"Schumacher Çaylak Hataları Yaptı"

yazar:

kategori:

Bild gazetesi, 43 yaşındaki pilotun Mercedes ile anlaşmasını uzattığını yakında açıklayacağını öne sürdü ama aynı gazete, F1 tarihinin en başarılı pilotunun gözlüğe ihtiyaç duyup duymayacağını merak ettiklerini de sayfalarında belirtti.

Alman pilotun menajeri Sabine Kehm: “Zayıf görmek gibi bir durum yok. Endişelenmeyin. Michael, oldukça zinde”

Ayrıca Schumacher, Hungagoring’de gridde dizilirken yanlış konuma geçti ve ardından motoru kapattı.

SID haber ajansına konuşan Danner: “Hepimiz insanız ve hatalar yapabiliriz. Ama gerçekten (bu hatalar) bir Formula 1 pilotunun başına gelmemeli.”

“Eğer (Schumacher) genç bir pilot olsaydı, hepimiz F1’e hazır olmadığını söylerdik.”

Schumacher, Macaristan GP’deki sürüşü konusunda Ronaim Grosjean’ın eleştirilerine de maruz kaldı.

Grosjean: “İlk iki bölümde Lewis (Hamilton) ile iyi bir mücadeleye giriştik ama sonrasında Michael’ın (Schumacher) arkasında takıldım kaldım. Mavi bayraklara saygı duymadı ve bana çok zamana mal oldu. Bu nedenle Kimi’ye (Raikkonen) yerimi kaybettim; ayrıca galibiyet şansımı da”


Yorumlar

  1. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    gereksiz herif, padokta ayağı takılıp sendelese 5 yaşındaki çocuk hatası yaptı diyeceksiniz. bırakın uğraşmayı, bu adam tarih yazarken siz izlediniz bir zamanlar. Ee tabi kıskandınız da…

  2. 2005 yılını hatırlasın herkes 2004 gibi bir sezondan çıktıktan sonra Schumacher bir sezonu kötü geçirince neler söylenmişti hatırlıyorum o sezon yayınlar Cnnturk teydi ve orada Damalı bayrak programında Schumacher'e yazılan mektuplar okunuyordu. Orada ki herkes Schumacher'in artık yaşlandığını bırakması gerektiğini vs yazıp duruyordu. Bu adamı seven çok olduğu kadar sevmeyen de çok sürekli onu spordan uzaklaştırmaya çalışan bir medya grubu var amaçları ne her ne kadar anlamasam da pek hayırlı bir amaç olmadığı aşikar

  3. Eleştiriler konusuna gelecek olursak.Schumacher monacoda polü aldıgında Valencia'da podyuma cıktığında bu cok f1 bilen şahıslardan bir tanesi cıkıp Schumacher'i methetti mi? 43 yaşında monacoda polü almak kolay iş değil dediler mi? Zırvalıyorlar işte.Schumacherin şahşahalı kariyerini kıskanmamak zaten pek mümkün değil..

  4. Sorun şu ki araç düzgün olmayacak.Ve Schumacher bıraktığında madara oldu bıraktı denilecek.Benimde sinirlerim tavan yapacak

  5. Eğer ki bu hatalar kendi hataları ise inancını ve motivasyonunu tamamen kaybettiği anlamına gelir

  6. Schumacher- avatarı

    Arkadaşımız yazmış ben tekrar yazmak istiyorum.
    Schumacher Monaco'da polü aldı.
    Monaco büyük ağırlıkta pilot performansını ortaya çıkarır. Monaco'da pole almak mükkemmel bir olay reflekslerin en üst düzeyde olması gereken pist.

    Araç düzgün olduğunda gereken cevap verilecektir.

  7. Bazı noktalarda haklı olabilirsin, fakat "Schumi taraftarları olayların çoğuna aşırı taraflı bakıyorlar" demek de bir nevi önyargılı bir bakıştır. Kimsenin adına konuşamam ama burada fanların çoğu Schumi'nin Macaristan'da yaptığı hatalar için MGP'yi suçlamayacaktır. Nesnel, yoruma açık olmayan hatalar dizisi. Elbette ki bu adamın da hatalı olmaya hakkı var. Burada MGP'ye yöneltilen eleştirilerin çoğu gelişimde geride kalması ve beklentilerin çok fazla altında kalması. Sen de kabul edersin ki takım arkadaşının aksine bu adam kendisi dışında birçok sorun yaşadı ve insanların sabrı taşmaya başladı. En ufak bir takım hatasında sesler yükseliyor. Aşırı taraflı bir yaklaşımı benimsemeyeceksek bu sizin için de geçerli. Yani empati kurduğunda, farklı açıyla yaklaştığında bu söylediklerinin en azından her taraftar grubunun içinde olduğu gibi Schumacher taraftarlarının içindeki "aşırı taraflı" olan kesim için geçerli olduğunu, bunu herkese maletmemek gerektiğini düşünebilirsin belki de…

  8. Henry Crazy avatarı

    Christian Danner adını şimdi duydum.Bari eleştiren Prost Stewart felan olsaydı.Çokta umursamamak lazım.Kedi ciğer ilişkisi

  9. Henry Crazy avatarı

    Schumacher'i eleştirmek bence yanlış.Sebebi ise
    *Neredeyse pisteki pilotların iki katı yaşında.Bu yaşta bu kadarını yapabilmesi bile büyük bir pilot olduğunun kanıtıdırAdamın parası bol şimdi karısı çocukları elinde cigarası sefa yapmıyor.Çoğu insan onu yaptığını yapmazdı.Belki de bu yüzden adı Schumacher.Adam fark yaratan bir adm.
    *2.si ise gerçekten kötü bir aracı var.Böyle giderse Sauber hatta Williams bile daha hızlı olacaklar.Hatta oldular bile bence.Brawn'ı ilk kez bu kadar başarısız gördüm.Sezon başında bu kadar hızlıyken güncellemelerle en hızlı hale geleceklerini düşünrken sezonun en büyük hayal kırıklığı oldular.
    Rosberg'e de Schumi'ye de yazık oluyor.Schumi zaten başarılarla dolu bir kariyeri geride bırakmak üzere ama ben Rosberg'e daha çok üzülüyorum.Şampiyon olmadan emekli olursa yazık olur.Yetenekli bir pilot.
    Schumi galibiyetler ve şampiyonluk istiyorsa ya Ferrari'ye ya da Redbull'a geçmeli.Mclaren'e zaten geçmez.Çünkü sonuçta hem o Mclaren'i hemde Mclaren onu ezeli rakip olarak görüyordur bence.

  10. Bu arkadaş kim tanıyan varmı, meşhur olmak isteyen ya da hiç adı konuşulmayan biri mi.. Meşhur ederiz canım bizim gazozcu Nuri Alço ve Coşkunumuz var. :))

  11. vedat özkan avatarı

    Bence Schumi ye büyük saygısızlık yapılıyor evet eleştire bilirsiniz tabiki hatalar yapıcak herkes yapıyor ama Schumi için çaylak gibi hatalar yapıyor demek kendini bilmezlikdir.
    Çaylak olmak bilgi birikim eksikliğidir Schumi bu noktada kalın bir f1 ansiklopedisi gibi kimseden akıl alacak durumda değil hata yapmıştır o kadar her pilot gibi ayrıca su faktörleri gözönünde bulundurmak gerek uzun bir ara verdikten sonra f1 e geri dönen Schumi 43 yaşında yaşıtları ya evlerinde oturuyor ya da çok daha alt kategori lerde keyif li mücadeleler veriyor bu kadar üst düzey bir organizasyonda bu yasda yarışmak hiç kolay değil Schumi fiziksel ve mental kendi döneminde yarısmıyor mental olarak 20 li yaslardaki gibi olması mümkün değil üstündeki ağır yük ün getirdiği zihinsel yorgunluk elbette bu yasdaki insan da fiziksel yıpranmaları ve hataları da beraberinde getirecektir.Diğer bir mesele hiç bir pilot Schumi gibi 3 yıldır bu kadar sorunlar da yasamıyor sırf bu sene sayısız defa kendi hatası dışı yarıs dışı kaldı ve çok çok kötü bir araç kullanıyor ayrıca takım arkadasının aracında hiç sorun çıkmazken bunların olması bir çok pilotu isyan noktasına getirebilir bu psikolojide ki bir pilot un motivasyon u kolay değil hatalar yapması çok doğal belki baska bir pilot olsa neler neler yapardı
    insanlar oturdukları yerden çaylarını yudumlarken sırtında demir çeken inşaat işçileri için yav bunlar niye böyle yamuk yumuk yürüyor dememeli hal den anlamak gerek kisisel kıskançlıkları bir kenara bırakarak ve insanların üzerinden prim yapmak için değil objektif yorumlarla meselelere bakmak gerekir su anda ençok sıkıntı yasayan pilot Schumi dir özellikle mental anlamda isi çok zor.herşeye rağmen gene iyi idare ediyor efsane fırsatı buldumu gene parlamasını biliyor yeteneklerini ortaya koyabileceği plaftormlarda diğerleri kaybolurken yağmur altında schumi hemen parlıyor adama ne verdinizki ne istiyorsunuz ayıptır.
    Şu bir gerçekki gerek burada forumlarda hep hatalar kollayan hastalıklı insanlar olsun gerek dışarıda Schumiyi haksızca eleştiren insanlar olsun hepsinin bir ortak noktası var o da gene Schumi nin kendisidir başarılı olan herzaman eteklerinden çekilir bu bir realitedir.Sonuç olarak herkes dönemini yaşadı her dönem kendi içinde 1.sınıf pilotlar çıkardı Schumi de kendi döneminde zirvedeydi ama bir fark var Schumi tüm dönemlerin en iyisi oldu kimse ona yaklasamadı bile bu basarıları kazanmak kolay is değil en iyi olmayan araçla sampiyonluklarda kazandı bitik bir takıma geldi hem o takım Ferrari hem Schumi beraber yükseldiler ikisi birden büyük isler basardılar biri yetersiz olsa gene bu büyük basarılar gelmezdi hatta ve hatta su anda bu yasda sartlar olustuğunda halen zamanı 20 yıl öncesine geri alıp hızlı olduğunu gösterebiliyorsa bu tüm kariyerinin izahıdır büyük basarıları büyük isimler elde edebilir mesele bu kadar açık. Gro ya da bir sorum olacak acaba bundan 17 sene sonra kendini nerede görüyor bu nu düsünsün bu sorunun cevabı Michael Schumacher dir.

  12. Bu adam o kadar büyük ki F1 camiasının hepsi Schumi üzerinden prim yapıyor.Danner denen herifi sorsak hiçbirimiz bilmez ama böyle boşboğaz açıklamalarıyla öğrenmiş oldu

    Grosjean denen ahmağa da 2 çift lafım var bre kasap bu adamın başa oynadığı 2 yarışını kim mahvetti.
    Raikkoneni geçebilirmişmiş,ne kadar korkak olduğunu herkes gördü gözü kara bir pilot olsaydın orda Raikkonenin seni dışarı atmasına izin vermez mücadele ederdin ama işte senin gibi silik pilotlar geçmişte oldu olmaya da devam edecek allahın kasabına bak gelmiş krala laf yetiştiriyor.

  13. Raikkonen06  avatarı

    Fotoğraf anlatmış herşeyi daha gelmişler bide röportaj yapıyolar şu adamla.

  14. Christian Danner git kardesim bak git…;

  15. Schumacher önce aracı yanlış konumlandırdı, sonra motoru kapattı, üstüne bir de pitte hız yaptı. Ne oldu da kariyeri boyunca yapmadığı hataları birden bire Macaristan'da ardı ardına yaptığını merak ediyorum.

  16. Monacoda polü alan çaylak pilotu ayakta alkışlıyorum

  17. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    aquaplaning ne zamandan beri çaylak hatası oldu 🙂 buna alonso hamilton webber vettel bile yakalandı o zaman pisti boşaltalım herkes çaylak oldu . gözlük ihtiyacı ne kadar kaba bir tabir söylenecek tek söz yok . bu pistler kırmızı ışıkta önündeki araca çarpan pilotlarda gördü kalkıpta kimse gözlük demedi . bu schumacher ne çok şey başarmışki kimse içine sindiremiyor. basın danışmanı verdiği yanıta bakarmısınız ne kadar ince ve zarif kötülük edene iyilikle yanıt nasılv erilir dersi vermiş ama onu anlayacak kapasite yokki bu adamlarda olsa zaten baştan sona sıfır çekmezdi kariyeri..

  18. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    koskoca schumacher hakkında daha konuşmayan f1 eski yeni sürücüsü , gazete yazarı , editörü , vs..( uzarda gider) . bunların derdi bunca rekor kırmış formula 1 tarihinde belki uzun yıllar kırılamayacak sarsılmaz bir iz bırakmış birine olan içsel dışa vurum (kısaca kötü niyet) salgılarıdır. böylesi yazılar ne schumi taraftarlarının nefretini kazanır nede onların gönlünden schumiyi eksiltir . söyledikleriyle kalırlar ancak . schumachere formula 1 içerisinden şu anda söz söyleyecebilecek ne kalitede ne de seviyede bir insan var .

  19. "Eğer (Schumacher) genç bir pilot olsaydı, hepimiz F1'e hazır olmadığını söylerdik."

    Schumacher geçen senelerden beri bazı şanssızlıkların kurbanı oldu. Formunu yakalayana dek orta-alt grupla, yani çaylaklarla mücadele etmek durumunda kaldı ve bazen gelip birisi çarptı, bazen de geçiş hamlelerinde geçmeye çalıştığı her çaylak pilotu Hakkinen sandı ve güvendi ki sonuç temas oldu tabi.

    Şumi taraftarları olayların çoğuna aşırı taraflı bakıyorlar. Evet, önceden ve özellikle bu sene başında yaşadığı şanssızlıklar artık kasıt aratmaya başladı. Herkes olanları gördü ve takım hakkında soru işaretleri oluşmaya başladı. Ancak insanların görmek istemedikleri bazı noktalar oldu. Daha çıkıp "yok, bu sefer şumi hata yaptı" diyen şumi taraftarı görmedim ben. En çok kızdığım nokta da buydu. İnsanlar hata yapar elbette, lafı çevirmenin alemi yok. Şumi'nin bile kendi kabul ettiği durumlarda bile taraftarı başka düşündü. Benim buna itirazım var. Aksini düşünen beri gelsin.

    Amaçları nedir insanların anlamıyorum, altındaki aracı F2004 filan sanıp şumi yavaş, artık yaşlandı diyen var, MGP inadına yavaş araç üretiyormuş da şampiyonluk almıyormuş gibi takıma laf edenler var. Takım elbette bazı hatalar yaptı ama kasıtlı bir şey olduğunu sanmıyorum.

    Şumi, Rossi gibi milletçilik sevdasına bir projeye atıldı ve elinden geleni de yaptı şimdiye kadar. Tutar, tutmaz orası ayrı konu. MGP gittikçe batıyor gibime geliyor. Bu sene sonunda muhtemelen bırakacaklar ve takımı "yine" Brawn'a devredecekler.

  20. O bir efsane evet, ama aynı zamanda bir İNSAN.
    Üsrelik çok hırslı, disiplinli, azimli ve SABIRLI bir insan.

  21. DreamOfWinD  avatarı

    47 yarışta 4 puan toplayabilmişsin. sen kimsinde schumacher çaylakça diyorsun.

  22. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedes yüzlerce kez hata yaptı, bir kişi çıkıp Mercedes hakkında kötü birşey dedi mi ?

    7 kez dünya şampiyonu Schumacher bir hata yapınca adı çaylak oldu.

  23. Motoru kapatırken aralarında bir konuşma geçti ben anlamadım ne konuştular orada bileniniz varmı ?

  24. VettelRacing  avatarı

    Schumacher'i acımasızca eleştirenlerin eline geçen tek şey Schumacher fanlarının nefretidir.

  25. Schumacher- avatarı

    Motoru stop etmesinin nedeni sıcaklık sorunu diye biliyorduk ?
    Ulan yine atıp tutmuşlar ne istiyorsunuz şu adamdan ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir