Macaristan'da Çift Formasyona Schumacher Sebep Olmuş

yazar:

kategori:

Macaristan GP öncesinde formasyon turunun ardından yarışın startı beklenirken sarı bayraklar sallandı ve sürücüler 2. kez formasyon turuna döndüler. O esnada Schumacher’in gridde kaldığı görüldü ve Schumacher yarışa pit alanından başladı.

Yarışın ardından Schumacher, startın ertelenmesi nedeniyle motorunu stop ettirdiğini açıkladı. Bunun ardından yarışta neyin ikinci formasyona neden olduğu merak edildi.

FIA’dan yapılan açıklamada Schumacher’in gridde olması gerektiği alanın dışında durduğu için ikinci formasyon turunun atıldığı duyuruldu.


Yorumlar

  1. her kabahat mercedeste bulunuyor ama yorumlar hiç objektif değil.schumidede hata çok pitten geçme cezası kendi hatasından kaynaklandı ayrıca rosbergde nıye boyle bı sorun olmadı aynı motor sonuctaç

  2. Anladığım kadarıyla taşma gibi bir durum yok. 17 yerine 19. sıraya yerleşmiş yanlışlıkla.

  3. Adın çıkmayagörsün bir kere. Bu işi de MGP'ye bağladınız ya, tamam artık.

  4. Gridde olması gereken alanın dışı neresi yaw, adamlar aracı itmeye geldiğinde tam olarak yerinde duruyordu araç.
    Bu sistem madem bu kadar hassas çalışıyor geçen yıl massa (hangi yarış olduğunu hatırlayamadım şimdi) gridde aracını yarım boy önde durdurdu ve o şekilde start aldı.
    Ozaman neden extra formasyon yapılmadı?

    Schuminin açıklaması ise bunun aksi yönünde, ekstra formasyosyon işaretini görünce işin uzayacağını düşünüp motor sısındığı için stop etmiş.

  5. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Futbol değil hocam bu, fanatikliğe gerek yok. Yorumlarda ölçülü olmakta fayda var, belki bir yarış izlemiştir belki de yüz, ne olacak? Burada şu kadar yarıştan az izleyenler yorum yapamaz diye bi kural mı var? Herkes fikrini söyler, kimse de fikrini söyledi diye kötü bir duruma düşmez. Esas komik duruma düşenler burayı futbol sitesi sanıp fanatik fanatik yorumlar yapanlardır senin gibi

  6. terbiyeli ol yoksa senin anladigin dildende konusmayi bilirim ben ..

  7. Yakında üstüne yıldırım düşerse yada yarış esnasında karaya oturursa bile şaşırmıyacağım F1 tarihinin en olmadık olaylarından çoğu bu sezon Schumacher'i buldu. Bilerek yapsan bu kadar olmaz.

  8. burda mercedese giydirenlere anlam veremedim schumi cizgiye arabayi yerlestiremediyse bunda mercedesin ne sucu var .. fazladan formasyon zaten onun yuzundenmis hala takima laf ediyorsunuz ne yapsin garip ross brawn padoktan atlayip schumiye gel git sag sol yapmı desin …

  9. VettelRacing  avatarı

    Saçma diye neyi kastettin?

  10. doğru klasik 2.ci pilot araç sorunları.2009 brawn 2010-2011-2012 ferrari ve şimdide mercedes 7 numaralı araç.

    oysa serhan yarışın sonlarında 3 kişi yarışları bitirdi diye,kimi -alonso ve rosberg diğer 2 si şampiyonda mercedesteki 1ci. pilotun 6-7 yarıştır klasmanda 70 li puanlarda gezinmesi schumiyi kime tercih ettiklerinin göstergesi.

    acaba schumi kalan kaç yarışı tamamlayacak 1 ? 2 ? zafer?

    siz inanıyormusunuz?

  11. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    saçmalardan seçmeler bölüm 2

  12. VettelRacing  avatarı

    İnşallah dediğin gibi Schumacher Mercedes Gp'den ayrılır.

  13. schuminin şansızlığı pismiş tavukta yok.
    1 startta kal
    2 pitten başla
    3 ilk turlrda pite gir
    4 pitten geçme cezası
    5 ataığın imkansız olması(kovalaineni bile pitte geçtiği düşünürsek varın düzlük yetersiliğini siz düşünün)

    mercedes ayrılacağı için schumide artık bıraktı yarışma azmini.

  14. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    f1 le alakalı 1 tek bilgin yok gelmis cok bilmis gibi yazılar yazmıssın tek 1 yarış izleyip bile bu kadar geride kalmak yada yarısı izlemeden yorum yapmak bu duruma düşürür insanı

  15. VettelRacing  avatarı

    Schumacher'in başına gelen şeye bak MERCEDES motoru fazla ısınmış.

  16. bir iceman hayranı avatarı
    bir iceman hayranı

    pistte geçiş zordu. raikkonen hamiltonun arkasına geldiğinde onunla aynı tempoda gitmek zorunda kaldı. pitten çıktığında raikkonen daha hızlıydı.

  17. Şimdi benim anladığım şu: İlk ısınma turunun ardından şumi aracını gride düzgün yerleştirememiş. Charlie Whiting de önündeki hazır ışığının yanmadığını görmüş ve düzelir diye az beklemiş ve startı biraz geciktirmiş. Böyle olunca şuminin aracının motor sıcaklığı artmış. Whiting ikinci bir ısınma turu atılması için düğmeye basmış. Şumi de bu işareti start iptal edildi sanıp motoru bilinçli stop etmiş. Böyle olunca da pitten başlamak zorunda kalmış.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    park hatasının sebebi motorun durması mıymış ?

    bu arada ben de diyorum hungaroring 70 tur, niye bu yarış 69 oldu diye. ikinci formasyon yarış turu olarak sayılmış.

  19. Raikkonen06  avatarı

    Mercedes gittikçe kötüye gidiyor bir an önce mega+ güncelleme yapmaları lazım yoksa takımlar şampiyonasında değil 5.lik 7.olurlar ancak.Umarım 2.yarı geliştirirler ve hatalarından pay çıkarırlar önünüzde uzun bir ara var sakn tatille gezmeyle güneşlenmeyle uğraşmayın aracı geliştirmeye bakın tatili yaparsınız sonra.

  20. Shumi formasyon senin suçun mu bilmem ama arada böyle oluyor. Mercedes çöküşte ve teknik ekip yatıyorr.Seni harciyacaklar söylemedi deme.
    Konudan alaksız ama yazayım dedim.Raikonen Grojenin üstüne sürmeseydi belki de Grojen Hamilton'la mücadele edebilirdi. Adam Rai ile karşılaşınca ve geçilince hevesi kırıldı.en hızlı turlar Grojenden ve Vettelden geliyordu.Rai harcadı adamı.Grojen Rai'den hızlı, kabul etmesi gerekiyor.

  21. hadi canım ciddenmi !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir