Basın: "Mercedes Motorları Lastiklerin Çabuk Aşınmasına Neden Oluyor"

yazar:

kategori:

Bu konuda daha önceden konuşan McLaren Pilotu Lewis Hamilton: “Lotus, Red Bull ve Ferrari, bir lastikle bizden daha uzun yol kat ediyorlar.”

Auto Motor und Sport, motorların orta devirlerdeki üstün performansının (yüksek tork değeri) Pirelli lastiklerinin fazlasıyla aşınmasına neden olduğunu öne sürdü.

Sauber Pilotu Sergio Perez: “Viraj çıkışlarında tempoyu tutturuyoruz ama sonrasında bir safhaya geliyoruz ki Force India bizden uzaklaşabiliyor; lastikleri yeni olduğu sürece.”

Mercedes Takım Patronu Ross Brawn motor karakterinin, lastiklerin bozulmasına büyük etkide bulunduğunu kabul etti.

Auto Motor und Sport’a göre Mercedes, sorunu belirledi ve motor tork haritası üzerine gelişim çalışmalarına başladı.


Yorumlar

  1. pirellidir o 😀

  2. Yanan motorlar V10'du.Ayrıca mangal partisi veren motorla raikkonen'in 17 sıradan gelip sizi nasıl madara ettiğini unutma.19,000 devir çeviremeyen(cosworth,ferrari ve mercedes 20,000'i aşıyordu) motorunuzu kurtardınız.Ayrıca izin ağladığınız için verildi.

  3. Çaresizlik..:D

  4. Mercedes artık gitsin atarabası yapıp onları yarıştırsın ama bu seferde atları öldürür bunlar 🙂

  5. Üç kez mi 🙂 Toplam iki kere izin aldı bunu tek biz yapmadık diğerleri de yaptı Biz hakkımız olan şeyi söke söke aldık hepsi bu. Motor dondurma kurallarının gelmesini biz hiç bir zaman istemedik. Motor dondurma kuralları gelinceye kadar orada burada mangal partisi veren Motorun hangisi olduğunu unutmadı kimse. Motor dondurma kuralı geldiğin de biz anın da gelişimi bıraktık ama bazıları bu yasağı deldi bunu Fia da anladığın da diğer takımlar la müzakere yapıp gelişim iznini haklı olduğumuz için aldık. 2007-2008 yıllarının motor güçlerine bakarsan Ferrari en güçlüsüydü 2009 yılına bakarsan Mercedes ve sonrasına bakarsan Renault peki bu nasıl oldu donmuş motorlar da Motor yağını motor suyunu motorun iç hatlarını kurallar çevresin de değiştirerek 50-70 Bg fark atmak caiz değildir mantığa sığmaz. Alacağımızı aldığımız içim gayet mutluyum EBD yi en iyi kullanan motor bizim doğrudur bu da motorun karakteristik özelliğindendir. Dayanıklılık-Az yakıt tüketme diğerlerine göre-Daha az soğuma ihtiyacı şasi ile uyumluluk bunların hepsi avantajdır. Çekiş kontrol sistemi mi gayet akıllı caydı kuralda ki boşluktan iyi yararlandık bir yarış ama kuralda ki açığı ortaya çıkartıp sezon için de kural değiştirdiğimiz için gururluyuz Sınırları zorlamaktan bir fan olarak mutluyum farkı bu doğurur.

  6. Motor gücümüz yetersiz diye ağlayıp üç kez gelişim izni aldınız.50 ile 70 hp güçsüz olduğundan bahsediliyordu.Renoda ayrılmasın diye diğer takımlar buna onay verdi.Üstelik nelson'u duvara çarptırınca bile ceza almadınız.Bu arada motoru EBD için geliştirdiniz.Yasak olan patinaj kontrolünü kullanıyorsunuz.Allah birde Pirelli'yi verdi başımıza iyice oldu.Hilebaz Kırmızı Öküzleri hiç saymıyorum bile.

  7. Schuminin lastikleri incelerkenki balışına dikkat etinizmi:)

  8. onu diyeni bi yakalarsam zaten… 🙂

  9. Kontrolsüz güç güç değildir diyordu birileri…

  10. vedat özkan avatarı

    Schumi ile Mgp arasında değil ben Mgp nin içinde problemler olduğunu düsünüyorum vücut dilleri ve bazı ifadeler bende bu çağrışımı yapıyor tabiki bu benim kişisel düsüncem bu çerçevede sezon sonu önemli gelişmeler beklediğimi ifade ettim.

  11. Eline sağlık. Mercedes'in uzun vadeli amacını çok iyi anlatmışsın. Şumi de kendisi isteyerek bu takıma geldi ki, tek amacı kendi ülkesinin takımına tecrübe katmaktı. Ne olursa olsun yaşlı pilotun geleceği yok. Ama Rosberg'in var, di Resta'nın var.

    Sanıldığının aksine, Şumi ile MGP yönetimi arasında anlaşmazlık olduğunu sanmıyorum. Bu durumu haberciler ve taraftarlar uyduruyor gibi geliyor bana.

  12. vedat özkan avatarı

    Mercedes in sorunları bir kaç güncellemeyle çözülebilecek Mercedes i zirveye oynatabilecek kadar kolay değil Mercedes çok gerilerde kaldı bu farkı kapatması mümkün değil diğerleri yerinde saymıyor ki Mercedes diğer üst takımların ayarında bir takımda değil.
    Bugüne kadar ki en büyük yanılgıda bu takımın isminin Mercedes olması nın getirdiği beklentiler ismi bir kenara bırakın bu takımın 3 yıllını değerlendirdiğinizde ve gelinen noktada bu takım yerini gösteriyor.
    Benim kişisel düsüncem örneğin Ferrari de tek araç poltikası malum orada 1.araç her zaman daha verimlidir yoğunlaşma onun üzerinedir maksimumu alma adına benimsenen politika budur ancak tabiki orada 1. araca da 1.sınıf pilotlar oturur o konuda herhangi bir sorun yok.
    Aslında benzer politikayı Mercedes de yapıyor diyebiliriz çünkü bir aracda sürekli problemlerin çıkması ve bunların artık süreklilik kazanması basitçe 1 ve 2. araç farklılığıdır.Takım zaten başarısız kaynaklar yetersiz Mercedes in adını ve üzerlerindeki baskıyı da düsünürsek 1 nolu araca yoğunlaşmaları gayet doğal bu noktada Mercedes gelecek yüzünü Schumacherde görmemektedir malum nedenlerle Rosberg gelecek planlamasında Mercedes için doğru tercihdir.Schumi nin tecrübelerinden nasılsa faydalanıyorlar planlama budur.Bu tercih kısa vadede Schumi lehine bence Mercedese takımın bu sporda devamı adına çok daha fazla değer katabilirdi ama bu tartısılır bir konu Mercedes in uzun vade tercihi bu yönde olmuştur.Schumacher in spora geri dönüsündeki beklentilerini bu takımda bulamadığı oldukça açık takım içindeki soğuk rüzgarlar Haug,Brawn ikilisinin yüzlerinden demeçlerinden de rahat bir sekilde okunuyor ben takımda ciddi problemlerin olduğunu düsünüyorum tahminim bu sene sonu itibariyle ciddi değişimler görebiliriz.

  13. renault her sene yeni bir şeyler peşinde koşarken, mercedes'in yerinde sayması şaşırtıcı.

  14. Zaten F1 deki V8 motorlar güç çıkışında azami sınır nokta olduklarını düşünüyorum. Renault olsun Ferrari olsun Mercedes den geri bir motor olduğunu düşünmüyorum. Hatta Renault un diğer motorlara göre daha fazla artılarının olduğunu diyebilirim. Mesela Bahreyn de diğerleri motoru ekstra soğutmak için delikler açıp aerodinamik ten kayıp verirken biz bunu yapmıyoruz. Yakıt avantajı demek zaten lastiklere daha iyi bakmak demek buda tur derecesini etkiliyor. Tabi ki her motorun karakteristik özellikleri farklıdır.
    Kesinlikle bende genelde ön lastikleri değiştiririm biraz sürüş stili ile de alakalı. Ama bu bambaşka.

  15. Sorunu uzun süre önce anlamışlardır muhtemelen, ama şimdi demeç vermişlerdir.

    Güçlü motorun varsa yol aracında bile sıkıntı oluyor. Pontiac'ta 2 ayda bir arka lastikleri değiştirdiğimi hatırlıyorum 🙂

  16. Hangi lastik üreticisi olursa olsun Lastik aşınması Motorun sağlamış olduğu kuvvet aşınmaya maruz kalmışlardır. Ama Pirelli lastiklerinin hassas olması bu alanda daha fazla çalıştırma gerektiriyor şasi ile motor tedarikçisini. Mercedesin 9 yarış kala böyle bir sorunu daha yeni yeni anlayıp gerekli gelişmeleri yapacağız demesi ilginç olmuş.

    Renault Sport F1 Bu alan da 2011 den beri çok büyük adımlar attı Motor haritası motor tork çıkışı dengeli bir güç dağılımı bunların hepsi lastikleri etkileyen faktörler.

  17. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Konuyla Alakasız !

    Moto GP

    Arkadaşlar V.Rossi 2013 ve 2014 sezonu için Yamaha ile tekrar anlaşma imzalamış.

  18. Yeni mi anlamışlar sorunu? Renault tam 3 ay önce Lastik Aşınmasına Motor Haritası İle Müdahale Edilebilir demişti Mercedes daha yeni anlıyor sorunu bravo!!!

  19. Yeni mi anlamışlar sorunu? Renault tam 3 ay önce Lastik Aşınmasına Motor Haritası İle Müdahale Edilebilir demişti Mercedes daha yeni anlıyor sorunu bravo!!!

  20. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    hayır 🙂

  21. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    F1 tarihinde bu kadar kötü lastikler üretilmemiştir herhalde.

  22. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    o ön kanat baya baya saçma end plate yok sanki hrt ön kanadı gibi

  23. Güçlü motorun var derdin var arkadaş. Artık durum öyle bir hal aldı ki lastiği iyi kullanmak, getirilen mega güncelleme paketinden daha fazla zaman kazandırıyor, zayıf motorlar daha hızlı olabiliyor. Alın size F1.

  24. Newey in son meşhuru olan en son motor haritalamasının performansdan çok bu işe yarıyor olabileceği söz konusudur.SOn motor haritalama ve tork düşüklüğü hadisesinde RBR ,performans kaybetmemekden bahsetmekle birlikte Lotus un Kanada da göstermiş olduğu lastik aşınma başarısıda dikkat çekmişdi.

  25. Bunu bulmaları tespit etmeleri iyi oldu birde bana o ön kanat çok saçma geliyor gereğinden fazla süslü.

  26. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Gelişim demek sadece araca yeni bişeyler eklemek değil..Mercedes hatalardan sanki ders çıkarıyor gibi.Motor haritalama sistemini geliştirirse biraz daha ön gruba yaklaşabiliriz..Tahmini olarak Mercedes Spa'da eski düzene geçicek yada yeni güncelleme getirecek Macaristan'da yeni difüzör ve bi kaç şey daha vardı ama işe yaramadı.Schumacher Spa'yı kazanrsa müthiş olur.Mercedes'in ön grubu yakalaması için 1-2 kez double 5-6 kez podyuma çıkması gerekki şampiyonada sıra kazanmak için Bence sezonun en iyi yarışı olan Spa ve İtalya süper olacak.

  27. Gelişime başlamış mış 🙂
    Sezon bitti hallerine bak . param olsun ne mercedes ne pirelli asla .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir