Ferrari, İllegal Sürüş Yüksekliği İddialarını Kabul Etmedi

yazar:

kategori:

Bu sene teknik tartışmaların göbeğinde yer alan takım Red Bull, son olarak sürüş yüksekliğini bir aygıt yerine elle ayarlamaya fırsat sağlayan bir sisteme sahip olduğu için inceleme altına alınmıştı.

FIA’nın açıklamasına göre Red Bull’da sıralamalarla yarışlar arasında sürüş yüksekliğini elle ayarlayabilecek bir sistem bulunuyordu. Bu sistem kapalı park kurallarını ihlal etmeye fırsat veren bir sistem.

Takım kapalı park kurallarını ihlal etmediği konusunda ısrarcı açıklamalarda bulundu. Helmut Marko “Elle hiçbir şeyi ayarlamadık. Diğerlerinin neden mutsuz olduklarını bilmiyorum. Ferrari benzer bir şeyi bir sene kullandı.” demişti.

Ancak Ferrari adına konuşan bir sözcü “Bu tamamiyle yalan. Bizi aldatmakla mı suçluyorlar? Emin misiniz?  Tüm kurallara tamamiyle saygı duyulması yolunda FIA’ya tamamiyle güveniyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari, İllegal Sürüş Yüksekliği İddialarını Kabul Etmedi” için 24 yanıt

  1. erhan aydın avatarı

    sen bir adamın söylediğini hiçbir delil yada dayanak göstermediği halde kabul ediyosunda 3 yıldır redbullun illegalliğinden bahsetmeyen kalmadığı halde(delil-dayanaklarla) onlara ne diyosun?

  2. rocco junior avatarı

    Aynen sen adam olma kardeşim zaten istesen de başaramazsın.Madam ol en iyisi 🙂

  3. Abartma istersen altından kalkamayacağın laflarda söyleneinsan insandır adamda adamdır.Adamlık ne zamandan beri takım tutmakla oluyor…

  4. Evet sen deyince yaptım ve çalıştı.
    Nedir ctrl+f5 ne işe yarıyor?

  5. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Ferrari bu konuyla ilgili kural ihlali yaptigi icin FIA tarafindan bir ceza aldi mi?
    Okuyup okumadigimi sorgulamak yerine, bununla ilgili Marko'nun sozlerini degil FIA'nin verdigi bir cezayi kanit olarak gostermen gerekiyor, herhalde Formula 1'in yaptirimcisi Marko degil.

    Kurallar dahilinde yapilan (gri alanlar dahil) hersey yasaldir.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ne yani tifosilerin hepsi ADAM mı?

  7. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yorumlara baktım da, farklı görüşler var. Öncelikle buna benzer bir sistem dersek, evet biraz benzeyen bir sistem kullanılmıştı, bu konuda söyledikleri doğru. Ama o yıl sürüş yüksekliği konusundaki kurallar şimdiki ile aynı değildi, bunu da göz ardı etmemek lazım. Sanırım 2 yıl falan önceydi ve o zaman kurallarda bu sistem yasak değildi. Hem zaten Ferrari geçmişte kullanmış ve avantaj kazanmışsa, sonra niye sistemden vazgeçmiş diye sormak lazım, tabii ki sistem yasaklandığı için, kurallar değişti ve sistem de çöpe gitti.

    Peki şimdi Red Bull bunu kullanıyorsa böyle bir savunması olur mu? Söyledikleri şey doğru, buna karşı çakamam ama şimdi bu mantıkla gidersek ben şunu da yapabilirim; aracıma çift katmanlı difüzörü koyarım, derim ki; önceki yıllarda Ferrari de kullanmıştı. Bu beni haklı yapar mı, yapmaz. Ama söylediklerim yanlış mı, değil.

    Kısacası politik bir hareket olmuş, ama gerek var mıydı derseniz, bence hiç böyle tartışmalara girmeye gerek yok. Horner'ın açıklamasının üzerine bence konuşacakları başka bir şey yok; Horner diyor ki "Bizi sürekli illegal olmakla suçluyorlar ama araç tüm kontrollerden başarıyla geçiyor. Bu konuda bizi suçlamak yerine yaratıcılığımızdan dolayı tebrik etmeleri gerekirdi"

    İster kabullenin, ister kabullenmeyin ama durum bu, Red Bull'un çözümleri net bir şekilde kurallara uymasa bile, kurallara uymayan bir tarafı da yok, motor haritalamasında da aynısı oldu, kurallara uygun olmadığı için incelendi, ama kurallara uymayan bir tarafını da bulamadıkları için ceza da veremediler. FIA bile işin içinden çıkamazken biz bu kuralları nasıl yorumlarız, nasıl değerlendiririz acaba?

  8. Henry Crazy avatarı

    Bu Fenerbahçe'nin şike ile suçlu bulunmasına benziyor.Galatasaray'da zamanında yapmış olabilir.Hatta yapmıştır.Emin olun.Ama deliller önemlidir.Milleti sadece iddalarla suçlayamazsın. Kanıtın kadar konuşacaksın Helmut.

  9. Evet sen bir tifosi değilsin.Zaten istesen de olamazsın.Çünkü tifosi olabilmek için önce ADAM olmak gerekir.

  10. rocco junior avatarı

    Ferrari 2010da benzeri bir sistemi kullanıyordu ama bu sene kullanmıyor.Benzeri sistem ayrıdır,o sistemin kendisi ayrıdır.Sonuç olarak 2010 yılında sürüş yüksekliği sistemi yasaklandı.Ayrıca Ferrari yarı otomatik olarak pit stoplarda çalışan bir sisteme sahipti sonra yasak getirildi.Marko her canı yandığında ağlayıp başkasının ismini zikretmekte istikrarlıdır.F1in en ağlak takımı patronundan pilotuna açık ara Red Bull.Emzik vermedikçe susmayacaklar.Bazı arkadaşlar ise eksik bilgi ile tam bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş.Bir provakatörün sözüne itimat edip hemen başlamışlar.Bir takımı sevmiyor olabilirsiniz ama doğruları bilmeden sadece bu kötüdür her şey beklenir diye yorum yapmayın aksi taktirde iftira olur.Objektif olmak lazım.Ferrari bu sene buna benzer bir sistem kullanıyor mu,hayır.Olay bitmiştir arkadaş yok buna benzer sistem 1 sene kullandı bilmem ne geçiceksin.

  11. Buna benzer sistem ayrı bu sistem ayrı.Ferrari 2010 yılında yarı otomatik bir sürüş yükseklik ayarlama sistemini kullandı.Ama zaten o yıl yasak getirildi ve rafa kaldırıldı.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadaşlarımız Marko'nun klasik provakasyonuna kanıp sallamış.Bence bir takımı sevmesek bile eleştiride dürüst olmak lazım.Aksi taktirde iftira olur yazdıklarınız.Sadece o bize kötü geldiği için aha bu yapmıştır demek komik yani.Sonuç olarak burda bir iddaa var ve delili yok kaldı ki neler olduğunu biliyoruz.Bu kadar ağladıkça başkasının ismini zikreden bir takım görmedim.

  12. deyil değil değil

  13. Raikkonen06  avatarı

    😀 klsdfjklskler

  14. onur çakır avatarı

    ELLE HİÇ BİR ŞEYİ AYARLAMADIK DEMİŞ DEMEKKİ BAŞKA ŞEYLERLE AYARLAMIŞLAR asdasdasdasd:DD::d:D:Dd:

  15. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ama red bul kadar pis değildir

  16. CTRL+F5 yapmayı denedin mi?

  17. Konu dışı:
    siteye firefoxla girilmiyor neden acaba?

  18. Ferrari benzer bir şeyi bir sene kullandı." demişti.

    önceki senelerde kullandıklarını kastediyor dostum, şimdiki deyil, önce oku……
    ferrari sütten çıkmış akkaşık deyildir heralde…..

  19. DreamOfWinD  avatarı

    Marko gene çamur atalım izi kalsın mantığında. F10 dan bahsediyor pit stoplarda değiştirilen yükseklikten.

  20. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    kes la marko.dediğim doğru diyosan ilk önce red bull'un kural dışı yaptıklarını söyle.tabi YİYOSA…

  21. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bilakis, camur atmak senin gibilerin isi, sana yaniti bizzat Domenicali versin.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/27228-ferrari-red-bull-tartismalarini-gormezden-geldi.html

  22. tifoalo HRT avatarı

    redbullun üst yetkililerinin son zamanda yaptığı saçma sapan yalan yorumlardan anladığım kadar ile panik tüm takımı sarmış ferrariyi suçlamak redbulla hiç birşey kazandırmaz üstüne üstlük çok şey kaybettirir

  23. demek 1 sene kullandınız ha, birde gri alanları kullanmıyoruz diyorsunuz…………redbula çamur atarken kendi pisliğinizimi gizlemeye çalışıyordunuz yoksa……….

  24. Helmut Marko "Elle hiçbir şeyi ayarlamadık. Diğerlerinin neden mutsuz olduklarını bilmiyorum. Ferrari benzer bir şeyi bir sene kullandı.

    Demek bunu kullanıyorsunuz he marko 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir