Button 2. Şampiyonluğu İstiyor

yazar:

kategori:

2009’da Brawn GP ile şampiyon olduktan sonra Mclaren’e geçen Button’un 2014 sonuna kadar takımı ile anlaşması bulunuyor. Button emeklilik konusunda erken davranmak istemiyor.

Daily Mail’e konuyla ilgili konuşan Button “(Emeklilik) Aklımda. Her sporda doğru zamanda emekli olmak önemlidir. Sürücülerin çoğu emekli olmak için ve serbest bir hayat yaşamak için sabırsızlandıklarını söylüyorlar. Ancak 4 ay sonra çılgına dönüyorlar çünkü sürekli aracın sesini özlüyorlar.”

“F1 aracının yoğunluğunu anlamak için içerisinde olmanız lazım. 750 beygirlik aracı 300 km/sa hızın üzerinde sürerken gürültüsü ve titreşimi inanılmaz oluyor. Virajlarda mağruz kaldığınız G-kuvveti sanki birisi kafanızı koparmaya çalışıyormuş hissi veriyor. Frene bastığınızda ise deriniz bedeninizden çıkıyormuş gibi oluyor. Ben yarışta o kadar terliyorum ki 3 litre sıvı kaybediyorum.”

“Adrenalin o kadar yüksek ki kalbim dakikada 150 defa atıyor. Bu deneyim başka bir şeyde yok.” 

“F1 için hâlâ tutkularım var. Bir şampiyponluk daha harika başarı olur. Bunun yanında emekli olmadan Londra GP’de yarışmak isterim. Bernie Ecclestone şu anda fikri öne sürüyor ve Boris Johnson da destekliyor gibi.”

“Bu araçların Londra caddelerinde hızla ilerlemelerini, Big Ben ve Trafalgar Meydanı gibi bilindik yerlerde dolanlamaları fikrini sevdim. Londra GP’yi kazanmak ayrılmak için en harika şeylerden olabilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. arkadaş ağır liseli.

  2. bu adam çok tecrübeli iyi çalışırsa neden olmasın

  3. sanki sezon boyunca en hızlı araç vardı adamların bütçesi olmadığından daha sezonun 2. yarsına gelmeden büyük güncellemeleri bıraktılar ufak tefek güncellemeler yaptılar ama rbr o dönem resmen devasal güncellemelerle çıkıodu ve sezonun 2. yarısını domine ettiler ama hala brawn açık ara hızlı diyenler var ya ne diim ben size

  4. Altında yine hızlı araç olursa ve takım arkadaşından daha hızlı sürerse elbette şampiyon olabilir. Kaç senedir F1 izlerim, altında en hızlı araç olmadan şampiyon olabilen bir pilot görmedim daha.

  5. Geçen yıl Vettel nasıl bir araçla şampiyon oldu ve o olmasıydı arkasından kim geliyordu ?

  6. Geçen yıl çok iyiydi ama yıl ne olduysa ilk yarıştan sonra ortadan kayboldu. Almanya'da çok iyiydi. Macaristan'da daha iyi olurdu ama takım yanlış strateji uyguladı. Şampiyon olması çok çok zor. Ama performansını arttırıp takımlar şampiyonasında McLaren'e destek olması lazım.

  7. erhan aydın avatarı

    bu başlık bu habere gitmişmi şimdi?yazının gerçek özü emeklilik ve londradaki yarış.

  8. Button u severim ama biraz eksik kalıyor.Mercedes in de geleceği pek parlak olmadığı için Button dan sonra Rosberg iyi bir alternatif olur diye düşünüyorum.

  9. küfür içerikli cevap veresim var. Button diğerlerinden çok daha hızlı ve dayanıklı bir araçla şampiyon oldu. şans faktörüde inanılmaz yardım etti. ve yaşlanmasınnı durdursalar bile milyon yıl geçsede birdaha şampiyon olamaz.

  10. Ferrari%100 avatarı

    Hamilton varken sen çok zor şampiyon olursun

  11. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    o iş nasıl olacak anlamadık 🙂 Lewis en hızlı olmayan araçla bile ön sıralardan aracını kaldırıp yarışlar kazanabiliyor, sen catherham'lar ile yarışıyorsun. diğerlerine nazaran mükemmel bir aracın olacakta öyle şampiyon olacaksın değilse sıradan bir pilotsun daha ötesi yok. 2007 den sonra ikinci koltuk için denediğimiz pilotlar hep fıss çıktı.buda aynı nane.

  12. zor button bey bu sürüşle

  13. Çoook zor gözüküyor.Zaten performansın da yeterli değil.Son yarışlarda iyi bir şeyler yapsan belki derdik ama Hamilton poller zaferler alırken senin sürünmeni izliyoruz.Başka bahara artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir