Mosley, Paris'te Güvenoyunu Aldı

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, Paris’te yapıln bugünkü Genel Kurul toplantısındaki oylamayı kazandı

Delegelerin oylamalarını takiben Mosley, başkanlık görevine devam etmesi konusunda çoğunluğun desteğini aldı.

FIA tarafından yayınlanan bir basın bildirisi ile sonuç doğrulandı. Mosley, 55’e karşı 103 oyla toplantı sonucunda güven oyunu almış oldu. Oyların 7si çekimser yönünde iken gzli oylamada 4 oy da geçersiz sayıldı.

FIA Bildirisinin Tam Metni:

Bugün Paris’te yapılan Olağanüstü Genel Kurul sırasında FIA Üyeler Kulübü, FIA Başkanı’na güven yönünde oy kullanmıştır.

FIA üyelerinin oyları şu şekildedir;

Lehte: 103
Aleyhte: 55
Çekimser: 7
Geçersiz: 4

Olağanüstü Genel Kurul’da oylama, gizli olarak gerçekleştirildi. Oylar, toplantının başkanı (FIA Senatosu Başkanı) tarafından teklif edilen bir delege listesinden Olağanüstü Genel Kurul’un seçtiği 4 görevlinin temsil ettiği FIA yasa departmanı tarafından özel olarak sayılmıştır.

Bütün oy verme prosedürü, harici olarak Huissier de Justice (Fransa’dan atanan tanık) tarafından gözetlenmiştir.

Paris, 3 Haziran 2008


Yorumlar

  1. demek ki Mosley'in işlerini yürütecek birini bulamadılar henüz. Bakalım yakında gündeme birini sokarlar medyatik olur zamanla kamuoyuna kabul ettirirler. bir şekilde kervanlarını yürütecek bu işten milyar dolarları götürenler. Düşünsenize birileri dünyanın ''en hassas'' siyasi konusunu içeren bir skandal yapacak ve hala görevinde kalacak!! mümkün mü?

  2. bence bu adam zaten brakacaktı sadece bu şekilde bir olayla brakmak istemedi 2009 da kendisi brakacaktır ecclostone nin yüzde 1 milyon gitmez demesi aralarındaki takışmadan zaten oda biliyo 2009 da gidecegini işin içnde başka şeylerde dönüyo ama ne oldugunu kestirmek güc

  3. Ya hakikaten bizim tosfed ne yaptı, oy kullanmadılar mı nedir, 45 klüp ya tam üye olmadıklarından ya da aidatlarını zamanında yatırmadıklarından dolayı oy kullanamamış. Bizimkiler kesin bu 45'in içindedir..

  4. İyi halt ettiniz!

  5. bizim Türkiye kimsenin etlisine sütlüsüne karışmıyor gibi

  6. kaan kaanhan avatarı

    Türkiye den delege varmı oy kullananlardan??

  7. Bütün büyük klüpler gitmesi için oy kullandı ama mosleynin beslediği küçük klüpler sayesinde şimdilik orada duracak gibi. Abdullah abinin de dediği gibi bernie açık açık üstüne yürüyo mosleynin, bundan sonra ciddi bir savaş izleyebiliriz. Bu arada Hussier de Justice diye birisi yok, devlet tarafından atanan dışardan şahit demek o =)

  8. seni seçenlere lanet olsun! sen fianın başındayken daha neye güvenebiliriz ki?

    hayır o kadar zıtlaştılar ecclestonela falan. bakalım bundan sonra karar alınırken ne olacak? hiç bir şekilde sporun yararına değil.

  9. Yok Şenerim yok,bu adam oradan ayrılmaz.Börni %bir milyon ayrımaz dediğine göre!!!Bakalım ilk darbeyi nerden vuracak?Belli de olmaz bir bakmışsın kim vurduya gider(mi).!!!

  10. kaan kaanhan avatarı

    bu adamın yerinde bir japon olsaydı bırakın istifa etmeyi harakiri yapardı herhalde..

  11. diğer delegelerin de kasetleri var herhalde:)))

  12. Dikkat ettim de neredeyse bütün takım taraftarları Mosley'in gitmesini istiyor. Sonunda tarafların bir noktada hemfikir olması güzel. Ama Ecclestone'nin dediği olmaz umarım

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Rahat olun 2009 da kendi isteğiyle bırakacak şu anda mosleye yapılan sadece iadei itibardan başka birşey değil biz sana itibarını ve ülkeler olarak güvenimizi sunduk sende haddini bil adam gibi 2009 bırak benim aklıma gelen bu

  14. Deniz Baykal'dan farkı yok :S kesin arkasında birşeyler vardır

  15. kaan kaanhan avatarı

    bu adam gitseydi büyük ihtimal Todd gelecekti ne değişecek al birini vur ötekine :S

  16. Mosley'in elinde nasıl bir koz var ki kimse bu adama hayır deyip de gönderemiyor merak ediyorum.

  17. kaan kaanhan avatarı

    çok hızlısınız tebrikler 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir