Basın: Mercedes F1'den "Kısmen" Ayrılıyor

yazar:

kategori:

Concorde Anlaşması üzerine Bernie Ecclestone ile aralarında sıkıntılar bulunan Mercedes’in 2014’ten itibaren yarı resmi bir takımla mücadele edeceği söyleniyor.

Alman marka, takımlara motor sağlamaya devam edecek ve yarı resmi takımın da “AMG F1” olarak yoluna devam edeceği ifade ediliyor.

Bilindiği gibi AMG, Mercedes’in yüksek performans birimi.

Dergiye göre yeni ekip Brackley kökenli AMG F1, Ross Brawn ve Michael Schumacher ile yola devam edebilir ama Mercedes, daha çok mühendislik yönü ile sporda kalacak.

Bununla birlikte Alman şirketin spordan kısmen ayrılmasında, son dönemde Gerhard Gribkowsky ile patlak veren rüşvet skandalı da etkili olabilir.


Yorumlar

“Basın: Mercedes F1'den "Kısmen" Ayrılıyor” için 56 yanıt

  1. İki sevimsiz yüz

  2. Desene gitti bizim 16tl 🙂

  3. ben de bir kaç sene önce f2 serisi canlandırıldığında fianın diğer serilerde kullandıgı gibi fiaf2 ve fiaformula2 domainlerini almıştım 😀 fos çıktı 😀

  4. yanlis biliyorsun .. marka tescilliyse catır cutur alir alan adini hic bisey yapamazsin…

    bu islerle ugrastim bir ara ordan biliyorum…

    rapidshare bile rapidsharez.com gibi bir alan adini bile mahkemeyle geri aldi .. yani mahkeme almanyada gorulurse ki oyle olacak hayatta alan adini elinde tutamazsin..

  5. mercedes yıldızı bu takıma yakışmıyordu.takım doğru olanı yapmış.mc laren o yıldızı gururla taşıyacaktır.hayırlısı

  6. 🙂 Onu kastettiğini anlamamıştım.

    Kadınlarla başı çok belaya girmiş, artık nefret edip bir daha evlenmeyeceğim dedikten sonra beni evliliğe razı eden kadın da sıkıntı çıkarırsa seri katil olurum zaten 😀

  7. olasılıklar her zaman vardır.

  8. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Resimdede Haug Ecclestone'ı dövecek gibi duruyor..vurdummu yıkarım 😀

  9. McLaren ile Mercedes'in ortaklıkları bittiğinde McLaren'in tepetaklak olacağını savunan Formula'dan bi-haber eyyamcılara o gün de, bu konuyla ilgili her haber çıktığında da tıpkı şimdi olduğu gibi ''Mercedes 2015'i göremez'' demiştim.

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yahu bazı konulara yorum yapamıyorum. nedir bu çektiğim çile..

  11. deniz aydın avatarı

    Uzun zamandan beri düşündüğüm bir durum, bugünlerde alman basınında da konuşulmaya başlanmış. SCHUMACHER'in anlaşmayı uzatma konusundaki aceleci olmayan tutumunun tek sebebi mercedes'in f1'de kalıp kalmayacağı veya ne kadar kalacağı durumlarıyla ilgili. Yani içiniz rahat olsun ki, SCHUMACHER 2013'te de gridte olacak. Ancak asıl sorun, uzatılacak anlaşmanın 1 yıl mı, 2 yıl mı olacağı sorunu… neyse biz yine efsaneyi pistlerde izlemeye devam edelim. bize, ileride çocuklarımıza anlatacak güzel yarışlar izletmesi dileğiyle, tıpkı geçmişte yaptığı gibi… yeter ki MGP hızlı olsun…

  12. F1'de kaynak kısıtlaması anlaşması var.Mercedes saf saf herkesin buna uyacağını sandı ve bir çok personeli işten çıkardı.Başta kırmızı öküzler olmak üzere anlaşmanın delindiğini anladıklarında çok geçti.Takımın düştüğü durumun temel sebebi dandik Pirelli lastikleri.F1'de güçlü motor her zaman avantaj olmuştur.Şimdi aleyhine çalışıyor.Böyle saçmalık olmaz.Bolt'un ayakkabılarının elli yada yüz metre sonra eridiğini düşünsenize.

  13. Yanlış anlaşılma olmasın, geçen buraya yazdığınız teknik yazılarınn birinde bir arkadaşla "hava atma" konusunda şakalaşıyordunuz, ona atıfta bulunmuştum 🙂

    Ayrıca henüz nişanlısın bişey görmedin, Evlenince görürüm ben senin k.çının rahatlığını :))

  14. Ben de mütevazıyımdır, hava atmakla işim yok ama k.çım rahat etsin isterim. arkadaşımın patronunundu 730d, nasıl rahat ettiğimi gel k.çıma sor 🙂

  15. Ben mutevazi adamim usta, hava atmayi sevmem :p

    Tabi ki hayalimde ki araba C63 Amg ama vermezler onu, C220 cdi yeterde artar bana, bosver 🙂

  16. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    hocam başıma böyle olaylar çok geliyor, Sen burdasın sana sorabilirim ?

  17. sevindim. şanslıymışsın 🙂

  18. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    buldum 🙂 Google Chrome sayesinde 😛

    link

  19. Google indexlememiş, geçenki gibi önbellek verisi yok. Bing'den zaten bir hayır gelmez. Şu an baktım ama ulaşamadım googledan. Umutsuz 🙁

  20. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Xtrabit Racing ( Günay ) Yardımına ihtiyacım var, Yazım silindi konuyu tekrar görebilme şansımız varmı ? 🙂 İsim 2000 Formula 1 Sezonu.

  21. niye 220 cdi? daha iyileri var 🙂

    geçen bütün haftasonu altımda 2009 730d vardı, 8lt gösteriyodu şehir içinde 🙂

  22. Sadece sifir bir C220 cdi versinler hemen devrederim, hic kasmam 🙂

    Zaten bi acilis sayfasi yapip Bu domain satiliktir yazicam, altina da Not: Sifir C220 cdi ile takas kabul edilir 🙂

  23. o global olmaz be usta 🙂

  24. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    geldiğin gibi sessiz sedasız git.arkandan ağlayan yok!

  25. Tamamdır ellerine sağlık teşekkür ederim Harika olmuş Böyle daha anlam mı ve hoş.

  26. yukarıda "bir" yazısına tıkla.

  27. Hangi resmi sanırım Link çıkmadı 🙁

  28. resmi aç, sağ tıkla menüden farklı kaydet yap indir.

  29. Rica ederim. Bu sene bile bile gelişim de geride kaldılar. Takım güncelleme yapmak yerine lastikler üzerine yoğunlaştı durum ortada.

  30. Çok Teşekkür ederim Peki nasıl alabilirim ? Ellerine sağlık.

  31. Mercedes'in Formula 1 den takım olarak çekilmesi beklediğim birşeydi. Çünkü takım iyi yönetilmedi, çok iyi kişileri toplamalarına rağmen (Bob Bell, Aldo Costa, Geoff Willis gibi) AERO tarafındaki update'ler sürekli gecikti, Ferrari resmen aracı komple değiştirmesine rağmen biz çok geride kaldık. Çok güçlü bir motor var,lastikleri resmen eritiyor ve koskoca Mercedes GP teknikerleri buna bir çözüm bulamıyorlar. 2013te Schumi olursa Mercedes'le birlikte son seneleri olacak diye düşünüyorum,üzülerek..

  32. çok güzel.desene brawn ın adını koymak isteyipte koyamadığı efsane takıma bu sefer adını verecek Tyrell-mercedes.

    bence çok iyi haber çünkü haug ve anti schumi ekibi lanet bir sezon yaşattılar efsaneye.
    en azından emir alacağı kimse olmaz ross un.ve başarılar tekrar yaşanacaktır.monakoda pol alan biri her şeyi başarır.

  33. Sana hazırladım bir tane 🙂

  34. Yeni avatar iyiymiş. Yalnız kalbi reno sarısı renginde yapmak lazımmış 😀

  35. Teşekkürler. Bu sene dışında Brawn GP aracından daha ileriye gitmemiş görünüyorlar. Bu sene başlarda biraz iyiydiler, sonra diğerleri gelişince yine geri kaldılar.

  36. o kadar da geliştirsinler canım aracı 🙂 HRT bile gelişim yaptı 🙂

  37. AMGF1.DE ile devam ederlerse 🙂

  38. 2009 brawnın paketi aman aman bir şey değildi. Diğerleri çok yavaştı sadece. Zaten sene sonunda olması gereken yere kadar gerilemişlerdi.

  39. Bence kısmi ayrılık iyi gelebilir, kan değişimi olursa Haug takımdan uzaklaştırılırsa, Mercedes dışardan desteğe devam eder.
    Brawn ve Schuminin olduğu yerde herzaman sponsor desteği zaten olur.
    Bu ikilinin çok paraya ihtiyacı yok, onlara sportif başarı gerek.
    Eğer devam ederlerse önümüzdeki 2 sene harika bir sezon izletebilirler.

  40. cok fazla umitlenme eger tescil ettirilrse bu marka o alan adini senden mahkeme karariyla alirlar .. daha once msn.mo gibi bir alan adi almistim mahkemeye verip alan adini geri aldi microsoft 😀

  41. Usta çift katmanlı difüzör sisteminin getirisi çok büyüktü kesinlikle ama tek o parçaya da bağlayamayız. Hadi bunları da geçelim o paketten 2010 için düzenli olarak podyuma çıkma başarısı gösterecek bir paket elde edilemez miydi. 2009 da iyi lastik kullanıyorlardı sağuk havalar hariç 2010 da tamamen lastik sorunu yaşadılar ve halen de yaşıyorlar.

  42. Şöyle anlatmaya çalışayım 2007 Yılının ortasın da Honda takımı 2009 kurallarına göre tasarlanacak arabaya yoğunlaştıklarını belirtmişlerdi ve öylede oldu. Testler başladı Çift katmanlı difüzör sistemi patlak verdi baya bir tantana yaşandı ama bu arada Bgp001 çok hızlı arabanın üzerin de sponsor bir tane dahi güçlü bir sponsor yok herkes boş depo ile turladıklarını düşündü ama sezon bir başladı sonuç 1-2 . Paket Aerodinamik olarak mekanik olarak harikaydı diğerlerinin çok önündeydi Hatta Button testler de bizim fabrikada deneyip attığımız parçaları bazıları buraya güncelleme olarak getirmiş dedi o derecede yani. Paketin tek sorunu yağmurlu ve soğuk havalar da lastik ısıtma problemi vardı. Ağırlık merkezi süspansiyon geometrisi egzoz tasarımı bu alandalar da baya bir ileriydiler. Ama takım el değiştirmesi ile bu avantajlarını geliştirip 2010 yılına aktarmadılar. Aracın ön burun konisini değiştirmeleri ile tekrar baştan araba tasarladılar. Çift katmanlı difüzör 2010 dada kullanıldı ama kendi kullandıkları bu sistem den bile yeterince verim alamadılar. Ve o gün bugündür zaten köprünün altından çok sular geçti. Anlatmak istediğim bir nevi şu Newey Rb5-Rb6-Rb7-Rb8 2009 da başlayan kurallarla hep üzerine ekleyerek geldi buda başarıyı getirdi. Aynısını neden Brawn yapmadı. Tabi ki işin iç kısmını bilmediğimiz için fazla yargılayamıyoruz.
    Şunu da belirteyim kaynak açısından sezon sonuna doğru Brawn çok sıkıntılar çekti ama paketin iyi olmasıyla yarış galibiyeti alamasalar da podyum da yer aldılar büyük çapta güncelleme yapılmadan.

  43. Yok usta Honda'nın bir önceki sezon olduğu yere aracın kanatlarını sökseler yine dönemezlerdi 🙂
    Hatırlıyorum da Barichello yarış içinde telsizden aracın heryerde kaydığını, sürülemez olduğunu söylemişti de takım cevap olarak "Acını paylaşıyoruz" diyebilmişti 🙂

    Çift katmanlı difüzör ile şampiyon oldular evet ama arac hiç olmazsa orta sıraların aracıydı yani 🙂

  44. BGP001'de ne vardı anlamadım. O sezonu izlememiştim nadasa bırakmıştım 🙂 Tek bir fikirden nemalanmış takım. RBR'nin EBD'si gibi. Onlar da döküldüler EBD kalkınca ama yine de fena yerde değiller.

    O yarışları izliyorum bu aralar da, difüzörü sökünce yine hondanın olduğu yere dönmüşler işte. sezon sonunda epey sıkıntı çekmişler DDD herkeste olunca. Daha o yarışlara gelmedim, gelince daha net fikrim olacak tabi.

  45. 16 tl verip AMGF1.COM u satın aldım, haber doğrulanırsa köşeyiz demektir millet, herkese yemek sözü veriyorum 🙂

  46. Bu arada Bütün Arkadaşlarımın Kadir Gecesi Mübarek Olsun.

    Ölümünün 24 yılın da Enzo Ferrariyi saygıyla anıyoruz. (14 Ağustos 1988)

  47. Ayrılmalarının nedeni bana göre 2010 yılından beri istenilen sonuçların alınamaması. Şampiyon bir paketi devraldılar Bgp001 harika bir paketti ama 2010 yılında eser kalmadı bu paketten ama bir de Rbr ye bakalım aynı yılın paketi alan Rb5 2010 yılına evrim geçirmiş olarak girdi üzerine eklenerek gelindi. Ama Brawn bunu yapmadı tamam paket doymuş olabilir gelişime ama Bgp001 in bir iyi yönünü de 2010 da göremedik yapılan en büyük hata bana göre bu oldu.

    Umarım takım yeni projesi ile istediğine ulaşır. Zaten Motor tedarikçisi olarak kalmak istiyorlar Her firmanın kendine göre belirlemiş olduğu Stratejisi vardır saygı duymak gerek.

  48. Takımı Brawn ve Schumacher birlikte alsa çok daha iyi bir takım olur eminim Schumi bırakınca teknik ekip olarak devam eder.

    Ama önce biz galibiyetler bekliyoruz henüz erken Schumacher'den

  49. Bir ara şu laf vardı, mercedes firması yolsuzluklara karışmış bir iş ortağıyla bir daha çalışmazmışmış. 2007'de mclaren casusluk skandalı varken takımın %40'ydı sanırım, hissesine sahiptiler. hiç bir şey yapmadılar.

    Bunlar bahane gibi geliyor. Dediğim gibi, MGP bu sene sonu çekilecek. Takımı yine Brawn devralır da 2013'de şampiyon olursa Hondayla Mercedes bir olup Brawn'ı vururlar artık 🙂

  50. ayrılmasın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir