Sebastian Vettel ile Soru-Cevap – Red Bull Çalışmalı…

yazar:

kategori:

 

 

Sebastian, hâlâ Fernando Alonso ve Mark Webber’in arkasındasın, bu seni mutlu etti mi?

Sebastian Vettel: Muhtemelen hayır, ancak çıkarabileceğimiz maksimum buydu. Start çok iyi değildi ve ilk virajda Jenson (Button)’a pozisyon kaybettim, sonraki turlarda bana çok fazla zamana mal oldu – aksi takdirde başka şeyler deneyebilirdik. Eğer erken pite girmeye karar verirseniz, trafiğin ortasına düşüyorsunuz, o anda farklar uygun değildi. O yüzden tek söyleyebileceğim, bulunduğumuz durumda yapabileceğimiz en iyisini başardık.

Bir strateji değişikliği vardı – neden B planına geçtiğinizi söyleyebilir misin?
SV:
 Tüm strateji oyunları, ilk turunuzdan sonraki pozisyonunuzla başlar. Böylece ilk stint’e karar verirsiniz. Elbette, daha hızlı gidebileceğinizi bilmek moral bozucu, ancak geçiş şansınız yok, ama bazen böyle oluyor.

Ne zaman Romain Grosjean ile savaşmayı bıraktın?
SV:
 Damalı bayraktan 2 tur önce. Bir şeyler denedik ve o yolda ilerleyebilirdik. Malesef olmadı, ancak en azından denedik.

3. Pit stop – sadece güvenlik nedeniyle miydi?
SV:
Hayır, çünkü lastikler muhemelen yarış sonuna kadar bitmeyecekti. Ve, elbette, bir neden de, diğerlerinin son birkaç tur içinde lastiklerle sorun yaşayabileceğiydi. Ancak olmadı.

O hâlde, Spa’da daha iyi iş çıkarmak için neler yapılmalı?
SV:
Hmmm, sanırım hızımız tam olarak bu, ancak istikrar bizim için önemli olacak. Bize gerçekten yardımcı olabilecek tek şey, “çalışmak çalışmak çalışmak.”

Hayal kırıklığı yaşadığın çok açık…
SV:
 …Ne söylememi bekliyordunuz bilmiyorum? Bir aracın içinde 1,5 – 2 saat oturuyoruz, sınırlarda yarışıyoruz, cehennem gibi sıcak, ve trafikte takılıyoruz – bu büyük bir tatmin değil – ve biliyorsunuz ki daha iyi bir pozisyon için uçuşa geçemezsiniz. Tek yapabileceğiniz odaklanmak. Ve elbette bunu biliyorsanız her inç için savaşmalısınız ve bu bile telafi etmeyebilir, bu biraz sinir bozucu.

 

 


Yorumlar

  1. haksizlik yapmamak lazim yaptiklari is gercekten cok zor.. ben surda normal araba kullanirken klima acikken bile kavruluyorsam onlar arkalarinda 500derece motor sicakliginda muhtemelen kavruluyorlardir…

  2. Bir aracın içinde 1,5 – 2 saat oturuyoruz, sınırlarda yarışıyoruz, cehennem gibi sıcak, ve trafikte takılıyoruz – bu büyük bir tatmin değil

    milyon dolarlar alıyoruz, istediğimiz herşeye sahibiz, sevdiğimiz işi yapıyoruz, dünyanın dört bir yanını dolaşıyoruz demeyi unutmuş.

    iyi araçla 2 yıl üst üste şampiyonluk burnunu kaldırmış sanırım.

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    alonso taraftarlı bu yorumuma karşı çıkabilir ama macaristanda vettel'in onboard turlarına baktığımda aracı çok fazla zorladığını button'u geçmek için herşeyi denediğini gördüm..bence nerdeyse rb8den maksimumu çıkarıyor.arabanın dezavantajı 2.sektördeki yavaşlığıydı ki bu da drs bölgesin gelmeden farkı kapatamamak demek.button'un arkasında kalmasaydı sıralama ham vet rai olacaktı büyük bir ihtimalle.ama geride kalınca pite girdi alonso da gro ve vetteli tutunca artık iyice koptular.zaten geçişe elverişli değil pist..raikkonen olmasaydı eminim o yarış izlenmezdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir