Pirelli Belçika, İtalya ve Singapur içn Lastikleri Açıkladı

yazar:

kategori:

İtalyan lastik üreticisinin 2012 hamurları, geçen seneye göre daha kırılgan ve Pirelli, hızlı pistler Monza ve Spa için orta ve sert hamurları tercih etti.

Her iki pist de lastikleri zorluyor ve seçim, en sert olanlar yönündeydi. Bununla birlikte 2011 Belçika GP, Red Bul’un kamber açıları ile ilgili tartışmalarla hatırlanıyor.

Öte yandan Pirelli, Singapur GP için yumuşak ve süper yumuşak hamurları seçti.


Yorumlar

  1. Geçen sene Spa ve Monza benim için çok özel yarışlardı. Açıklanan lastikleri yeni güncellemeler ile nasıl çalıştıracağız bakalım. Spa da yağmur ve soğuk hava olursa Lotus Renault ve Mclaren Mercedes bir adım geri kalabilirler. Umarım bu böyle olmaz.

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Lotus'a uyan bir pist Spa.Silverstone'nun bol düzlüklü halini düşün aynısı.Silverstone'da en hızlı 3 takımdan biriydi Lotus.DDRS sistemiylede düzlük hızında avantaj sağlıyacaklar sert lastiklerde zaten Raikkonen çok iyi kazanamaması için tek eksik biraz şans.

  3. bencede yağmur % 80 olur spada ve pistte soğuk olur biraz kurusada

  4. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Spada sıcak güneşli hava nadiren görülür yağmur yagarsa şaşırmayın. Bence lotusa uymayan bir pist spa

  5. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    doğru hatırlıyorsun spa-monzada Med ve Soft kullanıldı. sanırım bu sezona girerken pirelli geçen yılın SS ve Med lastikte değişiklik yapmadı.Hard kaldırıldı, SS olduğu gibi kaldı, Med bu sezonun Hard'ı oldu. bu sezonun Soft ve Med ları da tekrar ayarlandı, sanırım böyle birşey yapmışlardı. bu durumda geçen yıldan pek farkı olmamış gibi duruyor.

  6. spa ve monza süperde singapurda süper yumusaklar var bu çok kötü oldu ve gece yarışı olacağı için lotuslar sönük kalacaklar galiba

  7. DreamOfWinD  avatarı

    spa ve monza bizim için iyi olacak. Yumuşak lastikleri iyi kullanamıyoruz. Hamiltondan ilk 15 turda 15 saniye yemiştik ama mediumlarla yakın tempodaydık.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    monza mı lastikleri zorluyor ? geçen yıl orta ve yumuşak vardı sanırım, onda bile lastikte bozulma olmamıştı. bu yıl tek pit görürüz heralde.

    tabi bu durum lastik aşınma sorunu olan takımlar için iyi haber ancak bu lastik tipleriyle lotus sorun yaşayabilir.

  9. Ne saçma şey ya, piste göre lastik seçiliyor ve buna üretici karar veriyor.
    Madem bi halt yiyip 4 farklı hamur üretiyorsunuz verin hepsini takımlara hangisini kullanacağına onlar karar versin.
    Böylece lastik konusundada farklı stratejiler ve rekabeti görmüş oluruz.

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Düşünüyorumda Lotus gerçekten lastik yönünden harika bir araç üretmiş.Sert,orta,yumuşak ve süper yumuşak her türlü lastiklerde çok iyi bir araç gerçekten E20.Bu haftaki Macaristan yarışında sert lastikte Raikkonen'in nasıl uçtuğunu gördük.Spa'da Raikkonen en büyük favoridir kanımca.Lastik yönünden avantajlı en başarılı olduğu pist E20'yede çok uyucağını düşünüyorum DDRS sistemiyle beraber inşaAllah kazanıcaktır Raikkonen Spa'yı.Temennim bu yönde bu 1 aylık arayı bunu düşünerek geçiricem 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir