Boullier: "Raikkonen'in Ferrari'de 2. Pilot Olacağını Sanmıyorum"

yazar:

kategori:

Macaristan’da çıkan haberlerde Raikkonen’in eski takımı Ferrari’nin radarında olduğu söylenmiş ve taraflar bu iddiaları yalanlamamıştı.

Raikkonen’in Lotus’ta kalacağını düşündüğünü belirten Boullier “Her zaman söylentiler çıkar. Kimi ile 2 senelik anlaşmamız var ancak her anlaşmada olduğu gibi her zaman seçenekler vardır.”

“Kimi’nin burada mutlu olduğunu düşünüyorum ve Ferrari ile olan deneyiminin en iyi deneyimlerden birisi olduğunu sanmıyorum.”

“Grosjean ile takım arkadaşı olmak Alonso ile takım arkadaşı olmaktan daha kolaydır. Kimi’nin burada bir numara olmak varken Ferrari’de 2 numara olmak istemesi için bir neden göremiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Boullier: "Raikkonen'in Ferrari'de 2. Pilot Olacağını Sanmıyorum"” için 76 yanıt

  1. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    seneye kimin ne olacağı belli mi?belki lotus seneye çok ezik bir araba yapacak nerden biliyosun?

  2. fotomontajada benziyor gerçi ama neyse…..

  3. hehehehe süpermiş :))) işte cevap………..'' olum bak gitt '' te olabilirdi……….

  4. Raikkonen06  avatarı

    Öyle diyorsunda şimdi herkes biliyor Alonsonun ferraride ne kadar ezici bir üstünlüğü olduğunu yani Kimi'ye yaramaz şu an Lotus Ferrariden daha hızlı.

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Dur dur, toprak atıyorum üstüme… 🙂 Sen git Montoya'ya… Dibe gittim, dönücem 🙂

  6. Bu arada bu cümlenin neresi yanlış bi söylesene

  7. Yazabildiğim kadar yazdım işte, anladıysan sus!

  8. iceman manyağı avatarı
    iceman manyağı

    kimi ferrariye gitsede 1.numaralı pilottur.Lotusta da 1.no lu pilottur.
    Kısacası alonsoiyi bir pilot ama raikkonen olağanüstü.

  9. Raikkonen06  avatarı

    Eric Kimi'nin değerini iyi bilmeli yoksa Lotus buralarda olurmuydu geriye bakalım Grosjean birçok kazaya karıştı bi yarıştada bıraktı yani çok önemli puanları kaybetti kimbilir belkide Lotus şimdiden daha yüksek bir puanda olacaktı ama gro sağolsun çok güzel şekilde harcadı evet bu yıl acemilik yılı hala çaylak ama bu kadar yapmaması lazımdı ve şuanda Lotus Kimi sayesinde bu kadar hızlı ve genelde bütün pistlere uyum sağlıyorlar bu zamana kadar Lotus'un yarıdan fazla puanını Kimi topladı 11 yarışın 11'inide bitirdi bu bile büyük bir başarı inşallah devamıda gelecektir elinden kaçırma bu pilotu.

  10. ağzı çok bozuktu adamın, çok asabiydi. Burda olsa haydarla döverler arabadan inip 🙂

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ralf Schumacher efsanesi… Adama bir de açıklattılar ya esprisini…Ona yanarım… 🙂

  12. Henry Crazy avatarı

    Boullier sen kendi işine bak.Ferrari takımının içindeki dengeler seni ilgilendirmez.Sen daha kendi takımını bile tam yönetemiyorken Ferrari ile uğraşmak senin haddin değil.Ferrari tarihinde hep böyle yarışmış geleneği böyle olan bir takım.Ama 2 şampiyonla yarışırlarsa durum farklı olur.aksi olsa bile (Kimi'nin 2.pilotluğu kabul edeceğini sanmıyorum.Zaten öyle biri değil.2005'te kana kan yarıştığı rakibine karşı hem de) sana laf düşmez.

  13. Montoya nasıl bi cevap verirdi acaba.Aklıma eski birkaç telsiz konuşması geliyor ve hayal ederken bile gülüyorum 🙂

  14. İkiside Schumacher dönemi sonrasının iki büyük yıldızı eşit şartlarda HRT'de bile olsa yarışmalarını isterim hangisi kazanır bilemem ama kesinlikle kazanan bizler oluruz şunuda ekleyeyim Ferrari iki şampiyon pilotu yönetemedi yönetemezde

  15. Henry Crazy avatarı

    🙂

  16. İngilizcen yoksa Türkçe yaz

  17. Yenilmek mi? Puan durumuna bir bak istersen. Yoksa gözlerin mi bozuk.

  18. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    cok basite indirgenmis bir yorum 'isterse alir' ne demek!pilotlar sadece fiyatlari olan,Ferrari diyince havalara ucarak giden insanlar mi? hayir.takimlar etken olabilir ancak bu spor sadece ferrari'den de olusmuyor

  19. Alonsomania  avatarı

    bence Kimi göründüğü kadar masum ya da düşük egolu biri dğl, 2007 de İtalya da gezerken Alonso'nun şampiyonluğuna dair bi poster görmüş ve aşırı sinirlenerek gidip yırtmış bunu Alonso nun bile yapacağından şüpheliyim

  20. ForeverFerrari  avatarı
    ForeverFerrari

    kiminin ferrariye gelme şartı , ferrarinin kimiyi takım içinde serbest bırakmasıdır,kimi aracı gayet iyi toparlayan geliştiren pilottur ferraride olduğu yılda 1 pilot 2 takımlar şampiyonluğu kazandırmıştır,sezon içinde kopup giden lotusu bu sene bence kimi taşıyor eric akıllı adam kimi gibi bir pilotu kaybetmez.

  21. -"Kimi, Fernando is faster than you, can you confirm understood that message?"
    -"İf he faster than me, he can pass me easily, i wont move."

    İşte olay budur!

  22. Kimi'nin hedefi

    Lotus-Mclaren-Ferrari şeklinde olmalı bence. Sonuçta bu takıma alışmış durumda, araç ve takım rekabetçi, tabi rahat battıysa Ferrari'ye gelebilir ehuehue

  23. Massa niye öyle bir şey söylemiş anlamadım ama; zaten eşit araçlarda yarışmadılar mı 2007-2008-2009'un ilk yarısında, Kimi öyle ezici bir üstünlüğe sahip değildi Massa'ya karşı, Massa'nın aracı mı iyiydi yani 🙂

  24. ortada bir massa gerçeği var, Kimi'yi geri herkes ister tabi…

    Senin dediğin öyle değil ama, şuanda Alonso ile Kimi'yi değiştirmek kaç tane Ferrari taraftarı ister, bunu sormalısın kendine…

  25. Açıkçası düşündüm de, en iyi araç yapamazsa Ferrari Kimi motive olmaz
    En iyi aracı yaparsa Kimiye ihtiyaç zaten kalmaz.
    Gereksiz

  26. LOTUS RENAULT avatarı
    LOTUS RENAULT

    -Kimi gidecekse Mclaren'e gitmelidir.

    -Ferrari genellikle takımlar şampiyonsına önem vermediğinden midir bilinmez takımda 1. 2. pilotu belirliyor.2. pilotun sezonu zaten böyle kararlardan sonra bitme noktasına geliyor.

    -Ben şuan için takım içi dengelerde en uyumlu takımı Mclaren olarak görüyorum.

    -Redbull takımı Webber'e 2. pilot muamelesi yapıyor.Ancak Webber bunu kabul etmiyor.Vettel'den daha güzel yarışlar çıkardığıda oluyor.

    -Massa 2. pilotluğu kabul ederek Ferrari takımında ezik büzük bir kişiliğe bürünmüş oldu.Adamı bir kere psikolojik olarak bitirdiler.

    -Massa takımın kararlarına uymayarak Alonso'yla mücadele etsin.Arka arkaya geldiklerinden buyur geç demesin.Anca böyle olaylarla 2. pilotluğu haketmediği gösterebilir.

    -Bu şekilde Ferrari'de mücadele ediceğine Sauber'de,Williams'da eşit şartlarda yarışsın.

  27. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Boullier Kimi adina bosuna endiselenmis, soz konusu durumun Kimi'nin umrunda oldugunu hic sanmiyorum.

    Lotus'un 2 sene sonra nerede olacagini kimse bilemez ancak Formula 1 var oldugu surece Ferrari hep burada olacak ve hicbir zaman bazi densizlerin iddia ettigi gibi orta sinif takim olmayacak. Bu durum Ferrari disinda sadece McLaren icin gecerli, digerlerinin bu statu icin en az 20 yil beklemeleri gerekiyor, tabii ki zirve mucadelesi icinde yer almak kaydiyla.

    Dogal olarak Ferrari ve McLaren maceralri tatsiz ayriliklarla bitmis olsa da, iki takim da Kimi'nin ve her profesyonel yariscinin yer almak isteyecegi takimlardir.

  28. kimiyi mclarende görmek istemeyen mclarenci arkadaşlar el kaldırsın:)

  29. Boullier, herzaman çok açık sözlü konuşan bir adam ve de çok haklı. hadi diyelim ferrari eşit statüden bahsetti ne değişirki ,aslında kiminin artık ferrari ile herhangi bir bağının olmadığını söylemesi gerekir. şuanda gönderilmesine sebep olan alonsoyla nasıl yanyana hiçbirşey olmamış gibi yarışacak anlamış değilim. gurur ne oldu kayboldumu acaba…

  30. WEBBER MASSA ve bir çok f 1 plotunun da dediği gibi hepimize eşit şartlar ve araçları verseler en hızlımız KİMİ olur tartışmaya bile gerek yok olağanüstü doğal yetenek biri alonsoyla eşit şartlarda yarışsalar ikisinin birbirine baskın tarafı çok az çıkar kazanan ferrari olur kimi şimdiye kadar 2008 i saymıyorum talihsizlikler yüzünden hiç bir takım arkadaşının(couthard-montaya-massa grojen) gerisin de kalmamıştır .kimi iyi araç verin gerisini o na brakın O KADARRR

  31. neden gitsin ferrari şu an lotusdan iyimi hayır aşağı yukarı aynı giderse lotusdan daha iyi bir takıma gider rbr ihtimali olsa anlarım ki 2014 te bu ihtimal var yada mc laren olabilir ama ferrari olmaz.ferrai yıllardır süregelen pilot politikasını değiştirmediği sürece bu iş olmaz.ayrıca lotusla küskün ayrıldığı ferrariyi yenmek onu müthiş motive eder.

  32. bence kimiyi göndermeye kafaya koymuştu o sene ferrari alonsoyla alakalı diildir

  33. Mustafa Sar avatarı

    Unuttuğunuz bir şey var… FERRARİ isterse alır. hepsi bu…
    KİMİ'nin kovulmasının temel sebebi promosyon çalışmalarını sevmemesi
    ayrıca ayarlarda çocuk gibi inatçı olması…
    Sonuçta pilotlar çok popüler olabilir ama hepsi birer çalışan …
    bunu unutmayalım.
    Önemli olan takımların neler planladığı…
    Lotus'un daha ilk yılında KİMİ'yi kaybetmesi güzel olmaz…
    Ama MASSA'nın da FERRARİ'de böyle devam edemeyeceği açık..

  34. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Tutmuyorum, favori pilotlarım diyorum ben f1 i seviyorum arkadasım.

  35. abi bu iki adami birlikte nasil tutabiliyosun sasiyorum

  36. donnie darko avatarı

    Bence 2010 için Mclaren'in teklifini kabul etmemesi. Bence onu kastediyor.

  37. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    *''yav he he tmm'' Türkçe'yi katletmeden adam akıllı yaz.
    *avatar resminide değiştir hamilton ve alonso resmini koy.
    *provakatörlük yapıp ortalığı karıştırma çık git siteden ağzımın tadı bozulmasın.

  38. Raikkonen-Ferrari söylentileri artarsa aklıma bir tek şey gelir o da alonso nun takımdan ayrılmaya niyetli olduğu ve bunu takıma hissettirdiğidir.Ferrari de alonso nun yerine Kimi yi düşünüyordur.alonso Ferrari ye gelirken Kimi ile yarışmaya cesareti olsaydı takım Kimi yi değil Massa yı gönderirdi.O yüzden Kimi nin Ferrari ye geçmesi demek alonso nun gitmeye niyetli olması demektir benim gözümde.alonso da şuan gitse gitse RedBull a gider çünkü RedBull iyi bir ekip oluşturdu ve 4 senedir sürekli en hızlı olarak başlıyorlar ve geriye kolay kolay düşmüyorlar,önümüzdeki yıllarda da güçlü olmaya devam edeceklerini tahmin etmek zor değil ama Ferrari inişli çıkışlı grafik izliyor.

  39. Raikkonen06  avatarı

    Ferrari'de 1. ve 2.pilot kavramı var kimse inkar edemez zaten Alonso 2 yıldır 1.pilot Massa sadece yarışa çıkıyor ve ay başındada parasını alıyor eğer Kimi gelirse büyük bir hata yapmış olur ayrıcada 2 yıl önce kovulmuş bir kişi asla geri dönmez ama buda Kimi herşey beklenir zaten kendide açıklama yaptı aramızda bir sorun yok şampiyonluk kazandım orada dedi.Eğer Lotus seneyede kazanabileceği bir araç verirse gitmesine hiç gerek yok görüyoruz Ferrari'nin kuru pistteki performansını Alonso şükretsin o 5.liğe ama Lotus çok hızlı kuru pistte aslına Macaristandada Mclarenden hızlıydı ama pist geçişe elverişli değildi.

  40. neymiş o hatası ferrariye gidip şampiyonluk yaşamasımı nedir yani ?

  41. yahu sen ne adamsın, kimi ferrari'ye giderse alonso 2. pilot olur kimi 1. demek alonso fanlarını tahrik etmek değil de, benim, raikkonen alonsonun yanında daha rahat yarışır demem mi tahrik?

  42. romain çaylak diye onun yanında daha fazla baskı oluyor, alonso ise çok iyi bir pilot olduğunu çoktan kanıtladığı için rai alo'nun yanında daha iyi iş yapacaktır

  43. alonso nun takımla çok güçlü bağlar oluşturduğu ve takıma çok iyi liderlik ettiği aşikar,kimi nin bu şartlar altında gelmesini istemem alonso şuanda ferrarinin gözbebeği,ikiside süper ötesi pilot ama birarada olmaz …bu arada çok sığ yorumlar dolmuş yine….iki şampiyon pilota kim b..k atıyorsa gerçekten ayıp ediyor..ikiside modern f1 in babalarıdır:)))

  44. donnie darko avatarı

    Romain çaylak diye mi diyorsun?

  45. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Ama cidden bokunu cıkarmıssın.

  46. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    Santander sayesin de gelmesin sakın. Nede olsa paralı pilot hemde karanlık..

  47. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Raikkonen megaloman veya asırı ego lara sahıp bir kisi değildir, bahsi gecen durum gerceklesır ıse bazı arkadaslarında söledıgı gıbı 1. ve 2. pilot kavramlarının olacagını dusunmuyorum asırı puan farklarında her ıkı taraf ıcın olmasıda makuldur kı olurda, ama puan farkı harıcınde kesınlıkle ikisinide bırbırlerınden kayırmazlar Vettel ve Webber de gördurugumuz burada göremyecegımıze emınım, her ikiside kralına meydan okumus ve basarılı ısler yapan ve yapmaya devam eden kisilerdir 🙂 ki cidden sorun cıkarsa bende bunun ya takım patronun dan yada Alonso tarafından cıkacagını dusunmekteyım, Alonso nun aleyhıne olan bazı yarıslarda diğer pilotlara saygı göstermedıgını bilirim fakat rai de böyle bir hususa rastlamadım yoktur demıyorum varsada Alonso kadar degıldır, Her ıksıde favori pilotlarımdır 🙂

  48. gönderdiler de ne oldu la şimdi tükürdüklerini yalamak istiyorlar :)))))))

  49. la gerizekalı royal mısın hayal mısın adam akıllı konuşsana niye milleti kışkırtıyon.söylediğin doğru olsa bari grosjean sadece sıralamalarda ustun gelmiştir kimi ye.yarışta hep geri kalmıştır.puan durumunu senin gözüne iyi bir sokmak lazım.anladın sen onu….

  50. Raikkonen megaloman veya asırı ego lara sahıp bir sahıs olmadıgından dolayı 1. ve 2. kavramının olmayacagını dusunuyorum, rai gercekten yarısmayı seven cenesı pilotlugunun önune geçmemıs bir sürücüdür, siyasetten uzak keyfıne bakan bu işi sırf sevdiği için yapan kralına meydan okumus en kötüsünede saygısını göstermiştir.. İkisi de favori pilotlarımdandır şayet sorun çıkarsa bu cidden ya takımın basındakı sahıstan kaynaklanır yada Alonso dan, Rai en son dem vurulacak sahıs olur.

  51. Adam yerine koymayın sorun biter 😉 adamda zerre karakter olsa bu şekilde bir karaktersizlik yapmaz noldu senin grosjeanın eline veriyo bizim Kimi zoruna gitti deme yeter be yeter karaktersiz herif

  52. ahahah bakıyorumda kimi nin arkasından sallayan bazı ferrari taraftarları şimdi çıkıp olası kimi-ferrari birlikteliğinin zeminini yapıyorlar. aslında severimde,aslında iyi pilottu da,profesyonel bunlar olabilir,ne olduki canım çok önemli şeyler yaşanmadı,monte ile de öpüşür barışırlar canım ne olacak,süper olur zaten hata yapmıştık göndererek 🙂 muhabbet gırlaa. Kimi nin hayatındaki tek hatası vardır onuda herkes biliyor. son pişmanlıkta fayda etmiyor ne yazıkki.

  53. bu şahsı burada istemiyoruz resmen provakotörlük yapıyor

  54. yine provakatör dolmuş burası

  55. raikkonen tükürdüğünü yalamış olmaz ferrari tükürdüğünü yalamış olur.

  56. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    katılıyorum bu koyu alonsocu olmasına ragmen kiminin fotosunu koyup bide alonsoyu aşırı şekilde destekleyen kişiye bu site yönetimi nasıl izin veriyor onu anlamıyorum ben

  57. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    acilen bu yorumu benim yorumum altından sil admin yoksa çok fena küfür edicem koyu alonsocu royal hunta

  58. Şu ALonso'nun resmini koy samimiyim gerçekten,Kimi ciiym ayağına sürekli aşağılama yapıyorsun..Objektiflik biryere kadardır seninki resmen provakatörlük Kimi fanlarına karşı..

  59. o yüzden 2009'da alonso için kimi'yi gönderdiler zaten 🙂

  60. yav hee hee tmm

  61. eğer alonso ile eşit şartlar verilicekse gelsin yoksa adamı madara etmek için alıcaklarsa almasınlar daha iyi.

  62. :)))) millette anlama kıtlığı var sanırım.. ''raikkonen ferrari'ye giderse 2. pilot olur, raikkonen'in ferrari'ye geçip de 2. pilot olmak isteyeceğini sanmıyorum'' demiş.

    bence raikkonen ferrari'ye gelirse grosjean'ın yanında olduğundan daha rahat olur. ne de olsa alonsoya yenilmekle grosjeana yenilmek aynı şeyler değil.

  63. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi ferrariye giderse 1. pilot olur 2. pilot alonso olur

  64. Sözlesmede her sey konusulur. 1.pilot ,ikinci pilot gibi.
    Gelelim böyle bir durum olabirmi ?
    1-Kimi Raikkonen Ferraride sampiyonluk icin sürer.
    2-Hic kimseyle olmadıgı gibi Alonso ilede bir takıntısı olmaz.
    3-Ferrari Alonso ile esit sartlarda pilot yarıstırabilirmi ? Pekala yarıstırabilir ,
    Benim kaanatım Felipe ile Kimi birlikte esit yarıstılar.,ve güzelde rakip oldular.
    4-Vettel gecenlerde Ferrari alonso antlasmasında duyduklarım beni itiyor demisti.Bu durumda alonso ne yapar ,kesinlikle birinci pilot olmak isteyecektir.Simdilerde Felipeye parça test ettirdigi gibi Kimi'yede yapabilirmi ? Ferrari tutumu ne olur bilemiyoruz.

    Benim kaanatım bu yıl Alonso sampiyon olursa ,Ferrarideki yerini percinler vede istedigini daha fazla yaptırır.Ama olamassa Kimi bence Ferrariye gelmesi daha yüksek ihtimal.

    Ferrari acısından düsünürsek Alonso&KİMİ demek takımlar sampiyonu olmak demek.Ve pastadan en fazla parayı cebe indirmek demek.Ama Alonso yanına kim gelirse gelsin ,takımlar sampiyonlugu zor.

  65. Haberin başlığında yazanın aksine Boullier net bir şekilde "Raikkonen Ferrari'de 2. pilot olur" demiş.

  66. kimi hiçbir zaman ikinci pilot olmaz ama giderse alonso rahat durmaz bunuda biliyorum ama giderse süper olur kimi alonso en iyi grid olur ferrariye tecrübeli elemen lazım oda kimi

  67. the huntsman  avatarı

    Raikkonen herzaman,aramızda hiçbir sorun yok dedi.Luca arkasından sallamıştıda o cevap vermemişti.

  68. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    2. pilot kavramı iyi pilotlarda işlemez. Bunu Eric de biliyor. Raikkonen Ferrari'ye gittiğinde 2. pilot olmayacak.

    Ama şöyle bir durum var. Bu iki pilotu adam akıllı yönetecek bir takım patronu var mı?

    Mclaren 2007'de bunu pek beceremedi.

    Ayrıca Ron Dennis'in Alonso ve Raikkonen'i Mclaren'de yarıştırma fikri vardı ama olmadı.

    Sıkıntılı bir durum ama olmayacak değil. Raikkonen Ferrari'ye giderse tükürdüğünü yaladı falan da demem. Çünkü bu işler duygusallıkla olmaz. Kafasına yatarsa gider. Bizde aynı araçla Fernando ve Kimi'nin rekabetini izleriz.

  69. the huntsman  avatarı

    Ferrari 2 süper pilotla yarışmış olur.Tıpkı Mclarende olduğu gibi olur durum.

    "Grosjean ile takım arkadaşı olmak Alonso ile takım arkadaşı olmaktan daha kolaydır. Kimi'nin burada bir numara olmak varken Ferrari'de 2 numara olmak istemesi için bir neden göremiyorum." dedi.

    Demekki takım emri heryerde varmış..

  70. Ona kazanacağı bir araç verdiğiniz sürece bir yere gitmez ama……

  71. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Raikkonen Ferrari'ye geçerse 1. pilot 2. pilot kavramı olamaz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir