Ecclestone Türkiye GP'nin Dönüşüne Sıcak Bakıyor

yazar:

kategori:

2005 ve 2011 yılları arasında Formula 1 takviminde yer alan Türkiye yarışı, yetkililerle Formula 1 yönetiminin para konusunda anlaşamaması nedeniyle 2012’de takvimden düşmüştü.

Dün Habertürk’e konuşan Ecclestone, para konusunda anlaşmaları halinde Türkiye’ye döneceklerini söyledi. Ecclestone “Para konusunu çözersek Türkiye F1 takvimine dönebilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Tam 7 sene önce ilk Türkiye GP'si kosulmustu.Dogumgunun kutlu olsun Türkiye GP,seni unutmayacağız…

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ben ınanıyorumki Sponsor devi olan parası olan bu pisti alıp kira ödeyerek yarış yaptırabilir,mesela örnek gösteriyorum ağaoğlu diyelim bu pisti kiraladı ve bernie ile anlaştı ne olur ? yarışlar olurmu her türlü olur devletten bu pisti alıp para babası olan birisi bunu kiralayip kendi çıkarları doğrultusunda yarış yaptırabilir,hem inşaat sektörü olduğu için bir çok otelde söz konusu olur hem kendi kazanır hem ülkemiz,bu senaryoyu tamamen kendim ürettim olma sansı var ve ilerde olmaması için bir nweden göremiyorum sadece iş biraz isteğe bağlı bu yorumdan sonra belki ilgisini çeken birileri olmuştur.

  3. formula 1 in türkiyeye gelmesi demek yayınların tekrardan trt ye geçmesi demek

  4. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    ecclestone sana sözüm var sen türkiye gp yi takvime sok tamam bir daha asla 2 biletle 10 kişi girmeyecez söz 😀

  5. o bürokratların orada olmasının sebebi yine hükumet yani devlet… sonuçta suçlu yine devlet

  6. Ben şunu çok iyi biliyorum ki, yok efendim Pistin yeri yanlış, şehri yanlış, yolu yanlış, tribünü yanlış, kılı yünü yanlış diyenler, bu pist evlerinin arka bahçesinde olsa yarışa bir bahane bulup gitmezler.

    Bu cümlede bana bir ithaf varsa sana şunu söyleyebilirim ki yarışı izlemek için 500 km yol geldim. gidiş dönüş 1000 km. Ayrıca hafta sonu hariç 3 gün okulu astım.

  7. Ben şunu çok iyi biliyorum ki, yok efendim Pistin yeri yanlış, şehri yanlış, yolu yanlış, tribünü yanlış, kılı yünü yanlış diyenler, bu pist evlerinin arka bahçesinde olsa yarışa bir bahane bulup gitmezler.

    700 TL ana tribün bileti pahalı evet o zaman 70 TL açık alan var. O zaman da yok efendim yerde çimen yok hava çok sıcak… Zaten Monza'da açık alandan yarış izleyenlere jakuzi tahsis ediyorlar ya! Geçen yarış Macaristan'da güneşin altında açık alanlar tıklım tıklımdı onlar insan değil de android mi güneşten etkilenmiyorlar mı?

    Üstelik o açık alanın indirimli fiyatı 72 EURO yani 160TL kaldı ki Macaristan avrupanın en ''FAKİR'' ülkesi ve GSMH da da dahil tüm ekonomik verileri ülkemizden kat be kat kötü.

    Kısacası evinin arka bahçesinde pist olsa yarışa gitmeyeceklerin bahanesi bitmez.

  8. suçluyu devlet ilan etmek yerine ''niteliksiz bürokratlar topluluğu'' tarifi daha doğru olacaktır.

  9. Pist niçin Istanbul'a yapildi diye yapilan sikayetleri anlayamıyorum. Herkesin hayran oldugu bir sehir icin bunca sikayet niye? Ayrica Barcelona da yaris izlemeye gitmis bir olarak soyleyebilirim ki onlarin da pisti sehrin gobeginde degil. Tek farkı belki ulasimin trenle yapiliyor olmasi. Sonrasinda yine 15-20 dakika yuruyorsunuz ama veya uzuunn taksi/otobus kuyruguna girebilirsiniz. Istanbuldaki pist icin de ulasim su an biraz zor ama zamanla geliştirilemeyecek gibi degil. Maksat yarisi izlemeyi istemek olsun. Yoksa kimse sikayet etmez pistin yerinden. TT Arena'ya guya gidiş cok kolay ama ne zaman gitsem donerken o izdaham icinde parmaklıklardan gecmeyi beklerken olmaz olsun diyorum. (Mac icin bile degil konser icin gittigimde – Mac cikisini hayal bile edemiyorum.) Sonra yine istedigim birsey oldugunda pasa pasa gitmiyor muyum? Gidiyorum…yani soyledigim gibi maksat izlemeyi istemek olsun. Sporu gercekten sevmek olsun.

    Bilet fiyatlari evet pahalı ama kimse kafanıza silah dayayip zorla 600-500 TL vereceksin Platinum alacaksin Gold alacaksin demiyor ki. Kimse bana bu sporu canı gonulden sevip de 3 gun dolu dolu yasanabilecek zaman icin 70 TL ayiramayacagini da savunamaz cunku biliyorsun ki bu olay yılın su zamani yapilacak. Biriktirebilirsin. Gunde 0,20 TL… Biliyorum ki burada bircok kişi baska seylerden fedakarlik yaparak yarisa gitti onca sene. Ama bazilari da var ki zerre kadar caba gostermeyip yaris zamani… "Ahh ahh keşke biletler bu kadar pahalı olmasaydi" diye pos kesiyor.

    Yaris elimizden gitti evet bastakilerin bolca umursamazligi var bu konuda. Daha fazla reklam yapilsa keşke diyoruz. Keşke parada anlaşılabilseydi. Keske Futbol Basketbol kadar bu spora da onem verilseydi. hepsine 100% katiliyorum ama inaniyorum ki bizlerde de birazcik da olsa hata var.

  10. Bu animasyon bu sezon öncesi yayınlandı, yani bu seneden bahsediyor 🙂

  11. Çoğu kez aynı şeyi yazdım yine yazıyorum, pistin lokasyonu çok yanlış. Tercih İstanbul olmamalıydı. Ama madem istanbulu şeçtiniz pistin yeri çok yanlış seçildi.
    Orası İstanbul bile sayılmaz. Sırf Hv. alanı var diye gidip pisti dağın başına yaptılar.
    Yapınsana kardeşim boğazın biryerinden geçecek şekilde bir tasarım, hem boğaz manzarası hem tarihi istanbul manzarası eşliğinde yarış izlesin dünya.
    Üstelik yerli ve yabancı turistlerin kolay ulaşım imkanı ve ilgisi daha fazla ve kolay olurdu.

  12. MGP leri seneyede 8-9 sıradalar.
    Schumiyi koltuğa oturtmuşlar ama:)

  13. bakın bazen devletin dışında yaşayan insanlarında bir şeyler yapması gerekir devlet yarışa her yıl o kadar para öderken geri dönüşünü alamıosa bu iş olmaz her yıl zarar edilmez hem pistin yeri hatalı hemde ülkemizin f1 e ilgisi yok öncelikle türkiyede kaç tane pist var en azından test pisti gibi orta çaplı pistler böyle pistler bir çok şehirde olsun ülkemizdeki büyük firimalarıda sponsor olmak için ikna edildiği zaman bu pistlerde genç sürücü testleri yapılır ayrıca istanbul park boş boş duracağına hiç yoksa orda otomobille tur atılmaya izin verilsin mesela 1 tur 10 tl gibi hem pist boş kalmaz hem f1 e ilgi belki biraz daha artar diğer ülkelerde böyle f1 için 1 tane pist yok oralarda en az 2-3 güzel pist var f1 için bizde 1 tane var oda şuan bi işe yaramıyor

  14. Pist istanbulun en ücra köşesine yapıldı. Taa yapılırken ben babamla konuşuyordum bu pistin yeri yanlış diye antalyaya yapılmalıydı.

  15. pistin olmasına yaz günlerinde "sıcak", kış günlerinde "soğuk" bakıyorum. öeeh 🙂 kışın zaten f1 yapılmıyor. neyse ilkokullu esprisini geçelim.

    o pistin tanıtımı, reklamı aylar öncesinden yapılmadığı sürece dolmayacaktır. adamlar ispanya futbol lig maçında kendi pistlerinin reklamlarını döndürüyor. biz üst geçitlere "formula 1 welcome" yazıyoruz, "hoş geldin ramazan" der gibi.

    eksiklik bizde ve yönetimsel, onu izleyecek, seyredecek olan kitlede değil.

  16. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Olay çok basit bir denklemden ibaret. Hükümet bu işe girişti. Evet sağolsunlar F1'i en azından ülkemizde beş yıl izledik.

    Ancak izlenilen yol yanlıştı. Hükümet bu işin sonunda gelecek paraya bakacaktı. Baktılar ki talep yok para dönüşü yok. Bay E 'nin tonla para istemesi de tuz biber oldu ve vazgeçtiler. Bu kadar.

    Aslında kapsamlı reklamlarla tanıtımlarla promosyonlarla ilgi çekilebilirdi. İlk yıl olmasa ikinci yıl üçüncü yıl olurdu. Çünkü biz hızı seven bir milletiz. Caddelerde sokaklarda ölümü göze alıp hız denemesi yapan insanlar var.

    O pist orada boş boş çürüyor. Açın insanlara.. En azından az ya da çok belli ücret karşılığında insanların orada sürmesine izin verin. Yapıyorsa orada hız denemesi yapsın. Bu da yok.

    Bir çok ülke F1'e girebilmek için can atıyor. Dolayısıyla her yıl Bay E'nin isteyeceği meblap yükselecektir. Dolayısıyla şansımız az. Maalesef ki yöneticiler sebebiyle az. Yoksa muhteşem bir pistimiz var.

  17. Aman gelmesin bu akbaba ya para vermeyin..

  18. dediğinin alakası yok ben ankaradayım bu ulaşım yüzünden gelmedim hiçte gerek yok 6-7 saat yol işkencesi çekeceksin birde istanbulun en uç noktasına gideceksin kimse kusura bakmasın öyle bir yere yapılırsa pist kimse gelmez

  19. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    kardeşim sen kendi gönlünün ve bizim gönlümüzün istediğinin olmasını istemez misin?suçlu aranıyorsa yine devlettir bunu unutmayın niye gerekli reklam yapılamadığı türk halkı bu spora kaynaştırılamadığı için

  20. Devlet ne yaptı bir Formula 1 kültürü motor sporu kültürü için… Hangi sporcuya destek oldular kime Can Artam, Cemil Çıpa? Jason bile baba torpiliyle yarıştı GP 2 de hangi devlet başkanı çıkıp dedi yahu bu çocuk o koltuğu haketmiyor yerine yenisini arayalım. Petrol Ofisi desteklerken bazı şeyleri niye ona gerekli kolaylıklar sağlanmadı. Mesela yaptığı sponsorlukla orantılı, yeterli düzeyde vergi indirimi gibi. Büyük firmalarımızın sponsor olması yönünde devlet ne yaptı. Önce alt yapı oluşacak ki millet tren izler gibi gitmeyecek. Evet avrupanın incisi. Öyle bir inci ki tarihi ve lüks bir kaç semtinin dışında bir anlamı yok yazın antalya dolup taşarken orada pisti hem halka hemde turistlerle doldurmak varken istanbul un en ucra köşesine o pisti yaptıranların düşünmesi gerekirdi bazı şeyleri. Olimpiyat stadını düşün hangi futbol takımı seviyor orayı… adamlar fuar alanı yapacakmış orayı devletin orayla ilgili büyük planı o…. birine peşkeş çekilmek için ayrılmış arazi… Hiç k bakma evet D Smart alıp izlemem. Ben her ay TRT için vergi veriyor muyum? O zaman bana izletecek gidecek alacak yayın haklarını… TRT gibi bir kanal almıyorsa gidip özel kanala şirkete o parayı da vermem…
    Ama Formula 1 bize bir iki beden büyük zaten. Neye gerek öyle lüks sporlar. Biz evimizde basketbol şampiyonası düzenleyelim. 2. oldu diye oyunculara tonla para verelim… Devlet Kenan Sofuoğlu'na ne kadar destek olmuş… Adam 2. seviyeye kadar yükselmesine rağmen sponsoru yok diye yeniden eski serisine döndü…
    Kimse bunları görmüyor mu bu ülke de hala devlet başbakan deniyor anlamıyorum…

  21. F1'i bir pistten alan Bernie'dir, getiren değil 😉

  22. bu spor politikasiylamı . rüyalarda belki …

  23. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    Ergen gerisi başbakan hakkında düzgün konuş.

  24. pist çok güzel. almanya, ing, fransa veya herhangi bir avrupa ülkesinde olsaydı ne reklamını yaparlardı.

    bence bu pisti ve formula 1'i hak etmiyoruz.

    ama wrc yapılmalı. özellikle wrc sss'te halkın ilgisi oldukça iyiydi.

  25. Muammer UYAR avatarı

    Bay E diyorki para nereye ben oraya.. Yoksa umrunda mı Türkiye… Adam utanmasa evinin bahçesine pist yapıp takvime sokacak.

  26. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    1)Türkiye'nin bir köşesi dediğin yer Dünya'nın yıldız şehri İstanbul.Ağrı'ya yapacak hali yok.
    2)İndirim politikasında haklısın ama yine pahalı olmak zorunda çünkü f1 zirvedeki spor.Halı saha maçı degil.
    3)İstersen 2 hafta önceden reklam yap.Kayseri'deki Adana'ki bir adam gelmez.Tek İstanbul ve çevre illerdeki sayılı kişiler gelir.Yine dolmaz .
    4)Millet daha D-smart'a para vermiyor.O kadar parayı f1'e vermez.Rusça izler yine vermez.

  27. A.l.f.o.n.s.o ban yedi yav!

  28. Yaklaşımda nüans farkları yaratalım: Evet başbakan bilir.. '******* alır' dedi(nedense o zamanlar Formula 1 için kahvede kullanılan futbol tabirleri kullanılıyordu), kehaneti tutmayınca(******* umurunda değildi aslında, olay peygam olayı) tabi kesin başka menfur sayılan bazı şeyler de sebep görülmüştür; neticede sözleşme süresi bitince 'gönderin gitsin bu ucubeleri' moduna girildi, iyi de oldu galiba ha!?.. Fırsat yaratırsanız saçmalarım böyle; hassas bir damar 🙂

  29. Sen git f1 pistini türkiyenin bir köşesine yap(istanbul), 0 indirim politikası ile ilerle, diğer şehirlerden otobus vb. gibi aktarma çalışmaları yapma, yarış günü bir tek sabah haberlerde duy başkada bir yerde görme(reklam politikasının gelindiği son nokta), o kadar yatırım yap sonrada ben bu parayı ödemem diyip millet vekiline oraya buraya yedir, genç sürücü testlerini oluşturma, insanlara F1 i sevdirecek tanıtacak çalışmalarda bulunma… Sonrada sen kalk başbakanda bilir F1 i getirmeyi de.. getirdi de ne oldu?

  30. Baknız Efendiler………

    Bernie Ecclestone iyidir
    Bernie Ecclestone çalışkandır
    Bernie Ecclestone karizmatiktir
    Bernie Ecclestone formula 1 tekrar türkiyeye getirir diyorum…..Şalu

  31. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    başbakanda bilir TÜRKİYE'ye f1 i getirmeyi.Ama izleyen kimse yok biletler isterse 50 tl olsun.yine orası dolmaz.daha millet f1 ne onu bilen yok ?

  32. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Yükselen ekonomimizde zengin daha zengin oluyor,paralar onların yararına harcanıyor ya da gereksiz projelere-ki bundan da belli kisiler karli cikacak- Bahsettigim zenginlerin hangi görüşte olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.Gelişmiş ülkeler gibi yükselseydi ekonomimiz Bernie gibi nicelerinin Turkiyeye yatırım yapmasını daha iyi anlar biz de degerlendirirdik

  33. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    adam amerika'ya gitmektense yanı başındaki küçük cennet istanbul'u tercih ediyor.etmeyen ise biziz.çoğu ülke istenilen rakamın kaç katını vermeye hazırken (mesela rusya) biz vermiyoruz halbuki başbakan erdoğan ise ekonominin gün geçtikçe yükseldiğini belirtmekte ama değişen yok.peki başbakanım bu yükselen ekonominin paraları nereye gidiyor???????????

  34. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Yarış Suriye'de Filistin'de yapılacak olsaydı biz hemen para yardımına kosardik para sorunu kalmazdı.Ama kendi ülkemizde ne gerek var buna.Spor mu bu?Ses çok rahatsız edici ralliden de biliyorlar.Ayrica bakanımız gerektiğinde başbakana telefondan ulaşmasını bilir gecen hafta gördünüz ama bunda gerek yok,rahatsız etmeye değmez :))

  35. Zarf atıyor işte, parayı seviyor adam.

  36. Ralli aracını çeviren trafik polisine ne demeli!…

  37. Bu adam da neyini seviyor Türkiye'nin anlamadım.Silverstone'a bile sallamaktan çekinmeyen adam Türkiye'yi seviyorum diyor.Hayır istediği parayı da vermiyorlar.Garip.

  38. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    bende sıcak bakıyorum ama olmuyor.

  39. Para konusunu çözmek mi? Kesin gireriz kişi başı milli gelir artıyor nasılsa (!)

    Ya siz ralli'yi ses yapıyor diye şikayet eden toplumdan ne bekliyorsunuz? Unutun yarışı falan.

  40. Olur mu canım? Türkiye'nin daha büyük işleri var! F1 gibi küçük işlerle uğraşmazlar. Birgün Suriyedeyiz, birgün dağ bombalarız, birgün muhalefet birbirine girer, birgün nükleer kurarız, sporculara başarı gelince tonla para dökülür lakin F1 spordan sayılmaz. 2005 ten 2011 e kadar çok bile kaldık şaşırdım zaten. Bunun yanı sıra kendi ülkesindeki F1 pistini unutup başka ülkelere pist yardımında bulunma sözü verenlere ve F1 gibi dünyanın 1 numaralı motor sporunu bile 3 kuruş daha koymayıp bize para ile izletmeye göz yuman TRT ye(heryerde kestikleri TRT payıda bi tarafların….) değinmiyorum bileee…

  41. bariyerlerin arkasına çam ağacı dikilirse spa gibi efsane pistlerin arasına girecektir.dikkat ettiyseniz çöl gibi istanbulpark.o tepeleri değerlendirip ağaçlandırmak gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir