Yunan F1 Pistine Türkler Talip

yazar:

kategori:

Yaklaşık üç yıldır ekonomik kriz içinde bulunan ve Euro’dan çıkıp yerel paraları drahmi’ye dönmesi tehlikesinden bir türlü sıyrılamayan Yunanistan, yarış pisti inşa edip ‘Formula 1’e adaylık için harekete geçti.

Bu çerçevede de Yunanistan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı ve Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Tahincioğlu’ndan yardım istedi. Pist inşasının düşünüldüğü Pire şehrinin Drapetsona ilçesi belediyesinin internetteki resim sitesine göre, Belediye Başkanı Lukas Canis, İstanbul’daki Formula 1 pistinin “beyni” saydığı Tahincioğlu ile sürekli temasta. Atina’da bulunan Tahincioğlu, belediyenin pist projesini inceledi ve “Monaco ile Valencia arasında bir pist olabilir” dedi. Tahincioğlu ayrı, Türk işadamlarının da Drapetsona’da yarış pisti inşa edilmesine ilgi gösterdiğini belirtti, ancak öncelikle Yunan hükümetinin bürokratik engelleri çözecek inisiyatifleri üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Bu arada, Eğitim-Dinişleri-Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Kostantinos Cavaras da ilk kez Yunan Hükümeti’nin Formula 1 yarışları pisti için Drapetsona belediyesinin çabalarını desteklediğini söyledi. Cavaras “Yunanistan’ın tanıtımını yapan her organizasyonu desteklemek zorundayız. Formula 1 yarışının Drapetsona’da yapılması ihtimali tüm Pire şehrinin gelişmesi için önemlidir” dedi.

Maaş bile ödemiyor

Pire’nin varoş ilçelerinden Drapetsona’da yarış pisti inşa edilmesi projesi tepkileri de beraberinde getirdi. Bazı bloglarda, Belediye Başkanı’nın personele aylardır maaş ödemediği ve temizliğe özen göstermediği sırada Formula 1 yarışlarına aday olmasının gülünç olduğu belirtildi.

DHA


Yorumlar

  1. Ferrari%100 avatarı

    Yunanistana bile yarış pisti oluyor bu krizde
    IstanbulPark ta neden yarış olmuyor

  2. 2 dkda komployu kurdun gene:D

  3. yardım istedikleri adam valensiya ve monaco arası bi pist olabilirmiş demiş ne üstad oldugu sadece burdan bile anlaşılabiliyor:)

  4. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    O durumdaki Yunan yetkililer bile bu fırsatı bizimkilerden çok önemsiyor.

  5. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    eğer olursa, kendimizden utanmamız lazım

  6. Bunlar mı pist yapacak. 😀 Tahincioğlu'nu işin başına getirirseniz yandınız demektir.

  7. Muammer UYAR avatarı

    Tahincioğlu na bak sen.. Valencia gibi gereksiz bir pist yaptırıp hepten batıracak Yunanistan ı.

  8. bence tahincioglu, kasitli yapiyor. veriyor gazi pisti yapsinlar diye, adamlar krizde pisti tamamlayamazlar hadi tamamladilar giden olmaz. sonrada cikip Ecclestone'a biz gene iyidik diyecek =)
    bence plan bu =)

  9. tahincioğlunda yetenek olsaydı f1i kendi ülkesinde tutardı tanıtım organizasyon sıfırdı

  10. Pist eğer biterse ve yarış olursa Jason bir kaç tur atar artık… :))))

  11. Yunanların pist yapması ne kadar saçma bir şey zaten ülkede doğru dürüst para yok her yıl milyon dolarları Ecclestone mı verecekler çok saçma git o parayla ülkeni bu isten nasıl çıkarıcan onu düşün bide pisti yapıtaracaklar daha bunun kaç milyon dolarlık masrafı var hadi yaptırdın halk o piste girecek parayı nereden bulacak ne saçma seylerle uğraşıyorlar.

  12. onur çakır avatarı

    daha kendi pistimizi istanbulparkı kurtaramadık tahincioğluna bak sen gitmiş yunanlılara yardım edio ne kadar az talep olursa o kadar istanbulparkın geri dönme ihtimali artar bunlar gitmiş yunanların pistini yapıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir