Hamiton, McLaren'dan Gerçek Kupalarını İstiyor

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Macaristan’da galibiyet kupasını kaldıran Hamilton’ın yaz tatilinde geleceği ile ilgili belirsizliği çözmesi bekleniyor ama inanılan o ki McLaren ile yola devam edecek.

Kazandığı kupaların kendisi için büyük önem taşıdığını söyleyen İngiliz pilot, McLaren ile görüşmelerinde bu konunun tetikleyici rol oynayacağını belirtti.

Hamilton: “Ron (Dennis) ve takım, bütün kupaları özel dolaplarında tutuyor ve pilotlara kopyalarını veriyor”

“Diğer birçok takımda pilotlar, gerçek kupalarını alıyor. Bir yarış pilotu olarak, uğruna çabaladığını ve evinize götürmek istediğiniz iki şey var: Biri kaskını ve diğer kupanız. Benim için bunlar paha biçilemez”

“Bana (hediye) araç vermeleri umurumda değil ama bu iki şey, kendi benliğinizi üzerine koyduğunuz unsurlar ve takım şu anda bunları kendine saklıyor. Bu yüzden bir sonraki anlaşmamda, zorlayıcı nokta olacak.”

“Zor bir karar arifesinde olduğumu düşünmüyorum. Konuştuğum benim kariyerim; (profesyonel) hayatımın son bölümü. İlk defa bu konumda bulunuyorum. Bu yüzden yine de önemli bir karar olacağını tahmin ediyorum.”

McLaren, aslında Hamilton’ın kupalarını istediğini uzun zamandır biliyor ve Takım Patronu Martin Whitmarsh, konunun büyüyeceğini sanmadığını ifade etti.

Whitmarsh: “Lewis’i uzun zamandır tanıyorum ve birbirimizi iyi anladığımızı düşünüyorum. Karşılıklı güven ve saygının olduğuna da inanıyorum. (Kupaların) büyük bir mesele olacağını sanmıyorum.”


Yorumlar

  1. Soyle birsey yapilabilir aslinda… (Umarim yanlis anlasilmaz soyleyecegim) Lewis e versinler kupalarini ama tek sart ile. Lewis (Allah Gecinden versin diyorum tabiki) vasiyetinde bu kupalarin McLaren'e iade edilecegini acik ve kesin olarak teyit etsin. Sonucta yine donecekleri yer McLaren olacaktir yani… Belki okuyan arkadaslar vardir SPOILER!!!! Melekler ve Seytanlar – Robert Langdon'in kitabini bitirmek icin aldigi kucuk kitapcik gibi" SPOILER BITTI (: Tabi cok basitce bir dusunce ama olmaz da olmaz degil. Lewis cok degerli bir suruce ve McLarenle bagi cok cok eskilerden. Belki onun icin bir ayricalik yapilabilir.

  2. şu benim yorumlarımı onaya alan arkadaş sana yazıyorum bunu. senin ne haberlerine ne de çevirilerine ihtiyacım var, ben buraya sadece yorumlar için geliyorum, çeviri haberlerden çok burdakilerin ne düşündüğü benim için önemli, sen de geldin bikaç çapulcu ben sırf görüşlerimi belirttim diye 'bu arkadaşı burda istemiyoruz' falan dedi sen de hemen kendi çapında ''önlem aldın''.

    iyi hayırlı olsun önlemin ama şunu bil ki benim raikkonen hakkında dediğim ''alonso'ya yenilmek grosjean'a yenilmekten daha iyidir'' sözü ne kadar tahrik ediciyse, ordaki bi gereksiz kültürsüz cahil bir raikkonen fanının ''raikkonen ferrariye gelirse rai 1. alonso 2. pilot olur'' demesi de o kadar tahrik edicidir.

    ha sen diyorsan ki onu kimse ciddiye almıyor ama seni alıyorlar o zaman görüş belirtmek de mi yasak oldu derim ben de. küfretmedim hakaret etmedim bazen sinirlendim ben de doğrudur sitede birini delirtebilecek kapasitede birçok gerzek var. sitedeki bikaç tane başkasının fikirlerine tahammül edemeyen kro yüzünden beni onaya alıyorsun. hayırlı olsun zaten 1 ay yarış yok, çok kıtlıkta kalırsam turkiyef1'e giderim ben de. ordan gelmiştim zaten. neyse size amatör tayfanızla başarılar.

  3. konu göründüğünden ciddi heralde

  4.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Sadri Başkan olaya her an müdahil olabilir.

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Hamilton kupalari alamadan bir anlasma yaparsa karizmayi fena cizer.buyuk lokma yut buyuk laf ete.sonradan altindan kalkamayacagin yukun altina girmenin bir anlami yok.boyle bir blof yapmanin sonunuda dusunmek gerek.amaca fazla para koparmak icin siuaset yaparak ortaya yem atmak olsa bile madara olur gidersin iste.

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Kupa konusunda pek bir bilgim yoktu.habere ve yorumlara bakilinca. mc laren in geleneksel olarak kupalari pilotlara vermeyip onara birer emitasyonunu vermek gibi bir eylemi var ve hatta bunu sozlesmelere madde olarak koyarak baglayiciligi hukuki zemine tasimis.

    hal boyle ise ezbere konsup ahkam keserek hamilton hakli demek tamamen subjektif yorum yaparak duygusal konusmak demektir.hamiltonda sozlesmesinde mu maddeyi kabul ederek imza atmissa hic bi hakki yoktur.mc laren daha onceki pilotlarina da bu maddeyi uygulatarak bu kupalari vermemisse ki senna prost mika kimi ve hatta button buna kurala uymussa ve kupalari almamis alamamislarsa hamilton icin seriatin kestigi armak acimaz.mc laren yuzde yuz hakli.hem etik hemde hukusal acidan burasi sozun bittigi yerdir.

    ha konumiz bundan sonrki olasi hamilton mc aren sozlesmesi ise taraflar oturur konusur anlasir.ikiside bundan sonrakiler icin anlasirarsa mc larende kabul ederse hamilton icin gecmistekileri unutup bundan sonraki kupalarini almasi icin bir yol acilir ama mc laren bu geleneksel uygulamasini bozarmi cok zor.boyle seyler prensibi koyqn kurumlar icin kirmizi cizgilerdir cok zor gibi geliyor bana.hamiltonu hakli olarak gorebilecegimiz tek konu kupalari bundan sonra veriseniz anlasirim yoksa anlasmam demesidir ki bu da onun en tabii hakki

  7. Kupa işi gerçekten ilginç daha 2 ay öncesine kadar hiç bir anektod yoktu bununla ilgili. Kanada yarışından sonra Hamilton'a McLaren'in 5 sezon için 150 Milyon $ önerdiği, sonra bunun doğru olmadığı Dennis'in yüksek ücret alıyor bunu düşürmeliyiz demeci geldi. Hemen ardından Hamilton kupalarını istiyor haberi çıktı. Bu kesinlikle kontrat meselesinin bir bölümü. Hamilton belki kupalarımı verin ücret indireyim diyor. Yada ücret attırımı için kupalarını ileri sürüyor( Ron kupaları vermektense 1-2 Milyon $ zam verir diye düşünüyor olabilir yada aynı ücretle devam edebilir.) Bu kupa işe Kontrat mevzusunun bir bölümü sorun çıkacağını sanmıyorum. Sadece ya kupaları alıp biraz ücret indirecek( ki Ron'un vereceğini sanmıyorum) yada kupaları almayıp zam alacak.(Bu daha yüksek bir ihtimal)

  8. bu kupa konusunun hamilton un kazanciyla alakali oldugunu düsünüyorum. zaten simdi ki managerlik sirketi biraz paragöz birsey diye hatirliyorum

  9. McLaren'in Woking'deki müzesinde tarihindeki tüm takımlar ve pilotlar kupalarının orijinalleri duruyorken, bundan sonra Hamilton'ın kupaları hariç demek pek hoş olmaz. Hamilton'ın hakkını kesinlikle yemem, kupaları kazanmıştır, hakkıdır. Ama McLaren'in yıllardır geleneğidir, o kupalar müzeye götürülür, kupanın hakları pilot üzerine olsa bile pilot kupalarını başka yere taşıyamaz. Bunu Ferrari'nin FXX gibi araçları gibi görmek lazım, aracı satın alırsınız, araç sizindir ama evinize götüremezsiniz, araç İtalya'da fabrikadaki garajda durur. Aracı kullanmak isterseniz pisti ayarlarsınız yada Ferrari sizin için pisti kiralar, teknik ekip ve ekipmanları ile birlikte (her tür şarta göre lastik setleri dahil) piste gönderilir, aracı kullanırsınız, akşam takım toplanır arabayla fabrikaya döner.

    Bu kupa mevzusu da aynen böyle bir şey, kupa pilotun hakkıdır ama o müzeden dışarı çıkmaz, görmek isteyen Woking'e gider. Olayın ne mantığı var derseniz bir mantığı yok, tamamen takımın duygusal kararları. Yıllarca nice başarılara imza atmış bir takım, bu zaferlerin sonuçlarını müzelerinde görmek isteyeceklerdir. Takımlar kupalarının değerini bulmadığını biliyoruz, kimse podyum seramonisinde takımlar kupasına bakmıyor, herkesin gözü pilotlara verilen kupalarda. Sonuç böyle olunca McLaren de başarısını göstermek için pilotların kupalarını da merkezine getiriyor.

    Ben bu konuda McLaren'i haklı buluyorum, elbetteki o kupalar Hamilton'a verilen kupalar, elbette onun hakkı ancak McLaren'in yıllardır süregelen bir geleneği, bunu herkes biliyor, Hamilton da biliyor, bu konuda takımına karşı anlayışlı olmasını bekliyorum. Sonuçta McLaren o kupalara karşılık Hamilton'a maddi olarak bir karşılık ödeyecektir diye düşünüyorum, Hamilton'ın da bunu kabul etmesini umarım. Hamilton'ın da kupalara karşı duygusal bir bakış açısı var sanırım, doğal olarak o da başarılarının sonuçlarının kendisinde olmasını istiyor, ama dediğim gibi; Hamilton bunu daha önceden biliyordu, McLaren'de ilk yılı değil, yıllardır kupaları Woking'e gidiyor, bunu anlayışlı karşılamalı.

    Bir taraftan aklıma gelen başka bir konu yok mu, aslında şöyle de bir şey var; Hamilton yıllardır kupalardan bahsetmiyordu, bu sıkıntısından hiç bahsetmedi. Sözleşme görüşmeleri başladığında ilk haberler Hamilton'ın çok yüksek bir ücret alacağı yönündeydi (5 yıl için 150 Milyon Euro) sonra Ron Dennis'in maaşına indirim istediği ortaya çıktı. Hamilton belki de maaşının yükseltilmesi için kupaları bahane etmiş de olabilir. Sonuçta McLaren'in geleneğini biliyor ve bu konuda bir ayrıcalık yapılmayacağının farkındadır. Kupalarına karşılık maaşı yükseltilebilir diye düşünmüş olabilir. İşin doğrusu böyle olduğunu düşünmüyorum ama sonuçta bu da bir iş ve kimse maaşının düşürülmesini istemez, kim ister ki? Pek inanmasam da, olamaz diyemem

  10. pilotlar gelip gecici yerine her zaman birisi geliyor. ama mclaren yillardir var ve her ne kadar hamilton un kupalarini istemekte hakli oldugunu dusunsemde bugüne kadar kimseye vermedilerse (senna posrt hakkinen Raikkonen) bundan sonrada vermesinlar. bir kere olursa toparlayamazlar….
    hem hamilton mclaren den ayrilsa nereye gidecek. parayla tatliya baglarlar olayi =)

  11. Dolap dolaptır bırak Ron amcada dursun Canın isteyince git bak gel 🙂 Abartılıyor bence.

  12. Mercedes e gitsin orada alıncak verilecek kupa da yok.Gül gibi geçinirler 🙂

  13. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Benim tanıdığım Ron Dennis hiç bir zaman kupaları pilotlara vermemiştir ve vermezde Hamilton işi fazla abartıyor gibi geldi.

  14. Bana sormuyor ron denniz yoksa okkalı bir cevap verirdim hamiltonun kupalarıyla ilgili,
    şöyle mi düşünüyorlar acaba
    sen daha küçüksün bunlara sahip çıkamazsın bizde daha güvende olur mu demek istiyorlar acaba!
    Ayrıca jensonun kilerede el koyuyorlar mı?

  15. Henry Crazy avatarı

    Zaten görüşlerimi söylüyordum.Senin de görüşlerine saygı duyuyorum.Yanlış anlama olduysa kusura bakma.

  16. Herneyse konunun daha fazla uzamasını istemiyorum sen farklı düşünüyorsun ben farklı düşünüyorum görüşlerine sadece saygı duyuyorum iyi akşamlar.

  17. Henry Crazy avatarı

    Dostum Mika bıraktı:Kimi geldi.O gitti.Ham geldi.O gider başkası gelir.Mclaren şahıslara bağlı kurum değildir.O yüzden sıkıntı yapmamak lazım.Ham gider.Vettel gelir.kimi gelir.Veya altyapıdan yetenekli biri gelir.onun için adı Mclaren Redbull değil. 🙂

  18. Henry Crazy avatarı

    Tabi öyle.Ama Briatore olmasaydı alonso Ron olmasaydı hamilton bu kadar başarılı olamazlardı.

  19. Henry Crazy avatarı

    İyi bir araç sürüp dünya şampiyonu olamayabilirdi.di resta'da bence çok iyi pilot.Veya rosberg'te iyi pilot fakat takımları iyi değil Hamilton takıma çok şey borçlu.Ve Ron'a

  20. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Başkasının farkedip değerlendirmesine pek imkan vermiyorum çünkü Hamilton neredeyse Ron'un eline doğmuş… O kadar eski ve güçlü bağları var 🙂 Tek bildiğim ne olursa olsun arabadan aşağıya inmez bir çocuk olurdu…

  21. O kupaları yürüten siyahlı adam Lewis'in adamı muhtemelen. Başka bir mana çıkaramıyorum.

  22. McLaren_ MehAS avatarı
    McLaren_ MehAS

    Kupalar her zaman takımda kalmalı.Bunun karşılığını takımlar pilotlara dolgun ücretler veriyor.Kupalar bir sembol dır.Hamiltonun bunu istemesi yanlış.Düşünsenize bir futbol takımında kazanılan kupanın her oyuncu tarafından istendiğini kime verirdiniz o oyuncularda savaşıp mücadele veriyorlar.Hamilton çok iyi ve sevdiğim bir pilot tur onu kaybetmek tabi ki Ron Dennis'te istemez.

  23. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    tooned bölümlerinin demir başı "kupa turu" nda Hamilton'a bir gönderme varmıdır acaba?

  24. McLaren olmasa bu kadar erken başarılı olamazdı ama yine de bir şekilde başarı yakalardı. Hiçti demek çok saçma adama yeteneği McLaren şırıngayla enjekte etmedi herhalde.

  25. gözlerini toprak doyursun dimi

  26. Hamilton'ın Mercedes'e geçeceğini sanmıyorum. Mercedes bırak yarış kazanacak bir araç vermeyi geleceği bile bilinmeyen bir takım. Di Resta McLaren'in 1.pilotu olacak birisi değil tek alternatik Kimi Raikkonen olur ama Hamilton kalır kupa işi çok abartılacak bir şey değil.

  27. Lightning  Arrow avatarı
    Lightning Arrow

    Belki de ayrılmak için bahane arıyordur ? 🙂

  28. versinler adama kupalarını, bence pilotun hakkı bu

  29. DreamOfWinD  avatarı

    Schumacher bırakır, hamilton mercedes'e, di resta Mclarene.

  30. O an yıkılırım herhalde 🙂

  31. Bir bakmışsınız Kimi'yi almışlar, ben isterim aslında Kimi'yi Mclarende görmek tekrardan…

    Fakat o zaman hamilton ne yapacak? Ferrari zor ihtimal, Lotus?

    versinler adama kupalarını, bence pilotun hakkı bu

  32. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Kimi'yi Alırlar 🙂

  33. Şimdi hemen herkes Hamilton'ın Mclaren ile anlaşmasını epey uzatacağını tahmin ediyordur.

    Peki, olmaz ama yarın Dennis veya Whitmarsh çıkar da Hamilton ile anlaşmamızı yenilemiyoruz, başkasını alacağız derse ne olur? Fikirler gelsin lütfen.

  34. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    McLaren > Kalan herşey

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    O zaman daha iyi "contact" kurması lazım 🙂

  36. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren olmasa hayatını harem-gebze hattında çalışarak idame ettirmeyi düşünüyormuş, o kadar da hiç sayılmaz.

  37. Yok artık adamın allah vergisi bir yetenegi var bunu ron farketmeseydi bir başkası farkederdi elbet bu kadarda acımasız olmayın.

  38. "It's in the contract" 🙂

  39. Mclaren milyon dolar verir ama asla kupa vermez prosedür kardeş … Eğer beğenmiyorsan o kupaları alcak başkası bulunur. Sennaya , Mika ya vermeyen takım sana niye versin olm.. BAK GIT!!!!!

  40. Henry Crazy avatarı

    Mclaren olmazsa hiçti.Şimdi öften bahanelerle kendini soğutuyor Mclaren'den.Mclaren Ferrari büyük takımların kuralları vardır.Büyük takımlar kurallarından taviz vermezler.Bence Hamilton'un isteği farklı.Ama böyle yaparak istediği neyse almaya çalışıyor.Bu para olabilir.Mclaren arabalarından olabilir.Ne olduğu hakkında pek fikrim yok ama kupalar değildir.Zaten benzerlerini veriyorlar.

  41. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Hayatımı bu işe adayacağım, ölüme yaklaşık 300 km. ile meydan okuyacağım, yediğim g kuvvetlerinden ayrı bir alfabe yaratacağım vs. vs… Sonra da o yarıştan hemen sonra yorgun kaslarıma rağmen havaya kaldırmayı şeref saydığım kupayı alıp bana benzerini verecekler… Orayı yıkarlar!!! Hamilton bu isteği konusunda BENCE sonuna kadar haklıdır. Takımın prensipleri, anlaşma yaparken ki koşullarını bilemem…Ama bence Hamilton hak ettiği şeyleri alabilmeli… Pistteki azmini burada da görmek isteriz evlat…

  42. Ron amca Senna ya Prosta vermemiş kupaları sanamı verecek bence şansını zorluyorsun

  43. Bu olayın gerçekleşmesi zor McLaren kontrat yaparken sözleşmede her zaman kupaların McLaren de kalacağını kabul ettirmiştir bugüne kadar bu konunun çok uzayacağını sanmıyorum. Lewis bu kadar takılmasın böyle şeylere zaten tarihe yazılıyor her şey kupalarını istediği zaman gelip görebilir müzede 😀

  44. Bir Ayrılık Sinyali Olabilir mi acaba diye düşünmeden edemiyorum açıkçası.

  45. Benim bildiğim Mclaren kupaları asla vermez.

    Ama Mclaren Hamilton'ın maaşında indirim yapacaksa bir yerlerde geri adım atmak zorunda kalacaktır. Her ne kadar ipler kendi elinde olsa da pilotlarını üzmek istemezler. 1 tane kupa alma hakkın var, seç birini derler, ağzına balı çalarlar imzalatırlar 😉

  46. Kazandığı kupaları istemek bir pilotun en büyük hakkı değilmidir? açıkcası Ron'un bir pilot için en özel degeri olan kazandıgı kupaları Lewise vermesi taraftarıyım.

  47. ya lewisin gideceği varsa gitsin, ne öyle çocuklar gibi illede kupamı isterim deyip duruyor. şimdiye kadar senna dahil kimseye kupalarını vermediyseler, lewis bu hakkı nasıl kendinde buluyor anlamıyorum. önce McLaren adına tarih yaz sonra kupaları iste… çok gereksiz ve saçma tartışmalara giriyor. kupaları düşündüğü kadar lastik aşındırmasına odaklansaydı belkide bu sezon 5 yarış kazanmış olurdu…

  48. Mclaren hic bir pilotuna yapmadigi ayricaligi Hamilton`a da yapmaz, bundan adim gibi eminim, cok diretirse Ron Dennis Hamilton`a kapiyi gosterir, bunu yapar..

  49. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    yahu ne önemi var gerçeği ve sahtesinin kimde duracağının. başarıyı zaten tarih yazar, kupalar sadece semboliktir. hangisi kimde durursa dursun çokta tın.

  50. Kupayı vermezlerse nere gideceksin luis efendi diye sormazlarmı adama?
    mclaren kurumsal bir yapı ve kökeni çok eskilere dayanan ve ingiliz gelenekçiliğiyle yönetilen bir yarış takımı.
    nice şampiyonların kupalarını vermemişlerde seninkini neden verecekler ki?

  51. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ron Dennis'in yerinde olsam Hamilton gibi bir pilotu kaybetmek yerine bütün kupalarını verirdim şahsen.Button gibi pilotlar Mclaren'i bir yerlere taşıyamaz ancak Hamilton taşır.Ve bunun içinde Hamilton'ın takımda kalması için elinizden geleni yapmanız gerek.

  52. mercedes de rosbergin kupasina cokmus fabrikaya cakmalarini koysunlar kim anlayacak sanki..

  53. Bu çocuk kupalarını ister, vermezlerse de gider; söylemedi demeyin.. Son yarıştaki kararlılığına bakın; istediğiniz kadar pist şöyle-böyle deyin, çok az pilot bunca baskıya hata yapmadan böyle güçlü karşılık verebilir; yani işi buraya kadar getirmişken vazgeçmek kolay değildir ama bazıları aynı kararlılığı gösteremeyebilir.. Dolayısıyla masa başında bu yarış stresi de yokken ve aklında kurdukları ile bu kararlı çocuk neler yapmaz neler!…

  54. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    hayret bişey ya podyumda pilota verilen kupanın ne işi var mclaren takımının dolabında ne yüzssüzlük bu ya zaten markalar için kupa alıyosun daha ne pilotun kupasına göz dikiyosun ayıp bir uygulama

  55. Martin "kupaları vermeden de lewis ile anlaşabiliriz demeye getiriyor işi" ama lewisin sözlerine bakınca durumun öyle olmadığını düşünüyorum. Ne olacaksa bir an önce olsun…

  56. Raikkonen06  avatarı

    Hamilton önemli dediyse önemlidir ve eğer gerçeklerini almazsa anlaşma imzalamıycak gibi görünüyor aslında haklıda herkes emeğinin karşılığını almayı sen problem olmayacağını düşünmeye devam et ama en sonunda yine vermek zorunda kalacaksın gerçek kupaları ya da Ham gidecek.

  57. versinler şu çocuğa kupalarını,ileride çocuklarına torunlarına gösterir,kendisi baktıkça gururlanır vs.vs bence en büyük hakkı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir