Whiting: "Schumacher Kuralları Bilmeli"

yazar:

kategori:

Hungaroring’deki yarışın başlangıcı, Alman pilotun gridde yanlış yere geçmesi nedeniyle ertelenmişti. Daha sonra motoru kapanmış Mercedes’i görevliler pit yoluna çekmişti.

Schumacher, yarış sonrasında yaptığı açıklamada motoru aşırı ısındığı için kapattığını söyledi ama padokta konuşulana göre Alman pilot, 2005’ten bu yana yeniden başlangıçlarla ilgili kuralların değiştiğini unutmuş.

Alman Bild am Sonntag’a konuşan Whiting, Macaristan’daki karmaşaya Schumacher’in neden olduğunu belirtti.

Whiting: “Michael kuralları bilmeli”

Süper lisans almadan önce pilotlara kurallarla ilgili bir sınav yapılması gerekip gerekmediği sorusuna Whiting: “Bunu FIA yapmaz”

“Formula 1’de mücadele eden bir takımın, kuralları bildiğini varsayarız. Pilotlarının ve çalışanlarının kuralları bilmesini sağlamak, takımların sorumluluğudur.”

 


Yorumlar

  1. Whitmarsh değil, Whiting. Kuralları en iyi bilen ve uygulayan adam demiş. Muhtemelen sormuşlar, söylemiş.

  2. Bi bitmediniz be!!! Whitmarsh Efendi adam 300.yarışına çıkacak kuralları senden iyi bildiği kesin şu Foemula 1 dünyası Schumi üstünden trollük yapmayı ne zaman bırakacaklar acaba?

    La işiniz gücünüz yok mu sizin gidin aracınzı geliştirin ne biliyim 1 kasa birasına iddaaya girip pit stop çalışın ama şu adama laf yetiştirmeyi bırakın artık yeter.

  3. takımın schumiyi 2.ci plana attığının bir göstergesidir.orada ne bileyim bir takım temizlikçisi filan birini koysalardı.hiç mi tabela tutacak adamınız yok.

    ayrıca kural dedikleri nedir.yani nerde yanlış yapmış onu hala anlamış değilim.

  4. Bilmiyormu yoksa baksen cahile:-P

  5. If a driver stalled his car while entering the final grid, the other cars were sent instantly to a new warm-up lap, instead of all drivers stopping their cars and waiting couple of minutes for new start. The Stalled car is pushed to the pit lane and the grid is clear when the drivers return.

    Eğer bir sürücü gridde aracını stop ettirirse, diğer araçlar araçlarını stop edip bir kaç dakika yeni startı beklemek yerine, hemen yeni bir ısınma turuna başlatılırlar. Stop etmiş olan araç pit alanına itilir ve diğer sürücüler geldiğinde grid boşaltılmış olur.

    Sanırım yanlış yerleşmede de durum aynı. Eskiden stop edip duruyorlardı, mekanikerler tekrar araçların başına doluşuyordu, start epey gecikiyordu.

  6. kural neymiş arkadaş onuda söyleseymiş

  7. Schumacher- avatarı

    1)Kobayashi önce durup sonra geçtiği için Schumi duruş pozisyonunda ufak hata yaptı.
    2)Schumacher 299 kez yarışlara katıldı Schumi bilmeyecekte ben mi bileceğim ?

  8. İnsan hata yapar elbet, bunda abartılacak bir şey yok. Olaya açıklık getiriliyor o kadar. Şumi bir kuralı bilmiyorsa, bu onun zararınadır ki cezasını kendisi çekti zaten pitten başlayarak.

  9. Raikkonen06  avatarı

    Pek fazla büyütülecek bir olay değil efsane yapmış bir hata unutmuş olamaz mı onun zamanında böylemiydi değildi oda bir anlık dalgınlıkla yapmış olay kapandı gitti.

  10. Yahu amma büyüttünüz, yanlış gride girdi evet ve motor ısındığı için startın gecikeceğini düşündüğünden stop etmiş.
    Fazladan bir formasyonla yarış yeniden başladı. ne karmaşası yaşandı anlamadım biri birilerinemi daldı bizmi görmedik?
    Burda mercedesin orda grid gösteren adamının olmaması takımın hatası, schumi hangi gridde durduğunu nerden bilebilir numara yazmıyorki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir