Uçan Adam Fernando Alonso

yazar:

kategori:

İlk önce Alonso’nun kariyerinin kısa bir özetiyle başlayalım :

Fernando Alonso Diaz, 1981 Yılında Dünya’ya geldi, Babası amatör bir karting yarışcısıydı ve bu tutkusunun çocuklarındada olmasını istiyordu.

Alonso 3 Yaşındayken Babası Formula 1 araçlarına benzeyen pedallı bir karting aracı yaptı ve bunu Fernando Alonso’ya bıraktı

Böylece Alonso’nun yarışlara ilgisi artmaya başladı.Babasının yardımıyla tüm ispanya’yı gezerek karting yarışlarına katıldılar.Yarışlar’da Alonso’nun yeteneği dikkatlerden kaçmıyordu.

Daha ilk yıllarında birçok firma Alonso’ya sponsor oldu ve böylece daha çok yarış yaptı.Bu kadar emeğin getirisi ilk olarak henüz 13 yaşındayken 1994’de İspanya Karting yarışı’nı kazandı..Devamında 1996 ve 1997 yıllarında’da iki kez kazandığı bu yarışların ardından Alonso daha büyük organizasyonlara katılmak istedi ve bu isteğini başardı.

Avrupa Karting Şampiyonasın’da 2. oldu ve World Junior Karting Championship 1.si oldu. 

1999 Yılında Katıldığı Euro Open MoviStar by Nissan Serisini Şampiyonlukla Tamamlayan Alonso için Artık daha büyük organizasyonlardan söz edilmeye başlamıştı.

2000 Yılında Katıldığı Formula 3000 Serisinde Spa-Francorchamps pistinde galibiyet aldı ve Artık en yüksek yere yani Formula 1’e Transfer oldu..Ve Fernando Alonso Diaz’ın Formula 1 Macerası Başlamış Oldu.

Fernando Alonso 2001

 

Formula 1’de yarışan 4. en genç pilot olan Alonso Minardi takımıyla 2001 Sezonunda yarışmaya başladı.Ancak ilk sezonunda arabası rekabeçti değildi ve puan alamadı.Ancak takım arkadaşlarının sürekli önünde olmasıyla yeteneğini bir kez daha göstermiş oldu.

Artık Alonso’yu daha büyük takımlar istemeye başlamıştı, Onun yeteneğini Farkeden Renault Takım patronu Flavio Briatore 2002 Senesinde Alonso’yu test pilotluğu görevine getirdi.

Fernando Alonso 2003

 

Bir Sezon sonra yani 2003’de ise Alonso’nun gerçek kariyeri başlamış oldu ve Malezya Gp’sinde kariyerinin ilk Pol pozisyonunu kazandı ve yarışıda  Kimi Raikkonen ve Rubens Barrichello’nun ardından 3. Oldu ve Kariyerinde ilk kez podyuma çıkma şansını elde etti.

2003 Yılında Brezilya Gp’sinde ciddi bir kaza geçirdi ve performans’ında düşüş başladı..Ancak 2 yarış sonra Kendi Evinde yani İspanya’da 2. Olarak kariyerinin 2. podyumunu elde etti.Daha sonra Aynı Sezon’Da Macaristan Gp’sini kazandı ve kariyerin’de ilk kez galibiyet sevincini yaşadı..Sezonu 4 podyum ve 55 puanla 6. sırada bitirdi.

Fernando Alonso 2004


2004 Yılında Renault’da kalmayı tercih etti ve o sezonuda 4 podyum ve 59 puanla 4. sırada bitirdi.

Fernando Alonso 2005

 

Ertesi Sezon Fernando Alonso için kariyerinin en parlak dönemleri başladı 2005 ve 2006 Yıllarında kimi Raikkonen ve Michael Schumacher’İ geçerek İki kez dünya şampiyonu oldu.

Fernando Alonso 2006


2007 Yıllında Alonso 2 şampiyonluk yaşadığı Renault’dan ayrılıp Mclaren’e geçti ancak burada takım arkadaşıyla anlaşamadı ve Formula 1’deki ilk sezonunu geçiren Lewis Hamilton ile aynı puan’da kaldı ve 1 puan farkla şampiyonluğu kaçırdı.

Fernando Alonso 2007


2008 yılında Tekrar Renault’a geçmeye karar verdi ve Puan zor alan bir aracı galibiyet getirecek bir araca çevirmeyi başardı.Ve Bu sezon 2 galibiyet aldı ve sezon’u 5. sırada tamamladı.

Fernando Alonso 2008


2009 Yılın’da ise Renault için kötü bir sezon oldu ve orta bölümlerde yarışmak zorunda kaldı.Ancak buna rağmen Macaristan gp’sinde Pol pozisyonu ve Singapur Gp’sinde 3.lük elde etti.

 Fernando Alonso 2009


Ertesi sezon ise Alonso’nun En büyük hayallerinden birisi Yani Ferrari serüveni başlamış oldu.İlk Sezonunda inişli çıkışlı bir sezon geçirdi ve 47 puan geriden gelip son yarışa şampiyona lideri olarak geldi ancak Yanlış pit stratejisiyle Kariyerinin 3. Şampiyonluğu Kaçırdı.

Fernando Alonso 2010


2011 Senesinde ise Alonso ne kadar iyi bir pilot olduğunu birkez daha gösterdi ve Kötü bir araçla 1 galibiyet 9 podyum elde etti ve sezonu 4. sırada tamamladı

Fernando Alonso 2011

 

Alonso 2003 yılından günümüze kadar her sezon podyuma çıkmıştır..Ve şuan 40 Puan farkla kariyerinin 3. Şampiyonluğu’na doğru gidiyor.

Fernando Alonso 2012

 

Alonso Kariyeri Boyunca 189 Yarışa Çıkmıştır ve Bu yarışlarda Sıralama Turları İstatistikleri ;

 

Yarış Sonuçları İse ;

 

 

Kariyeri Boyunca 4 Farklı Takımda 30 Galibiyet, 22 Pol, 19 En Hızlı tur, 79 Podyum ve 1.250 Puanı Bulunmaktadır..

Alonso’nun YarıştığI 10 sezonda toplam 12 Farklı Araç Kullanmıştır ;

 

2001 Sezonunda Minardi PS01

 

2003 Sezonunda Renault R23

 

Ve Yine Aynı Sezonda Renault R23B

 

2004 Sezonunda Renault R24

 

2005 Sezonunda İlk Şampiyonluğunu Aldığı Renault R25

 

2006 Sezonunda 2. Şampiyonluğunu Kazandığı Renault R26

 

2007 Sezonunda Yeni Takımı Mclaren’de MP4-22

 

2008 Sezonunda ise Geri Döndüğü Renault R28

 

2009 Sezonunda Renault R29

 

Ve yeni bir kariyere başladığı Ferrari’de F10

 

2011 Sezonun’da Ferrari 150° Italia

 

Ve bu sezon kullandığı araç Ferrari F2012

 

Alonso Kariyeri Boyunca toplam 8 Tane Kask Değiştirmiştir Bunlar İse ;

 

 

2003, 2004 ve 2005’de 3 yıl üst üste bu kaskı Kullanan Alonso 

 

2006 Sezonunda Kask Tasarımını Değiştirdi ve Bu Kaskı Kullanmaya Başladı

 

2007 Sezonunda Mclarene Transfer Olunca Mecburen tasarımı Değiştirdi

 

2008 Sezonunda Renault’a dönünce tekrar Tasarımını değiştirti

 

2009 Sezonunda Biraz daha farklı tasarım kullandı ;

 

2010 Sezonunda’da tasarımını biraz daha değiştirdi

 

2011 Sezonunda Kask Tasarımında Daha Canlı renkler kullandı

 

2012 Sezonunda ise bir öncekine benzer bir tasarımla yarışıyor

 

Alonso  Yarıştığı 10 Sezonda Şampiyonada’ki En Kötü Derecesi 2009 yılında elde ettiği 9.luk..


                                                                                                      Alonso’nun Şampiyona Dereceleri

 

Alonso gerçekten Harika bir pilot kariyeri 9 senedir düzenli olarak her sene podyuma çıkan her türlü koşulda araçtan maksimumu alabilen bir pilot ve son yıllar’da gördüğümüz en büyük yeteneklerden birisi..Aslında Şuan Michael Schumacher seviyesinde yarışıyor diyebiliriz, Sezon başında’da bunu gördük 1.5 Saniye kötü bir araçla galibiyet Alabilen bir pilot Tıpki Schumacherin İlk kariyerinde  yaptığı gibi..

Kariyeri oldukça başarılı Geçen Alonso Bakalım Bu Sene özlediği Şampiyonluğa ulaşıp 3. Şampiyonluğunu Kazanabilecek mi ? Bu biraz’da Ferrariye bağlı aslında bu gelişimi sürdürürlerse zaten Alonso Maksimumu alıp şampiyonluğa ulaşacaktır..Bir Diğer husus ise Ferrari strateji’lerine bakan kişiler, Alonso’ya çok iyi stratejiler bulmak zorundalar aksi takdirde 2010’un tekrarını yaşamak zorunda Kalabilirler.


 

Kaynak:Biyografi.info
World Junior Karting Championship 1.si oldu.

Kaynak:Biyografi.info

World Junior Karting Championship 1.si oldu.

Kaynak:Biyografi.info

Bu yüzden çocukları için F1 aracına benzeyen pedallı bir kart aracı yaptı

Kaynak:Biyografi.info

Bu yüzden çocukları için F1 aracına benzeyen pedallı bir kart aracı yaptı

Kaynak:Biyografi.info


Yorumlar

“Uçan Adam Fernando Alonso” için 37 yanıt

  1. nixSaxSceve avatarı

    rcwo <a ****=http://chaussuresloubutinnmagasinn.webnode.**/>louboutin pas cher</a> lbwjb <a ****=http://doudounesmclersdesoldes.webnode.**/>doudoune moncler pas cher</a> hnbtab http://doudounesmclersdesoldes.webnode.**/ a g t tv

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    2007 senesi için Hamilton'un lobi yapmasına gerek yoktu. 9 yaşından beri takım ile bağı olan bir pilot kendisi zaten. 🙂

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Konu uzasın istemem ama, Macaristan Gp'de ilk hatayı Hamilton yapmıştır. Ardından Alonso… Gerçi Alonso telsiz konuşması gerçekleştirdiğini söylemiş ve bu yüzden beklediğini söylemiş, hakemler gerekli incelemeleri yapmış, kanıtlar Alonso'nun dediğini doğrulasa da bunu İNANDIRICI bulmamış ve Alonso'ya ceza vermiştir. Macaristan Gp'deki olayın boyutu budur. Diğerlerini zaten AArank arkadaşımız yeterince açık şekilde anlatmış.

  4. burak cankir avatarı

    f1'de uçmak ya da ışınlanmak değil kazanmak önemlidir öyle değil mi??

  5. sen inandıkların üzerine konuşmuşsun, bende mevcut açıklamalar üzerine konuştum. Alonso birinci pilot olmak istemedim, takım beni 4. 5. pilot (yada 3 ve 4 müydü, herneyse) yerine koymasını kabullenemezdim diye oldukça saygın bir dergiye röportaj vermiş. Kendisini yalanlayan yada aksini iddia eden bir açıklama varsa eğer Hamilton ve/veya Mclaren cephesinden (bizzat takımın içinden, yada hamilton'dan, takımın dışındaki yorumcu 3. kişilerden bahsetmiyorum sizin gibi ) buyrun söyleyin bende eksik bilgilerimi kapatayım.

    bunlara inanıyorsanız diyecek bir şey yok demişsiniz, söylemeyin o zaman kimseyi zorlamıyoruz bir şey "demesi" yada söylemesi için

  6. Hata yapman göz ardı edilirken ve çaylak sezonundayken rahat davranırken tabiiki birilerinden rahat davranabilirken hızlı görünebilir hatta hızlı olabilirsiniz.Bunların kalktığı anda herkes gibi bir pilot oluverirsiniz ve yaptığınız hatalarla artık kaybetme sınırına gelirsiniz.McLaren ,Hamilton a sen pişeceksin ve ALonso nun takibini yapacaksın diyebilseydi hiçbir sorun olmazdı ama alenen Hamilton u destekledi ve ALonso ya üvey evlat muamelesi yaptı.ALonso da bunu söyledi… Lİder pilot olmayı telep etmediğini ama takımın ona ikinci pilot gibi davranmaması gerektiğini defalarca söyledi.Kurulmuş aracının üzerine aydınlatma platformunu düşürüp şasiye verdiğin zararla aracın dengesini kaybedip hızını düşürebiliyorsun ve hatta yetmedi yarışda liderlik mücadelesi verirken basınçları değiştirilmiş lastikleri takım onu yavaşlatabiliyorsun.Bütün bu mücadeleyi verirken birde yetmez ortamın gerilmesinde kendi pilotunu FIA ya şikayet edersen… adam da çıkıp derki; siz beni bu hadisede şikayet ederseniz bende sizin Ferrari bilgilerini bildiğinizi şikayet ederim.Ne oldu; McLaren ALonso ya Macaristanda şikayetçi oldu ama ALonso McLaren yöneticilerinin ne kadar bilgi sahibi olduğu konusunda hiç bir açıklama yapmadı.Hİç bir mahkemeye katılmadıki sorgulara rast gelip gerçekler sonucunda McLaren daha fazla ceza almasın.Bu durumu McLaren ve bazı taraftarlar hep McLaren e destek vermedi olarak adalandırdı ama gerçek bambaşkaydı.ALonso nun aracının bir şekilde birkaçkez sabote edildiğini hepimiz biliyoruz ve bu saboteler sonrasında kızgın ALonso nun … beni kaç kez sabote ettiniz ve puanlarıma mal oldunuz… Hamilton u desteklemiyorsanız birde onu sabote edin . Bizlere eşit davrandığınızı söylerken onun aracınada aracına eksik yakıt koyunda görelim demiştir.Avustralya yarışı sonrasındaki basın açıklamasında aracın neden yavaş kaldığı konusunda hayrete düştüğünü kendi açıklamasıyla birebir söylemişdir.Hamilton ALonso dan o kadar üstündür ki bu gün dahi ALonso ınun arkasına geldiğinde eli ayağına dolaşıyor. BUnlar sadece o günleri anlatmak içindi şimdi herşey kendi yerinde ve herkes mutlu. Bunları anlatmamızın asıl sebebi bazı McLaren taraftarlarının ALonso yu öcü yada takımını satan olarak görmelerindendir.Herkes renginde herkes aleminde o kadar.

  7. Arkadasım Hamilton bariz daha hızlıydı.hızlı pilot yerine yavaş olanmı desteklenseydi?kaldıki takım emri uygulandığını nereden biliyorsun?desteklemeden kastın ne?ne yapsaydı dennis?öndeki hamilton a alonsoya yol vermi deseydi her yarış?bunu alonsocular kabullenemiyor ama gerçek bu,ham. daha hızlıydı.alonsoyuda kimse engellemedi hatta sıralama turlarında lastik değişirken kalk işaretine rağmen bekledi,bilerek arkasında tuttu hamilton ı ve şamp mal oldu.ceza aldı.aramızda 30 yıllık izleyiciler var,hiç böyle bir hareket gördünüzmü bugüne kadar?ve takım patronu olsanız bu harekete nasıl bir cevap verirdiniz?ben inanın o gün takımdan yollardım alonsoyu test pilotumla çıkardım yarışlara..

  8. Emeğine sağlık. Aslından anlatımda 4-5 noktaya, aşağıdaki yorumlarda bir kaç kişiye itirazım var ama susma hakkımı kullanıyorum.

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    İmzayı nereye atıyoruz… Özletme kendini üstad…

  10. Fatih Büyük avatarı
    Fatih Büyük

    Alonso mu birinci pilot olmak istemedi, Allah aşkına Alonso'dan bahsediyoruz, daha geçen 2.pilot hakkında konuşma hakkım var demişti. Alonso'yu seviyorsanız bunu kabullenmeniz gerekirdi, adamın tarzı bu, takımda bir numara olmak istiyor. Buna kızmaya hakkımız da yok, herkesin bir tarzı var. Ron Dennis bu konuda açıklama yapmadı diye ona yükleniliyor, Hamilton eğer öyle bir pilto olsa yanına Button'ı istemezdi. Alonso da yanına böyle bir dünya şampiyonunu alsın, öyle izleyelim. Şimdi Dennis'e desteksiz sallamak kolay, sanki takım Macaristan'da Alonso'yu engelledi. Alonso o sene başarısız oldu, daha mırın kırın etmeye gerek yok, bunu yukarıdaki arkadaş da dedmiş. Hamilton tek turda belki de en iyi pilot, 2007 sezonunun özellikle ikinci yarısı Hamilton çoğu sıralamada onu geçti, Lewis'in başarısının sırrı oydu, hata yapması da gayet normal, sonuçta büyük baskı var ve çaylaksınız. McLaren takım emirlerinde beceriksizdir, bunu da Macaristan'da beceremedi zaten. Alonso takıma geldiğinde 2.pilotla falan uğraşacağını zannetmiyordu ayrıca, yani en azından Alonso'nun takım içinde etkin olduğunu da inkar etmeye gerek yok, kendisi söylüyor zaten. Çaylak bir pilotun takım içinde lobi yaptığı doğru, 2 kere şampiyon olmulş, 2006'da kimse bana yardım etmiyor diye şikayet eden alonso lobi yapmamış. Buna gerçekten inanıyorsanız diyecek çok bir şey yok

  11. Oversteer ve Deniz Gökhan bey arkadaşlarımın ikiside iyi noktalara değinmişler ve bende küçük bir katkıda bulunmak istedim:Monako öncesi olayları bilemiyoruz ama Alonso nun takımla aralarının gerilmesinin asıl noktası Monako yarışıydı.Hamilton un takım içindeki destekleri sonrasında fazlaca ileri gitmesi (ki bunu geçen sene kendisi kabül etmişdir) ortamın gerilmesine sebep olmuşdur.Amerika aradaki sebeplerdendir ve pit duvarına direksiyon kırma hadisesi ise asıl görüntüydü.Alonso nun takım içindeki stresli dönemi MOnako sonrasında başlamışdı veAmerika yarışlarında puan üstünlüğü oluşması herşeyi dahada karmaşa haline getirdi.Ron Dennis in Hamiltonun puan üstünlüğüne kanıp şampiyonlukda onu desteklemesi yanlışdı ve Hamilton un sıkıştığında ne kadar hata yaptığını orada öğrendi.Ben gibi taraftarların ALonso nun takıma gelişinde sevindğimiz noktalardan biri olan süreklilik adına formunu koruyan pilot olmasındandı.McLaren, Hakinen sonrasında bunu başaracak pilot ladrosuna hiç sahip olamadı ve olduğunda da aecmice harcadı.2008 de o güçteki araçla son saniyelerde şampiyon olması bunun açıkça anlatımıydı.Alonso 2008 aracıyla Hamilton un konumunda olsaydı bir kaç yarış öncesinden şampiyonluğa yazılabilirdi.Benim gibi McLaren taraftarlarının Alonso diretmesi bundandı.Bizi bu gün anlayamayanlar hala takım taraftarlığı yerine ALonso taraftarlığı ettiğimizi sanıyorlar ama tamın bu güce sahipken böylesine rahat harcamasını içimize yediremedik.Montoya,Raikonen,DC iyi pilotlardı ama başarı için gereken herşeyden biraz ve hepsinin oluşturduğu mükemmele ulaşan tipler değildi.Araçları için çırpınan değilde yarış için çırpınan tip-pilot dan ALonso ile çıkma şansını yakalayan McLAren Hamilton gibi bir pilot için bundan vazgeçmişdir.Bazen ; lastiğini,motorunu, aracını korumadığı için yarışdışı kaldığımızda ve ALonso nun bunları yaparak o yavaş araçla şampiyonluk namına bir bir puanları tıpladığında hep dikkatmizi çekmişdi.2005 de ALonso dan nefret ederken 2006 yılında yaptıklarına hayranlığımı ekledim.ALonso McLaren e karşı hiçbir zaman iki yüzlü davranmadı ama aynı şeyi McLaren yapmadığı için yönetime kırıldı- takıma kırıldı.Macaristan işlerin patlama noktasıydı ki Kovalinen-ALonso değişimi sıralama- yarış arasında görüşülmüşdür.2007 yılını McLaren iyi yönetip ALonso üzerinde yoğunlaşsaydı seri şampiyonlukların başlangıcını yapmış olacakdı ki ALonso nun yanında Hamilton ileri seviyede pişmiş olacakdı ki şimdiki gibi ham kalmayacakdı.Bir takımın kendi eliyle başarısızlığı seçmesine isyan eden benim gibi taraftarlarda daha ne anlamı var deyip birer birer taraftarlığımızdan vazgeçtik.İyi araç üreten ve onu iyi geliştiren bir takım olan McLaren için aracını iyi kullanıp ve geliştirilmesine katkıda bulunan ALonso bir şanşdı… şansını harcayan takımı sevmiyoruz .1988 sezonu dahil taraftarı olduğum takımın 2008 de bşararılarına sevinemediğimi farkettiğimde McLaren in benim için öneminin kalmadığını anladım.Eviliklerde dahi bağ kalmayınca sona ererken taraftarlığın devam edebilmesi imkansız.McLaren takımı çok şeye sahip ama onu yönlendirecek güçlü bir pilotu yok.

  12. hocam efsaneden sonra yazmayı düşündüğüm pilot alonso'du ama sen benden önce davranmışsın emeğine bilgine sağlık ne diyeyim başka bir konu bulup yazacaz şimdi 🙂

  13. Alonso 2008 yada 2009 yılındaydı, bir F1racing'in bir sayısında bir açıklama yapmıştı; " ben birinci pilot olmayı talep etmedim, fakat takımdan 4. 5. pilot muamelesi görmeyi de kabul edemedim" diye. Her neyse olan oldu, dediğin gibi seneler sonra detayları öğreneceğiz, iki tarafında hatası olduğu kesin.

    Ayrıca mclaren tecrübesinin Alonso'yu daha iyi bir pilot yaptığına inanıyorum.

  14. Psikolojiye vurgu yapmissin,o yilin belkide en onemli unsuruydu Mclaren pilotlari arasinda,Hamilton sezon boyunca çaylak sezonu olmasininda etkisiyle çok sakin surdu arabayi,ne zaman sampiyonluga yaklasti son birkaç yaris hatalar yapmaya basladi,tabi Mclaren kenar yonetimininde bu hatalara katkisi oldu,zaten Mclaren pit ekibi ve yonetimi her zaman bu tip konularda basarisiz olmustur,Alonso ise kariyerinin en stresli sezonunu yasadi sakin kalamadi,o zamanlarda çifte sampiyon olmasina ragmen bu kadar iyi bir pilotda degildi,takimla birbirlerine karsilikli hatalari oldu,bence bundan on sene sonra ozellikle Mclaren tarafindan Alonsoyu takimda tutamamak konusunda itiraflar gelecektir çunki Alonso takimda kalsa ayni Schumacher-Ferrari birlikteligi gibi seri sampiyonluklar gelecekti bana gore,Ron Dennis olmasa bile Martin Whitmarshin kariyerini tamamladiginda bu yonde birseyler soyleyecegine inaniyorum,Alonsoda açik sozlu bir pilot oda ilerki yilarda hatalarini itiraf edecektir…

  15. evet senin bahsettiğin şeylerde çok önemli, benim amerika kıtasına bağlama sebebim şu, o yarışlarda hamilton'dan aslında ufak farkla hızlı iken bunu sıralama ve yarış sonucuna yansıtamamasının hem puan hemde psikolojik olarak onu etkilediğini düşünüyorum. O yarışları Alonso kazansaydı, muhtemelen takımı arkasına alacak olanda Alonso olabilirdi. Tabi olmuş bitmiş şeyler bunlar, Alonso açıkçası o yarış hafta sonlarında Hamilton'a geçilerek başarısız oldu. Japonya'da ki kazası her pilotun başına gelebilecek bir şey, yağmurlu havada aquaplainingten her zaman sağ çıkılmıyor 🙂 Macaristan konusu ise apayrı bir nokta, orada Alonso'nun yaptığı affedilemez bir şeydi, fakat aynı şekilde Hamilton'ın yaptığıyda öyleydi. Tabi biri Fia nezlinde diğeri takım içinde çözüldüğü için Hamilton özürle kurtulurken Alonso cezayı yedi 🙂

  16. Oversteer arkadasim bende o yil sampiyonlugu kaçirmasinda Amerika yarisini etkili gorurum,dedigin gibi tum hafta sonu siralamalarda Hamiltondan hizliydi ama Hamilton limitlerde çok çok iyi bir tur atti ve Alonsoyu geçti,yaris içinde Alonso Hamiltonun yanina kadar gelmesine ragmen geçememisti,zaten o yil yanlis hatirlamiyorsam iki pilot birbirlerini hiç geçemediler yaris içinde,Amerika yarisinin yaninda Macaristan gp sinde Hamiltonu engelleyip 6. sirada baslamasida sampiyonlugu kaybetmesinde etkilidir,en kotu ihtimal 2. baslardi o yarisa,tabi Hamiltonda orda Alonsodan once tur atmasi gerekirken çunki takimda boyle bir kural vardi sirayla son turu atiyorlardi bu kurala uymamisti daha sonra Hamiltonun takimdan ozrunu hatirliyorum,birde Alonsonun Japonyada yagmurlu yarista spin atmasi sampiyonlugu kaybetmesinde ilk aklima gelen hatalari…

  17. bu arada bu tarz yazılara emek harcayan arkadaşımıza içtenlikle teşekkür ederim. Güzel olmuş o ayrı konu, fakat güzelliğinden çok harcadığı emekten dolayı alkışı hak ediyor. Tıpkı diğer yazı yazan arkadaşlar gibi. Hepinize teşekkürler

  18. Ne diyelim iyiki f1 de var ve seviyeyi hep yüksek tutuyor.

  19. Ellerine sağlık, ben beğendim.

  20. Henry Crazy avatarı

    Alonso ile Kimi'yi kıyaslamak pek doğru değil.Ne hayatları ne yaşayışları ne sürüş tarzları aynı değil.Modern zamanın en iyi üç pilotundan 2'sinden bahsediyoruz.Kimi'nin araçları genelde sıkıntılı oldu.En hızlı araca sahip olduğunda aracı dayanıksızdı.Zaten 2004 2006'da araçları berbattı.2003'te kıl payı şampiyonluğu kaçırdı.2007 sezonu hala benim yaşadığım en güzel sezonlardan biriydi.Mucizevi şekilde şampiyon olunca çok mutlu olmuştum.böyle bir pilot şampiyon olamasaydı çok yazık olurdu.
    Kimi'nin 2001'deki sauberi minardi'den iyi bir takımdı.Araç bazen puan mücadelesi verebiliyordu.Minardi ise en kötü araçlardan biriydi.Alonso'nun keşfedilmesi çok büyük bir şans gerçekten.Kimi sadece işini yapmaya çalışan bir pilot.alonso ise oldukça politik yani çok büyük bir pilot ama gerçekten insanları yönlendirme becerisi de var.Bu çok nadir görülebilecek olay.Saf hız bakımından Kimi belki de F1 tarihinin en iyi pilotudur.Ama saf hız tek başına yeterli olmuyor maalesef.

  21. Harika bir yazı olmuş. Diğer pilotlarında bir analizi çıkartırsan seviniriz Schumi 🙂

  22. Eline sağlık. Yarışan pilotların hayatları çok önemli ve samimi bir yazı olur.

  23. eline sağlık güzel çalışma

  24. ufak bir düzeltme yapayım, 2007 yılında takım arkadaşıyla değil, takım patronuyla anlaşamadığından dolayı sıkıntı yaşadı.

    Yarıştığı en kötü araç bence Renault R29'du (hem yavaş hem tipsiz 🙂 )

    Minardi PS01 efsane bir araçtır bence, o aracı sadece bir kaç ayda tasarlayıp, son anda piste sürdüklerini, ve Alonso'nun o araçla ne kadar iyi bir iş çıkarttığını eski Minardi takım sahibi Paul Stoddart içtenlikle anlatmıştır. ( eski F1racing takipçileri belki bunu hatırlar). İspanya GP'sinde Benettonlı Fisichellayı kovaladığı video da meşhurdur, Minardi ile.

    Kariyeri örnek teşkil edecek bir pilot, 2002 yılında Renaultta test pilotu olarak görev alması kesinlikle onu geliştirmiştir diye düşünüyorum, 2003'te yerini aldığı Button'dan daha iyi bir pilot olması Briatore'nin öngörüsünü de kanıtlar nitelikte. 2009 yılında bile o renault aracıyla singapurda podyum yapması ise inanılmaz bir başarıydı bence, macaristandaki düşük yakıt yüküyle alınan pol' başarı gibi gözükse de, singapurdaki podyum çok daha belirgin bir başarı bence. Kariyerinin en iyi sürüşlerini son iki sezondur (2011,2012) çıkartıyor diyebilirim, ve kesinlikle 2008'de de muhteşemdi, o araçla neler yaptı sezon boyunca benim gibi Alonso'yu detaylı takip edenler bilir

    şampiyonluk aldığı sezonlarda da performansı iyiydi, fakat Alonso'yu Alonso yapan performanslar şampiyonluktan sonra daha da belirginleşti diyebilirim, en azından benim açımdan öyle oldu. Gösterdiği en iyi performanslar bunlar zannederken (2005-2006) her sezon daha da üstlere çıkmayı başardı.

    Her pilotun bir "OFF" sezonu olur derler F1 camiasında, Alonso'nun "OFF" yani performans düşüklüğü yaşadığı seneyi 2007 yılı olarak görüyoruz. Takım patronuyla ve takımla yaşadığı sorunlar, takım arkadaşının beklediğinden rekabetçi olması, takımla yaşadığı sürtüşme sonrası takımın desteğini kaybetmesi ve iyi götürdüğü hafta sonlarında bile sonuca ulaşamaması Alonso'yu psikolojik olarak etkiledi diyebiliriz. Çoğu kişi farketmemiş olabilir, fakat Alonso o yıl şampiyonluğu sıralama turlarında Amerika kıtasında kaybetti diyebilirim rahatlıkla, Tüm haftasonu en hızlı pilot olup, sıralama turlarının son seansında son turunda polü takım arkadaşına kaptırması (ikisinde de hata yaptı, Kanada'da u virajda, Amerikada ismini hatırlayamadığım bir virajda) ve takım arkadaşının bu iki yarışı da galibiyetle bitirmesi Alonso'nun kariyerinde ki en kötü senelerden birini geçirmesine öncülük etti diyebilirim. Tabi kötüydü, hata yaptı, sorun yaşadı diyorum ama, şampiyonluğu 1 puanla kaçırmış olması da olayın başka bir boyutu 🙂

    Ben şu iyidir bu en iyidir demeyi çok sevmiyorum, öznel şeyler bunlar, yani bir ölçü birimi yok sonuçta pilotların. F1 pilotu olabilmiş her pilot, gerçekten yetenekli hızlı ve başarılı pilotlar, bu oldukça açık, fakat Fernando Alonso gibi pilotlar işte diğerlerinden çok ufakta olsa bir farkla ayrılabilen bir pilotlar. Kendisinin taraftarı olduğum 2003 yılından beri desteklerken, geleceğin Michael Schumacher'i olarak düşünürdüm. Açıkçası onun başarılarıyla 10 sezondur mutlu oluyorum, yüzümü kara çıkartmadı diyebilirim.

  25. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Arkadaş eline sağlık.Diğer pilotların da yazısını yayınlayacakmısın.

  26. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2000 yılında raikonen sauberde yedek test pilotluğu yaptı.2001 de hedfeldin ve 2002 de colthardın gerisinde kalmıştır.İlk zaferi 2003 de gelmiştir.

  27. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bekliyoruz:)

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen yazını sabırsızlıkla bekliyorum.Bu yaz arasını sen ve senin gibi F1 kültürü gelişmiş arkadaşlardan edindiğimiz bilgiler sayesinde boş geçirmemiş olucaz 🙂

  29. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Teşekkürler 🙂

    Yazılan her yazı site için çok faydalı oluyor, ben elimden geldiğince siteye yardım etmeye çalışıyorum..Seninde yazılarını bekleriz, merak etmiyor değilim 😛

  30. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Farkındayım bir cümlede aynı kelimeleri birçok kez kullanmışım. okuyunca farkına vardım.Bugün buna benzer bir Raikkonen yazısı yazıyorum kurallara daha fazla özen göstereceğim yani 🙂

  31. yarıştığı 2001 sezonunda kaç puan alarak kaçıncı bitirdi? burada no contest anlamına geliyor sanırım nc yazmışsınız ama sanırım bir f1 pilotu olarak yarışmış. yahu bu takım sıradan bir takım onu saymıyoruz dersek bu istatistiki bilgilerin doğruluğuna halel getirmiş oluruz. bu açıdan olanı yazmanız lazım düşüncesindeyim.

    alonso ile kimi 2001 yılında f1 e başlamıştır. 2001 in sonunda terfi etmişlerdir.aldıkları teklifler şunlardır.

    kimi mattias raikkonen(iki ismi vardır)
    sauber de yarışıp ferrari ve mclaren den teklif almıştır. mclaren de karar kılmıştır.
    fernando alonso diaz(iki soyismi vardır)
    minardide yarışıp renodan yedek test pilotluğu tekilifi ve briatoreden menecerlik teklifi almıştır ve kabul etmiştir. yedek pilot olduğundan dolayı 2002 senesinde yarışamamıştır. kariyeri bu sene boş geçmiştir.

  32. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Yine başarılı bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık. Yalnız dilbilgisi kurallarına pek dikkat etmemişsin bu sefer:) Bolca anlatım bozukluğu da gözüme çarptı.

    Ama derleme oldukça başarılı tekrar ellerine sağlık..

  33. Raikkonen yanlış yere ışınlanıyo herhalde 😀 😀

  34. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    sakin 🙂 herkes hakkında iyi bir başlığım var merak etme 🙂

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Michael Schumacher, her zamanki gibi mükemmel bir iş çıkarmışsın.Üyeler olarak bizlerin de bu tür yazılarla elimizi taşın altına sokması çok güzel.İnşallah birgün vakit olur da böyle bir yazı bize de nasip olur.

    Eline , emeğine ve yüreğine sağlık.( Ayrıca ayağına da sağlık:) )

  36. alonso uçabiliyorsa raikkonen ışınlanıyordur heralde.f1 in şu anda uçan adamı raikkonendir alonso değil alonso olsa olsa kazanan adamıdır.

  37. Henry Crazy avatarı

    Alonso hakkında çok şey söylenebilir.Ama bu kadar tarafsız bir yazı daha önce görmedim.Ellerine sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir