Red Bull, Kendilerine Yüklenenlere Sert Çıktı

yazar:

kategori:

Red Bull’un başı son yarışlarda art arda ortaya çıkan skandallarla ağrıyor. Bu sene önce kurallara aykırı zemin, daha sonra ön tekerlekte bir tasarım yasaklandı. Son olarak ise 2 haftadır önce motor haritası ve ardından manuel ayarlanabilir süspansiyonlar ile skandalların ortasında yer aldı takım.

Takım Patronu Christian Horner “Altını çizmek gerekirki sıralamaların sonunda ve yarışın sonunda yapılan incelemelerde araç kurallara uygun çıkıyor. Gerisi boş şeyler.”

“Günün sonunda FIA ve hakemler aracın yasallığına karar veriyorlar. Aracımız diğer takımlar tarafından her ne zaman sorgulandıysa hep kurallara uygun çıktı.” 

“F1 doğası gereği çok rekabetçi ancak kurallar öyle yazılıyor ki yorumlamaya açık oluyorlar.”

“HRT’den Red Bull’a her takım kuralları yorumluyor. Aksi takdirde tüm araçlar aynı olurdu. Bizim gücümüzün bir bölümü bizim yaratıcılığımız sayesinde oluyor ve yaratıcı olduğumuz için eleştirilmemiz gerektiğini düşünmüyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Red Bull, Kendilerine Yüklenenlere Sert Çıktı” için 14 yanıt

  1. Kuralsa kural, yaptırımsa yaptırım, cezaysa ceza … Adamlar inceliyor ve ceza vermiyorlarsa uygunsuzluk yok demektir. Daha neyin eleştirisi? O zaman FIA'nın tarafsızlığına güvenmiyorlar. O zaman FIA'yı tenkit edin. Takımın suçu ne? Çok komik!

  2. Şampiyonluğa yasal araçla ulaştıklarını düşünmüyorsun.

    Sen Fernando Alonso ve Ferrari taraftarısın. Bir de şu açıdan bak: 2007 yılında casusluk skandalı kesinleştikten sonra, McLaren'a ceza kesildikten sonra, o otomobillerin kalan yarışlara çıkmalarına izin verilmemeliydi. Yani Alonso'nun emeğine saygı derken takımların dürüstlükleri hiçe sayılmıştı….Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Tezatlarla dolu FIA kuralları da, yaptırımları da! Ama sen muhtemelen o günlerde de Alonso'yu savunuyordun!

  3. Çakallık diyorsun. Tamamen haksız değilsin ama unutma ki Ferrari de türlü çakallıklar yaptı. 2007 Avustralya'daki esnek tabanı hatırla mesela! Kurallar yorumlamaya açıksa adamlar elbette kullanacaklar. Taban "aerodinamik parçalar" tanımlamasında geçmiyormuş. Böyle bir boşluk varsa onlar da kullanırlar.

  4. senin yaran çok anlaşıldı.Nedense RBR ye en çok tepki alonso fanlarından geliyor…

  5. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Arac incelemelerde kurallara uygun cikiyorsa ve centilmenlik anlasmalarina aykiri degilse problem yok demektir, gri alan veya degil, burada sorumluluk FIA'nin, kurallari yorumlanamayacak hale getirmeye calismalari gerekiyor.

    Bu konuda RBR' ya yuklenmek anlamsiz. Sahsen yaraticiliklarini oldukca takdir ediyorum.

  6. tamgaz yola devam redbull fiaya kural koyma dersi veriyorsunuz resmen, kuralları nasıl koymaları gerektiğini sizden öğreniyorlar……bu gri alanları bulma konusundada diğerleri sizden ders almalılar……bulamayanlar çatlasın 🙂 daha ne diyim :)))

  7. evet bir tek kendileri akıllı. madem kurallar da açık var diğer takımlar da yararlansın.

  8. elvan dalton avatarı

    Hayatında yaratıcılık adına hiçbir şey sergilememiş insanların, son iki yılın şampiyonu takım hakkında ileri geri konuşması ne kadar da güzel.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hadi ordan, buna akıl değil çakallık denir. 11 takımı aptal yerine koyup birtek kendilerini akıllı falan sanıyor bunlar her halde. İş bunların yaptığı gibi üç kağıda kalırsa diğerleri de neler bulmuştur kimbiir ama hiç birini kullanmıyorlar. O iki şampiyonluğunda asla yasal bir araçlan geldiğini düşünmüyorum.

  10. adam haklı beyler

  11. "FIA'nın kurallarına uyacağım"

  12. bunun türkçesi ne. ing terkimde biraz

  13. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    İşiniz gücünüz kurallarda boşluk aramak, buna yorumlamak denir mi bimem artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir