Çifte DRS 2013'te Yasaklanacak Gibi

yazar:

kategori:

Bu sezon Mercedes’in öncülük ettiği sistemde, arka kanatta bulunan ve DRS’nin aktif olması ile ortaya çıkan bir delikten giren hava, aracın ön kanadına kadar uzanıyor; düzlük hızının arttırılması amaçlanıyor.

Sezonun başlarında büyük tartışmalar yaratan sistem hakkında Lotus, resmi protesto çekmiş ama komiserler kurulu, Mercedes’in kurallara uygun hareket ettiği gerekçesi ile protestoyu reddetmişti. O anda gelen kararla hayal kırıklığı yaşayan Lotus, şimdilerde bu sistemi kendi aracına uyarlamaya çalışıyor.

Diğer takımlar ise henüz pistte bir denemeye girişmedi. Bazıları pahalı bir gelişim olarak görürken bazıları büyük katkı getirmediğini düşündü.

Teknik Çalışma Grubu’da F1 kuralları ile ilgili görüşmelerin ardından kaynaklar, takımların büyük bir çoğunluğunun, bu sistemin 2013’te olmasını istemediğini söylüyor.

Mercedes’in bu konuda yasağa karşı olmasına rağmen çoğunluğun oyu ile sistemin yasaklanması bekleniyor.

Anlaşılan o ki çifte DRS’nin yasaklanması adına kurallarda yapılacak değişiklik, bu sene ilerleyen zamanda Dünya Motor Sporları Konseyi’nde resmiyet kazanacak.

Rakipleri bu gelişimin çok pahalı olduğunu öne sürmesine rağmen Mercedes Takım Patronu Ross Brawn, kesinlikle karşı çıkıyor.

Daha önceki açıklamalarında Brawn: “İnsanlar bunun muazzam maliyetlere sahip olduğunu konuşuyor. Ama yok böyle bir şey. Hepiniz biliyorsunuz ki aracın altından giden birkaç tane karbon boru var ve sokaktaki adam bile size bunun birkaç bin dolar tutacağını söyleyecektir. Milyon dolar pound değil.”


Yorumlar

“Çifte DRS 2013'te Yasaklanacak Gibi” için 7 yanıt

  1. bence takımlarda ki mühendisleri yasaklasınlar.

  2. bunun yasaklanmasının bi önemi yok genel olarak sıralamada yarıyor yarısta neredeyse faydası olmuyor. bunun yanın da kers de yasaklansa ii olur. takımlar 1 2 milyon eurodan kurtular

  3. F1 artık motorsporlarının zirvesi falan değil ancak baltalandığı yer olur.Bu tip gelişmeler kısıtlanacaksa üreticiler neden yarışsın milleti kaçırdınız çöplük takımlarla doldu grid allah sizi bildiği gibi yapsın.

  4. Masraf çıkaran şey yasaklansın canım, zararı yok. Sezon içinde uygulayan uygulasın. Yoksa her takım yapmak zorunda kalacak.

  5. Eskiden F1: Sürekli yeni birşeyle bulunan ve sürekli gelişimin olduğu bir spordu.
    Şimdilerde F1: Yeni bulunan herşeyin yasaklandığı neredeyse standart araçların yarıştırıldığı (bazen yarıştırılmadığı) bir spor haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir