu. Mclaren deki son senesini bilen bilir. Hayır formasyon turunda spin atmak her yiğidin harcı değildir. Montoya hata konusunda inanılmaz yetenekliydi. Ama çok ta hızlıydı. Durum böyle olunca hızlı ve fazla öfkeli Crasher Maldonado bana Montoyayı hatırlatmıştır hep 🙂

  9. Ona yarış dilinde kontra vermek deniyor. Bu sitede haber okuyup yorum yazan herkes bilir bunu bence sen google a yaz araştır 🙂

  10. alonso pısırık bir pilot mu? hayır

    hamilton? hayır

    schumi? hayır.

    maldonado gibi yanından geçeni biçiyorlar mı? hayır.

    pısırıklık kaza yapmak demek mi veya pısırık olmamak önüne gelene çarpmak dikkatsiz sürmek, pistte kasap ünvanını taşımak mı? ceza fazla olabilir ama çizgi dışından geçince de pitten geçme veya 20 saniye veriliyor, veya pitte 82kmye saniyelik çıksan da pitten geçme alıyorsun. F1de hataya göre ceza yok malesef. bana kalırsa maldonadoya ne ceza verilse iyidir çünkü adam öğrenmiyor. bir tane helal olsun diyeceğimiz bi geçiş yapsın? ya çok basit, ya da çarparak.

  11. bu adamı sevıyorum button gıbı pısırık yumusak bı pılottan ıyıdır montoyanın velıahtı bu adam lazım boyle adamlar f1 e ceza bence sacmalık bı kere damgayı yedı nasıl olsa bas cezayı gıtsın

  12. Göz göre göre sola kırıyor direksiyonu canlı yayında bile farkedildi, birde şaşırdım diyor. Burada verilen ceza çarpışmanın büyüklüğü değil kasti olarak direksiyonu sola kırmasından dolayıydı. Bu adam resmen piskopat…

  13. sınıfta kalmaktan başımız dönmüş.çok güzel yorum marco.

  14. o zaman başta adam gibi konuşacaksın, gözünü nefret bürümüş demenin konuyla ne alakası var? insan gibi konuyu tartışmayıp beni hedef alıyorsun sonra aldığın cevaplara niye köpürüyorsun? daha en baştan anlamıştım burda 10 kişi maldonadoya sarmış sen gelip bana cevap yazmışsın.

  15. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bu sefer ceza gerçekten saçmaydı,o kadar temasada ceza gelecekse yuh artık

    ki kaldı ki Raikkonen'de Grosjean'ı temasla dışarı itti Maldonado da demiş,ona neden ceza yok ?

    Eşit davranmamak bir FIA geleneğidir,her yarış değişen hakemler yüzündende böyle olmaya devam edecek

  16. şaşçakçı kelimesi biraz ağır kaçmış terbiye sınırlarını aşıyorsun bence.ha bizde biliriz rezille rezil olmasınıda karşımdaki genç ve sübyan olunca frene asılıyoruz doğal olarak.

  17. İkiside latin ülkeler yakın bayraklar benzer. isimler ve ten renkleride benzer.tabiki montoya olamaz ama lewisin geçen sene spada busstop ta maldonadonun önüne sürdüğünde çok kızmıştım ama bir tur sonra la source da aynı şekilde kırıp haddini bildirmesi alkışlanacak bir davranıştı.atıyorum alonso vettel yada vettelin yan yana geldiklerinde biraz çekineceği bir pilot olması lazım.hatırlarsanız button brezilya 2009 da önündeki toyota lı kobayashi yi geçemeyip çok dert yanmıştı.sıkıyorsa dene diyorum onlar için.

  18. Montoya Kolombiya, Maldonado Venezuella'lı. Hemşeri değiller. Yunan'la Türk'e hemşeri demek gibi birşey…

    Her ne kadar Maldonado'yu sevmesem, yaptığı atakları aşırı bulsam da buradaki ceza biraz ağırdı diye düşünüyorum. Atağı güzel yaptı ama viraj içinde oversteer yüzünden kontra vermek zorunda kaldı ve Di Resta ile temas yaşadılar. İyi bir araçla güzel bir geçiş yapabilirdi Maldonado…

  19. Henry Crazy avatarı

    Montoya kim Maldonado kim sadece baş harfleri birde isimlerinin okunuşu benziyor.

  20. Ceza saçmaydı orada içeriye girdikten sonra pilot ne yapsın he açık kapı görüp içeri girmeyecek pilot varsa buyursun yarışsın bende gördüm orada atak yapmak için bir fırsat geçti adamın eline ve yaptı bunu bu kadar büyük olay yapmaya da gerek yok hani ama bu hakemler vs olayları abarttı ne istiyorlar anlamıyorum arkasında bekle önce sola bir bak karşıdan gelen var mı sonra yak sinyali geç bu ne arkadaş her yarış gerçekten kötüye gidiyor ve bence buna tüm dünya da artık tepki koyulmalı bu şekilde ki yarışlardan kim memnun burası F1 24 pilotun tamamlaması anormal olacakken şimdi herkes tamamlıyor ne mücadele kaldı ne başka şey onun yerine pistte ki tek adam akıllı yapan pilotu eleştiriyor herkes gerçekten ilginç

  21. nefret mi bürümüş? sırf bana terslik olsun diye burda maldonado şakşakçılığı yapmıyorsun umarım. çılgından kastın ne onu bi bilmek lazım öncelikle. kurallara uymayıp maldonadoluk yapmaksa bu çılgınlık değil gereksizlik. yaptığı hataların payını sadece kendi değil diğer pilotlar ödüyor.

  22. nefret bürümüş gözünü.valla f1 de çılgınada ihtiyacımız var.ben böylesinin bi kaç yıldır arıyorum.yarış demek 90 suzuka gibi olmalı demek.ölüm istemiyorum ama bol olaylı yarışı severim.

  23. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Böyle devam edersen daha çok şaşıracaksın.

  24. montoya'nın tırnağı olamaz. agresiflik onu bunu biçerek geçmek değildir. acımasız falan değil sezon başından beri en az 5. kez yapıyor bunu. milletin yarışını mahvediyor tüm yaptığı iş bu. adam yeteri kadar yer vermesine rağmen geldi soktu tekerini adamın aracına.

  25. schumacher83 avatarı

    Sorusu hareketinden daha saçma. Gayet yeterli kaçış alanı varken gitti adamın üzerine kırdı. FI zaten yol dışına kadar çıkmıştı daha hala neyin kafasındasın ki üzerine kırıyorsun adamın. Herşey müstehak buna, zaten ne kadar dengeli (!) bir pilot olduğu aldığı puanlardan belli…

  26. geneline konuşma istersen.benim çok sevdiğim pilotlardan biri.tıpkı hemşerisi montoyayı anımsatıyor gözü karalıkta kobayashi bile sofi kalır.gerçekten bu temas için verilen ceza çok acımasızcaydı.ne yapacaktı birde kenara çekip sprey ve bez ile force india nın karasörünümü silecekti.bu pilotu kaybetmeyelim şampiyonanın kaderini değiştirebilir.

  27. bu adam yanına herhangi bir araç yaklaşınca toslamadan rahat etmiyor. en kötü ufaktan bi tıklatıyor. kafadan sakat.

  28. Neden ceza aldı ben de anlamadım ufak bir temastı hungaroring gibi bir pistte tertemiz Atak yapmak pek kolay degil diğer cezalar Tamam da bu hence de ağır oldu

  29. valla ceza verildiğinde çok sevindim aptalca aptalca hareketler yapıyor öndekini geciyim derken ne gerek var anlamıyorum.işte bunlar pilot değil niye görmüyoruz alonsoda raikkonende cünkü adamlar doğustan yetenekli

  30. yemin ediyorumki bu adamın yerine ben gitsem hemen şimdi yarışmaya başlasam daha az hata yaparım bu adamdan

  31. ne gereksiz adam bu resmen artık nefret etmeye başladım her yarış rastgele birilerine toslamasından. ihraç edilsin F1'den. fanı falan da yoktur zaten.

  32. Henry Crazy avatarı

    Açık ara en sevmediğim pilot.İnsan özür diler.Bide pişkinlik yapıyor.Şımarık şey ne olacak!

  33. Raikkonen06  avatarı

    Tövbe bismillah başımıza taş yağacak ya arkadaş sen neyin derdindesin.Kimiyle Gro'nunkiyle aynımıydı? Gözler bozuk sanırım.Serhan Acar'ın dediği gibi sen alışıksın cezalara neden şaşırdın ki 🙂 Sen böyle kamyon sürer gibi sürdüğün sürece ne şans yüzüne güler ne de puan alırsın senin kaderin bu dostumm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir