Kaan Önder İsveç'de Sekizinci Oldu

Yarış, Kristanstad şehri yakınlarındaki Asum pistinde düzenlendi. 1235 metre uzunluğundaki Asum pistinde Junior Kategoride yarışan Borusan Otomotiv Motorsport pilotu Kaan Önder sıralamalarda istediği neticeyi alamadı ve 53.959 sn tur zamanı ile 51 pilot arasında 25. sırada yer aldı. Junior Kategoride yarışan 51 pilot, tur zamanlarına göre 4 guruba ayrıldı ve Kaan Önder A gurubunda yer aldı. Cumartesi günü yapılan 3 eleme yarışında da 13. sıradan start alan Önder, yarışları 11. 7. ve 6. olarak bitirdi. Pazar günü yağmur altında yapılan final yarışına ise 21 sıradan başlayarak 51 pilot arasında hafta sonunu, 8. olarak  tamamlama başarısını gösterdi. 

2013 sezonundan itibaren Formula BMW’de yarışmak için hazırlıklarını sürdüren genç pilot iyi bir derece ile hafta sonunu tamamladı. Kaan Önder’in takvimindeki bir sonraki organizasyon, 21 Ağustos’ta Almanya’nın Lausitzring pistinde düzenlenecekolan Formula BMW testi.

TOSFED


Yorumlar

  1. Borusan, 320i ile ETCC'de de yarışıyor ve M3 GT4 ile de 24 saat yarışlarının bazılarına katılıyor. Bu gibi firmaların sayısında biraz artış olsa çok harika olurdu.

  2. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    Kaan arkadaşımız çok şanslı benimle yaşıt tuzla da karting e başlamış.Başkentte oturuyorum daha doğru düzgün karting pisti 1,2 tane var yok.Karting eğitim yok zaten.İnşallah onu formula 1 de görürüz ben ve benim gibiler olamadı bari o olsun :))

  3. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Motorsporlarinda, ozellikle de pist yarislarinda basarili pilotlar cikarabilmemiz icin bu isin once kulturunun yerlesmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili bildigim kadariyla herhangi bir devlet destegi yok. Genclik ve Spor Mudurlugu ancak Afrika'dan atlet devsirmeyi biliyor.

    Elimizdeki en buyuk organizazyon olan Formula 1'i de hukumetin inadi yuzunden kaybettik.

    Yillar once Petrol Ofisi'nin 25 Kucuk Adam projesi vardi, pilot yetistirme amacli, hatta ben de web sitesini yapmistim. Sanirim PO motorsporlarindan cekilince, o proje de yalan oldu.

    Kisaca, bu sartlar altinda Turkiye'den bir F1 pilotu cikmasi pek mumkun degil, keske sadece yetenekle ilgili olsa.

  4. Borusan ı tebrik etmek lazım bir zamanlar petrol ofisinin yaptığını birkaç yıldır Borusan yapıyor. İlerde hem Kaanı hem de Borusan ı çok daha büyük organizasyonlarda görürüz inşallah 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir