Ferrari, Sorunlu Güncellemelerden Gerekli Dersi Çıkardı

yazar:

kategori:

Sezona zor bir başlangıç yapan Ferrari, orta bölümde gelişmeyi başardı ve 3 yarış kazanıp şampiyonada Fernando Alonso ile lider olmayı başardı. Ancak takım, kuru zeminde gerçekleştirilen son Macaristan yarışında rakiplerinin gerisinde kaldı.

Teknik Patron Pat Fry “Son güncellemelerimizin umduğumuz gibi çalışmadığı gerçek. Bu tür işlerde böyle şeyler olabilir.”

“Olumlu yanı ise sorunu anlamış olmamız ve her şeyin şu anda yolunda olması. Bu şekilde deneyimlerimizi kafamızın karışmasından çok ilerlemek için kullanabiliriz. İlerlememiz gereken yolu biliyoruz ve o yolda çalışmaya çoktan başladık.” dedi.

Fry, önümüzdeki Spa ve Monza yarışları için özel güncellemelerinin olacağını söyledi.

Fry “Aerodinamik açıdan Spa pisti için bir kaç ilginç güncellememiz olacak. Aynı şekilde Monza için de.  Monza için aerodinami ve motor paketinde güncellemelerimiz olacak.”

“Çok fazla çalışma yapıldı ancak daha yapılacak çok şey var. Baskıyı en yüksek seviyede tutmaya devam etmeliyiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. pat fry yüreklere su serpti:
    Zorlu bir sezon öncesi dönemi geçiren Ferrari, harika bir geri dönüş gerçekleştirmiş, Fernando Alonso sezonun ilk bölümünde üç yarış kazanarak şampiyonada liderliğe yükselmişti.

    Ancak Macaristan'da beşinci sırada finiş gördüğü yarış sonrası İspanyol pilot, Ferrari'nin son güncellemelerinin bekleneni veremediğini belirtmişti.

    Alonso'nun görüşüne katılan Pat Fry, buna rağmen bu durumdan ders çıkarttıklarının altını çizdi.

    "Son dönemde denediğimiz pek çok parçanın beklediğimiz gibi çalışmadığı doğru. Böyle bir işte bu gibi durumlar oldukça olağandır. Önemli olan, sornu anlamış olmamız. Artık her şey yolunda."

    "Bu tecrübe sayesinde kararsız ve endişeli olmaksızın yükselişimize devam edebileceğiz. İlerlememiz gereken yön konusunda fikrimiz oluşmuş durumda ve bu yolda devam etmeye devam edeceğiz."

    Fry, İtalyan takımın web sitesi üzerinden yayınlanan açıklamasında ayrıca, gelecek yarıların yapılacağı yüksek hızlı pistler için, özel bir güncelleme hazırlığında olduklarının da müjdesini verdi.

    "Aerodinamik yere basma gücünün ön plana çıkacağı Spa'da, ayrıca Monza'da da görülecek bir kaç ilginç güncellememiz var. Öte yandan yalnızca Monza için kullanacağımız ve piste tamamen uyumlu bir aero ve motor paketini de İtalya GP'de kullanacağız."

    "Şu ana kadar pek çok önemli iş yaptık; ancak hala yapacak çok işimiz var. Bu baskıyı aynı güçte tutmak zorundayız."

  2. Bolkar Altuntas avatarı
    Bolkar Altuntas

    En büyük güncelleme Massa'nın yerine iyi bir sürücü geldiğinde olacak. Alonso'nun başarısı tabiki önemli ama öncelik herzaman için takım olmalı. Massa olduğu için sanırım bu sene de şampiyonluk zor.

  3. inşallah ferrari spada beklenen adımı atar ve alonso simdiye kadar kazanamadıgı spayı kazanır.spa bence efsana pistlerden birisi o yuzden alonsonun kazanmasını isterim…spada en buyuk rakip lotus olacak.herkes bilir ki spanın kralı kimidir.orada kimi cebinden 0,5sn cıkarıyor.
    monzanın spaya gore daha kolay gececegini dusunuyorum.birincilik olmasada podyum com muhtemel. Bu sene ferrari sampiyonada 2010'daki gibi hata yapmaz.Yeni yapılanma bence gayet iyi calışıyor şuan.
    Mclaren'den korkmuyorum bence Mclaren hala geride.son yarışta Hamilton polede başlamasa kazanması imkansızdı 2.yada .3 baslasa bence yarısı 4. bitirirdi vettel-grosjean-kimi yarısta iki mclarendende hızlılardı.İlginçtir sıralamadaki hızını yarısa yansıtamıyorlar.
    Bence en büyük rakipler yine redbull ve bu sene cok gelisen lotus..Rbrde weber biraz daha puan calarsa cok iyi olur.
    ama bizim en buyuk avantajımız her şarta en iyi adapte olabilen gayet sogukkanlı, oldukca olgun bir pilotumuz olması.

  4. ilginç dediği büyük olasılık ddrs olucak ama ben spa da kullanabileceğimizi düşünmüyorum bir ön kanat bile 3 yarıştır optimize edilemedi aslında benim aklımda çift taban var ve özellikle süspansiyon açıları sidepodlar radyatör çıkışı taban ve buna bağlı difüzör gelişimleri olabilir çünkü aracın arka tarafı öne göre daha çok güncelleme istiyor

  5. DreamOfWinD  avatarı

    Hadi aslanlarım şu yaz arasını herkesten iyi değerlendirmemiz lazım. Aracımız diğerlerine göre bir parça geride. Yeni gelecek güncellemeler umduğumuz gibi çalışırsa önümüzdeki dört yarıştan yani spa,monza,singapur,suzuka en az bir galibiyet bekliyor takım. Hadi aslanlarım şampiyonluk hasretimizi giderelim.

  6. geçen hafta söylediklerim takım tarafından da açıklandı,macaristan yarışından sonra bazı alonso cu kardeşlerim çok panik yapmıştı,dont panik herşey kontrol altında ferrari ve alonso bu işi kolay kolay bırakmazlar,umarım herşey yolunda gider…matador senin şampiyonluğunu çok istiyoruz….

  7. Ferrari%100 avatarı

    Acaba bu (<*ilginç*>) güncellemeler ne olacak ne olabilir????????
    Kimbilir??
    Merak konusu!!! Heyecanlandıran açıklamalar

  8. yani neyseki anladılar sorunu ilerleme hızlı gitmeliler güncellemer öteki takımlara göre iyi fazla güzel olursa her şey süper gitmeye başlar

  9. İşte böyle açıklamalar gerekiyor bize bu uzun arada.Umudumuzu kaybetmedik.Takım mutlaka bu arada gelişecektir.Önemli olan diğerlerinden daha fazla başarılı güncelleme yapabilmek.Önümüzdeki yarış SPA'da hava soğuk olacak.Bu Ferrari'nin avantajına olacaktır.Getireceğimiz güncellemeler ile birlikte galibiyet mücadelesi vermeyi umuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir