İkinci Raund, 2000 Brezilya Gp

yazar:

kategori:

Trübünler tıklım tıklım dolu herkes yarışın başlamasını bekliyordu..

 

Sıralama Turları Sonuçları 2000 Brezilya


Hayal Kırıklığı ve Mutluluğun yaşandığı Avustralya Gp’sinin ardından, Sıra İkinci Yarış Brezilya Gp’sine gelmişti..Hakkinen hayal kırıklığıyla geçen Avustralya yarışının ardından Brezilya’da birkez daha ilk sırada, Coulhard 2, Schumacher ise yine 3. sıradan yarışa başlayacaktı..

 

Giancarlo Fisichella Motoru Stop Ettiriyor

 

Formasyon turu için geri sayım başlamıştı, Tüm mekanikerler pistin kenarına geldi ışıklar sönmüş ve Formasyon turu başlamıştı..Yarışa 5. sıradan başlayacak olan Fisichella Benetton’uyla birlikte Hareketsiz duruyordu, Bunun sebebi Fisichellanın Motoru Stop ettirmiş olmasıydı..Hemen Benetton Mekanikerleri aracın yanına gelip Motor’u çalıştırdılar ve Fisichella Konvoyu yakalamak için tüm hızıyla Start Düzlüğünden Ayrıldı.

 

Araçlar Formasyon Turunu Tamamlıyor

 

Harika seslerle birlikte, uzun bir konvoy oluşmuş herkes lastiğini ısıtmaya çalışıyordu.Fisichella’da son virajda konvoyu yakalamış ve asıl yerini yani 5.liği almaya çalışıyordu..Alexander Wurz ise araçta bir sorun olduğunu söyleyerek pit yoluna yöneliyordu.

Araçlar Gride Yerleşiyor

 

Gözler start’da tabikide Mclaren Pilotları ve Michael Schumacher’in üzerindeydi..Herkes Grid’e yerleşmiş 13. cep Yani Alexander Wurz’un yeri ise boş duruyordu.Kırmızı ışıklar yanmaya başlamıştı.Herkes Ayaktaydı ve sonra ışıklar yanmaya başlamıştı Bir, İki Üçç Dörtt ve Beşş 2000 Brezilya Gp’si başlıyordu.

 

2000 Brezilya Gp Başlangıç

 

Schumacher harika bir start almış, Yavaş Kalan Coulthardı geçiyor ve ilk virajı Hakkinen ile birlikte dönüyordu.Ancak Hakkinen ilk virajda geçiş izni vermiyordu.Schumacher 2. virajdan sonraki düzlükte Hakkinen’in yanına kadar gelmişti heyecan dorukta herkes ne olacak diye bekliyordu ama çifte dünya şampiyonu Hakkinen buradada geçiş izni vermedi.Arkada Coulthard öndeki ikilinin hatasını kolluyor Barrichello ise Coulthardı zorlamaya çalışıyordu.

Schumacher Hakkinen’e yarışın başında yaptığı atak.

 

Hakkinen ve Schumacher daha Coulthard’a 2 saniye fark açmıştı.Start düzlüğüne gelindiğinde Schumacherle Hakkinen arasında’ki var sadece 0.074 saniyeydi ve Schumacher düzlüğün sonuna doğru atak yapıyor ve İlk viraja gelinirken ikili yan yana geliyordu.

 Schumacher’in hakkinen’e atağı

 

ve Schumacher Hakkinen’i geçmeyi başarıyor ve Pist adeta yıkılacak gibi oluyordu.Aynı tur içinde Aynı yerde Barrichello’da Coulthard’ı geçince Ferrari taraftarları çılgına dönmüştü.

 

Ve Schumacher Hakkinen’i geçiyor, Arka tarafta Barrichelo ise Coulthardı geçiyor


Schumacher 3. Tura Girdiğinde 1 Turda Hakkinen’le arasındaki fark tam 1.9 saniye yapmış ve adeta uçuşa geçmiştiı, Barrichello ise Hakkinen’e yaklaşmaya çalışıyor Coulthard’da Barrichello’ya kaybettiği yeri geri almaya çalışıyordu..Yarışı 5. ve 6. sırada sürdüren İrvine ve Fisichella ise öndekilerin temposuna ayak uydurmaya çalışıyordu.

Schumacher Farkı açıyor.


Yerel Kahraman Barrichello Ne zaman start düzlüğünden geçse büyük bir uğultu kopuyor taraftar çılgına dönüyordu..4 Tura Girilmişti Schumacher farkı tam 4 saniye açmış, Barrichello ise Coulthard’ın baskısından kurtulup Hakkinen’e yaklaşmaya başlamıştı..Mclaren taraftarlarının Hayal kırıklığı ise yüzlerinden okunabiliyordu.5. Tura girildiğinde Schumacher farkı 5 saniyeye çıkarmış, Barrichello ise Hakkinen ile arasında’ki farkı 0.4 saniyeye düşürmüştü..Barrichello yarışı kazanmak istiyorsa Hakkinen’i biran önce geçmesi gerekiyordu..7 tura girildiğinde 3. virajdan sonraki düzlükte Barrichello Hakkinen’în yanına kadar geldi ancak geçemedi.

Hakkinen ve Barrichello


Önde Schumacher farkı 8 saniyeye çıkarmış ve Sessiz sakin farkı açarak ilerliyordu.Alexander Wurz’un kötü giden yarışı ise Motorunun alev alması ile son buluyordu..

Wurz’un yanan aracı ve Sıralama


11. Tura gelindiğinde sıralama değişmiyor, Barrichello Hakkinen’i zorlasada geçiş şansı bulamıyordu..Schumacher önde uçarken, Coulthard ise vasat bir çıkarıyordu..Son viraja gelinirken Nick Heidfeld Duman çıkaran motoruyla beraber aracını kenara çekiyor ve yarışı bırakıyordu.

Heidfeld Aracını Kenara Çekiyor


ve 13. Turda Barrichello Hakkinen’i geçiyor ve Taraftarlar çılgına dönüyordu..Barrichello ile Schumacher yavaş yavaş aynı turları atıyorlar ve Dubleye doğru gidiyorlardı..Yarışta Alesi Elektronik arazısı, Villeneuve ise Vites kutusu arızası ile yarışı bırakmışlardı.

Barrichello’nun hakkineni geçişi  ve çılgına dönen taraftar


Schumacher pite girip çıkarken Barrichello ise zorlamaya devam ediyordu.1 tur sonra ise Barrichello içeri geliyordu..Yarışın sıralaması Artık Hakkinen, Schumacher ve Coulthard Olmuştu..Barrichello çok zorluyordu, Ve 27. turda Motorundan dumanlar çıkmaya başladı .Barrichello adeta sürünerek pite geldi ancak yapılacak hiçbirşey yoktu Barrichello hayal kırıklığı içinde yarışı bırakmak zorunda kaldı..

Barrichello’nun aracından dumanlar çıkıyor

 

Hakkinen lider giderken bir anda son virajda yavaşlamaya başlamışdı, herkes pit stop yapmasını beklerken Hakkinen aracını garaja çekmiş ve Yakıt basıncı sorunundan yarışı bırakmıştı..Bu Mclaren için büyük bir hayal kırıklığı dahaydı..Üst üste iki yarışta pol pozisyonu alıp yarışı bırakmak zorunda kalmışlardı..

Hakkinen birkez daha dışı kalıyor.


Yarış Son turları Schumacher’in önderliğinde devam ediyor, Coulthard ise Schumacher’i yakalayabilmek için zorluyordu..Schumacherden her tur 1 saniye alıyor ve farkı kapatıyordu..Pit duvarından Schumacher’e Coulthardın ona yaklaştığını söylediler..

Schumacher ve Coulthard

 

Ancak Bu fark kapatma Hızı Coulthard’a yetmedi ve Schumacher Sezon’un 2. yarışınıda 1. bitirerek harika bir iş başarmış oluyordu..

Ferrari Çalışanları Seviniyor

 

Schumacher yine çok mutluydu bu yüzünden okunabiliyordu.Ferrari çalışanları ise oldukları yerde duramıyor sürekli zıplıyor hatta koşuyorlardı..

 

Michael Schumacher

 

Schumacher Yarış Sonunda yaptığı Açıklamada ” Sezona böyle girmek harika bir şey, iki yarışta iki galibiyet aldım bunun için çok mutluyum..Bugün bizim için harika bir gündü.Ancak yarışın son bölümünde araçta bir sorun vardı ve o bölümde araçtan istediğim verimi alamadım..Sonuç olarak galibiyet’i aldım ve çok mutluyum ” diyordu.

Schumacher Hakettiği Kupayı Alıyor

 

Yarış Sonuçları ekrana yansıdığında, Hakkinen ve Barrichello gözükmüyordu..ve Mclaren Taraftarlarının Şaşkınlığını gözlerden kaçmıyordu..

2000 Brezilya Yarış Sonuçları


Yarış Sonunda Mclaren’in ön kanadının kurallara uymadığı açıklandı ve Coulthard yarışdan diskalife edildi..Böylece Podyum Schumacher,Fisichella ve Frentzen oldu..Schumacher Bu yarışta 37. Galibiyetini VE 40. En Hızlı turunu elde etmişti.Ferrari ise 127. galibiyetini elde etmişti..

 

Ve Son Olarak 2000 Brezilya Gp’si Afişini Paylaşıyorum ;

 

 

 


Yorumlar

  1. Arkadaşlar eski yarışları indirip izlemek isteyenler http://www.darcyf1.com a girip üye olun 1980 lerden günümüze full yarışlar mevcuttur

  2. evet 2. gün bende giremedim mozila ile. aynı hatayı verdi bendede.

  3. teşekkürler, her iki tarayıcıdada yaptı.

  4. bir kez hata mesajını aldıktan sonra site düzelse bile yenile yapınca açılmıyor. CTRL+F5 yapmak şart oluyor. Dikkat etmek gerek, çok ziyaretçi kaybına yol açar bu.

  5. mysql hatası vermiş o an için. her zaman mı yapıyor bunu? bu hata genel sorun oldugunda herkese görünür

  6. site arada sapıtıyor, son açtığında açılmamış oluyor, firefox da açılmamış hata mesajını kaydediyor cache'te. bir daha açmaya çalışınca site çalışıyor bile olsa onu gösteriyor. CTRL+F5 kombinasyonu "tüm eski verileri sil, siteyi en baştan aç" demektir, işi düzeltir.

  7. ilk başta düzelmedi sonra düzeldi.
    sorun nedir?

  8. Konu dışı:
    hem ie explorer hemde firefox bu hatayı veriyor siteye giremiyorum. cromeden girdim şimdi. nedeni nedir nasıl çözerim.;
    Can't connect! Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111)

  9. Cuneyt Gokturk avatarı
    Cuneyt Gokturk

    Emegine saglik, sanki tekrar izlemis gibi olduk.

  10. çok gü<el olmuş heycanla beklediğim amerika 2000 yarışı spa 2000 ve moza 2000 yarışları var

  11. Eray Parlak avatarı

    Bir Schumacher taraftarına yakışır işler yapıyorsun devamını bekleriz 🙂

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    teşekkürler, ancak bu yazımda anlatımım çok iyi olmayabilir, Uykulu gözler ve yorulmuş bir beyinle ancak bu kadar çevirdim ve anlatabildim..

  13. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    Eline saglık. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir