"Paris'teki Oylama Bir Kişinin Değil, FIA'nın Geleceğini Belirleyecek"

yazar:

kategori:

Yönetim kurulunun önde gelen isimlerinden biri, bugün ortaya çıkacak FIA kararının sadece Max Mosley’in liderliğinin kaderi ile ilgili değil, motor sporlarıyla başlı başına alâkalı olacağını ifade etti.

FIA Genel Kurulu üyelerinin bu sabah Paris’te Mosley’in görevine devam edip etmemkle ilgili olarak toplanmasıyla birlikte Avustralya Motor Sporları Konfederasyonu başkanı Gary Connelly, bugün neyin öz konusu olduğuna açıklık getirdi.

Paris’te toplantının yapıldığı Fransa Otomobil Kulübü’nün dışında konuşan Connelly: "Bugün, motor sporları için çok önemli bir gün"

"Bu sadece bir kişinin geleceği ile ilgili değil. Bu, 100 yıldan fazla tarihe sahip bütün bir organizasyonun geleceği ile ilgili. Bu yüzden insanlar, bugünden çok şey alacak. Bütün tarafların görüşlerini dinleyecekler ve eminim ki bir çok görüş var"

Connelly, oylamadan muhtemel çıkacak sonuçlarla ilgili açık olduğunu ve insanların bir kaar vermede acele etmemelerinin hayati öneme sahip olduğunun önemini hissettiğini belirtti.

Connelly: "Bakın, her iki tarafın da bazı güçlü görüşleri olduğu kanısındayım ve yapmamız gerekenin, FIA’nın yönünde hareket etmek olduğunu düşünüyorum. (FIA’nın) Geçmişine ve geleceğine bakmamız gerekyior."

"Bu yüzden, tarafların bu konu hakkında neler söyleyeceğini duymak için buraya gidiyoru"

Diğer FIA isimleri, tarafların ne için oy kullanacağının şimdiden belli olduğunu söyledi.

Amerika Otomobil Birliği Başkanı Robert Darbelnet, Mosley’e karşı oy kullanacağını belirtti: "Kesinlikle, şüphe yok"

Mosley ise kulübün önünde bekleye basınla görşmekten kaçındı ve arka kapıyı tercih etti.

Beklenen o ki Mosley için gizli oylamanın başlamasının öncesinde FIA toplantısında bazı konuşmalar ve görüş bildirimleri olacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir