Rosberg, Mercedes'e Olan İnancını Kaybetmedi

yazar:

kategori:

Bu sezon Çin’de kariyerinin ilk F1 zaferine ulaşan ve bir dönem istikrarlı bir şekilde iyi puanlar alan Rosberg, Macaristan’da sönük kaldı ve ancak 1 puan alabildi.

Alman pilot, yaz tatili sonrasında takımının ileri yönde bir adım atacağı konusunda ümitli.

Rosberg: “Bizim için zor bir süreç. Ama işleri tersine çevirebileceğimize inanıyorum. Gelecek parçalar var; güncelleme vs. Bu yüzden önümüzdeki yarışlarda bileri yönde bir adım atabileceğiz diye düşünüyorum”

“Buna rağmen tine de bunu bilmesi zor. Çünkü pistler sıra dışı. Tahmin etmesi çok zor. Ama çok daha iyisini yapabileceğimiz konusunda iyimserim”

Mercedes pilotu, Hungaroring’deki yarışın aslında beklenenden daha zor geçtiğini de belirtti. Rosberg ve Michael Schumacher, hafta sonu öncesinde W03’ün piste uygun olacağını düşünüyordu.

Rosberg: “Gerçekten planlara göre gitmedi. Çok hızlı olmamızı bekliyorduk ama yeteri kadar hızlı değildik. Sıralama 13. olmak gerçekten kötüydü”

“En azından 1 puan aldım. Belki de Massa ile yarışıp onu yenebileceğimi düşünmüştüm ama tempom düştü. Bu yüzden şansım yoktu”


Yorumlar

  1. Gelecek parçalar sadece Mercedesin degil.Her takimin gelecek parçalari var.Bu da demek ki Mercedes yine sonlarda olacak

  2. Mercedes ve Rosi bir bütün oldu ama bi Shumi kadar olamadılar…….

  3. mgp den bir halt olmaz…
    insanları aptal mı sanıyor bunlar…
    asıl aptal onlar… bu kadar da kör olunmaz ki yaaa
    Schumi bu takımdan neden ayrılmıyor anlayamıyorum ya…

  4. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    ''Gelecek parçalar var; güncelleme vs.''
    Eyvah!

  5. inanmak başarmanın yarısıdır. inanmaya devam. ama hep yarı hep yarı olmuyor.

  6. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Hah ben de dicektim yarıştan önce Rosberg "bu pist bize uygun" dediğinde "her pist için öyle diyonuz" diyen bir arkadaş vardı o kimdi diye 🙂 Gerçekten yorumcu arkadaşın dediği gibi her yarıştan önce "burası bize uygun" diyorlar, demek ki onlar da aracın durumunun kötü olduğunu ve kötüye gittiğini görmüyorlar. Zaten güncelleme yapıp ileri gitmeyi amaçlamamalarının sebebi herhalde bu. Sezonun kalanı için site yönetimi otomatik olarak her yarıştan önce şu haberi koyabilir artık, maksat çeşit olsun: "Rosberg: Sıradaki pist aracımıza uygun"

  7. Arkadaş hangi güncellemeden bahsediyorsunuz anlamadım. Yanılmıyorsam sene başından bu güne kadar araca tek bir vida dahi eklenmedi. Son yarışta ekledik ve 1 sn fark daha yedik.
    Mercedes bu spora girdi ve girdiği günden itibaren tek konuşulan konu LASTİK. 3 yılda bir lastik olayını çözemeyen bir takım tek bir güncelleme yapmayan takım nasıl olacakta puan alacak?
    Tamam bu sporda yeni olabilirsiniz, lastik sorununuz olabilir ama her yarışta da sorun olmamalı. Willams takımı ya da Sauber takımı da gelişim yarışının gerisinde ama adamlar en azından lastik olayını çözdüler ve istikrarlı olarak puan alıyorlar. Bu takımlar kadar da mı olamadınız?

  8. mercedes-schumi-rosberg her biri artık kendi kaderini ve geleceğini ciddi olarak düşünmeli tatil arasında.mercedes tamammı devammı devamsa bir şeyler yapmalı.pilotlar ise gelen tekliflere açık olmalı hatta menejerleri diğer takımlarla görüşmeli 2012 bitmiştir mercedes ailesi için.bundan sonrası düşünülmeli

  9. Aradaki fark 1,5 saniye, üstelik bu fark sadece liderle değil, öndeki 3 takımla.
    Şimdi siz bu tatilde gelişeceksinizde onlar gelişmeyecekmi sanıyosunuz?
    pabucumun güncellemesiyle 0,5 saniye daha geri gidersiniz ancak.
    inek arabaları.

  10. Arka planda nelerin olup bitiğini bilmiyoruz tam olarak ama Takım şuan da böylesi yakın geçen bir sezon da gelişim de geri kaldılar. Yanılmıyorsam Ross Brawn'un güncelleme yapıp arabayı geliştirmektense lastikler üzerine çalışmak daha mantıklı tarzın da bir açıklaması vardı. Bu kararın ilk yarı sonun da ne kadar yanlış oluğunu görüyoruz.

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Her yarıştan önce bu pist bize uygun diyorsunuz, sonuç ortada..Güncelleme getiriyorsunuz sonuç ortada..Bir takım nasıl yaptığı güncellemeyle geri gider ? Arka tarafta HRT hatta Virgin hiç sorun yaşamazken 5. kere araçta sorun çıktı hepside Schumacheri buldu..Tamam bu 1 aylık arada farkı kapatırsınız, ama yine gerisi gelmez tıpkı sene başındaki gibi..Sene içinde güncelleme yapamıyor bu takım, yaptıkça geri gidiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir