Mosley Kararına, Ülkelerin Yönetim Kurullarından Tepkiler Gelmeye Başladı

yazar:

kategori:

Almanya’nın ulusal motorsporları yönetim kurulu, ADAC, bugün yapılan güven oylamasından çıkan sonuç hakkında üzüntülerini belirterek Mosley’in gabiliyetine ilk tepki veren büyük organizasyon oldu.

ADAC, Mosley’in özel hayatı ile ilgili durumun ortaya çıkmasının ardından başkanlık görevi üzerinde tekrar düşünülmesini isteyen kurullardan biriydi.

Avrupa’daki en geniş otomobil kulübü olarak bilinen Alman yönetim kurulu, FIA ile bütün ilişkisini bitirdiğini açıklaı.

ADAC, Mosley’in başkan olduğu sürece bu politikalarını sürdüreceklerini de ifade etti.

Almanların yanı sıra Hollanda tarafından da çıkan sonuca olumsuz tepki geldi. Hollanda motor sporları yönetim kurulu başkanı Guido Van Woerkom, Mosley’e güven oyu verilmesiyle şaşırmadığını ama sonuçtan memnun olmadığını belirtti.

Britanya Motor Sporları Birliği (MSA) ise, bugün Mosley’e çıkan güven oyunun ardından sporun yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyor. Yayınladığı bildiride MSA, çıkan sonuca saygı durduklarını ve gelecekte FIA’nın önemli bir üyesi olarak çalışmaya devam etmeyi dört gözle beklediklerini ifade etti.

Paris’te çıkan sonuca tepkiler devam ederken Amerika’dan da ayrılma sinyalleri geliyor. Amerika Otomobil Birliği’ni temsilen Robert Darbelnet "Bu tip bir olaya göz yuman bir organizasyona etkili bir şekilde bağlı kalıp kalmamayı ciddi bir şekilde göz önünde bulunduracağım" dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu tepkiler yeni bir yarış oluşumu doğururmu ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir