Piquet: "Alonso Lotus'ta Olsaydı, Şampiyonluğu Kazanırdı"

yazar:

kategori:

2008 ve 2009’da Renault ile çıktığı 28 yarışta 19 puan alabilen Brezilyalı pilot, kaza skandalı sonrasında NASCAR’a geçmişti.

Enstone kökenli takım artık Genii Capital’in ve adını Lotus olarak değiştirdi. Piquet’ye göre takımın aracı E20 çok iyi ama direksiyona geçecek isimler doğru tercih değil.

F1 eski pilotunun asıl hedefi, 2009’da koltuğunu kaptırdığı Romain Grosjean.

Piquet: “Romain şanslı. Çünkü biraz daha zayıf bir takım arkadaşı (Kimi Raikkonen) varken geri döndü ve çok iyi bir araca sahip.”

“Onun için ‘doğru takımda doğru zamanda’ durumu oluştu. Fernando Lotus’ta olsaydı, şampiyonluğu kazanırdı”

“Grosjean gelişti ama sıra dışı değil ve kesinlikle Alonso ile kıyaslanamaz. Kötü başlangıç ve GP2’deki bir başka sezonun ardından F1’e şanslı bir dönüş yaptı. F1’e dönüş için bir sponsoru vardı değil mi? Onun için zamanlama doğruydu”


Yorumlar

“Piquet: "Alonso Lotus'ta Olsaydı, Şampiyonluğu Kazanırdı"” için 20 yanıt

  1. Sana ekmek çıkmadı buradan..

  2. Ninem red bull da olsaydı şuan 3. şampiyonluğunu garantilemişti

  3. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    rahatlıkla doğru bir tespit olarak algılanabilir Nelson Piquet Jr'nin dile getirdikleri en azından benim açımdan

    alonso şartlar ne olursa olsun en iyi sonuca gidebilecek ender pilotlardan birisidir

    üstelik altında Lotus E20 olsaydı şampiyona lideri olmakla kalmayıp en yakın rakibiyle aradaki puan farkını biraz daha açabilirdi bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

  4. Piquet: "Romain şanslı. Çünkü biraz daha zayıf bir takım arkadaşı (Kimi Raikkonen) varken geri döndü ve çok iyi bir araca sahip."

    mübalağa etmiş biraz bence burda gelişen roman di bence 3 yıl önceki hali ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var pike jr gündemde kalabilmek için bu tür açıklamalar yapıyor bence

  5. Bu adamı tanımazdık ama kendini iyi tanıttı. Patronunu da.

  6. Benim pilotum hepinizin pilotunu geçer. Benim takımım herkesten daha hızlıdır. İsa'nın doğumundan beri F1 izliyorum, en çok da ben biliyorum F1'i. vs. /s

    P:S: Alıntı kendimdendir. Saygılar, sevgiler.

  7. alonsoda mazlum ne yapsın yarışı kazanacak olaylardan bihaber..helal olsun onca şike yapılmış yinede alonso birinciliği almış büyük başarı.

  8. Haklı şuanda Kimi hala tam olarak hazır değil ve buda onu Alonso ya kıyasla daha zayıf yapıyor(şimdilik) her zaman derim Alonso daki profesyonellik Kimi de olsaydı şuanda çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik…

  9. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bu Konu İlerleyen Saatlerde Değerlenir 🙂 Bol Bol Tartışmalar Görürüz 🙂

    Eğer Alonso Lotus'ta Olsa An İtibariyle Daha Fazla Puanı Olabilirdi. Ama Şampiyonluk Uzun Bir Süreç. Lotus'ta Her Yarış Farklı Performans Veriyor. Rai'nin Şampiyonluk Şansı Var Hala. Eğer Her Pistte Aynı Performansı Verebilirlerse

  10. Piquet olaylardan sonra oturup düşününce kariyerini bitiren adama yeteneğinden dolayı hayranlık duymaya başlamış.Sonuçta alonsonun başardığı şey kolay iş değil.Yarışata şike yapılacak takım patronunun ve takım arkadaşının kariyeri bitecek, ortada takım diye birşey kalmayacak sen elinde birincilik kupasıyla elini kolunu sallayarak çıkacaksın.Alonsoyu sevmeyebiliriz ama bu yeteneğine ve emeğine saygı duyuyoruz.

  11. bu adamı tanıyan varmı ? nelson piquetin oğluymuş araştırdım öğrendim.

  12. aslında orada rai nin zayıf olduğunu kasdetmemiş rai nin zayıf olduğu zamanda (uzun ara verdiği için) grosjean ın koltukta olmasına laf atmış

  13. tamam laf söölemiyelim kardeş,o zaman alonso fani olarak sen bu haber hakkinda realist bi yorum yap dinleyelim.

  14. çok sert sözler. fakat eğer direk böyle söylediyse, doğru yada yanlış dobra dobra kendi düşüncelerini söylemiş diyebilirim. Romain'in şanslı olduğu doğru, iyi bir araçla geri döndü ve henüz o aracın hakkını vermedi, fakat bu kadarda giydirmeye gerek yok, o kadarda kötü değil yani, Piquette biraz kuyruk acısı mı var bilemem…

    Öte yandan Alonso'ya bu kadar iyi sözler söylemesi, F1 kariyerinin bitmesindeki olaylarda Alonso'yu suçlu görmediğinin bir işareti bence. Ben bu haberi okurken o hisse kapıldım.

    Ve hepimiz biliyoruz ki Lotus'un asıl performansını henüz tam anlamıyla pilotları piste yansıtamadı. Raikkonen zaman zaman ışıldasa da hala 2003-2005 hatta 2006 performansından uzakta, Grosjean istikrarlı değil, hala çaylak sayılır…

  15. Bu adamda çok boş konuşmaya başladı,sanırım F1 e dönmeye çalışmakta,Alonsoyla Kimi karşılaştırmak çok saçma,çünkü ikiside farklı ve ikiside en üst düzey pilot.Alonso Lotus ta olsa şampiyon olurdu demek çok abes,en yakın örneği Alonso bu sene muhteşem performans sergilesede Ferrariye yardım eden hep değişik hava türleri oldu(yağmur,soğuk)…%50 şans olayı yani,En iyi araç şampiyon olacaksa neden 2005 te Kimi olamadı ? çok mu kötü pilottu ? Nelson F1 şansını kullanamadı,Alonso kadar hızlıyım gibi bir demeci vardı,kendisinin hatırlaması lazım,Roman koltuğunu kapınca bozulmuş anlaşılan giydirmeye başlamış.Roman zaten yeteri kadar iyi sürmekte,tamam bazı yarışlarda hataları var ama gayet normal,Nelson dan bir kaç gömlek daha iyi gidiyor,Çok gereksiz bir demeç vermiş

  16. Bane-Fire Rises  avatarı
    Bane-Fire Rises

    Arkadaş ne medya var şu f1de….hiç konu bulamasalar Frentzen e Schumacher'in dönüşüyle ilgili sorular soruyorlar.Dünyada başka hiçbir sporda bu kadar bayıcı medya yok.Durmadan aynı konular aynı sorular….5 haftalık tatilde bile haber çıktı,haftaya zaten çıkar yarış haftasıda yani durmadan kaldırmadık taş bırakmayıp bu kadar çok haber yapmanın bir anlamı yok.f1 in diğer spor medyalarından örnek alması lazım.Koskoca Amerikada NHL,NFL,NBA gibi organizasyonlarda,diğer motorsporlarında yada futbolda bile bu kadar haber yok.Yok Button şöyle antreman yapıyormuş,yok o bunu demiş,bu bunu demiş.Sıkıyor belli birşseyden sonra.Çünkü sürekli aynı şeyler..

  17. Piquet: "Romain şanslı. Çünkü biraz daha zayıf bir takım arkadaşı (Kimi Raikkonen) varken geri döndü ve çok iyi bir araca sahip."

    Bu noktaya katılmıyorum. Raikkonende en az Alonso kadar zor bir takım arkadaşıdır. Sıralama temposunda bir parça geride ama direksiyonla tam uyumu sağladığında böyle olacağını sanmıyorum.

  18. Sitenin provokatörlerini Alonso'ya laf sokmaları için konuya davet ediyoruz.Bu fırsat kaçar mı hiç ?!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir